# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORDKAUL – Feeding the Machine – Part 1 EP
| 02.05.2023

AT THE GATES sound’unu sevenler için biçilmiş kaftan.

Son 4-5 yıldır Belçika’dan çıkan kötü bir grup dinlediğimi hatırlamıyorum. Kötü olmayı geçtim, genelde hepsi iyi ya da çok iyi oluyorlar. Bugün de kendi tarzı özelinde gayet iyi bir gruptan bahsedeceğim.

Üç yıldır müzik yapan ve ilk albümü “Dress Code: Blood”ı 2021’de çıkaran melodik death metal grubu MORDKAUL, AT THE GATES tarzı melodik death metali tam anlamıyla içselleştirmiş ve türün bu tarafını sevenlerin çok sevebileceği bir topluluk. 2021’deki albümleri çok başarılı bir AT THE GATES worship’ti ve şimdi de “Feeding the Machine – Part 1” adlı EP’leriyle yollarına devam ediyorlar. Bu EP’de grubun albümdeki “Slaughter of the Soul” kimliğinin dışına çıktığını ve daha genel kapsamlı bir melodik death metal yaptığını görüyoruz. Her tarafından 1994-1997 arası Göteborg sahnesi akan ilk albümden farklı olarak EP’deki şarkılar hem sound hem de besteler açısından biraz daha farklı.

Bu farklılık kendini THE BLACK BAHLIA MURDER’a daha yakın duran bestelerle (“Welcome to the Sixth Stage of Grief”), AT THE GATES’in ilk üç albümündeki sound’a ve özellikle de EUCHARIST’in ilk iki albümüne yakın duran olaylarla gösteriyor. Her türlü güzel olan bu melodik death metal anlayışı sayesinde MORDKAUL bana kalırsa epey çekici bir şeye dönüşüyor.

Özünü 25-30 yıl önce yapılan müziklerden alıyor olması sizin için sıkıntı değilse, yeni bir şey icat etmeden alışıldık güzellikleri sunan grupları seviyorsanız MORDKAUL’dan da ziyadesiyle keyif alacağınızı tahmin ediyorum. Öyle ki, adamların 2021’deki DEATH “Lack of Comprehension” cover’ı bile AT THE GATES’vari bir melodik death metal havasıyla harmanlanmış.

Eğer AT THE GATES tarzını seviyorsanız kesinlikle önce “Dress Code: Blood” albümünü dinlemenizi, sonra EP’ye geçmenizi öneririm. İkisi de melodik death metal dinleyicilerini ihya edecek pek çok şey barındırıyor ve MORDKAUL’un Belçika’dan çıkan başarılı gruplar listesine adını yazdırmasını sağlıyor.

Albümün okur notu: 12345678910 (3.78/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Necktwister
Kadro
Tommy Goffin: Vokal
Vincent Noben: Lead gitar
Stefan Segers Ritim gitar
Jan Rammeloo: Bas
Tony Van den Eynde: Davul
Şarkılar
1. Crown of Worms
2. In Dead Eyes
3. Welcome to the Sixth Stage of Grief
4. For I Am Machine
5. Beast of Dread
  Yorum alanı

“MORDKAUL – Feeding the Machine – Part 1 EP” yazısına 2 yorum var

  1. Oğuz says:

    eline sağlık ahmet,kapanış parçası Beast of Dread’i özellikle sevdim.

  2. ordan gecen biri says:

    ilk albumlerini de dinleyip begenmistim ama bunu daha cok begendim. grubu unutmustum kritik ve hatirlatma icin tesekkurler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.