# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DEATHSPELL OMEGA’nın bugüne kadarki ilk canlı prova videosu yayınlandı
09.01.2024

Bu gözler bunu da görmüş oldu.

Norma Evangelium Diaboli, DEATHSPELL OMEGA’nın 5 yıl önce “The Furnaces of Palingenesia“nın kaydının ardından o dönem düşünülen ancak sonradan çeşitli sebeplerle vazgeçilen canlı performanslar için yaptığı provalardan birinin kaydını yayınladı. Grup videoda albümden “The Fires of Frustration”ı çalıyor.

Konuya dair daha fazlasını, geçtiğimiz yıl yaptığımız DEATHSPELL OMEGA röportaj tercümesinden “konser” diye aratarak okuyabilirsiniz.

  Yorum alanı

“DEATHSPELL OMEGA’nın bugüne kadarki ilk canlı prova videosu yayınlandı” yazısına 32 yorum var

  1. Cryosleep says:

    “Davayı sattılar” kfkkgkfk

  2. “Deathspell Omega playing “Paracletus” in its entirity”

    Bir gün şöyle bir konser afişi gördük ve turnede İstanbul da var. Kaç kişi gider tahminleri alalım.

    dust

    @Ahmet Saraçoğlu, abi ben Deathspell Omega konseri görmek istiyor muyum emin değilim. Bu adamların gizemi deneyimi etkiliyor bence. Grubu oluşturan kişileri de aşan insanüstü bir proje gibi. Zaten röportajlarında da bu inner, outer circle mevzularından bahsetmişlerdi. Eğer kanlı canlı konser verirlerse o gözle bakamayabilirim artık.

    Ama yine de böyle bir şey olsa koşa koşa giderdim muhtemelen, o yüzden boş konuşmayayım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @dust, ben de istemem konser vermelerini.

    pepega

    @Ahmet Saraçoğlu, Mikko Aspa pedoymuş doğru mu?

    dust

    @pepega, bence bu tür meselelere hassas yaklaşmak gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla bu iddiaların kökeni kendisinin bir power electronics projesi. Tür zaten bu tarz rahatsız etme amacıyla seçilmiş ekstrem konularla ilgili albümlerle dolu olduğu için buradan o sonuca varmak Cannibal Corpse’a “bunlar bizi doğrayacak” demek gibi bir şey olur.

    Ha bunları da kesinlikle Mikko Aspa’yı savunmak için yazmadığımı belirteyim. Kendisi düzgün bir insana benzemiyor açıkçası. Yani belki de dediğin gerçekten doğrudur, zaten o durumda savunulacak hiçbir yanı yok. Ama ortada yeterli kanıt olduğunu da düşünmüyorum.

    pepega

    @dust, Haklısınız

  3. dust says:

    Adamlar insan çıktı.

  4. MrSpock42 says:

    Sübhanallah ilk defa görenler

  5. Disbelief says:

    NoEvDia nın paylamışını gördüm siktir dedim gerçi hala diyorum.En az 10 kere izledim şimdi evde büyük ekranda açtım detaylara bakıyorum

  6. şeyh hulud says:

    Davulcunun yüzünü bulanıklaştırmışlar gibi geldi bana, büyük ekranda izleyince bulanık kısım biraz daha belli oluyor.

  7. ismail vilehand says:

    Allah diye kükreyen aslanın videosu kadar mübarek bişey.

  8. deadhouse says:

    Yüzlerini de gösterselerdi dinlemeyi bırakırdım. Sizin hakkınızdaki metafizik kişiselleştirmelerimize leke sürmeye ne hakkınız var? Sizi normal insan olarak görmüyoruz. Lütfen kendinizi daha fazla normalleştirmeyin. Yarın öbür gün kahvaltı masanızı, ne yediğinizi içtiğinizi de gösterirseniz protesto olarak Fransız Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakacağım.

  9. deadhouse says:

    Yakınlarınıza bu videoyu gösterip “işte onlar benim kahramanım” diyebilirsiniz.

    Müzikal vizyonumuzu genişlettiğiniz için bir kez daha sonsuz teşekkürler!

  10. bonominus says:

    Beni zevke getiren şey sanırım bu manyaklığın 9 telli çılgınlıklara başvurulmadan dümdüz bir Les Paul-Rickenbacker ikilisiyle yapılmış olması.

    Konser verecek olsalar baterist 5 şarkıdan sonra “ağam ben iptalim” deyip çıkar mıydı acaba?

