# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
STRUCTURAL – Decrowned
| 15.07.2023

Bugüne dek İsrail’den duyduğunuz en İsrailli gibi olmayan grupla ve gayet keyifli melodik/progresif death metal yaptığı yeni albümüyle tanışın.

Başlığı aynen tekrarlamam gerekirse, muhtemelen bugüne dek İsrail’den duyduğunuz en İsrailli gibi olmayan gruptan bahsedeceğiz bu yazımızda.

STRUCTURAL 2015’te kurulan bir melodik/progresif death metal grubu. 2018’de ilk albümlerini çıkarmışlar ve yeni albümleri “Decrowned” da kısa süre önce dinleyiciyle buluştu.

STRUCTURAL modern bir sound’u olan, melodileri akıllıca kullanan ve sadece melodiye odaklanmadığı için de daha geniş perspektifli bir anlayış benimseyen bir topluluk. Bu geniş perspektif kendini progresif death metal tarafında gösteriyor ve bu iki anlayış bir araya gelince dinlemesi keyifli bir kimya ortaya çıkıyor.

“Decrowned”daki müziğe baktığımızda grubun iyi müzisyenlerden kurulu olduğunu ve akıcı şarkı yazma konusunda da bir sıkıntılarının olmadığını görüyoruz. Yazdıkları rifler ortalamanın üstünde ve yeri geldiğinde daha teknik olaylara girmekten de çekinmiyorlar. Sololar akıyor, vokaller güçlü, davullar taş gibi.

STRUCTURAL’la ilgili en dikkate değer konu, adamların (ve kadının) olayın groove tarafına özen göstermeleri. Bazı anlarda ALL SHALL PERISH veya BORN OF OSIRIS gibi staccato rif üstüne akılda kalıcı ve yarı kompleks lead olaylarına giriyorlar, bazen de daha thrashy bir yaklaşıma bürünüyorlar.

“And the Earth Has Rested”ın girişinde gördüğümüz tarzda djent karakterli ancak yine melodik/progresif death metal kalıbına ait olaylar ve diğer pek çok zenginlik, STRUCTURAL’ın pek çok dinleyiciyi çok memnun edecek taraflara gitmesine ön ayak oluyor. Gerçekten de son derece enerjik, değişken şarkıları var ve temelde lineer bir beste anlayışları olsa da şarkı yazmayı gerçekten iyi biliyorlar.

Son kelamlara gelirken, STRUCTURAL’ı enerjik oluşu, dinamizmi, değişken rifleri ve zeki adamlardan (ve kadından) kurulu olduklarını belli eden fikirleri ve sürükleyici şarkıları nedeniyle tuttuğumu söyleyebilirim. Başlangıçta benzerlerini çok kez duyduğumuz jenerik, formülize, suni sound’lu yapay modern gruplardan birini dinlediğinizi düşünebilirsiniz ancak duyacağınız fikirlerle kısa sürede adamların boş olmadığını göreceğinizi tahmin ediyorum. Benim ilk dinlememde böyle oldu, siz de modern sound’dan dolayı peşin hükümlü olmayın. Adamlar gayet keyifli müzik yapıyorlar.

Yazı boyunca vurguladığım üzere STRUCTURAL son derece renkli bir melodik/progresif death metal yapıyor. Bu melodiklik IN FLAMES ve türevleri gibi değil, progresiflik ise OPETH ve benzerleri gibi değil. İki türün de güzel taraflarını alıp görece akılda kalıcı, dinlemesi zevkli bir iş yapıyorlar ve kendi adıma yılın güzel keşifleri arasına adlarını yazdırıyorlar.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.67/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
ViciSolum Productions
Kadro
Nadav Zaidman: Vokal
Shani Friedman: Gitar
Tomer Dembinsky: Gitar
KoƦen Ɇsco: Bas
Vadim Sergyenko: Davul
Şarkılar
1. Balance
2. Your Damnation
3. My Grass Is Greener
4. And the Earth Has Rested
5. Utopia
6. White Lily
7. Purge of Sanity
8. Ascetic
9. Turbulence
10. Rebirth
11. Puppeteer
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.