# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOMIT RITUAL – Callous
| 29.07.2021

Yakışır insanoğluna.

Normalde bu yazıyı dün, yani Çarşamba sabahı yazıp yayınlamam gerekiyordu. Saat 13.00 sularında bunu yapmaya da hazırdım aslında. Lakin evimize 40 dakika mesafedeki Manavgat’ta çıkan korkunç yangından dolayı ne müzik dinleyecek ne de yazı yazacak hava kaldı.

Takip eden varsa görmüştür, gerçekten korkunç bir yangın ve başlamasından bu yana yaklaşık 12 saat geçmesine rağmen hâlâ da söndürülebilmiş değil. Aynı anda dört yerde başladığı söylenen yangın, büyük ihtimalle birileri tarafından çıkarıldı ve havanın 40 dereceden fazla olmasının ve güçlü poyrazın da etkisiyle devasa bir alana, 17 km’yi bulan bir bölgeye yayıldı.

İnsanoğlunun neler yaptığını ve yapabileceğini bildiğimizden, yangın birileri tarafından çıkarıldıysa -ki bundan şüphesi olan pek kimse yoktur sanırım- buna elbette ki şaşırmıyorum. Yaparlar. Yakarlar. Hepsi yakışır insanoğluna. Hepsi yakışır onun aşağılık varoluşuna.

Şu an saat 23.40. Uykum gelmediği için bari geciken bu yazıyı yazayım dedim. Yangın hâlen devam ediyor ve havanın kararmasıyla birlikte 30 kilometre mesafede bulunan ve bizim de yaşamakta olduğumuz Serik ilçesinden bile rahat şekilde görülebiliyor.

Bu satırları Antalya tarihinin gördüğü en büyük yangın olarak nitelenen bu devasa yangında cayır cayır yanan tüm hayvanların, kavrulup küle dönen tüm ağaç ve bitkilerin anısına yazıyorum. Çok uzun bir yazı olmayacak, kusura bakmayın.

Çok üzgünüm, bir o kadar da öfkeliyim.

VOMIT RITUAL kiminin black/death metal kiminin war metal dediği o pislik çukuru kıvamındaki müziği yapan gruplardan biri. Fotoğraflarından da görüleceği üzere pek çok şeyi boş vermiş, hayatın çirkin yüzünü görmeye meyilli arkadaşlardan oluşuyor. Grubun yaptığı müziğin genel karakterini yıpratıcı, aşırı sevimsiz bir death metal oluştursa da gerek gitar tonu gerek müziğin genelindeki hoyratlıktan bu war metal muhabbetine de yakın durduğu söylenebilir. Burada belki bir DIOCLETIAN, HERESIARCH veya REVENGE, WEREGOAT öküzlüğünden söz edemesek de VOMIT RITUAL da kurusıkı atmıyor.

“Callous”la ilgili söylenmesi gereken önemli şeylerden biri grubun bu çirkinlik, sevimsizlik içerisine atmosfer sokuşturmayı başarmış olması. Adındaki “ritual” kelimesinin altını doldururcasına albüm içerisinde ayin karakterine yaklaşan bol tekrarlı bölümler var. Bu bölümler elbette ki VOMIT RITUAL’ın vitesi küçülttüğü ve olayın daha sürüngen, çirkef, sinsi tarafına geçtiği kısımlarda ortaya çıkıyor. Bu bölümler için verilebilecek ilk referans INCANTATION olacaktır. Yavaş, uzaktan izleyen ve güçsüz anı yakalayınca da zehirli ısırığını geçiren müzik, kimi anlarda black metalin özel hareketlerinden de yararlanarak gerçekten de atmosferin öne çıktığı anlara imza atıyor.

Bunu bu tür için temiz denebilecek bir prodüksiyonla sunmaları, bence VOMIT RITUAL’ın yarınları adına mantıklı bir karar. Bu tarz müziği çok daha karambol; atıyorum DEATH WORSHIP ayarında bir sound’la da sunabilirlerdi, ancak bunun yerine tane tane anlaşılan bir taraftan ilerlemişler. Belki bu sebepten belki de birtakım benzer özelliklerden, VOMIT RITUAL’ı dinlerken aklıma LIKE RATS, FUMING MOUTH, CREEPING DEATH gibi isimlerin gelmesini de engelleyemiyorum.

Bugüne kadar Pasifagresif’e 2000’e yakın albüm incelemesi yazdım ve inanın hiçbirinde üzgün veya öfkeli olduğumu hatırlamıyorum. Ama her şeyin bir ilki var. Bu satırları yazarken mutlu değilim ve yazının başında bahsettiğim olayın sorumluları varsa korkunç acılar çekerek bunun bedelini ödemelerini istiyorum. Bu yazıyı bu hislerle yazdım. Zaten VOMIT RITUAL’ın müziği de bu tarz olumsuz bir ruh hâlini beslemeye hazır nitelikte; tatsız, mutsuz, sevimsiz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.21/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Pulverised Records
Kadro
Sado Chaos: Vokal, gitar
SexGoat Sodomizer: Bas
Ominous Carnality: Davul
Şarkılar
1. Strangling Opposing Throats
2. Asphyxiated
3. Paracusia Nexus
4. Lower Vibrational Entities
5. Penetrating The Infectious Wound
6. Sadolustic Crucifixions
7. Nervous Temple
  Yorum alanı

“VOMIT RITUAL – Callous” yazısına 16 yorum var

  1. Candaş says:

    Serası yanan bir teyzenin ağlarken görüntüleri vardı, içim parçalandı gerçekten :( Umarım sizler iyisinizdir Ahmet Ağabey, çok geçmiş olsun Antalya’da yaşayanlara.

