# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GOJIRA’dan yeni klip
23.02.2017

The Cell.

GOJIRA son albümü “Magma“dan “The Cell”in klibini yayınladı.

“The Shooting Star”ın klibi de aşağıda.

“Low Lands”in klibi de şöyle.

“Silvera”nın klibini de aşağıda.

Daha önce de “Stranded” yayınlanmıştı.

Magma“nın kapağı da şöyle:

01. The Shooting Star
02. Silvera
03. The Cell
04. Stranded
05. Yellow Stone
06. Magma
07. Pray
08. Only Pain
09. Low Lands
10. Liberation

Bu da teaser.

GOJIRA daha önce de albümden 1 dakikalık bir canlı tadımlık yayınladı.

Grup kısa süre önce de bir teaser videosu yayınladı. Videoda Joe Duplantier flüt kaydı yaparken görülüyor.

Önceki teaser videosu da aşağıda.

Aşağıda da vokal kayıtlarının bittiğini duyurdukları fotoğraf var.

Joe Duplantier, kısa süre önce verdiği bir röportajda, 2016 başlarında çıkması planlanan yeni GOJIRA albümü hakkında şöyle konuşmuştu:

Genelde bir miktar şarkı besteleriz, muhtemelen 15 kadar, ve ardından “Tamam, 15 şarkımız var” deriz. Şarkılarımızı ilk andan benimser ve onlara çocuklarımız gibi yaklaşırız. Eğer bir bebeğiniz olursa, o bebeğe iyi bakmak için ne gerekiyorsa yaparsınız. Tereddüt etmezsiniz bile. Onu korumak ve ona iyi bakmak için elinizden ne gelirse yaparsınız.

Şu anki durumumuz “Durun bir saniye. Şu anda en iyi albümümüzü yapmamız gerekiyor. Gerçekten de kusursuz bir şey çıkarmamız gerekiyor” şeklinde. Başlarda eskiden olduğu gibi düşündük ve “Tamam işte, elimizdekiler bunlar. Gelmiş geçmiş en iyi albüm değil belki, ama yine de çok iyi” dedik.

Ardından daha fazla kafa yorduk farklı bir bakış açısı kazandık. Şimdiki düşüncemiz “Hayır, bunun şimdiye kadarki en iyi GOJIRA albümü olması gerekiyor” şeklinde. Bunun üzerine biz de gerçekten de akıl almaz düzeyde müthiş olmayan şarkıları albümden çıkardık ve yeni şarkılar yazdık.

Biliyorum biraz fazla kendini beğenmiş bir yorum olacak, ancak yeni albümümüz bizim için tüm zamanların en iyi albümü.

Grup Nisan ayında yeni albümünün davul kayıtlarını tamamlandığını, grubun gitaristi Joe Duplantier’ın New York’ta açtığı yeni stüdyosundan duyurmuştu.

Grubun davulcusu Mario Duplantier, grubun Facebook sayfasından yeni albümle ilgili şöyle bir durum güncellemesi yapmıştı:

“Şu an yeni albüm üzerinde çalışıyoruz. Bir kaç kelimelik de olsa bir durum güncellemesi yapmak ve grubu desteklemek için dünyanın dört bir yanında hayran sayfaları ve topluluklar kuran sizlere teşekkür etmek istedik. Hepiniz harikasınız. 

- Mario”
Gojira International // Gojira Brasil //  GOJIRA Poland – The Wild Children //  Gojira Fanatics //  Gojira italian fan club // Gojira Türkiye //  Gojira Chile

Grubun vokalist/gitaristi Joe Duplantier da geçtiğimiz aylarda yeni albümle ilgili açıklamalar yapmıştı. Yeni şarkılar üzerinde çalışmalarından bahseden Duplantier, albümü yaratırken şimdiye dek hiç denemedikleri bir yol izlediklerini, rif seçiminde çok fazla titiz davrandıklarını ve şimdiye dek yaptıklarının en iyisini yapmak için uğraştıklarını anlatmıştı. Ayrıca albümde PANTERA-vari rifler olacağını da söz etmişti.

