# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DEATHSPELL OMEGA, MGŁA’dan M. ve MARDUK’tan Mortuus’un da konuk olduğu yeni albümünü yayınladı
23.03.2022

The Long Defeat.

DEATHSPELL OMEGA yeni albümü “The Long Defeat“i yayınladı. Albümde Mikko Aspa’nın yanı sıra konuk olarak da MARDUK vokalisti Mortuus ve MGŁA’dan M. vokalleriyle gruba eşlik ediyor.

1. Enantiodromia
2. Eadem, sed aliter
3. The Long Defeat
4. Sie sind gerichtet!
5. Our Life is Your Death

44 dakika süresi olan albümün konsepti şöyle açıklanmış:

“The Long Defeat” üç farklı ortamda anlatılan üç hikâye üzerinden ilerliyor. İkisi yazılı olarak: şarkı sözleri ve bir de fabl. Üçüncüsü ise albüm kapağında; yazılı içeriğindeki temayı resmeden ve manyaklık düzeyinde detaylar içeren iki metre uzunluğa ulaşan bir görsel. Üçü de temel olarak birbirine bağlı ancak anlatım açısından farklılıklar gösteriyorlar, her biri diğer ikisini hem destekliyor hem de onlarla çelişiyor.

  Yorum alanı

“DEATHSPELL OMEGA, MGŁA’dan M. ve MARDUK’tan Mortuus’un da konuk olduğu yeni albümünü yayınladı” yazısına 152 yorum var

  1. deadhouse says:

    Daha ne isteyebiliriz ki müzik adına.

  2. ismail vilehand says:

    Selâmün Aleyküm

    Erhan

    @ismail vilehand, Nedim abi iyi bi güç.

  3. Cryosleep says:

    AYYYYYYYYYYYYYYYY GÖNLÜM ŞENLENDİ

  4. Yiğit says:

    ANANSKM HARIKA HABER

  5. Şarkılara dair fikir vermesi açısından;

    “Enantiodromia”nın “zamanın akışı içerisinde bir şeyin tam zıttının bilinçsiz şekilde ortaya çıkması” gibi bir anlamı varmış.

    “Eadem, sed aliter” Latincede “aynısı, ama başka türlü” anlamına geliyor ve başkalarınca da kullanılan bir tabirmiş. Hatta Murat Öztürk diye bir sanatçının aynı isimde şarkısı var.

    “The Long Defeat” Tolkien’in Elflerin verdiği büyük mücadele için kullandığı tabirmiş ama mücadele, savaş gibi temalara yönelik başka pek çok bağlamda da kullanılmış.

    “Sie sind gerichtet!”, “Yargılandınız!” demek, artık her ne anlatıyorlarsa çıkınca görürüz.

  6. şeyh hulud says:

    Enseme, bileklerime bi kolonya vurup geri dönecem

  7. dust says:

    laaaaaaannnnnnnnnnn

  8. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Yüzyılın en abartılan Black Metal grubu. Bizim sitede pek bi seveni vardır. Ben şahsen acayip karmaşık müzikleri dışında matah bir olaylarını bulamadım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, :m

    deadhouse

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Keşke dediğin gibi olsa, abartılsa. Çok ciddiyim. Yabancı basını bildim bileli takip ederim. Herhalde hakkı en az verilen gruplardan biridir DSO. Abartı istiyorsan popüler sitelerin yıl sonu listelerine bakabilirsin. Bak Ghost’un ucube son albümünü en iyi Ghost albümü ilan etmişler. Metal siteleri içerisindeki en seçici, ne dinlediğini bilen site sıralaması yapılsa PA ilk 3′e girer. Bence burada bir grup çok seviliyorsa o grup çok yüksek ihtimalle iyidir.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @deadhouse, Eski Blackcilerdenim. Şu an eskisi kadar olmasa da hala arada Black Metal dinlerim. Black Metal’i yıllar boyu adeta yaşam felsefesi haline getirerek ve 129830193 tane grubun içinden geçerek dinledim. DSO’yu da en ateşli dönemlerimde dinledim. Ama bu kadar el üstünde neden tutulduğunu anlayamadığım gruplardan biridir. (Bir diğeri de Ukraynalı Drudkh) Cidden bunu trollük olsun falan diye yazmıyorum ama benim görüşlerim bu şekilde. Seven sevsin ben sevemedim a.

