# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GOJIRA’dan klip
28.10.2021

Sphinx.

GOJIRA yeni albümü “Fortitude“u 30 Nisan’da çıkarmıştı.

Detaylar şöyle.

01. Born For One Thing
02. Amazonia
03. Another World
04. Hold On
05. New Found
06. Fortitude
07. The Chant
08. Sphinx
09. Into the Storm
10. The Trails
11. Grind

“Sphinx” klibi yayınlandı.

Albümden “The Chant”in klibi yayımlandı.

“Into the Storm” da Nisan ortasında yayımlanmıştı.

“Amazonia” da şöyle.

“Born for One Thing” de klibiyle birlikte yayımlandı.

“Another World” de Ağustos 2020′de yayımlanmıştı.

  Yorum alanı

“GOJIRA’dan klip” yazısına 241 yorum var

  1. Opethsevenbiri says:

    Kapak güzelmiş…

  2. koca says:

    Another World’ü çok beğenmiş biri olarak Born For One Thing beni hemen hiç tatmin etmedi. Çok düz, haddinden fazla tekrarlı ve orijinal olmaya çalışıp sınıfta kalan bir beste bence. Ayrıca bu iki şarkıyı aynı ses sistemiyle, aynı kaynaktan (spotify) ve aynı ses seviyesinde dinlememe rağmen, Another World çok daha net bir prodüksiyona sahip gibi geldi bana. Acaba sorun bende mi yoksa Born For One Thing herkeste mi boğuk tınlıyor?

    TanSolo

    @koca, bana da born for one thing’in prodüksiyonu daha düzgün geldi. Fakat genel olarak sıkıntıyı Joe’nun prodüksiyonu olarak görüyorum. Maalesef çok iyi değil bu işlerde, herhalde egosuna yediremiyor da kendi yapıyor hala.

    koca

    @TanSolo, çok ilginç, birkaç kez daha denememe rağmen hala aynı problemi yaşıyorum. Hatta Youtube’dan bile bir deneme yaptım ama sonuç değişmedi. Sanırım problem bende:)
    Size katılıyorum, müzisyenlerin “kendi müziğimi en iyi ben aktarırım” egosu çoğu zaman iyi sonuç vermiyor. Bir Steve Harris vakası yok burada belki ama ortaya çıkan şey hakikaten kulak tırmalıyor.

  3. Boba Fett says:

    İki şarkıyı da dinlemedim, dinlemeyi de düşünmüyorum albüm çıkana kadar ama yorumlara baktığım kadarıyla sadece burada gömülmüş bu kadar, ilginç.

    Opethsevenbiri

    @Boba Fett, Gojira’nın üstünde inanılmaz bir hype var. Millet ne yapsalar yerim kafasında bakıyor. Benim de gördüğüm yorumlar çoğunlukla pozitif olmakla beraber şarkının neden ve nasıl iyi olduğundan çok ”Gojira çok iyi grup değil mi arkadaşlar?” çizgisinde.

    Ben de grubu çok sevmekle birlikte bariz bir şekilde FMTS’dan bu yana çok keskin olmasa da ağır ağır aşağı yöne bir ivme kazandıklarını düşünüyorum.

  4. dr. peter lake says:

    Çoook kişisel bir yorum olacak ama bana göre her şey şununla başladı:

    http://www.pasifagresif.com/2012/02/gojira-vokalistinden-grubun-mali-durumuna-dair-aciklama/

    Düşünsenize neredeyse her biri kendi alanında başyapıt sayılabilecek The Link, From Mars to Sirius, The Way of All Flesh gibi albümler yapmışsınız. Ama buna rağmen durumunuz şu:
    “Bazı aylar biraz daha fazla gelirimiz oluyor, o zaman yeni bir gitar falan alabiliyoruz. Ama bir araba veya ev almak çok zor, çünkü bir yere bağlı, maaşlı çalışan insanlar değiliz, üstelik sigortamız da yok. Sadece müzik anlaşmalarımız var ve bir bankayla görüşmeniz gerektiğinde bu hiçbir işe yaramıyor. Yıllar önce kendime ait bir evim olmasını istiyordum, hâlâ da istiyorum.”

