# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
!T.O.O.H.! – Premiant EP
| 07.01.2023

Birileri tarafından sevilmesi umursanmıyormuşçasına yapılan müzik.

Metal dünyasının en acayip gruplarından biri olan !T.O.O.H.!’tan bahsedeceğim bugün. Kısa bahsedeceğim, zira Aralık ayının son haftasında çıkardıkları bu EP sadece 11 dakika sürüyor ve benim de bir hayatım var.

!T.O.O.H.!’u 17 yıl önce çıkardıkları “Order and Punishment”tan bu yana dinleyen bir dinleyici olarak muhtemelen ülkemizde !T.O.O.H.! dinleyen 5-6 kişiden biriyim. !T.O.O.H.! iki kişiden oluşan ve son derece başına buyruk müzik yapan bir oluşum. Progresif death metal ve grindcore özellikleri sergileseler de progresif death metal dendiğinde akıllar gelen epik, görkemli şeylerin uzağından bile geçmiyorlar. Müzikleri son derece kişisel, başka pek kimseye benzemiyor, hatta herhangi birileri tarafından sevilmesini umursanmıyormuşçasına yapıldığını bile söyleyebilirim.

“Premiant” EP’sinde de “birileri bu şarkıları neden sevsin ki?” diye düşündürtecek türden dört adet şarkıya yer vermişler. Eğer müziğin deliliğin, ruh daralmasının boşaltılması için bir araç olduğunu ya da en azından bu amaçla da kullanıldığını düşünüyorsanız, !T.O.O.H.! tam olarak bunu yapıyor. Garabet rifler, aralara sıvışan klavyeler, bir oraya bir buraya savrulan şarkı trafikleri ve tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de Çekçe sözlerle birlikte !T.O.O.H.!’un absürtlüğünü taçlandırmak adına ellerinden geleni yapıyorlar.

Herkese göre olmayan, kendini sevdirtmek için kılını bile kıpırdatmayan şeylere karşı özel bir ilginiz varsa “Premiant” EP’siyle tuhaf bir 11 dakika geçirebilirsiniz. Bazısı böyledir; anaakıma dair ne varsa reddeder, sevilesi olmaya kasmayan şeyleri özellikle çekici bulur. !T.O.O.H.! böyle bir grup. Sadece kendileri için müzik yapıyorlar ve bize de herhangi bir laf düşmüyor. Bu savruk ve umursamaz kafayı seviyorsanız, bakabilirsiniz.

Her !T.O.O.H.! incelemesinde söylediğim ve söyleyeceğim üzere, !T.O.O.H.!‘un zirvesi şu riftir ve daima da öyle kalacaktır. Bu şarkının son 2 dakikası bir müzik şölenidir.

Kalın sağlıcakla.

Albümün okur notu: 12345678910 (2.40/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Schizoid: Davul, geri vokal
Humanoid: Vokal, gitar, bas, programlama
Şarkılar
1. Premiant
2. Choco_Afro
3. Na všech životech záleží
4. V lóži
  Yorum alanı

“!T.O.O.H.! – Premiant EP” yazısına 7 yorum var

  1. coltm16A2 says:

    gerçekten çok saygı duyduğum bir grup. çok önceden order and punishment albümlerini dinlemiştim aşırı unique bir grup. imajları umurumda değil, schuldiner’dan aparılmış felsefe 101 cümleleri ile ağır poz kesen replika metal gruplarından daha iyiler.

  2. Yiğit says:

    Davulcunun adı Jan Vesely olduğu için dinlenir.

  3. crowkiller says:

    bu grubu yine Çek olan Contrastic grubunun spotify ve last fm sayfalarında similar olarak sürekli çıkmasından dolayı dinlemiştim

    Ahmet abi dinle bakalım sevecek misin

    https://open.spotify.com/album/6RK8y72RwuA5s5dgcK8a0W?si=rEj8peKZS_6M65Mr6NGWeg

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, tam 1 mayndfak.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, kritiği gelsin :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, öncelikli başka şeyler var, bir ara olabilir tabii.

  4. Erutururu says:

    Order and Punishment albümlerindeki deli dolu vokali daha çok seviyorum. Bu Ep’de daha standart bir death metal vokali kullanmışlar sanki, yer yer Jeff Walker tadı da aldım hatta. (tek dinlediğim albümleri Order and Punishment olduğundan diğer albümlerinde durum nasıldır bilmiyorum)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.