Albümün prodüksiyonunu da kendisi yapmak isteyen Joe Duplantier,  konu hakkında da şunları söylemişti:

“Prodüksiyonu ben yapmak istiyorum. Kendimi bir şekilde bunu yapmak zorunda hissediyorum. Bu fikri çok seviyorum ve bana kendimi harika hissettiriyor. Herkes ‘Ah, büyük bir prodüktörle çalışmalısınız.’ diyor ancak ben buna katılmıyorum. Başka birini araya sokmayarak yapacağım prodüksiyon ortaya çok daha kişisel bir iş çıkarabilir ve hayranlarla daha direkt bir diyalog yakalayabilirim. Başka bir prodüktör, ne kadar harika bir insan olursa olsun, yine de bizimle hayranlar arasında durmuş olacak.” 

  Yorum alanı

“GOJIRA’dan yeni klip” yazısına 125 yorum var

  1. Backbone says:

    HAZİRAN NE LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN
    ALLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

  2. brutalyapankari says:

    Daha cok varmis pirrrrt su bir dk lik flutlu sey aklimi aldi zaten catladik

  3. Southern Trendkiller says:

    Magma ne yahu böyle suvajlı muvajlı birşey olsaydı keşke. Yine de vardır Duplantier kardeşlerin bir bildiği..

  4. den4x says:

    Magma cidden ne ya.Şu isimde bir albümden Oroborus,The Gift of Guilt,Art of Dying ya da Born in Winter gibi şarkılar değil de daha çok Destroy Everything,Death Machine gibi şarkılar bekliyorum.İsmen yani.En azından benim için.

    V for valthis

    @den4x, Magma gibi yerin altından geliyormuşçasına duyulan boğuk gitarın sesine eşlik eden magma yazısı tüylerimi ürpertti benim tam tersine.

    den4x

    @V for valthis, teaser için haklısın gerçekten de d&rda falan görsem hayatta ilgimi çekmez magma ismi

    bu arada yarın şarkı yayınlanıyor başlığı efsane olmuş:)

  5. 33 yaşındayım says:

    40 dakika önce yayınlandı.
    herkesin benim yorumumu beklediğini biliyorum.
    birkaç kere daha dinlemem gerekiyor

  6. slhymn says:

    M Ü T H İ Ş !

    slhymn

    @slhymn, O degil de şimdi Gojira cover ı yapmak için whammy pedalımızın olması gerekecek :(

  7. Erman says:

    Bambaşka bir şey bekliyodum, bu çıktı.. Yalnız Gojira’dan ne çıkarsa çıksın, ‘oluyor’. 2 dinlemede ‘olmuş’ diyebildiğim başka bir grup yok sanırım.

  8. brutalyapankari says:

    sarkidan emin degilim ama formulden oturu insan kotu diyemiyor olmamis diyemiyor.

  9. Ş. Yıldırım says:

    Arka arkaya dinliyorum. Bence hoş olmuş ama fazla nakarat ağırlıklı. Pek derinlik katmaya çalışmamışlar sanki. Dinleyelim, albümü bekleyelim.

  10. Tallica says:

    Ana riff tam bir gojira riffi ama şarkı bana lenfant çizgisinde geldi albümü beklemek lazım.

  11. Mustafa Sakallı says:

    Güzel olmuş bence baya ama genel olarak bu albüm biraz daha yumuşak olacak gibi görünüyor.

  12. deadhouse says:

    Fena değil. Ama çok da iyi değil. Biz çok iyi şarkılar istiyoruz Gojira’dan.

  13. owlbos says:

    Hem şarkı hem kapak tasarımı tam bi hayal kırıklığı oldu benim için.

