# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE ORDER OF APOLLYON – Moriah
| 05.11.2018

Kendini size adamak için boynunu ve bıçağı uzatmış bekliyor.

Fransa black metali dendiğinde akla gelen en değerli gruplardan bazılarında pena ve baget sallayan, ses teli titreten insanlardan oluşan bir grupla bir aradayız bugün: THE ORDER OF APOLLYON.

ABORTED, AOSOTH, VI, ANTAEUS, ARKHON INFAUSTUS, NARGAROTH, MERRIMACK gibi mühim gruplarda çalmışlığı olan, hâlihazırda çalan veya bunlara konserlerde eşlik eden elemanlardan kurulu bu THE ORDER OF APOLLYON, black/death metali gayet ezici ve çekici biçimde sunan 10 yıllık bir oluşum.

Adını Hz. İbrahim’in oğlu İshak’ı kurban etme girişiminde bulunduğu Moriah’tan, yani Tapınak Dağı’ndan, yani Harem Ül-Şerif’ten alan albüm, kapağında da yine bu olayın tasvirini sunarak bizi bu korkunçluğun içine sürüklüyor.

“Moriah”ya dair bahsedilmesi gereken ilk şey, THE ORDER OF APOLLYON’un asla ve asla kaotik, buhranlı ve kusmuk gibi bir girdaba, karambole bulaşmadan; son derece cillop gibi bir prodüksiyon ve ayrıştırılır riflerden oluşan bir kimlikle müziğini sunması. Albümde son derece canlı, sevilesi, kapkara ama içini gösteren bir sound var ve bu şekilde her şey en ince detayına kadar ayrıştırılabiliyor.

THE ORDER OF APOLLYON’un üçüncü albümü olan “Moriah”, grup elemanlarının ağırlıkla black metal gruplarında çalıyor oluşu düşünüldüğünde olayın daha soyut tarafına kayması beklenebilecek, ancak buna rağmen dana gibi death metal ağırlığına sahip bir çalışma. Bol bol tarama rifler, tok ve dolgun death metal vokali olmasa rahatça black metal şarkısı olarak kullanılabilecek bir müzikal altyapı ve hepsini bir potada eriten lanetli bir atmosfer.

“Moriah”yı dinlerken hissedilen birincil unsur, albümde baş rolde çok fazla şeyin olması. Son derece güçlü vokaller, cayır cayır gitarlar ve tank gibi ezip geçen davullar sayesinde THE ORDER OF APOLLYON ciddi anlamda tehditkâr bir ses duvarıyla bizi karşılıyor. “The Lies of the Moriah”ın girişindeki sükûnete aldanıp da yelkenleri indirir gibi olduğumuz anda tokadını çakan albüm, “Grey Father”ın tarama rif çılgınlığı ve blast beat bombardımanından tutun da “Soldat”ın girişindeki kilise orglu ayine kadar son derece tatmin edici ve inandırıcı bir atmosfer yaratıyor.

Baştan sona bahsi geçen konsepti işleyen “Moriah”, bu yanıyla da etkileyici bir duruş sergiliyor. Kurban etme eylemini aile faciası boyutuna indirgeyen ve tüm dinlerde bir şekilde kendine yer bulan bu olay, karanlık ellerde ve kötücül zihinlerde elbette ki gayet sanatsal biçimde yansıtılıyor. Şarkılar ilerledikçe, THE ORDER OF APOLLYON bu kadim vahşeti yansıtmak adına sertlik dozunu artırıyor, amansızlığından bir an olsun ödün vermiyor.

THE ORDER OF APOLLYON ne yaptığını gayet iyi bilen adamlardan oluşan ve acımasız müzik yapan bir grup. “Black metal üstüne death metal vokali” fikri size çekici geliyorsa, evlat kurban etme gibi bir konseptin notalarla ifade edilen hâlini merak ediyorsanız, “Moriah” tam karşınızda kendini size adamak için boynunu ve bıçağı uzatmış bekliyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.42/10, Toplam oy: 50)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Agonia Records
Kadro
B.S.T.: Vokal, gitar
S.R.: Gitar, vokal
A.K.: Bas, vokal
S.K.: Davul
Şarkılar
1. The Lies of Moriah
2. Rites of the Immolator
3. Grey Father
4. The Cradle
5. The Original Cries of Jerusalem
6. Trident of Flesh
7. Soldat
8. A Monument
  Yorum alanı

“THE ORDER OF APOLLYON – Moriah” yazısına 71 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Grubu ilk albümlerinden beri takipteyim, hep ortalamanın üzerinde güzel işler yaptılar ama bu albüm çok ayrı bir seviye bence. Uzak ara yılın en az değeri bilinen albümü.

