# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KING – Fury and Death
| 01.12.2023

Hiperaktif bir BATHORY ile melodik death metale gönül veren bir IMMORTAL tahta çıkmışlar ve gayet güzel müzik yapıyorlar.

Yılın sonlarında çıkmış olmasına rağmen adından belli ölçüde söz ettiren yeni KING albümünün yazısından sitemizin tüm kral takipçilerine kucak dolusu selamlar.

KING Avustralyalı bir melodik black/death metal grubu ve üçüncü albümleri “Fury and Death” ile 2023’ün sonlarına yaklaştığımız bu günlere şiddet katmak için huzurlarımızdalar.

KING’in yaptığı müziği tanımlamak için birkaç gruptan oluşan bir referans listesi saymamız yeterli olacaktır aslında. BATHORY, IMMORTAL, “Armada” ve “Kolossus” dönemi KEEP OF KALESSIN ve “Rebel Extravaganza” sonrası SATYRICON… Bu grupları bir blender’da karıştırdığımızda karşımıza büyük oranda KING’in riflere dayalı, yırtıcı ancak kötücül olmayan müziği çıkacaktır.

Kötücül olmayan black metal dendiğinde akla IMPERIUM DEKADENZ gibi majör akorlar da kullanan bir atmosferik black metal grubu gelmesin. KING gayet sert, gayet atarlı bir black metal yapıyor ancak olayda şeytani bir tavır, terörist bir mizaç görmüyoruz.

Bunun yanı sıra keder, acı, ızdırap gibi duygular da KING müziğinde yer almayan şeyler. Böyle tarif edince, hele bir de albüm kapağındaki karlı dağları görünce, akıllara ister istemez IMMORTAL geliyor. KING gerçekten de “At the Heart of Winter” ve sonrasındaki IMMORTAL ile ortak yönler barındırıyor, dolayısıyla da ortak bir BATHORY kimliğinden yola çıkıyor.

Açılışı yapan intro niteliğindeki “Mist” ile dingin ve albümü merak ettiren bir başlangıç yapan KING, “Fury and Death”in asıl kimliği olan yırtıcı, canlı ve enerjik müziğini ise KEEP OF KALESSIN’in “Kolossus” zamanlarına yakın duran “Perception Ignited” ile gösteriyor. Şarkılar ilerledikçe grubun gitarları gayet etkin kullandığını, davulların ortalığı ayağa kaldıracak düzeyde güçlü olduğunu, vokallerin ise ne yaptığını gayet iyi bildiğini fark ediyoruz. Bunlar elbette ki tesadüf değil. Davullardan başlarsak, KING’de davul setinin arkasında PSYCROPTIC’ten tanıdığımız manyak davulcu David Haley var. Haley burada elbette ki PSYCROPTIC’ten alışık olduğumuz teknik olaylara girmiyor, ancak gümbür gümbür performansını da eksik etmiyor. Abisi olan PSYCROPTIC gitaristi Joe Haley’nin prodüksiyonunu üstlendiği “Fury and Death”teki vokallerden ise muhtemelen çok çok az kişinin haberdar olduğu ve uzun zaman önce dağılan Avustralyalı grindcore grubu BLOOD DUSTER’ın vokalisti Tony Forde sorumlu. Gitarda ise adını fazla duyurmamış bazı grindcore gruplarında çalan Dave Hill yer alıyor.

Bu arkadaşlar ortaya bahsettiğim türdeki bu capcanlı melodik black/death metal kırmasını çıkarıyorlar. Melodik denince aklınıza dümdüz soğuk melodiler ve altına döşenmiş power chord’lar gelmesin. Adamların işi rifle ve bu sayede şarkılar birbirlerinden farklı karakterler yansıtma konusunda daha rahat öne çıkabiliyorlar. Black metal tarafına baktığımızda da öyle ölümcül bir karanlık yok, hatta “Once and For All” ve “Crepuscular” gibi bazı şarkılarda melodik death metal karakteri çok daha baskın şekilde öne çıkıyor.

Taş gibi prodüksiyon, güzel kapak, dayak gibi davullar, yukarıda adını andığım grupların karması diyebileceğim bir müzik ve sürükleyici şarkılarla KING 2023’ün son haftalarını boş geçmiyor ve “Fury and Death” ile gayet lezzetli bir işe imza atıyor. Bence 42 dakikanızı ayırın ve KING’le tanışın. Öyle sizi başka âlemlere götürecek, psikolojinizle oynayacak, varoluşunuzu sorgulatacak bir müzik değil, ama BATHORY ve IMMORTAL kimliği başta olmak üzere kuzeyin havasını son derece iyi yansıtan keyifli bir çalışma.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.44/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Soulseller Records
Kadro
Tony Forde: Vokal, sözler
Dave Hill: Gitar, besteler
Tim Anderson: Bas
David Haley: Davul
Şarkılar
1. Mist
2. Perception Ignited
3. Volcano
4. Mountains of Ice
5. Black Dimension
6. Once and for All
7. Into the Fire
8. Death in the Cosmos
9. Crepescular
10. To the Stars
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.