# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Yeni TESTAMENT davulcusu, gruba girmesini sağlayan performans videolarından birini yayınladı
14.07.2023

D.N.R. (Do Not Resuscitate).

TESTAMENT Şubat 2022′de ayında yaptığı açıklamayla Gene Hoglan’dan boşalan davulcu koltuğuna Dave Lombardo’yu getirdiğini açıklamış, grubun efsane albümlerinden “The Gathering“in kadrosu Alex Skolnick/James Murphy hariç yeniden buluşmuştu. Geçtiğimiz sene sorunsuz ilerleyen bu birliktelik konser takvimlerinin çakışması nedeniyle erken sona ermişti. Dave Lombardo yaptığı açıklamada bu yıl diğer projelerinin ve TESTAMENT’ın konserlerinin, turnelerinin çakışacak olmasından dolayı TESTAMENT’a eşlik edemeyeceğini ve grupla yollarını ayırmak durumunda olduğunu ifade etmişti. Bu olaydan kısa süre sonra da daha önce teknik death metal, blackened death metal, heavy metal, senfonik power metal, melodik black metal de dâhil pek çok grupta çalan ve hâlihazırda çalmakta olan 24 yaşındaki Chris Dovas, yeni TESTAMENT davulcusu olarak duyurulmuştu.

Dovas yeni davulcu arayışı sırasında gruba gönderdiği “D.N.R. (Do Not Resuscitate)” performansını yayınladı.

Eric Peterson yaptığı açıklamada Dovas’ın katılımıyla birlikte TESTAMENT sound’unun önceye göre daha da sertleşeceğini ifade etmişti.

Chuck Billy Mart 2022′de verdiği bir röportajda, Dave Lombardo’nun TESTAMENT’ın yeni albümünde çalma fikrine sıcak baktığını söylediğini ifade etmişti. Billy şöyle konuşmuştu:

“Bütün olay Eric’te (Peterson) bitiyor. Yaptığımız her şeyin başlangıç noktası Eric. Şu anda elinde pek çok rif varmış ve yeni bir albüm yazmaya hazırmış. Bu harika. Umarım Dave (Lombardo) de bu süreçte yer alır. Normalde Eric şarkıları yazıyor, davullarını bilgisayarda programlıyor ve davulculara sunuyor. “The Gathering”de ise Dave “Sen çal” diyerek olaya dâhil oldu ve birlikte çalmaya başlamaları sonucunda o albümdeki davullar ortaya çıktı. Bu sayede Eric sadece gitarlara odaklanabildi ve davulları düşünmek zorunda kalmadı. Umarım bir sonraki albümde de buna benzer bir şey olur ve ikisi birlikte çalışarak ortaya güzel bir şeyler çıkarırlar. Bence Dave de TESTAMENT’la bir albüm daha yapma fikrine sıcak bakıyor. Bu konuda boşuna ümitlenmek istemiyorum, ancak duruma göre hareket edeceğiz. Sonuçta bu daha ilişkinin başı. Bizimle olmaktan mutlu olursa ve her şey yolunda giderse, devamı da gelecektir. Bu yüzden bu süreci gün gün, turne turne düşünüyoruz. Önümüzdeki üç turnede bizimle olacağı kesin, ondan sonrasına da hep birlikte bakacağız.”

Gene Hoglan da 23 Ocak 2022′de yaptığı açıklamada 10 yıldır baget salladığı TESTAMENT’la olan birlikteliğinin noktalandığını ve bundan sonra yola farklı projelerde, tek başına devam edeceğini açıklamıştı. Hoglan açıklamasında bunun herhangi bir sorundan kaynaklanmadığını, sadece tercihinin bu yönde olduğunu ifade etmiş ve TESTAMENT’a sonsuz başarılar dilemişti.

TESTAMENT da yaptığı açıklamada Hoglan’la aralarında en ufak bir tatsızlık olmadığını, Hoglan’ın daima ailenin bir üyesi olacağını belirtmiş ve en kısa zamanda yeni bir davulcuyla yola devam edeceklerini söylemişti.

  Yorum alanı

“Yeni TESTAMENT davulcusu, gruba girmesini sağlayan performans videolarından birini yayınladı” yazısına 25 yorum var

  1. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Açılın espri geliyor.