    Bu noktada Joe reis “sikerim biz mi kurtaracaz lan metal müziği? Gidip daha radyo dostu, hit işler yapalım.” kafasına girdi gibi geliyor bana. Ki durum böyle bile olduysa kimse bok atamaz adama. Lakin işte olan onları gerçekten seven kitleye oluyor. Yazık ya grup resmen kendi kendisinin uyduruk bir klonuna dönüştü.

  5. Opethsevenbiri says:

    Duplantier’lerden bir tanesi Magma için Gojira’nın Black albümü demişti. Load/Reload dönemine girdik sanırım.

  6. Oğul says:

    Genellikle her grubu kendi standartlarına göre değerlendirmeyi seviyoruz. Bana göre bu bir hata ve en çarpıcı örnekleri ise In Flames, Opeth, Dream Theater gibi gruplar. Opeth’in son albümü şahane olmasına rağmen çok yerildi çünkü kendi standardına göre albümün diskografide tutunduğu yer orta-alt sıralardaydı. In Flames ise kulağa iyi gelen ama davayı satan bir müziğe döndü. Yeni bir Industrial Metal grubu diye piyasaya çıksalar hype üstüne hype yağardı son albümlerinde. Dream Theater’da da durum -sürekli albüm çıkarıyosunuz, viyu viyu viyu sesi be abicim- noktasına geldi. Halbuki albümler kötü albümler değil. Sadece Awake, SFAM dinleyen insanlar haliyle son yıllarda çıkan işleri beğenmiyor.

    Bu sebeple ben grupları dinlerken geçmişlerini hep unutup anlık duyduğumu yorumlarım ve bunu başarabildiğime inanıyorum. Gojira’nın çıkan 2 şarkısını da bu mentaliteyle dinlememe rağmen maalesef pek beğenemedim. Bu önemli bir sorunu işaret ediyor bence.

  7. Deathamphetamine says:

    Valla ben Born for One Thing’i beğendim. Albümün geri kalanı da bu düzeyde olacaksa şahane. Another World için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

    Yukarıda yazılan yorumlara katılmıyorum. Born for One Thing klasik orta karar bir Gojira şarkısı. Evet, aman allahım denecek bir yaratıcılığı yok. Zaten bi grubun onlarca albüm aynı yaratacılığını korumusanı nasıl beklersiniz ki? Gojira The Link, FMTS ve The Way We All Flesh gibi metal tarihine adını yazdıracak orijanillikte işler yaptı. Şuanda kısmen onun ekmeğini yiyorlar. Eee napak, taş mı yesinler?

  8. Avcı says:

    Bu kadar sıradan bir şarkının 6 günde 1.4 Milyon Kez izlenmesine inanamıyorum. Aynı ülkeden çıkan ve Gojira’dan daha kaliteli ve daha ekstrem olan Benighted’in bu ( https://www.youtube.com/watch?v=v1W9Rk4gjjY ) şaheseri 7 yılda sadece 410 Bin kez izlenirken Born For One Thing’in bu kadar ilgi toplaması hayatın adaletsizliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

    TanSolo

    @Avcı, her açıdan anlamsız kıyas

  9. Bora says:

    Tıpkı ilk şarkı gibi yine oldukça akılda kalıcı, kararında gazı eksik etmeyen temiz şarkı olmuş. Ben şahsen beğendim. Albümde 2,3 tane bunların üzerinde şarkı varsa da uzun zaman döner benim kulaklıklarda.

  10. owlbos says:

    Öncelikle FMtS hayatında en sevdiği ilk 3 albümden biri olan ve Magma’yı en başarısız Gojira albümü olarak gören birisi olarak yeni albümün şarkılarını dinleyip standart Gojira değerlendirmesinde bulundum, yeni albümden pek bi ümidimde yok açıkcası, öyle kafayı yiceğimi flan hiç sanmıyorum.