  2. deadhouse says:

    Bir sürü orman içi tesis, beton, yol ve otel yapılır artık. Devlet büyüklerimiz toplu açılış töreni yaparak Antalya’yı yeniden ayağa kaldırmasını bilir. Enseyi karartmayalım!

  3. Aykut taştan says:

    Bu yangında parmağı olan nekadar şerefsiz ve orospuçocuğu varsa hepsini o yapmak istedikleri beton bloklarının içinde üzerlerine benzin döküp yakmak, yanarkende çığlıklarına karşılık suratlarına bakıp yedi cedlerine küfürleri saydırmak istiyorum. Belki bu bile kalbimi ve ruhumu yatıştırmaz…
    O kömüre dönmüş canları gördükce ellerim ayaklarım titriyor. Ulan ne büyük orospuçocuğu oldunuz.
    Çok ama çok üzgünüm ve bir okadar da sinir ve nefret içindeyim. Umarım en yakın zamanda belanızı bulursunuz cezanızı alırsınız ama böyle bir ülkede o bile muamma.

  4. nomoshnocore says:

    albüm ile ilgili bir şeyler yazmak isterdim ancak yangınlardan dolayı ben de çok sinirliyim. belli ki kasıtlı yapılan bir şey fakat hala medyada yer bulamıyor. sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla kütahya, alanya, marmaris, kocaeli de yakıldı. ne oluyor gerçekten anlayamıyorum.

  5. Biraz önce yardım amacıyla yangına 25 km mesafedeki bir yere gittim. O kadar mesafeden bile gözlerim boğazım yandı. Biber gazı sıkılmış gibiydi. Çok kötü durumda Manavgat ve artık çevresi de risk altında.

    Yangından başka bir şey düşünemediğimden bugünkü Ageless Oblivion kritiğini yazamayacağım. Haftaya yayınlarız.

    Ahmet Saraçoğlu

    Bu kafayla Year of No Light yazmak daha da sıkıntı olacak, o yüzden yarına Ageless Oblivion, YoNL haftaya.

  6. Mahakali says:

    @Ahmet Saraçoğlu, abi umarım kontrol altına alınır artık videoları gördükçe çok üzülüyorum, bir sürü insanin evi yanıyor, bir sürü hayvan ölüyor. Boşver kritiği falan.

  7. Rzeczom says:

    herkes yangın ile ilgili konuşmuş. havayı değiştirmek için ben de biraz albüm ile ilgili bir şeyler yazayım.

    daha önce yayınladıkları materyaller (demo, split, compilation, live album) olsa da grubun ilk stüdyo albümü. bence iyi bir Black/Death kırması ortaya çıkmış. kapakta güzel.

    şarkı şarkı dinleyince pek sarmamıştı ama albümü çevirince epey beğendim. kritik için teşekkürler.

  8. arple says:

    Çok geçmiş olsun. Bölgeden gelen görüntüler ve insanların anlattıkları gerçekten korkunç. Bugün başka şehirlerde de onlarca yangın başlamış. Bu memlekete yazık ediyorlar, bir neslin hayatı kaydı. Tekrar geçmiş olsun @Ahmet Saraçoğlu

  9. Bu sabah dumanlar bizim buraya geldi. 40 km uzaktan geldi, ortalık sarardı, hava kapandı.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, hala kundaklamalar (ya da yeni odaklar ne bileyum) devam ediyor diye duyuyorum.

    ao

    @Ahmet Saraçoğlu, abi sonbaharda iskenderun ve çevresi de yakılmıştı böyle büyük çaplı değildi tabii ama bayağı orman yanmıştı o zaman da. Sorumlularının aynı grup olduğunu düşünüyorum. Bizim eve 100-50 metre kala yangın kontrol altına alınmıştı cidden çok zor bir durum o his yeter insana. Herkese sabır diliyorum büyük geçmiş olsun. Umarım bir an önce kontrol altına alınır

  10. Melkor says:

    24 saatte çıkan orman yangınlarına bakınca akdeniz bölgesi komple yanıyo gibi. Hava orman yangınlarına çok müsait fakat çapsız örgüt eylemi de olabilir. Hadi istihbarat ile kundaklamaya engel olamadın yangını etkili şekilde söndür o da yok. Beni bu devletin acizliği çıldırtıyo. Zaten her tarafı saçmasapan otellerle doldurdular geriye kalan doğa hayatı da kül olmak üzere. Koskoca devletin nasıl 3 tane söndürme uçağı olur ya. Thk’nın zaten içinden geçmişler kayyum yangın sırasında düğündeydim diyo. Yangını ruslar söndürüyo. Kıytırık bir ilçe belediyenizde bir yılda dönen rant ve yolsuzlukla filo kurulur. Utanmazlar. Bu arada yine iban verdiler.

    TAAKE

    @Melkor, ne desek boş kardeş, bu amına köklediğimin dünyası,gezegeni hepsi yok olsada kurtulsak aq

    https://www.youtube.com/watch?v=lACeX53ER_Q

  11. TAAKE says:

    Isparta dan ve köylerinden 400 milyar yardım +arpa ve 12000 tane balya saman yardım topladık yörük kandaşlarımız için,avrupa,amerika ta izlandadadan para gönderen var,umarım yananların iki atını alır,durumunuzu düzeltirsiniz,bir Ispartalı olarak bu olay herkesi üzdü,en fakir bile 200 tl gözümün önünde,sizi seviyoruz Antalyalı gardaşlarım,yalnız değilsiniz

  12. ismail vilehand says:

    Sevişmeden uyumayalım, anlaşmadan ölmeyelim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.