  11. 12ParmakBağırsağı says:

    Gitar çalan herkesi Hasjarl’ın sol el başparmağına odaklanmaya davet ediyorum. İnsan kafayı yiyor şu videoyu izledikçe.

    Hani bir adamın yanlışlıkla eline çekiçle vurduğunu falan görür de kendi elinizde acı hissedersiniz ya, bu videonun uyandırdığı his tam olarak o.

    eatthegun

    @12ParmakBağırsağı, Harbiden o ne ya, gitar klavyesinde hiç böyle pozisyonlayan görmedim başparmağını

  12. ben says:

    Black metal olayını sonsuza kadar anlayamayacağım sanırım. Bah.

  13. lammoth says:

    Gözlerim doldu…

  14. Spacedementia says:

    Geçen gün Ne Obliviscaris gitaristi Benji’nin instagram hikaye paylaşımında gördüm bu videoyu, o da büyük hayranıymış grubun. Harbi büyük manyaklık şu şarkıyı bu teknik kusursuzlukla canlı olarak çalabilmek.
    Ya bu grubu canlı olarak izlemeyi hem çok hem de hiç istemiyorum. Hem bir gün Youtube’da The Long Defeat live diye arama yapmak hem de hiç buna şahit olmamayı arzuluyorum tuhaf bir şekilde. Bu gizemlilik beni de müthiş cezbediyor ama benim asıl merakım neyi kimin çaldığı. Nickname falan değil ama gerçek isimleri özellikle. Bir de bu kadro The Long Defeat kadrosu ile aynı mı acaba?

  15. Bol Bol Sevgi says:

    ulan dso oyuncak oldun :(

  16. Rashid says:

    Hasjarl o nasıl bir sol el lan? O baş parmak ne yapıyor orda? Bateristin kim olduğunu da merak ettim açıkcası. Les Paul-Rickenbacker ikilisi tam da DsO kafasının yapacağı bir şeydi. 9 telli gitarı falan küfür olarak kabu eder Hasjarl büyük ihtimalle.

  17. Yellow Eyes says:

    Mikko Aspa CD, plak ve bilimum dükkanı Sarvilevyt’ün Facebook sayfasında gerek geyik gerek ciddi kısa yazılar yazar ben de düzenli olarak takip ediyorum uzunca süredir. Dünkü yazıda Deathspell Omega’nın bu videosu ile igili de birkaç kelam etmiş. Hem Fince orijinalini hem de İngilizce çevirisini paylaşmak istedim. Özellikle son cümleye dikkat:

    Fin:

    “Internettiin työnnetystä matskusta hieman kohistu kun Ranskalainen Deathspell Omega julkaisi treenivideon jossa näkyy miten bändi ihan oikeasti on niin taitava miltä se levyllä kuulostaa. Kaiken maailman fruittarit vuodesta toiseen jaksaneet spekuloita ohjelmoiduista rummuista tai editoiduista levyistä, mutta tosiasia on se että moni asia on tehtävissä jos vaan osaa ja omaa myös taidon ohella jotain näkemystä. Sosiaalisessa medissa julkaistu saate kertoi että jokunen vuosi treenasivat ihan vakavasti keikkoja silmällä pitäen mutta lopulta tilanne meni ohi ja suunnitelmat hautaantui. Yksi mainittu syy oli kokoonpano ongelma tms. Rohkenen olettaa että videolla kuulumaton henkilö ei ole kiinnostunut isoista metallifestareista ja niihin liittyvästä meiningistä. Asia voi olla joillekin hankala ymmärtää, miksi ”suksee” ei motivoi kaikkia tai eikö hillo muka kelpaisi, kun monesti tälläiset asiat ovat niin sisäänrakennettu eetos metallissa. Oletan että tulemme kuitenkin kuulemaan mielenkiintoisia uutisia bändin tiimoilta jossain vaiheessa kevään kuluessa kun nyt selvästi ovat raottamassa verhoja oikein somessa asti.”