    Gojira – Another World’ün klibini bugün tekrar izlerken @Loudwire’ın klibe yazdığı trent yorumu gördüm ve şarkı biraz daha lezzetli hale geldi. ”Somewhere in the ocean, whales are slam dancing to this majestic song” Gojira o kadar büyük bir grup ki sadece gözlerini kapatman ve bunu düşünmen olaya bambaşka bir boyut katabiliyor.

    owlbos

    @owlbos, ama sadece bu kadar. dün yeni şarkı çıktı ve defalarca dinleme fırsatım varken erteleyip durdum, hala da erteliyorum çünkü o motivasyonu yakalayamıyorum, beklenti yerlerde. İstesem şuan bu yorumu yazarken arkadan dinleyebilirim ama yapmıyorum.

    owlbos

    @owlbos, En nefret ettiğim gruba bile böyle bir yorum yazmadım bugüne kadar. Ama gerçekten BOK gibi şarkı. BOK gibi produksiyon. Gojira denince aklıma gelen cayır cayır her şey yok olmuş. Fuck this shit!

    owlbos

    @owlbos, Magma ile WC’ye koşan Gojira bu albümle WC’ye bile yetişemeden altına sıçtı ya galiba. Çok sinirliyim şuan. Yayınlanan şarkılar arasında da bi standart bile yok. Hepsi ya kötü ya vasat, sanki bir toplamanın parçası gibiler.

  11. Bora says:

    Şuna hazırlıksız yakalandım siz de yakalanın:)

    https://www.youtube.com/watch?v=CJpS8En54yM&ab_channel=Gojira

    çaksu

    @Bora, haha. mindfuck yaşadım.

  12. sueda says:

    @Bora, ahahahaha koptum

  13. sueda says:

    Bence born for one thing > another world

    tabii ki FMtS ayarında bir şey beklemiyorum ama albüm Magma’dan daha iyi olacak gibi gözüküyor şimdilik.

  14. hf says:

    benim açımdan 3te 3 gidiyorlar şu an. amazonia da gayet güzel. sabah sabah kıpraştırdı :)

  15. Spacedementia says:

    Albümün hikayesi harika gidiyor ilk üç şarkı itibariyle. Amazonia’nın sözleri baya vurucu olmuş (keza diğer şarkılar), müzik olarak da beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Duyarlılık konusunda baya samimi buluyorum Gojira’yı bu tarz konularda zira yıllardır bunu yapıyorlar ve hayat felsefeleri haline getirmiş, üstüne pratiğe de dökmüş bir grup. İple çekiyoruz 30 Nisan’ı.

  16. deadhouse says:

    Tema berbat. Kapak berbat. Şarkı ilk iki şarkıdan iyi, kendi başına ise vasat.

  17. metal.tr says:

    Gitarı çok farklıydı önceki şarkılarına göre sözler çok iyi herşey iyiydi tek kötü yanı sertlik

  18. Opethsevenbiri says:

    Diğer ikisine göre sevdim bunu. Bunun vesilesiyle diğer iki şarkıyı tekrardan dinledim ayılıp bayılıyorum hala ama daha güzel geldi. Bu kafada devam ederse 7/10 ile kurtarır.

  19. Isınamıyorum. Neden bilmiyorum.

  20. zinhar says:

    @Ahmet Saraçoğlu, üşüyorsan İsrail bayrağı yakayım. Ahmet kardeşim bu albüm Load Effect yaratacak sende, hissediyorum bunu :)

  21. Opethsevenbiri says:

    Sabah Magma’yı baştan dinledim. Bence bu single’ların sıkıntısı Gojira formülünü bozmadan müziklerini yumuşatmaya çalışmaları. Born for one thing’e baktığında Silvera’nınkine çok benzer bi main riffi var mesela ama gitarın sesi o kadar soft hale getirilmiş Joe’nun vokali o kadar arka plana atılmış ki Silvera kadar zevk alamıyorsun. Sanki başka bir şey dinlemen gerekliymiş gibi hissettiriyor.

    Bi de biraz Gojira için yetersiz şarkı yazımı var ya cidden. Amazonia hariç diğer iki şarkının çok daha iyi versiyonlarını önceki albümlerde gördük. Aç Another World’ü dinle sonra git Oroborus’u dinle. Biri diğerinin ucuz kopyası gibi kalıyor.

  22. Oğul says:

    Sonunda beğendiğim bir iş çıktı. İlk iki şarkı beni hiç açmamıştı ama bu baya hoşuma gitti.

