# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WITCH VOMIT – Funeral Sanctum
| 15.04.2024

Old-school İsveç death metali soslu old-school ABD death metali.

Dünyanın, kadrosunda halterci kadın bulunun tek metal grubu olma özelliği taşıdığından şüphelendiğim ABD’li WITCH VOMIT, 10 yıldan uzun süredir ortamlarda olan bir death metal grubu. Yola iki kişi olarak çıkan ve ilk konserini iki kişi olarak veren topluluğun yeni albümü “Funeral Sanctum” çıkar çıkmaz epey övgü aldı ve tabii biz de CADI KUSMUĞU hakkındaki fikrimizi söylemekten geri duracak değiliz.

WITCH VOMIT en düz ifadeyle “melodik INCANTATION” diyebileceğimiz bir müzik icra ediyor. INCANTATION’ın, AUTOPSY’nin metal çocuklarına armağan ettiği sürüngensi, lanet death metal karakterini, old-school İsveç death metalinin, yani GRAVE’lerin, ENTOMBED’ların, DISMEMBER’ların, NIHILIST’lerin melodik zihniyetiyle yoğuruyor ve ortaya retro tarafı baskın, doksanların ilk yarısına aitmiş gibi duran bir albüm çıkarıyorlar.

Bunu yaptıklarında ortaya direk olarak “X worship” denemeyecek ve bu sayede daha geniş bir kitlenin ilgisini çekebilecek bir iş çıkıyor. “Abject Silence (Interlude)”un girişi gibi ilk iki EUCHARIST albümüne konma bile sırıtmayabilecek bir şarkı yazmaktan geri durmazken, bir yandan da yakın dönemden MORTUOUS, ilk dönem TOMB MOLD gibi daha hoyrat gruplara yakın duran bir coşkunluk da sergiliyorlar. Az önce adını verdiğim kısa geçiş parçasından da görülebileceği gibi adamların dümdüz kaos yaratma gibi bir niyeti yok ve bu derinlik sayesinde “Funeral Sanctum” çok daha uzun süre dinlenebilir, daha zengin bir albüm hâline geliyor. Zaten o geçişin hemen sonrasında albümün en hayvan şarkılarından birini başlatarak amaçlarının herkesi yakalamak adına sertlikten taviz vermek olmadığını da görebiliyorsunuz. WITCH VOMIT ne yaptığını bilen bir grup ve “Funeral Sanctum” da adlarını duyurmaları konusunda kendilerine muhakkak ki fayda sağlayacaktır.

Metal dünyasında dönem dönem öne atılan, adı bir anda her yerde karşımıza çıkan yeni albümler oluyor. Dinliyorsunuz ve bazen tüm bu gazın neden olduğunu anlamıyorsunuz. “Yıllardır sürekli duyduğumuz, gayet standart bir albüm” diye düşünüyorsunuz. WITCH VOMIT’e dair böyle bir basın pohpohlaması yok, ancak olur da bu aralar grubun adını ve bu maviş albüm kapağını sıkça görürseniz, bilin ki bu tarz bir boşuna gazlama söz konusu değil. Adamlar (ve kadın) gayet iyi bir albüm yapmışlar ve eski usul hem kaliteli hem varyasyonlu death metal dinlemek isterseniz dinlemenizi öneriyorum.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.33/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2024
Şirket
20 Buck Spin
Kadro
Tempter: Vokal, gitar
CL: Gitar
JG: Bas
Filth: Davul
Şarkılar
1. Dying Embers (Intro)
2. Endless Fall
3. Blood of Abomination
4. Serpentine Shadows
5. Decaying Angelic Flesh
6. Black Wings of Desolation
7. Dominion of a Darkened Realm
8. Endarkened Spirits
9. Abject Silence (Interlude)
10. Funeral Sanctum
  Yorum alanı

“WITCH VOMIT – Funeral Sanctum” yazısına 1 yorum var

  1. crowkiller says:

    grup ismi oldukça sevimli bir müzik yaptıkları izlenimini bıraktı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.