# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GOJIRA vokalistinden grubun mali durumuna dair açıklama
04.02.2012

0.

GOJIRA frontman’i Joe Duplantier, bir süre önceki bir röportajında, yeni albümünü çıkarmak üzere olan GOJIRA’daki malî duruma dair bir soruya şöyle cevap vermiş.

Radio Metal: Fransa’dan çıkan en ünlü metal grubu olsanız da, birkaç yıl öncesine kadar bile sadece müzik yaparak yaşamınızı sürdüremiyordunuz. Şu anki durum nedir?

Joe: “Bunun cevabı çok basit: banka hesabım bomboş! Birkaç ay kendimi idare edebilmek için Roadrunner’dan bir miktar para bekliyorum, çünkü eğer turlamıyorsanız para da kazanamıyorsunuz. Bir şirketle anlaşma imzaladığınızda size belli bir para veriyorlar ve bu parayla da her tarafa bir şeyler harcamanız gerekiyor: menajer, avukatlar, albüm yapabilmek için gereken tonla harcama. Tüm bunlardan sonra cebinizde komik denebilecek bir para kalıyor; sadece bir aylık maaş kadar bir şeye denk geliyor. Evet, biraz ünlüyüz, ancak albüm satmıyoruz. Albümler satılmıyor. Albüm satışı, sadece yeni bir albüm yapabilecek kadar para kazandırıyor. Ama bu durum sadece metalle sınırlı değil, müzik endüstrisindeyseniz bu durumu kabullenmek zorundasınız. İnsanların albüm satıp para kazandığı güzel zamanları yaşayamadık, artık durum çok farklı. Şimdi para kanzanmak için ürün satmalı ve turlamalısın. Bu şekilde para kazanabiliriz, ancak büyük miktarlarda bir şey kazanmak elbette mümkün değil. Yaşamaya ve GOJIRA’yı sürdürmeye yetecek kadar para kazanıyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Bazı aylar biraz daha fazla gelirimiz oluyor, o zaman yeni bir gitar falan alabiliyoruz. Ama bir araba veya ev almak çok zor, çünkü bir yere bağlı, maaşlı çalışan insanlar değiliz, üstelik sigortamız da yok. Sadece müzik anlaşmalarımız var ve bir bankayla görüşmeniz gerektiğinde bu hiçbir işe yaramıyor. Yıllar önce kendime ait bir evim olmasını istiyordum, hâlâ da istiyorum.”

  Yorum alanı

“GOJIRA vokalistinden grubun mali durumuna dair açıklama” yazısına 22 yorum var

  1. Mille Petrozza says:

    Yazık la

  2. komplexci says:

    zor…

  3. absolute says:

    iyi, müzik işine profresyonel olarak girilmezmiş onu anladım.

  4. Sleepless says:

    Facebook, myspace vb. sayfasını beğenen milyonlar ve beğenenlerin 100′de biri kadar satmayan albümler…

    Daje

    @Sleepless, +1

  5. kenibıl says:

    turne yapın gelin anasını satıyım türkiyeye, pok var avrupada, herifler battı batacak zaten borçlarını çeviremiyorlar :)

  6. necro says:

    borç isterler diye söylemiyor.

  7. sertaç says:

    mp3 kültürünün getirileri

    desperate

    @sertaç, “ee devir internet devri malum” diyen jenerasyon yaratmadı mı bu kültürü?

  8. Milky FLames says:

    Gojira: Yaşamaya ve GOJIRA’yı sürdürmeye yetecek kadar para kazanıyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Bazı aylar biraz daha fazla gelirimiz oluyor, o zaman yeni bir gitar falan alabiliyoruz.

    Disturbed: Eskiden götümüzü milyon dolarla siliyorduk. Şimdi baya para kazanıyoruz da, eskisi kadar kazanamıyoruz be. Böyle olmaz dağılalım. Nasıl olsa ömür boyu yetecek paramız var ehe.

    ali ihsan balı

    @Milky FLames, +1

  9. buçukluk says:

    Tam da yeni albüm arefesinde iyi duygu sömürüsü yapmış yalnız :)

  10. northern says:

    helal olsun, delikanlı gibi konuşmuş. “albümlerimizi alın vöeee” diye ağlamamış.

    metal müzik değil, genel anlamda güzel sanatlarla uğraşan birisi bunu para beklentisi için yapmaz. kimse de sana “abi bir resim çiz, kitap yaz da alalım” demiyor. sen içinde hissediyorsun ve yapıyorsun. ürününü çoğaltma kararı alıyorsan da amacın paylaşmaktır, gelir elde edersen bu da yanına gerçek anlamıyla kâr kalır.