    Albümde tek bir boş an dahi olduğunu düşünmüyorum ama The Cradle, The Original Cries of Jerusalem, Soldat falan komple barbarlık. Fazla kusursuz ve sürprizsiz olduğu için sanırım dikkat çekmedi. Yıllar geçtikçe kuralına göre hatasız yapılan müziğe karşı ilgi azalıyor sanki.

  2. ismail vilehand says:

    Şu an albümü dinlerken aklıma geldi de, yılda 9738425 tane ekstrem metal albümü dinleyen adamım, melodik sayılabileceği ve kirli kayıt olmadığı halde kulağa bu kadar amansız ve gaddar gelen başka bir albüme denk gelmedim sanırım.

    The Black Dahlia Murder ve Anaal Nathrakh’da melodik tarzda ve kirli olmayan kayıtla çok kulak gebertti ama bu albümde tarif edemediğim psikolojik bir barbarlık söz konusu. 31 aralık gecesi bu albümü dinlerken sokağa çıkıp “SATANİST ADAM NOEL KUTLAMAZ.” diye etrafa saldırabilirim.

  3. P L A G U E says:

    Yine geçen sene için en azından türk metal dinleyicisinin sikine bile takmadığı bir diğer başyapıt albüm. Anlamadığım nokta bunun gibi albümleri nasıl atlıyorsunuz? Nasıl pas geçiyorsunuz gerçekten kan dondurucu…buram buram aosoth kokan(eleman faktörü) ama asla kopya olma kaygısı olmayan muhteşem bir albüm…

    Abartmıyorum, ‘the cradle’ şahsım adına 2010 lu yılların en kusursuz parçalarından biri…

    Bizim insanımız hep araştırma eksikliğinden kaybediyor…gerçekten yazık…

  4. ismail vilehand says:

    Bu albüm düpedüz sapkınlık. Hala düzenli dinliyorum. Baştan sona tavizsiz satanizm manifestosu. Keçi kanına karga bokuna girmeden dümdüz işitsel ve söylemsel olarak propaganda yapıyor adamlar. Hastasıyım. Nefes aldırmayan amansız bir albüm.

  5. P L A G U E says:

    Dün kulak-burun-boğaz doktoruna gittim. Doktor şikayetin ne diye sordu, kulaklarımdan sperm geliyor dedim. İnanmadı…Mümkün değil ama yinede bi bakaym dedi. Kulaklarımı kontrol ederken aklıma istemsizce the cradle denen parcanın 02:44 – 04:07 arasındaki kısmı geldi ve doktorun suratına attırdım yanlışlıkla. Anlayışlı adammış kızmadı, bu nasıl olur diye sordu peçete ile suratını silerken. Abi şunu bi dinler misin diye parçayı baştan sona dinlettim ve bana hak verdi…bu parçayı dinlediğin müddetçe bu sorun devam edecek, bununla yaşamayı öğrenmelisin dedi, sadece toplu taşıma araçlarında dinleme, insanların ağzına yüzüne attırma, herkes benim gibi anlayışlı olmaz dikkatli ol dedi. Tamam abi diyip ayrıldım…

    Berca B.

    @P L A G U E, ahahahaah her mesajın ayrı olay ama bu kez kendini aşmışsın hocam.

    Bilge

    @P L A G U E, aylardır albümü her açtığımda direkt bu yorum geliyor aklıma hahah.

    Ashes of the Wake

    @P L A G U E, sırf bu harika yorum yüzünden bu albüme bakıcam hdhdjssjs.

    Yiğit

    @P L A G U E, haddime değil ama 04:07den sonrası daha iyi bence.

    P L A G U E

    @Yiğit, bana böyle tespitler ile gelin:) sende haklısın.

