# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WITCH VOMIT – Buried Deep in a Bottomless Grave
| 10.01.2022

Kanalizasyon gezilerinin saygıdeğer tur rehberi.

Erhan Yiğit

Merhabalar, yanıma kendim gibi 2-3 adet daha gureba bulsam PENETRATED UNTIL BLOOD ya da BARFBATHER adı altında bir Death metal topluluğu kurup her an pislik metal icra edecek kadar boş vaktim var. Ama dinlemesi bence yapmasından daha da zevklidir diye düşündüğümden ve ülke durumundan mütevellit ortaya çıkacak olan dağ gibi masrafları kesinlikle karşılayamayacak olduğumdan dolayı imkanım olsa yapmakta tereddüt bile etmeyeceğim müziği icra eden grupların albümlerini incelemek daha mantıklı geliyor.

Bundan 10 sene önce Portland’da müzik hayatına başlamış olan ABD’li WITCH VOMIT ise tam olarak benim yapmak istediğim şeyi yapan gruplardan birisi; Yedi delikli tokmağının yedi deliğinden de kan ve irin akan, iyiliğe ve güzelliğe dair her şeyin ayaklar altına alındığı, sanatsallığın ve ince uğraş gerektiren bütün detayların kapı dışarı edildiği bir death metal stilini benimsiyor WITCH VOMIT. Bu tarafıyla akıllara UNDERGANG, AUTOPSY ve DISMEMBER gibi bodrum katlarda gitarlar ile organ deşiciliği yapan toplulukları getiren grup olabilecek en iğrenç ve en bok kokulu müziği yapmak için kasmıyor aslında. Yaptıkları tek şey benim türlü betimlemeler kullanarak tanımladığım müziğin özentisiz ve serbestçe düşmesini sağlayacak olan bir prodüksiyon anlayışına sırt yaslamak.

Geçtiğimiz yıl özellikle WORM, CEREBRAL ROT, WODE, KHEMMIS ve GRAVESEND gruplarının albümlerini piyasaya sürerek saygınlıklarını biraz daha artıran 20 Buck Spin firmasının kanatları altında müzik yapan WITCH VOMIT’in en sevdiğim yanı pis ve karanlık bir death metal icra ediyor oluşundan ibaret değil…

”Buried Deep in a Bottomless Grave”in kimi zaman Black metale selam çakan rifleri ile kimi zaman da Brutal death metali andıran vokalleri ile 27 dakikanın tamamının dolu olduğunu hissettiren bir yapıt olması, şarkı şarkı kendini sevdiren bir albüm değil de açıldığı zaman baştan sona dinlenilmeye çok müsait olması ve dinleyeni saran baskın ve pis sound’u sayesinde ”Ben az önce süper bir Death metal albümü dinledim.” dedirtmesi kendisinin nasıl bir azman olduğunu kanıtlayan yeter de artar sebepler arasında.

İkinci paragrafta da sözünü ettiğim üzere ”Buried Deep in a Bottomless Grave” hiç bir şekilde dinleyiciyi kendisine çekmek için çabalamıyor, ”İşte şurası için bile dinlenir.” diyebileceğimiz spesifik anları bile barındırmıyor ama ev sahipliği yaptığı aymazlık ve canhıraşlık kulağa o kadar samimi geliyor ki albümün play tuşuna bastığınız an 27 dakika boyunca aralıksız dinlememek için bir neden de bulamıyorsunuz.

WITCH VOMIT, bu biçimde hazırlanmış bir müziği sevseniz de sevmeseniz de tepeden tırnağa takdire şayan, türün tüm gereksinimlerinin yanı sıra şiddet dozu artırılmış bir albüm yaratmış. ”Buried Deep in a Bottomless Grave” her ne kadar tüketilme hızı ve görmezden gelinme olasılığı yüksek bir albüm olsa da grubun burada bize dayattığı pisliği ve kötülüğü belli bir seviyenin üzerinde görüyorum. Eğer böyle bir albüme hasta olmayacağınızı bile düşünüyorsanız yine de WITCH VOMIT’e bir şans vermelisiniz.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.07/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
20 Buck Spin
Kadro
Tempter: Vokal, gitar
C.L.: Gitar
J.G.: Bas
Filth: Davul
Şarkılar
1. From Rotten Guts
2. Despoilment
3. Buried Deep in a Bottomless Grave
4. Dead Veins
5. Dripping Tombs
6. Squirming in Misery
7. Fumes of Dying Bodies
  Yorum alanı

“WITCH VOMIT – Buried Deep in a Bottomless Grave” yazısına 1 yorum var

  1. HaNNibaL says:

    Witch vomit paşa gibi grup. 20 Buck spin, dark descent olma yolunda ilerliyor. Çıkan grupların hepsi kaliteli müzikler yapıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.