  14. Şeyma says:

    İlk dinlediğimde baya garipsedim hani ”noluyo lan” diye tabir ediceğimiz türden. Sonra iki,üç,dört derken ”olmuş lan bu amk” oldum. Zaten albüm hakkında en ufak bir endişem yoktu, hala da yok. Efsane şeyler yaptiklarina bir ay sonra kendi kulaklarimizla şahit olacağiz. Ve muhtemelen arkadaşlar bu albümün en soft parçalarindan. Çünkü Duplantier’ sifatindan bu kadar sakin siyrilamazlar. Her albümde olduğu gibi bunda da soft bir kaç şarki illaki olacak. E gidip albümün en death parçasini da önden çikarttirmayacaklarina göre.. Ha yine riffler kalp ritmimi hizlandirdi o ayri. Bir de dinleyen,inceleyen,ben bu işten anliyorum diyen biri çikip söylesin 3:55′TE GİREN VOKAL KİMİN LAAAAAN? NOLUYO LAAAAAAAN

  15. Backbone says:

    Bir FMTS ya da TWOAF beklemiyorum. Özgünlüğü ile ön plana çıkan gruptan geçmişe dönmesini bekleyemezsiniz. Gojira her zaman beni şaşırtıyor ve bu sefer de şaşırttı. Şarkıyı dinlediğinizde İŞTE BUNU GOJİRADAN BAŞKASI YAPAMAZ ya da MARİO DUPLANTİER MİSİN ALLAH MISIN diyebiliyorsunuz. Bu da bu gurubu sevmemi sağlıyor. Albümü dört gözle bekliyorum frenç boyları.

    Yalnız o kapak nedir ya.

  16. Oğuz Fırat says:

    Sabah gözümü açtığımdan beri defalarca kez dinledim ve her dinlememde daha çok heyecanlandırdı beni yeni albüm için. Öyle bir sevdirdiler ki kendilerini ne yaparlarsa olmamış diyemiyorum. L’enfant Sauvage da çok eleştirilmişti ama dinledikçe aslında gayet de güzel parçalar lan demiştim. Albümün en soft parçası olabilir diye düşünüyorum Stranded, yine öyle duvardan duvara sekeceğimiz parçalar bekliyoruz hepimiz tabi. Magma ismi de işleyecekleri konu bakımından düşündükçe aklımda gayet güzel şeyler canlandırdı he kapak basit geldi ama. Klip ile eleştireceğim tek nokta da Christian’ın sakalları kesmesi. Bakalım albümün tamamının yayınlanmasını bekleyelim.

  17. gXnn says:

    3.25 de başlayan bölüme kadar şarkıyı çok sevmiştim aslında.o nedir ya!?!? anlam veremedim.ben albumden hala ümitliyim ama bir from mars bir the way beklemekten artık yavaş yavaş vazgeçmek lazım.

  18. Oğuz Fırat says:

    @Oğuz Fırat, bu arada o 3:25 te filan giren vokal Joe’nun mu ki onu çözemedim

  19. Southern Trendkiller says:

    oha cidden çok sevdim şarkıyı pantera gibi dırıt dırıt riffler falan umarım albümün geri kalanı da mükemmel olur bu şarkı beni fazlasıyla tatmin etti

    dırıt dırıt

  20. hf says:

    2. dinleyişte gönlümü çaldı :)

  21. NewWorld says:

    Yorum yapmıyorum, Halen Fransızlardan böyle bir grup nasıl çıkar onu düşünmekteyim !
    - Yorumlarda bakıyorum 3.25 ten sonrasını beğenmemişler :) Tamam siz yapın o zaman :D adamlar sürekli bağıracak mı bence şahane yön değiştirmiş !

  22. ÖNCÜL says:

    Ben tatmin oldum. Şarkı Gojira karakterini direkt olarak yansıtıyor. Clean vokalli kısmı da beğendim. Ben zaten L’Enfant Sauvage’ı da beğenmiştim. Umarsız bir Gojira fanıyım sanırım.

  23. FardaT says:

    Tuhaf başlayıp müthiş devam eden sonra yine tuhaflaşan enteresan ama güzel bir şarkı.

  24. lecreepingdeath says:

    Aslında kötü bir parça değil ama Gojira için biraz tekdüze geldi şarkı. Albümü heyecanla bekleyişim değişmedi ama.