    Alondate

    @P L A G U E, Yalniz bu sitede neden bir iki arada bir gelen rahatsiz disinda herkes cok seviyeli? Yillardir girerim siteye, hala alisamadim. Adam resmen beyefendi gibi “haddime degil” demis. Twitterda soyle bir seye asla denk gelemezsin. Herhangi bir sey yaziyorsun. Gelen mention: senin anani sikerim. Redditde yazsan entelin teki 5 sayfa 50 paragraf dosuyor. Instada zaten konusmak yok sadece ates, kalp emojileri ve asko yazmak var. Cidden seviyorum bu siteyi iyiki varsin PA

    Yiğit

    @Alondate, hahaha ben seviyeli tayfada mıyım genel olarak emin değilim ama bu albümün altında plague ve ismail vilehand aralıklı olarak yardırdığı için öyle yazdım. Şarkının her yeri ayrı güzel, neyse mümkün olan her şekilde övüldüğü için susuyorum :))

    Yiğit

    @Yiğit, hala arkasındayım görüşümün. Bu nasıl şarkı aqq

  6. poison says:

    trident of flesh’te 2:29′da giren riff beni sanat filmlerindeki gibi uzaklara baktırıyor.

  7. ismail vilehand says:

    Bu albümü ne zaman dinlesem insanlık adına en ufacık faydalı bişi yapmak istemiyorum. Bazen pezevenk olup karı mı satsam diyorum ama o da kısmen insanlığa faydalı.

  8. ismail vilehand says:

    Selâmün aleyküm. Şeytan > Allah.

  9. ismail vilehand says:

    Belli bir kafa sonrası, hep dönüp dolaşıp sürekli bu albümü dinlediğimi geçmiş yorumlara bakınca anladım. Acaba Neden? Cidden çok merak ediyorum bunu.

  10. P L A G U E says:

    Şeto, gel beni bul amın oğlu…

  11. 12ParmakBağırsağı says:

    Albümün sözlerine nasıl ulaşabilirim? Darklyrics ve Encyclopedia Metallum’da bulamadım. Albümün Bandcamp sayfasında da yok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, tüm şarkıların sözlerini ben de bulamadım ama bir tanesinin sözlerine şuradan ulaşabilirsin:

    https://www.youtube.com/watch?v=SlUa3diHOhI&feature=emb_title

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Teşekkür ederim. Fransız gizemliliği :/

  12. P L A G U E says:

    albümü dinkerken canlı yayında çağla şikel in memelerini gören alişan gibi zıpladığım doğrudur…

  13. P L A G U E says:

    Bu albümü dinlerken, hababam sınıfına aç kalma cezası verdikten sonra, zabah kahvaltısında öküz gibi yiyen ögrencilerini cool bir ifadeyle seyreden kel mahmut’a dönüşüyorum…

  14. ismail vilehand says:

    Albümün altı AMATEM gibi. P L A G U E nikli arkadaş ile beraber belli bir kafa sonrası sürekli buraya düşmüşüz. Allah kurtarsın. (Şu an yine düştüm çaktırmayın.)

    P L A G U E

    @ismail vilehand, hahahaha:) tam bir alkol dostu albüm, daha uzun zaman bu başlığa salça oluruz biz hiç şüphem yok:)

  15. P L A G U E says:

    Loading…

  16. P L A G U E says:

    :):):):):):):)

  17. Dunedain says:

    10luk albüm bu yeterince değeri bilinmedi

  18. ismail vilehand says:

    Bu işin nedenini kesin araştıralım. Çünkü cidden belli bir kafadan sonra bundan başka hiç bir albüm dinlemek istemiyorum. Dünyanın en paranormal olayı.

  19. P L A G U E says:

    benim babamın siki kutu kola gibidir…

  20. cotard delusion says:

    Düzgün yorum girdiğim için özür dilerim.

    Bu albümün puanı neden 7,5 abi?

  21. ismail vilehand says:

    Pasifagresif ibadete açılsın.

  22. Aura magula says:

    Bu albüm sansürlenebilirmi? Hiçbişey dinleyemiyorum,hiçbişey yapamıyorum sabahtan beridir bu albüm çalar.10/10

  23. Horrendous says:

    @ismail vilehand, @P L A G U E

    Sizlere teşekkürlerimi borç bilirim. Sağ olun, var olun.

  24. P L A G U E says:

    - Allah’ın varlığına inanmak.

     - Meleklere inanmak.

     - Kitaplara inanmak.

     - Peygamberlere inanmak.