    “internet devrimi” bu açıdan harika bir şey. gerçek sanatçı ile para gözlü zaaatçıyı birbirinden ayıran süper bir turnusol. sanatta “emeğe saygı” olayının kavranış biçimini cidden zavallılık olarak görüyorum.

    ogz

    @northern, populer birşeyler yapmayınca para kazanmak zor. Heykel yapıyorum ama birileri beğensin diye yaparsan o da yalan. iki ucu boklu değnek! de, para gözlü zanaatcılık yerine setlerde deli gibi (gerçekten akıl yoksunu biri gibi) çalışmayı tercih edip iyi sanat yapmaktan uzaklaşıyorum. Joe şanslı ve mutlu ama para kazanmak için başka birşeyler yapmak zorunda kalmak iyi müzik yapabilmekten de uzaklaştırıyor. hatta müziğe neredeyse hiç zaman ayıramıyorum. eminim birçok satış yapamayan, başka işlerin işçileri de aynı şeyi düşünüyorlardır…

    not: share or ban!

    northern

    @ogz, hayatını severek yaptığın bir işten, kısacası hobilerinden diyelim, kazanmak her zaman azınlıkları oynayan, yüzdeye vurursak da yok diyebileceğimiz bir “beceri”. çok uzar bu o yüzden uzatmayıp bunu güzel sanatlarda eser vermeye bağlayalım.

    amacın müzik yapıp para kazanmak mı? dene. olmuyor mu? bir iş bul, kalan vaktinde müziğini yap, ne de olsa müzik yapmaktaki ilk amacın “müzik yapmak”, değil mi? “üretmeye vakit kalmıyor, ister istemez uzaklaşıyorum” argümanına ise katılmıyorum. sanatla uğraşmak kişisel bir problem (hayatla problemi olan sanata yönelir) ve özveri işi. üretmek isteyen illa ki bir yol bulur. benim babam memurdu, türkiye’nin en yobaz şehirlerinden birinde yıllarca resim yaptı. eve gelir, yemek yer, resim yapardı. yıllık izinlerinde tablolarını toplar, kargoya verir, kalanını arabasına atar, şehir şehir binlerce kilometre gezer, sergi açardı. 10 lira kazanır, 100 lira harcardı. şimdi de emekli, hala resim yapıp, sağda solda sergi açmaya çalışıyor. bundan yakınıyor mu? tabii ki hayır.

    bırak duygu sömürüsünü lean sadede gel diyenler için de sadet: saadet içinde olacak önce, gerisi fasa fiso.

  11. ya taşak geçmiyorum bunu söylerken “insan üzülüyor”. Adamların ortaya koydukları şeylere bak, götü boklu türk popçularının ortaya koydukları şeye bak. Ki bence Gojira o kadar da zor dinlenilebilen bir müzik yapmıyor. Hani kasıp çok prograsif bi grup olsalar kimse dinlemiyor/anlamıyor dersin.

    Ama sanat böyle birşey abicim. Mesela benim taptığım Buffalo66 isimli filmi pek kimse bilmiyor, ama twilight dedin mi yergök twilight.

    Itachi

    @cenk özmercan, Olmuyo be abi işte. Basit müzik yaparsan adamsın.

  12. ali says:

    ananız babanız hiç mi demedi size “oğlum yapma demiyorum, hobi olarak yine yap” diye.

  13. Gustav Mahler says:

    oha lan durum bu kadar kötü mü?

  14. Özgür says:

    Bu işin çözümü çok kolay aslında. İnternetten öğrendiğimiz grupları internetle öldürüyoruz. Gojira az çok yırtmış çok şükür. Ama illa ki bizim hiç tanıyamadığımız gerçek metali yaşatacak gruplar da kaybolmuştur bu para derdi yüzünden. Adam gibi araştır ve kazanmayı hak edeni bul. Ve 15-20 Lirana kıy. O kadar çok boş beleş harcama yaparken bu, devede kulak aslında.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.