  23. Noumena says:

    Son şarkıda da bir numara olmasa da en azından yeniden dinleme isteği uyandırabildi bende.. Eh bu da birşeydir. Ama önceki işlerine bakarsak hala vasatlık sularındalar. Suyunun suyunun suyu vakası

  24. metal.tr says:

    Joe’nun yaptığı açıklamada magmadan daha renkli bi aşbüm olacağını söylemişti ve into the storma baktığımda o rengi aldım şarkı gayet iyiydi nakaratı çok hoşuma gitti. Albümün şuana kadar ki en iyi şarkısı olabilir. Klip niye çekmemişler anlayamadım.

    Opethsevenbiri

    @metal.tr, Hocam Instagram’daki Gojira hastası Metal.tr sen misin?

    metal.tr

    @Opethsevenbiri, aynen hocam benim.

    Karlos

    @metal.tr, Bravo aynen katılıyorum dostum . Bakalım albüm komple nasıl olacak .

  25. Erhan says:

    Bu dahil yayınlanan şarkıların hepsinin aşırı formülize olduğunu düşünüyorum. Şu na kadar en çok Born for One Thing’i beğendim, Amazonia güzel bir gojira şarkısı, another world’e ise ısınamadım. Şu saatten sonra şu albümün adam olabilmesi için geriye kalan şarkılardan en az 4 tanesinin Oroborus ayarında olması lazım. Ki bu ihtimal çok düşük.

  26. Grizwold says:

    Born for one thing yerine ilk bunu yayınlasalardı keşke, albüme daha umutla bakardık. Bu sarkı gayet güzel olmuş diger yayınlananlara göre en azından.

  27. TanSolo says:

    HAHAHAHABAHABAA. Bu kadar kötü bir şey asla beklemiyordum tekli diye yayınlamaya hiç mi utanmadılar? Bin kere sözü edilen rezil prodüksiyonu geçtim bu sefer vokaller daha da rezil olmuş. Adamın sesi bitmiş into the storm diye kükreyeyim derken miyavlamış. Giriş the cell’in aynısı, devamı esoteric surgery’nin aynısı, vokal melodileri en tırt electrocore gruplarının yazacağı türden. Dediğim gibi bir ümidim yoktu ama bu denli rezil bir şarkı da beklemiyordum.

    Canoir

    @TanSolo, yayınlanan her şarkıda hayal kırıklığım daha da derinleşti. Çok kötü çok

  28. koca says:

    Böyle taksit taksit gelen hangi albüm iyi oldu ki? Cidden soruyorum, bu taktiğin işe yaradığı bir albüm lansmanı oldu mu hiç? Sanki bir albüm çıkmadan önce ne kadar çok sayıda şarkı yayınlanırsa, o kadar kötü bir albüm bizi bekliyor gibi geliyor artık bana…

    Erhan Yiğit

    @koca, moment gayet iyiydi ya.

  29. Melkor says:

    Vokalde anders friden dümbüğü var sanki

  30. Melkor says:

    Vokal ve soundumuzun ağzına sıçtık zaten aralara anlamsız seri davullar koyalım da fanlar çok bağırmasıncılık. Üzerine iyi olması için değil de sinsice düşünülmüş kete bir albüm geliyo.

  31. enemyofgod says:

    Kişisel görüşüm:
    Amazonia>Born For One Thing=Another World>Into The Storm

    Gojira’dan umut kesilmez, ama Fortitude kesinlikle en zayıf Gojira albümü olacak burası kesinleşti.

    Noumena

    @enemyofgod, şarkı sıralamana birebir katılıyorum. Diğer söylediklerine de katılıyorum ayrıca. Yok aga yok belli oldu, Gojira’nın St. Anger’ı belli oldu

  32. Erhan Yiğit says:

    Şarkılar resmen breakdown kısımları ile kotarilmaya çalışılmış gibi.

  33. deadhouse says:

    Hocası Anders Friden olan gruptan bir halt olmaz. Şarkının ortalarında 2010 sonrası In Flames tadı almamak elde değil. Onu geçtim, bu nasıl prodüksiyon lan? Asker koğuşunda mı kaydettiniz şarkıyı ne yaptınız. Hele hele araya giren alakasız davul atakları yok mu. Sözde eski dinleyicilerinin ağzına bal çalmak istemişler. Yemeyiz böyle ucuz numaraları.

