# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GRAVE MIASMA – Endless Pilgrimage EP
| 27.10.2016

Gerçek kötüler.

2016 metal adına cidden müthiş bir yıl arkadaşlar. Uzun zamandır bu kadar fazla iyi albümün çıktığı, bu kadar fazla iyi grup keşfettiğim bir yıl daha hatırlamıyorum. Şu anda yazmakta olduğum EP her ne kadar Mayıs ayında çıkmış olsa da, yıl bitmeden siteye katmak zorunda olduğumu hissettiğim için bir çırpıda yazayım dedim. Yıl sonu yaklaşıyor ve o yıl sonu listeleri kendi kendilerine dolmayacak.

Londra’nın kalbinden (belki de banliyösünden geliyordur bilmiyorum) gelen GRAVE MIASMA, logosundan da anlaşılacağı üzere gayet hırpani bir death metal yapıyor. Kapağından anlaşıldığı üzere ise bunu gayet atmosferli ve yoğun bir kimlikte sunuyorlar. Konu GRAVE MIASMA ve “Endless Pilgrimage” olduğunda kilit kelime bu: atmosfer.

2002′de GOAT MOLESTÖR adıyla kurulan ve son 10 yıldır da GRAVE MIASMA adıyla müzik yapan grup, 2 EP’si ve 2014′teki “Odori Sepulcrorum” (“Mezar Kokusu”) albümüyle tür adına umut vadeden işler ortaya koysa da, GRAVE MIASMA adının en güçlü şekilde duyulmasını sağlayan işleri geçtiğimiz Mayıs ayında çıkan “Endless Pilgrimage” EP’si oldu. 33 dakikalık süresiyle bir albüm olarak bile düşünülebilecek olan “Endless Pilgrimage”; baştan sona itlik puştluk dolu bir death metal yapıtı.

EP’yi dinlerken aklıma gelen gruplar; “Scream Bloody Gore” dönemi DEATH ve İspanyol paçozları TEITANBLOOD oldu. GRAVE MIASMA’nın tavizsizliği ve gerçek bir işitsel kabus oluşu, grubu ciddi anlamda güçlü bir korku ögesine dönüştürüyor. Aşırı sert vokaller, atmosferi körükleyen karanlık gitar tonu ve her şeyi daha can acıtıcı kılan löngür löngür mükemmel bas ve bu tür müziğe nasıl davul yazılacağını çok iyi bildiği belli olan davulcunun akıllıca tercihleriyle birlikt,e EP yarım saati aşan süreyle amansız bir terör estiriyor. Son derece çiğ ve yırtıcı karakterini, bu türe müthiş uygun bir sound’la birleştiren GRAVE MIASMA, bu sayede bu yıl çıkan benzer işler arasından sıyrılmayı başarıyor.

Her şeyin olduğu gibi, DEMILICH, GORGUTS, INCANTATION’vari acayip karanlık mağara death metalinin de bir trend derecesinde icra edilir hâle geldiği death metal ortamında (elbette bundan en ufak bir şikâyetim yok), GRAVE MIASMA’nın kensini karakterize eden ve ilerisi için daha da umut verici ışıklar yakan (söndüren) tarafı; GRAVE MIASMA’nın çeşitli şekillerde özgün bir karanlık yaratmayı çok kolay başarması.

Tonların yanı sıra; rif yazımındaki akıcılık, şarkıların tansiyonlarının iyi ayarlanmış olması ve olayın bu derece pisleşmesinde büyük önem taşıyan mükemmel vokal karakteri sayesinde GRAVE MIASMA ciddi anlamda çirkin, zifiri pasajlar yaratmayı başarıyor.

Tüm bunların karanlığında, “Endless Pilgrimage”ı yukarıda adı geçen grupları seven herkese öneririm. GRAVE MIASMA akılda kalıcılık kasmadan, pisliği ve gerçek kötülüğü her şeyiyle yansıtıyor ve bunu hissederek, içselleştirilmiş bir şekilde yaptığını da dinleyiciye hissettiriyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.43/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Sepulchral Voice Records
Kadro
Y: Gitar, vokal, sitar
R: Gitar
A: Bas
D: Davul
Şarkılar
1. Yama Transforms to the Afterlife
2. Utterance of the Foulest Spirit
3. Purgative Circumvolution
4. Glorification of the Impure
5. Full Moon Dawn
  Yorum alanı

“GRAVE MIASMA – Endless Pilgrimage EP” yazısına 4 yorum var

  1. hysteresis says:

    İndirip de dinlemeyi unuttuğum EP’lerden biri olduğunu yazıyı görünce hatırladım. “Odori” güzel bir leşlik örneğiydi, bu da öyledir diye tahmin ediyorum. Gerçi sitarlı giriş biraz dikkatimi dağıtmadı değil :)

  2. Lefthandpath says:

    Bu sene Death metal adına çok kaliteli işler çıktı. Ben de Kyrpts’in yeni albümünü bekliyorum. Unending degragation harika bir albümdü.

    ismail vilehand

    @Lefthandpath, Kyrpts muhteşem bişey.

    lefthandpath

    @ismail vilehand, albümün yayınlandığını kaçırmışım. bu da çok iyi. https://darkdescentrecords.bandcamp.com/album/remnants-of-expansion

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.