# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DEATH OF A KING – Antimatter
| 09.08.2023

Görsel tarafıyla kendini merak ettiren, müziğiyle ümit vadeden yepyeni bir kimliksiz grup.

Kapağını görür görmez “oha bu ne” diyerek dinlemeye koyulduğum, iyi ki de dinlemişim dediğim her şeyi belirsiz bir grubu tanıtmaya çalışacağım bugün sizlere.

Grubun adı DEATH OF A KING, black/death metal yapıyorlar, kim oldukları ve hangi ülkeden çıktıkları belli değil.

Bildiğimiz gibi son dönemde bu tarz çok fazla grup görüyoruz ve bu kimliksiz, suretsiz grup muhabbeti metalin standart unsurlarından biri olmaya doğru gidiyor.

Suratlarını gizleyen grupların yarattığı çekicilik bir yana, hiçbir detaylarını belli etmeyen gruplar o çekiciliğin de üstüne çıkıp iyicene gizemli bir noktaya erişebiliyorlar.

Bu şekilde bir yol izleyen gruplar arasından son olarak Kanadalı kimliksiz grup THANTIFAXATH’ın muazzam yeni albümünü yazmıştım.

Bugünse müzikal olarak daha standartlar çerçevesinde hareket eden bir grupla birlikteyiz.

DEATH OF A KING müzikal olarak akıllara birtakım başka grupları getirse de geniş anlamda herhangi bir grupla bire bir eşleştirilebilecek düzeyde hatları belli bir müzik yapmıyor.

Adamları dinlerken aklıma dinî ve atmosferik tüm detayları alınmış ve sadece black metal özelinde düşünülebilecek bir BATUSHKA, kederi ızdırabı ön planda olmayan MGŁA, ekstremlik düzeyi artırılmış ilk dönem BEHEMOTH gibi gruplar geliyorsa da bunların hiçbirini düşünmeden de değerlendirmek mümkün.

Bu çekici grup fotoğrafı ve bence bir o kadar çekici albüm kapağının altındaki müzikten adamların aşırı derecede gizemli, atmosferli, karanlığında bambaşka bir karakter olan bir müzik icra ettikleri düşünülebilir. Ne var ki DEATH OF A KING en azından şu an itibarıyla biraz daha standarda yakın, alışık olduğumuz tarzda, öyle çok da ahım şahım bir atmosfer yaratmayan bir müzik yapıyor. Kötü, vasat, sıradan anlamında söylemiyorum ama bence şimdilik dinleyiciyi ele geçirecek düzeyde, sarsıcı bir olayları yok. Peki neleri var?

Çok daha iyisini yapabileceklerini hissettiren bir auraları olduğu kesin. Yola yeni çıkmışlar ve ilk albüm olarak her türlü kabul edilebilir bir noktadalar. Karanlık, kaos, şiddet ne ararsanız fazlasıyla var ve bunun üstüne daha kişilikli bir atmosferi, daha gizemli bir karanlığı da eklerlerse adlarını daha çok duyurmaları gayet olası. Sound ve genel karakter olarak Polonyalı izlenimi veriyor olsalar da bu konuda bir bilgimiz yok. Ne var ki ilk şarkı “Nihil”de iki satırlık Hırvatça bir bölüm var. Belki Hırvatistan’dan geliyorlardır, belki de başka bir sebepten Hırvatça kullanmışlardır.

DEATH OF A KING, dün incelemesini yayınladığımız BURNER gibi ortamlara çok iyi bir ilk albümle giren bir diğer grup. “Antidote to Chaos” gibi görkemli bir kaosla bezeli, ismiyle müsemma “Faster than the Speed of Light” gibi dinleyicinin içinden geçen şarkılar yazmayı başarmışlar ve bunun ışığında ileride de şaşırtıcı işler yapmaları son derece olası. Black metal dinliyorsanız bakmanızda yarar var diye düşünüyorum. Bazıları sadece beğenebilir, bazıları ayılıp bayılabilir.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.86/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Bilinmiyor
Şarkılar
1. Nihil
2. A Meeting in Place With No Time
3. Mars Is Calling War!
4. Intergalactic
5. Antidote to Chaos
6. Faster than the Speed of Light
7. All Are Equal, but Some Are More Equal than Others
8. Planetary Madness
9. Destination Unknown
  Yorum alanı

“DEATH OF A KING – Antimatter” yazısına 4 yorum var

  1. Uzun zamandır hem grup fotosuna hem kapağına ilk görüşte bu kadar vurulduğum başka bir grup olmamıştı.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, kapakta albüm ismi köşede küçük puntolarla yazılmış olsa daha enfes olurmuş

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, aynen. Şuradaki görselde albüm adı yazmıyor mesela.

    https://youtu.be/KkQDqcz9OEE

    şeyh hulud

    @Ahmet Saraçoğlu, böyle cüppeli grup fotoğrafı çekimlerine ben kesin üşenip kuzenimi falan gönderirdim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.