    Beste: 1/10
    Prodüksiyon: 0/100
    Vokal:0/1000
    Samimiyet:0/10

    Boba Fett

    @deadhouse, Her şey zevktir de samimiyeti ne yapacaksın? İş metal müzikte samimiyete varırsa çoğu grup sınıfta kalır zaten. Testamentleri Sodomları yazmayalım

    deadhouse

    @Boba Fett, Ticari olan her şey samimiyetsiz olur diye bir kaide hatırlamıyorum. Gişe rekorları kıran bir filmin yönetmeni de, milyonlarca albüm satan bir müzik grubu da gayet samimi olabilir. Önceliğim samimiyet olmayabilir ticari sanatçılara karşı, bu konuda hak veriyorum sana. Ama sırf ticari ya da anaakım diye de samimiyet beklememe hakkım olduğunu sanmıyorum. Bir de samimiyetten ne kastetildiği önemli. Kişilerin kendisinden mi samimiyet bekliyoruz, yoksa ürettikleri ürünlerden mi? Ben daha çok ikincisiyle ilgileniyorum. Para kazanma amacıyla yapılan bir ürün gayet samimi olabilir, sanatçının kendisi samimi olmasa bile.

    Boba Fett

    @deadhouse, Yazı olduğu için sanırım sert bir şey yazmışım gibi olmuş ama o kadar eleştirel bir şey değildi. Samimiyet deyince aklıma hep Sodom geliyor, bundan 4-5 yıl önce korkup buraya gelmemişlerdi, yaptıkları müziğe bakıyorsun sonra adamlara bakıyorsun, sanırım samimiyet benim için budur. Çok çok sert değilim, sadece müziğe bakarım fakat ara sıra böyle kıl kuyruk tipler hiç hoşuma gitmiyor. Savaş, ölüm, yıkım, sikim sertiz, cooluz, çivili kemerler sonra fos. Aynı yıl mesela İzlanda gibi sakinlikler ülkesinden Sigur Ros gelip babalar gibi çalıp gitmişti.

    Para konusuna gelirsek, ben müzisyen olsam ölümüne para ve ün için çalışırdım, yaptığım işi kaliteli yapardım ama olabildiğince para için de kasardım bu konuda ben şahsen kimseyi eleştirmem.

    deadhouse

    @Boba Fett, Ölümüne demeyelim de, para kazanmak için sanat yapmak binlerce yıldır var olan bir şey. Bundan daha doğal bir şey yok. Ölümüne olunca Anders Friden oluyorsun, sıkıntı orada. :)

  34. Berca B. says:

    Şu hoparlörün üzerine battaniye örtülmüş gibi duyulan boğuk mix tekniği nasıl bu kadar popüler lan? Metal müzikte en anlamadığı trendlerden biri.

  35. Salata says:

    Bir Vacuity, The Heaviest Matter of The Universe, Oroborus, Backbone gibi şarkılara bakıyorum bir de şu ruhsuz, standart Gojira şarkısı bile denemeyecek, elle tutulur bir yanı olmayan parçalara bakıyorum da Gojira’nın olayı gerçekten bitmiş. Olay bu yeni şarkıların eskilerle karşılaştırınca daha kötü olması da değil, gerçekten ruhsuz ve bir kere bile dinleme isteği uyandırmayan şarkılar olmaları. Magma’da ilk 6 şarkı sevdiğimiz bildiğimiz Gojira’dan apayrı tadlar barındırsa da istediği duyguyu verebilen, özgün, kaliteli şarkılardı. Yeni yayınlanan 4 şarkı kimse kusura bakmasın da bildiğin çöp.

  36. Opethsevenbiri says:

    Şu ana kadar bu kadar melodik bir Gojira vokali hatırlamıyorum daha önce. 2000′ler In flames’i havasını ben de aldım. En azından farklı bir şeyler denemişler diyelim.

    Alakasız yerlerde Anders Friden’e sövülmesinden keyif alıyorum.