    İng:

    “There’s a bit of a buzz about the stuff being pushed around on the internet when French band Deathspell Omega released a training video showing how the band really are as skilled as they sound on record. For years, the fruity people of the world have been speculating about programmed drums or edited records, but the fact is that many things can be done if you have the skill and some vision. A post on social media said that for a few years they had been training seriously for gigs but eventually things fell through and the plans were buried. One of the reasons given was a line-up problem etc. I would venture to guess that the person not in the video is not interested in big metal festivals and the associated atmosphere. It may be difficult for some to understand why “souksee” doesn’t motivate everyone or why jam supposedly wouldn’t do, when in many cases these things are such a built-in ethos in metal. However, I suppose we’ll be hearing some interesting news about the band at some point during the spring as they’re clearly pulling back the curtains on the social media.”

    Gönderi linki: https://www.facebook.com/sarvilevyt.kauppa/posts/pfbid0zi2rJLMg1L15Fh7R7gcwg2W7hcJuaBvRBUb9zmsCAKWe7nUkteGh3w7xeJkw8c8tl

    Yellow Eyes

    @Yellow Eyes, Yazmayı unutmuşum; çeviri benim değil elbette. DeepL çevirisi.

  18. liquid says:

    Sübyancı nazi hangisi videoda?

    deadhouse

    @liquid, Emin misin öyle olduğuna?

    Bak eğer emin değilsen bunun vebali büyüktür. Kelimelerin ruhu vardır.

  19. deadhouse says:

    Bence soykırım destekçisi olduğu yüksek ihtimal olan müzisyenlere soykırımcı dememize izin verilmiyorsa, sübyancı ve nazi olduğu hiçbir şekilde belli olmayan müzisyenlere de bu tür yakıştırmalara izin verilmemeli.

    Cerca C.

    @deadhouse, gruplarda çalan insanların büyük oranda pislik insanlar olduğunu düşünüyorum ve bunlar zaman zaman ortaya çıkıyo. Marduk’un falan aşırı hasta insanlar olduğunu düşünüyorum sadece hissi ve kanıtım yok.

    deadhouse

    @Cerca C., Marduk üyelerinin sokakta gördüğüm kendi halinde(!) yaşayan insanlardan daha hastalıklı olduğunu düşünmüyorum.

  20. Yellow Eyes says:

    Bu siteye ara sıra girip, bazı haberleri ve albümleri ilgilisi olur diye paylaşan, internetteki insanları büyük ölçüde ciddiye almayan biri olsam da; yalan bilgi, kasıtlı karalama ve iftira görünce tepem atıyor.

    Endüstriyel müzik denince aklına Rammstein, Nince Inch Nails ve belki Godflesh’ten başka bir şey gelmeyenler farklı bir şey görünce sokaktaki dayılara dönüyor. İnanılmaz farklı ve cool bu insanlar, biraz daha ekstrem bir müzikle karşılaşınca “bunlar kedi kesiyor” dan ötesine geçemeyen teyze gibi tepkiler veriyor. Ne yazık…

    Tek işi tık almak olan Metalsucks gibi art niyetli siteler veya Reddit’te gördüğü abuk subuk postlar – onu da yarım yamalak okuyup -başkasının lafına inanan müthiş insanlar var ve yıllar boyu yarım yamalak bilgileri ezberden tekrarlıyorlar. Bu haberleri yapan ve inanan insanlara iki sorum var; Mikko çocuk becerirken yanında mıydınız? Finlandiya’da görev yapan bir polis memuru musunuz? Bu ikisinin de cevabı hayır olduğuna göre, yarım yamaklak bilgiyle birilerinin ayak askerliğini yapıp, “sosyal adalet” peşinde koşmayı bırakmak lazım.

    Ben de Mikko’nun avukatı değilim ve bir şey söyleyeyim, negatif veya pozitif Mikko’nun kendisi hakkında yazılanlar gram umrunda değil. Tek diyeceğim bu gibi yafta yapıştıran insanlara da umarım hayatlarında bir iftira atılır ve ömür boyu kurtulamazlar.

    “A big part of the NICOLE 12 material was documenting reality, mostly in a historical style. This is very different from something like gore-grind or sleazy and morbid death metal fantasy tales. Most of N12 is basically investigative journalism. However, this project was never meant as ‘education’, nor does it carry a specific message. It does not lecture, provide guidelines for thought, or propose any solutions. What it offers is exactly the core idea of industrial music: topics deemed too reprehensible to even discuss are examined and dissected with pathologically detailed analysis.”

    https://www.bardomethodology.com/articles/2022/09/21/clandestine-blaze-nicole-12-mikko-aspa-interview/

    Gerisini de okuyan okusun.

    SileJack

    @Yellow Eyes, Aklıma Jagten adlı film geldi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.