     - Ahiretin varlığına inanmak.

     - Kadere inanmak (hayır ve şerriyle).

  25. ismail vilehand says:

    Yıllar önce Çorlu’ya geneleve gitmiştik, çok kral ortam vardı. Baya baya Red-light district Trakya edition. Şimdi albümü dinlerken aklıma geldi birden.

    chuck

    @ismail vilehand, adres ver adres.

    ismail vilehand

    @chuck, https://bit.ly/3jVSR1O

    chuck

    @ismail vilehand, tavsiyeler bölümünde ”Küresel COVID-19 (Koronavirüs) salgınını göz önünde bulundurarak, mekân çalışma saatlerini doğrulamak için önceden arayın ve sosyal mesafeyi korumayı unutmayın” yazıyor.

    sevişerek nasıl korunacaksa millet. uzaktan elle muamele veriyorlar herhalde lmao Asdasfgdsfgdf

  26. @P L A G U E, @ismail vilehand, siz gün aşırı bu albümü övdükçe, 7,5 vermiş olduğum için kendimi besleme gibi hissediyorum.

  27. Aura magula says:

    Geçengün bu lanet albümü dinlerken uyuyakaldım rüyamda arkadaşlarla counter atıyorduk sonra maçı kazanınca aldık ellerimize kalaşnikofları YÜCE ALLAAAH diye bağıra bağıra havaya sıka sıka koşuyoruz sonra bir uyandım albümü başa sardım tekrar dinledim.İlginç bir albüm

  28. P L A G U E says:

    Toplu iğne başı kadar tek bir nokta bile kuru kalmayacak…

  29. P L A G U E says:

    Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil ard. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi, ya’lemü mâ beyne eydîhim, vemâ halfehüm, velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî, illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard, Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

  30. Aura magula says:

    BİR İNSAN EVLADI NEDEN BÖYLE ALBÜM YAPAR NEDEN BASACAK BAŞKA NOTA MI BULAMADINIZ?!!

  31. ismail vilehand says:

    Sağ eliyle otuzbir çeken kâfirdir.

    chuck

    @ismail vilehand, Şeyh İsmail, 1558 – Bursa.

  32. ismail vilehand says:

    Hak yolu varken bok yolunu seçmeyin. Cehennemde yanarsınız.

  33. cotard delusion says:

    Biri şu adamlara bu kritiğin altındaki yorumları atsın diyeceğim de çevirisini nasıl yapacaksın amk.

    Sayın Saraçoğlu puanı 7,5′da tutmaya kararlı mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @cotard delusion, o 7,5 ismail vilehand ve P L A G U E’i hafiften tahrik ediyor bence, o yüzden yorum yoluyla albümün değerini artırmaya çalışıyorlar. Bu yazıya yapılan yorumlar kritiğin kendisinden daha etkili olduğu için bence böyle kalsın, belli ki yıllar sonra enteresan bir yere dönüşecek bu kritiğin altı.

    cotard delusion

    @Ahmet Saraçoğlu, Şöyle söyleyeyim, kritik bende merak uyandırmamıştı ve daha önce The Order Of Apollyon dinlememiştim. O arkadaşlar alt tarafta enteresan şeyler yapmaya başlayınca dinledim ben albümü. Çıkışından aylar sonra yani. Şu an dinleyecek bir şey bulamadığımda The Cradle açıp yoluma bakıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @cotard delusion, pek güzel, bir şekilde albümü çekici kılmayı başarmışız site olarak. :)

  34. P L A G U E says:

    Hani anne karnındaki bebeğe klasik müzik dinletme olayı var ya, saçma. bence asıl dinletilmesi gereken ‘şey’ bu albüm(tek parça ‘the cradle’da olur). ilerde din/inanç seçimi konusunda son derece yardımcı olacaktır.

  35. ismail vilehand says:

    2020 sene sonu listemi hazırlarken kazayla araya bu albümü de almışım. Nasıl biliç altıma oturduysa artık.

  36. P L A G U E says:

    2021 bu albüm gibi olsun inş dinimiz amin;

    Bismillahirrahmânirrahîm.

    Kul e’ûzü birabbinnâsMelikinnâsİlâhinnâsMin şerrilvesvâsilhannâsEllezî yüvesvisü fî sudûrinnâsiMinelcinneti vennâs

  37. ismail vilehand says:

    Alexander,
    Sik sallandır,
    İndir kaldır,
    Ferahlandır.