    Necrobutcher

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, 31

    lammoth

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, sana çıkıntılık yapmak için demiyorum yanlış anlama, zaten bu müzik zevki gayet sübjektif bir mevzu ama DSO bambaşka bir şey cidden. Bence metal müzik tarihinde (yuh!) gelmiş geçmiş en iyi gruplardan biri.

  9. şeyh hulud says:

    Yeni Deathspell Omega ve Carpenter Brut albümlerinin 1 hafta arayla çıkması.

  10. vatay says:

    Ananı avradını!!!!

  11. Albümün haftaya çıkacağını görür görmez ilk tepkim hafif korku ve ürpertiyle bezeli gayet ciddi bir “Hassiktiiir!” oldu, haberi PA’ya girmemden bu yanaysa olayın sevincinden dolayı müthiş bir zevzeklik var üzerimde. Haftaya yeni DsO albümü dinleyecek olma fikriyle son 5 saattir kendi içimde iyice yavşaklaştım, zevzekleştim.

    lammoth

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet abi çok böyle kallavi grupları, albümleri ne şekilde dinliyorsun? Yani herhangi bir ritüelin falan var mı? Mesela bazısı benim gibi anca yürüyüşe çıkıp dinler. Bazısı uzanır dinler falan. Yoksa cidden kulaklığı takıp göz kapatıp müziğe odaklanma şeklinde mi oluyor?

    Bu arada keşke cevap vermek isteyen diğer arkadaşlar da yanıtlasalar…

    Erhan

    @lammoth, Ben kahve, alkol veya çay eşliğinde oturduğum yerden dinliyorum. Uzun yola denk gelirse yolculuk gününe kadar saklayıp yolculuk günü dinliyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @lammoth, benim her gün bir şey yazmam gerektiği ve genelde işlerim de olduğu için %95 çalışırken müzik dinliyorum. Sadece müzik dinlemeye ayırdığım özel bir vaktim yok. Ritüel gibi şeyler de yok. Çok fazla ve farklı şey dinlemek zorunda kaldığımdan, tek başıma dışarıda bir işim varsa neredeyse hiçbir zaman müzik dinlemem. Kulaklıklarım her zaman takılıdır ama dinlediğim şey müzik değildir. Ya YouTube’dan bir şeyler ya da podcast falan dinliyorum ve bunlar da ya mizahi bir şeyler oluyor (Meksika Açmazı, Biraz Konuşabilir Miyiz?, Rabarba Podcast gibi şeyler) ya da futbolla ilgili bir şeyler (Socrates, bir gün önce enteresan bir maç oynanmışsa onun teknik analizi vs.) oluyor.

  12. enemyofgod says:

    Haftaya iman vakti

  13. TAAKE says:

    aaauuuauuawwwwwwwwwwghrrhrhhghghhghhg

  14. TAAKE says:

    felsefi bi şeyler olcak gibi,haddim olmayarak deathspell omega grubuna konsept ve konu olarak kendi yurttaşları anatole france ın ölümsüz eseri thais romanını almalarını öneriyorum,harika bir roman,teoloji, freudyen psikoloji ne ararsan var ,lirik konusunda da harika malzeme var,en iyi lirikleri olabilir

  15. ismail vilehand says:

    Müzikal olarak “Fas…” ve “The Synarchy of Molten Bones” arası bişey gelmesi temennim. Kan çıksın lütfen.

    Yiğit

    @ismail vilehand, benim de gönlümden bu geçiyor ama bence son albümün manifesto çizgisinden ilerleyecektir. Ancak yapı olarak daha boğuk bir albüm gelecek diye tahmin ediyorum, Ulcerate’in Vermis albümü gibi.

  16. VI says:

    Telefonu elime epeydir almamıştım, o yüzden Bandcamp’in bildiriminden önce mailini gördüm. Noevdia’dan bir albüm çıkıyor sandım ilkin, hep öyle oluyordu çünkü, ama albümün DsO’ya ait olduğunu görünce önce küçük çaplı bir şok, sonra kendime hâkim olamadan attığım bir çığlık ve nihayetinde mutluluk dalgasıyla karşıladım haberi. Bir ay arayla hem DsO hem BaN dinleyebilecek olmak büyük ayrıcalık ya, düşündükçe çıldırıyorum haha. İki grubun da 2019′daki eserlerini hâlen tüyleri diken diken dinleyen birisi olarak, beklentilerim oldukça yüksek ama karşılayacakları kanısındayım.

  17. şeyh hulud says:

    Deathspell Omega Pasifagresif’te birleştirici bir unsurdur.