  37. necrobutcher says:

    ben sarkıları sevdım yayımlanacak death ve black albmlerinin yanına cerez olur power dınlemekten kurtulurum

  38. coolwater says:

    albüm içinde tüm şarkılar daha iyi gelecektir diye düşünüyorum. dört şarkı içinde en beğendiğim into the storm oldu. düşüncemi eleştirebilirsiniz ancak ; joe’ çok renkli ve kaliteli sese sahip ! evet 2003-2012 arasındaki dönemine göre oldukça vasat gelebilir yine de ben joe’nun daha farklı deneysel yorumlarda bulunmasını isterim. kaldı ki bir daha f’m't’s düzeyinde bir albüm yapamayacaklar + yaşları da ilerleyip olgunlaşıyorlar. ! kısa kes len derseniz ! :)
    - magma öncesi Hollywood yapımları gibiydi , magma sonrası bağımsız yapımlar gibi takılıyorlar. şahsen memnunum. magma’daki low lands şarkısı gibi bir şey çıkartırlarsa oldukça memnun kalırım. ve bu şarkı büyük olasılıkla ”the trails”gibi geliyor bana en azından öyle şartlandım :xx

  39. HaNNibaL says:

    Yayınlanan şarkılar arasında Into The Storm eh işte diyebileceğim kadar oldu.

  40. TanSolo says:

    The Chant, Into the Storm kadar büyük bir facia olmasa da yine kötü. AIC, The Shooting Star coverlamış gibi ama daha kötü. Ayrıca şarkı gereksiz derecede basit.

    Salata

    @TanSolo, Gojira pop rock şarkısı yapmış.

    Salata

    @TanSolo, AIC bundan kat kat daha taşaklı ve sert müzik yapıyor yahu. Ha sertliği geçince de dinlenecek en ufak bir tarafı yok. 5 dakika boyunca ”ağağağaaa ağağaaa”

  41. Şarkılardan bağımsız konuşuyorum, 11 şarkılık albümün yarısını haftalara yayarak yayınlamak resmen piç ediyor albüm dinleme zevkini. Bütünlük, mütünlük, atmosfer, hiçbir şey kalmadı benim için.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Katılıyorum, sırf bu yüzden oturup bir şarkıyı bile dinlemedim heyecanı kaçmasın diye.

  42. Erhan Yiğit says:

    Aga 4 gün kaldı zaten aceleniz ne? Madem albümün yarısını yayinlayacaktiniz salsaydiniz albümü nisanın ortasında.

    Şimdiye kadar yayinlanan şarkıların arasında bir tane bile 10/10 şarkı yok. Single olarak seçilemeyen diğer şarkıların durumunu düşünemiyorum.

  43. coolwater says:

    gojiton’un yeni şarkısı diyebiliriz bu şarkıya. zaten magma şarkısından da belli ediyorlardı esinlendiklerini.

  44. Opethsevenbiri says:

    Şarkıyı duyar duymaz ilk düşündüğüm şey PA’de ağzına s*çacaklar oldu. Magmadaki Shooting Star ile yapılmaya çalışıp yapılamayan şey gibi hissettirdi. Araya giren 5 senede Joe’nun cleanleri gelişmiş, şarkıya sırıtmadan solo sıkıştırmayı başarmışlar.

    Magma 2.0 olacağı net gibi artık. Magmadan daha “Dayvörs” bi albüm gibi dursa da Magmanın singleları gibi albümü kurtaracak şarkı çıkmadı hala.

  45. Rust in Peace. says:

    Metal elitistleriyle beni bir odaya kapatsanız birimizden biri sağ çıkamaz :D 5 şarkı çıktı, gittim en çok The Chant’ı sevdim. Uzun süre de dinlerim.
    Amazonia da güzel. Tekrar tekrar dinlenebilecek bir şarkı benim için.

  46. owlbos says:

    Linkin Park gibi bir şey mi olmaya karar verdiler acaba ya? Bu şarkı nereye hizmet ediyor?

  47. enemyofgod says:

    The Chant şarkısında Gojira’ya dair tek bir nota yok. Acaba unuttular mı Gojira olduklarını?

  48. metal.tr says:

    The shooting star tarzında tatlı bi şarkı olmuş ama beni tatmin etmedi. Hocam bize vacuity lazım oroborus lazım. Ama röportajında bu şarkının diğer şarkılara nazaran dahha melankolik olacağını söylemişti yani içiniz rahat olsun diğer şarkılar böyle olmayacak.

  49. Opethsevenbiri says:

    Ya şarkıyı ben de çok sevemedim ama Gojira’nın yer yer ”Gojira şarkısı” kalıbının dışına çıkmasının nesi kötü? 20 senedir aynı müziği yapıyor zaten bu adamlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.