  38. ismail vilehand says:

    اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الدَّعْوَةِ التَّامَّةِ وَالصَّلَاةِ الْقَائِمَةِ آتِ مُحَمَّداً الْوَسِيلَةَ وَالْفَضِيلَةَ وَالدَّرَجَةَ الرَّافِعَةَ وَابْعَثْهُ مَقَاماً مَحْمُوداً الَّذِي وَعَدْتَهُ إَنَّكَ لَا تُخْلِفُ الْمِيعَادَ

  39. Yiğit says:

    Yarım saattir kafamda The Cradle’ın melodisi dönüyor ve bu sayede günün kalanında başka bir albüm dinleyemeyeceğim.

  40. Zeitgeist says:

    Kurban bayramına özel ne dinlesem diye düşünürken kendimi burda buldum.

    Unanimated

    @Zeitgeist, tam bunu yazmaya gelmiştim aklın yolu bir

    Zeitgeist

    @Unanimated, kültürel değerimiz.

  41. P L A G U E says:

    Sene 2002-03 lise 1-2-3 tayfasının başına gelenler:

    Hatun ile okuldan kaçarsın, karanlık bodrum tarzı, yarım sucuklu tostun 1 lira olduğu yiyişme kafeleri vardır hani. Oraya gidersin, bisiyler yersin, içeri okul çantasında bira sokarsın. Etrafa bakıp gizli gizli içersin, müzik kutusuna metallica-slipknot calsın diye 50 kuruş/1 lira atarsın, tabii ki sonra hatunla elleşme/yiyişme qheyyyfi. Bunları yaparsın ama ortamın yine de belli bi ahlak seviyesi vardir(en azından bizim tayfanın gittiği yerler öyleydi, şanslı arkadaşlar vardır kesin). Ağzına veremezsin, çıkarıp eline veremezsin, kucağa alamazsın ama diller dışarsa salya sümük yiyişmek serbest. Eee tabi bunun sonucu muhteşem bir kasık ağrısı. Bi noktadan sonra, aq eve gitsem de hacı şakir banyo sabunu delsem keşke, banyodaki fayanslarının arasını taze döl ile doldursam tadilat yapip güclendirsem diye aklınızdan geçer. O hissi anladınız dimi???

    İşte böyle bir şarkı ‘the cradle’…

  42. ismail vilehand says:

    Sözde yılbaşı olan 31 Aralık gecesi, alkol alıp sigara içen, finalde de zina yapmayı bekleyen koca bir güruh görüyorum burada. Rabbim sizi ıslah etsin inşAllah. Siz kim bilir ters ilişkiye girer, birbirinizin üzerine de işersiniz.

  43. P L A G U E says:

    https://www.gercekgundem.com/guncel/312799/badeci-seyh-magdurlarinin-dehsete-dusuren-ifadeleri-2-esim-once-zorlanmis-ama-sonra-hocanin-cinsel-organini

    Nick değiştirmeyi düşünenlere fikir olsun.

    Yiğit

    @P L A G U E, cinsel organına nur çeşmesi adı verip milleti nurlandıran hoca. Sabah sabah bunu niye okudum ben ahaha

    Artık badeci hoca kategorisi gelmeli bence. Hatunla kosplay yapmalık tam.

  44. Yiğit says:

    1 yıl neden 365 gün 6 saat hiç düşündünüz mü? Çünkü Allah yok. Olsaydı tam 360 gün olarak ayarlardı.

    TanSolo

    @Yiğit, bence de. Dünya top, topun çevresi 360 derece, yani üçgenin 2 katı. Eğer allah olsaydı 6gen 360 derece olurdu.

  45. unanimated says:

    Bayramınız mübarek olsun

  46. ismail vilehand says:

    Manitalar ayran, sikim etti bayram.

  47. A.Karayazı says:

    Sitedeki açık ara en sevdiğim lokasyon burası. Ara ara tüm yorumları sıradan okuyorum, neler dönmüş zamanında :)

    Zaten grup elemanları burayı görse şimdiye kadar kesin yeni albümlerini salmışlardı piyasaya. Neyse, bakalım kaç yıl daha bekleriz. Ben bi tur daha the cradle döndüreyim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.