  18. Rezil says:

    abi nasil sevindim ya

  19. deadhouse says:

    Bakın 23 Mart’ta ne olmuş.

    https://bit.ly/3idONuo

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, o gün çıkan başka albüm de gözükmüyor ahah. 23 Mart’ta çıkacak tek albüm bu. Çok büyük bir tesadüf değilse bilerek seçmiş ibişler.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Başka bir grup bu tarihi seçse kesin tesadüf falan denilebilir de DSO gibi bir grup yapınca insan işkilleniyor.

  20. devoankara says:

    o y n a

  21. Horrendous says:

    7 günlük bir DsO programı yapmak istiyorum. EP-Split-LP ne kadar materyal varsa kronolojik sırayla bir kere dinleyip röportajları, sözleri ve kritikleri tekrar okuyacağım. Paylaşmak istediğiniz link varsa şimdiden teşekkür ederim.

  22. Yiğit says:

    Kapak yine harika ancak pek alışık olmadığımız şekilde kontrastlı bir görsel bu seferki. O eski tablovari kapaklar farklı bir güzeldi ama. Az önce de dediğim gibi daha çıkmadı ama kapağa bakınca bile Vermis havası alıyorum ben.

  23. HaNNibaL says:

    Akıyor maşallah. Ben Mgla’dan da bekliyorum

    arple

    @HaNNibaL, Ay hadi inşallah

  24. Horrendous says:

    Kapak Behexen – The Poisonous Path’e benziyor.

    lammoth

    @Horrendous, Behexen niye albüm yapmıyor ya?

    Erhan

    @lammoth, Onların ben ızdırabını sikeyim.

  25. mandrake says:

    Nedense albüm kapağından direkt olarak “With Hearts Toward None” havası aldım ve ekstra yükseldim. Mikko Aspa yine ne tür bir manyaklık peşinde, merakla bekliyorum.

  26. burock1988 says:

    Çok balon ve boş bir grup olduklarını düşünsemde bu albüm kapağı ilgimi çekti. Albüme bir şans vereceğim.

    Yiğit

    @burock1988, hadi beğenmezsin ve abartı bulursun anlarım da boş nedir? Dünyanın en boş olmayan black metalini yapıyor adamlar.

    Fırat

    @burock1988, şunu yapan grubun “balon” ve “boş” olma ihtimali çok da gerçekçi gelmiyor bana.

    https://open.spotify.com/track/0Rgg2T9J1eL99dwywjezT5?si=09fecb6aee884f26

  27. burock1988 says:

    Hayatım black metal dinleyerek geçti. Satyricon , Dark Funeral , Mgla ve niceleri. Bu gruba bir türlü alışamadım. Yaptıkları müziği dinlerken yoğun ve sıkıcı bir bunalım modu oluşuyor bende. Dinleyen arkadaşlara saygı duyuyorum. Umarım bu albümle beraber severim grubu.

  28. deadhouse says:

    Şu an için beni hayata bağlayan tek şey 23 Mart. Çok mu boktan bir hayatım var yoksa DSO müziğini çok mu seviyorum bilemedim.

    Yiğit

    @deadhouse, köprüde intihar etmeye çalışan adamın hikayesi gibi. İntihar etmeye karar versem bile 23 mart’ı beklerim, ama bir yandan da hayattan hala beklentim olduğu için intihardan vazgeçmiş olurum.

    lammoth

    @deadhouse, Bence DSO’yı çok sevmekten hep 😊. Başta sana karşı hep negatif düşünüyordum ama düşüncelerini, içindeki yoğunlukla birlikte ortaya koyan şahane bir adam olduğunu sonradan keşfettim. Özellikle yeni çıkan albümlerle ilgili fikirlerini çok merak ettiğim ve siteye girdiğimde son yorumlar kısmından direkt ismini aradığım isimlerin başındasın kral. Seviliyorsun.

  29. alican kina says:

    dünyada yeterince dinlenicek iyi şey var. nazi grup da eksik kalsın. corpsegrinder dinleyelim mesela şeker gibi adam https://www.youtube.com/watch?v=9xSZZOJx4b4

  30. Onder says:

    Amacım populism değil ama mgla varken şu gruba yapılan muamele populizmdir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Onder, aynı türün farklı anlayışlarını icra ediyor olmaları dışında nasıl bir bağlantısı var bu kıyaslamanın? İkisi de sevilen övülen gruplar.