    Gene mi Hoglan?

  2. Boba Fett says:

    Testament bisnis bir grup olduğu için tatsızlık falan yaşanmaması doğaldır.

  3. Zort says:

    Farklı proje dediği Opeth’tir inşallah. Nolur lan Opeth olsun lan

  4. Zeynel says:

    Louie Clemente pls

  5. Erkan says:

    Değişen bişey olmaz diğer gruplarıyla turneler çakıştığı için bırakmak zorunda kalmış

  6. bahadır says:

    insan ne garip. grupta yer aldığın arkadasların steve digiorgio, skolnick, chuck billy falan ve sonra “ben bıraktım, farklı gruplarda tek başıma devam edeceğim.” diyor. ne garip insanlar var yahu!?

  7. Kürşat says:

    James Murphy’i de alıp karanlık ortamda çiğ etle besleyip hayvan gibi sololar attırsalar keşke

  8. ihsan says:

    yeni albümde james reyize iki şarkıda konuk solo diyorum, vur baba gathering’in hıncına, nostalgia sells :)

  9. Bir önceki davulcusu Gene Hoglan, mevcut davulcusu Dave Lombardo olan bir grup için böyle bir haber giriyor olmaktan dolayı vallahi de billahi de midemden ağzıma acı su geldi.

    “Bütün olay Eric’te bitiyor.”

    Sokarım tribinize ulan. Lombardo lan bu.

  10. Serkan says:

    E bir zahmet anasını satiim. Biz de sevinmiştik ne güzel. Meğersem tur için gelmiş sadece. Tam Testament hödüklüğünde bir hareket.

  11. Jeff Walker says:

    Ekrem abi önce bir zardan düşseydik be abi

  12. ali veli says:

    gruptan ayrılmadı sadece bir süre konsere cıkmayacak

    Ahmet Saraçoğlu

    @ali veli, daha kalıcı bir durum gibi gözüküyor bence. Gruba teşekkür etmiş, hayranlara teşekkür etmiş, bundan sonra kendi yollarına bakacak olmalarını anlayışla karşılamış olmalarına teşekkür etmiş. Turneden sonra görüşeceğiz, gelecekte yine beraberiz vs dememiş hiç. Instagram paylaşımını da yorumlara kapamış. Kısa süreli bir durum değil gibi sanki.

    Dysplasia

    @ali veli, Anlaşmasını tamamlamış, 2023 konserlerine çıkamayacağını açıklamış, daha ilerisi için ise şimdilik bekleyip göreceğiz demiş. 4 – 5 tane grubu var zaten, diğer işlerine ağırlık veriyor anlaşılan.

  13. deadhouse says:

    Kimse Testament’ta davulcu olmak istemiyor. Ne yapıyorsunuz götlerine baget mi koyuyorsunuz.

  14. Boba Fett says:

    Real Madrid’e yakışmıyordu, isabetli bir karar olmuş.

  15. Seyfettin Dursun says:

    Paul Bostaph yükleniyor…

  16. Bir says:

    John Dette.

  17. OblomoV says:

    Haydaaa. Tadım kaçtı şimdi.

  18. Godless Killing Machine says:

    John Dette gelse keske ya. Muazzam davulcu bence.

  19. Zeynel says:

    Eğer bu benim bildiğim Testament’se yarın öbürgün yine “müjde Dave Lombardo bize katıldı” diye bir haber görürüz jhjshjkhs

  20. Bloodshot says:

    Viagra mı bu adam sertleşeceksiniz? Yılların grubunun yaptığı açıklamaya bak

  21. Yenal says:

    Gene Hoglan ve Dave Lombardo da eksik olan ne ki? Yeni elemanla sertleşecekler hmm. Enteresan bir durum🤔

  22. Boba Fett says:

    Her ne kadar Metallica ve Megadeth’in adı çıksa da Testament da gayet bir şirkettir, bıraksalar hepsi farklı kafadan işler yapacakken 4 yılda bir vasat – vasat üstü albümler yapıyorlar.

  23. Seyfettin Dursun says:

    Dovas’ın official member durumu yok galiba; sadece Güney Amerika ve Avrupa turlarına onunla devam edileceği söylenmiş. Albümde çalması vs. kesin drğil diye anlıyorum ben.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.