    At the Gates varken Morbid Angel’a yapılan muamele popülizm midir mesela?

    Onder

    @Ahmet Saraçoğlu, sana cevap vermiycem thrown to the sun gibi muhteşem Bi grubu bitiren bi adam oldugun için dargınım :)

    Yiğit

    @Onder, At the Gates varken Morbid Angel’a yapılan muamele popülizm midir mesela?

    Bana cevap verebilirsin şimdi.

    Onder

    @Yiğit, Florida death metal temsilcisi ile İsveç melodik death temsilcisi aynı karşılaştırma olmaz. Mgla varken dso ya ayılıp bayılman bana göre şovdur poserlıktır.

    Rust in Peace.

    @Onder, bu ne saçma bir yorum birader ya, şu sitede gördüğüm en saçma yorumlardan. Kime neyin şovunu yapıyoruz burada, Mgla’yı da severim ama Paracletus’un bana hissettirdiklerini hissettiremiyorlar mesela. Poser muhabbeti ne ayrıca kafan senin 10 – 20 sene öncesinde kalmış değiştir bence. Dso’yu Mgla’dan daha çok sevmeye poserlık dedi adam. Dso’ya ayılıp bayılıyoruz diye Mgla’ya ayılıp bayılamaz mıyım, taraf mı tutuyoruz müzik dinlerken?

    Yiğit

    @Onder, Florida death metaliyle İsveç melodeath’i kıyaslanamıyor ama leh bir nihilist black metalle fransız bir dezonant/atonal black metal kıyaslanabiliyor mu? Kaldı ki mgła’ya muhtemelen senden çok daha fazla ayılıp bayılıyorumdur.

    Bir tanesi illaki poserlık olacaksa bence mgła’ya ayılıp bayılmak dso’ya nazaran çok daha poser işi. Eif çıktıktan sonra yükselen popülariteleri, youtube’da yüz binler izlenen tepki videolarıyla vs mgła daha popüler ve daha poser bir grup. Öte yandan DsO daha niş ve ekstrem metal müziğe olan katkılarını göz önüne alınca daha köklü ve inspiratif (bu kelimeyi de ben uydurdum) bir grup.

    Troll olduğunu varsaymak istiyorum.

    ismail

    @Onder, muazzam bos bir yorum atilmis, böyle insanların metal müzik dinlememesi dileğiyle.

  31. Anselmo says:

    DEATHSPELL OMEGA hicbir albumde hayal kirikligina ugratmadi umarim bu istikrarini surdurur

  32. B says:

    Recorded live by the French power trio? Aga bu grupda davulcu yok mu?

    Unanimated

    @B, yıllardır soruyorum bu soruyu kendime… Aga bu grupta davulcu yok mu?

  33. enemyofgod says:

    Şaka gibi yarın çıkıyor.

  34. vatay says:

    Çok pis heyecan durumundayım. Bi ihtimal gece yarısı filan salarlar mı acep?

  35. Kastaga says:

    iki kez dinledim, şu an için hayal kırıklığı içerisindeyim. hele o vokaller. mikko mu değil mi anlayamadım da. umarım yarın uyandığımda herkes 10/10 albüm der ve uykusuzluğuma veririm.

  36. şeyh hulud says:

    Ortalık karışır.

    Biraz önce albüm çıkana kadar yeni Cult of Luna albümünü dinleyeyim bari demiştim. Sadece isim, kapak değil, müzik de benziyor lan. Bu baya post metal artık.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Distortion sonuçta.

  37. Ali Osman says:

    Gece 4′e kadar acaba yayınlarlar mı diye beklemiştim. Sonunda yayınlandı

    https://tinyurl.com/2t238d7v

  38. Rezil says:

    olm vokaller mortuusmus, niye soylemiyosunuz :p

  39. deadhouse says:

    Deathspell Omega dinlemek büyük keyif. Önce bu keyfi çıkarmak gerek.

  40. İlk dinleme sırasında anlık yorumlar:

    “Enantiodromia”nın vokalleri bir anda girince acayip heyecanlandım lan. İlk vokal bölümü Mayhem’in “Crystalized Pain in Deconstruction”ını hatırlattı.

    “Eadem, sed aliter”de de Behemoth – “The Satanist” tatları olan yerler var. Mortuus vokali sayesinde iyice Funeral Mist gibi olan bölümler de.

    (dinledikçe edit’lenecek)

  41. ismail vilehand says:

    NoEvDia yanlışlıkla yeni DsO diye Funeral Mist albümü yüklemiş.

  42. deadhouse says:

    Our life is your death resmen heavy metal olmuş. Çok lezzetli.

    şeyh hulud

    @deadhouse, RYM’de birisi Tribulation şarkısı gibi yazmıştı, öyle gerçekten.

  43. lammoth says:

    İlk dinleme sonrasında buruk bir tat bıraktı. Abiler ya bir dönemi arkalarında bırakıyor ya da bu son albümleri olacak (bana öyle bir his verdi yani bu albüm). Keşke biraz daha yırtıcı bir yaklaşım görebilseydik. Son 2 albümdür “müziği sikem genco, sözlerimize, manifestomuza bak amk” gibi bir tavırları var ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Gerçi daha 1 kez dinledim. Ama şimdi Molten Bones çevirecem bir tur.

    deadhouse

    @lammoth, Kesinlikle öyle. Molten Bones son başyapıtlarıydı. 2 kez dinledim albümü şimdilik. Önceki albümden daha iyi görünüyor. Ancak alışık olduğumuz DSO standartından uzak. Kendi başına güzel bir albüm, yeni bir grup çıkarsa 8.5′luk ama DSO’ya göre sıradan. Nerede Paracletus, nerede Fas. Sanki yapacağımızı yaptık havasındalar. Neyse başyapıt çıkarmaktan usanmayan iki grup var neyse ki. Ulcerate, Cattle Decapitation. Böyle konuşuyorum ama albüm çok keyifli, lezzetli, sevdim baya ama işte DSO için yetersiz.

    lammoth

    @deadhouse, “Önceki albümden daha iyi görünüyor. Ancak alışık olduğumuz DSO standartından uzak. Kendi başına güzel bir albüm, yeni bir grup çıkarsa 8.5′luk ama DSO’ya göre sıradan. Nerede Paracletus, nerede Fas. Sanki yapacağımızı yaptık havasındalar.”

    Abi %100 katılıyorum sana. Daha güzel özetlenemezdi cidden.

    Yiğit

    @lammoth, The Furnaces of Palingenesia’ya bayılırım ama bu son albümde müzik resmen soundtrack görevi görüyor. Beni hayal kırıklığına uğrattı. 2019′daki albümde en azından müzikteki vuruculuk yitip gitmemişti bu kadar.

    Bir de Deathspell Omega bu abi Mortuus ne alaka? Yani kendisini fazlaca severiz ama olmamış. Dso değil Funeral Mist dinliyorum sanki.

  44. Ali Osman says:

    Albümü bir kere çevirdim ve Our Life is Your Death’te takılı kaldım. Şarkıyı loopa aldım biter bitmez, albümü ikinciye ne zaman sararım bilmiyorum.

  45. vatay says:

    Kesinlikle birden fazla vokalist var albümde. En az 3 hatta. Mikko Aspa mesela 2. şarkıda.

    Biraz fazla melodik,dissonance tamamen gitmiş desem yeri,son albümün kapanış şarkısı olan You Cannot Even Find The Ruins’in kaldığı yerden devam ediyor gibi bir albüm.

    Kesinlikle farklı bir era.

    Bas gitar epey ileriye taşınmış ve prodüksiyon taş gibi.

    İlk söyleyeceklerim bunlar.Dinlemeye devam…

  46. ismail vilehand says:

    Kénôse ile başlayıp The Synarchy of Molten Bones ile biten DsO daima kalbimizde yaşayacak.

    Yiğit

    @ismail vilehand, si monumentum kenose’den önce çıkmadı mı onu niye es geçtik?

    ismail vilehand

    @Yiğit, daha avangart, dezonant tarafı Kénôse ile başlıyor diye. Tam olarak müzikal ayrım noktası bana göre Kénôse.

    Aim

    @Yiğit, DSO’nun müzikal çılgınlığı Kenose’den başlıyor. Tohumlarını da Mass Grave Aesthetics şarkısında bulmak mümkün. Si Monumentum müzikalden çok söz yazımı açısından/konseptsel bir devrim.

    Yiğit

    @Aim, kalbimizde yaşayacağı gerçeğini değiştirmiyor.

  47. Ayı_Yorgo says:

    Dso’dan hiç bir beklentisi olmayan bir dinleyici olarak albüm oldukça hoşuma gitti. Our life is your death bu yıl en çok dinleyeceğim şarkılardan biri olabilir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.