  25. den4x says:

    Şarkı akıcı,güzel yani de önceki albümdeki hiçbir şarkıdan iyi değil.Ben bayağı sevmedim,özellikle en baştan itibaren devam eden gitar kulak tırmalıyor.Önyargım da yoktu açıkçası ama daha farklı bişey beklerdim,klip de albüm kapağı da bayağı kötü.Dün geceden sonra şimdi bir de burda dinleyeyim dedim,klibe bakmadan odaklı dinleyince o gojira dinliyor hissini verdi.O his acayip.Grup aynı grup ama bu albümde farklı bi yola girmişler gibi.

    Bir de önceki albümlerde balina sesi vardı bu seferkinde kedi mi acaba konsept:)

  26. Melkor says:

    Bir şarkıyla tam kanıya varmak zor ama gojirayla aramızda sağlam bi prodüksiyon olması gerekiyormuş haha

  27. rbarac says:

    Harika lan çok heyecanlandım

  28. mert says:

    gojira’ya o konuda ben de çok kırgınınm. beklediğim gibi gelmedi ama birşey beklemiyordum. onlar zaten beklenileni vermişti

  29. Günhan says:

    Tam da beklediğim gibi ilk şarkı. Beklediğimi fazlasıyla verdi.

  30. Zudviz says:

    “Biliyorum biraz fazla kendini beğenmiş bir yorum olacak, ancak yeni albümümüz bizim için tüm zamanların en iyi albümü.”

    Şu “bence”, “benim / bizim için” gibi şeyler subjektif bir boyut katsa da şu paylaşılan şarkı ve albüm kapağına bakınca “ne saçmalıyon lan” yorumu almamak için kullanılan bir savunma mekanizması gibi geldi bana. Yani en beğenilen, en damar, en hipnotik falan olabilir de, en iyi nasıl yani? Gojira genel olarak ilgimi çeken bir grup değil, onun da etkisi var mıdır böyle görmemde bilemem ama müzik bu kadar farklı ruh hallerine hitap edebilirken, bu kadar dallara budaklara ayrılabilirken, kökleri bu kadar kadim zamanlara giderken ve müziğin albüm olarak sunulmaya başlaması bu kadar eskiye giderken ve her dönemde inanılmaz albümler çıkarken; bu kadar sığ ve dar yorum yapmak bana çok abes geliyor. Bunu kişisel bir gaza gelme sonucunda söyleyebilirsin, ama bir basın açıklaması olarak söylemek en hafif tabirle “talihsizlik” bence.

  31. elovitnas says:

    Aslında şarkı güzel başlıyor ama nakarattaki rock havasındaki riff girince insana bir garip geliyor. Üstüne clean vokal de gelince Gojiranın bütün o sert atmosferini dağıtıyor. Başka bir grup yapsa çok güzel dersin ama Gojira’ya hiç olmamış. Gelmiş geçmiş en iyi albümü yapıyoruz dediklerinde bkelentilerim çok yükselmişti, bu şarkı büyük hayal kırıklığı oldu.

  32. P L A G U E says:

    Çok afedersiniz, yarrak gibi parça. Bu ne aq???

  33. ismail vilehand says:

    hayatımda ilk defa bi şarkı çıkalı 24 saat dolmadan istemsiz biçimde sözlerini ezberledim. beklentimin çok ötesinde, taptaze yenilenmiş küllerinden doğan bir Gojira gördüm bu şarkıda. ve cidden şarkı Pantera gibi tınlıyor.

    ne yaptığını bilen, verdiği sözleri tutan adamları dinlemenin hazzı bambaşka.

  34. P L A G U E says:

    Seven sevmeyen herkese sorry…son kararim baya iyi parca… İlla bira icmek gerekiomus…

  35. Grup elemanlarının olduğu bölümleri çıkarırsak klipten, deep web vidyoları ya da Begotten filmi kadar ürkütücü şeyler de yapabiliriz havasındalar. Şarkı iyi ama muhteşem derecede şarkılar vardır umarım.

  36. beterin bateri says:

    ana riff bu kadar vurgulanmasa ve ön planda olmasa daha güzel olabilirmiş gibi geldi. ortalama bir şarkı gibi, albümün ortalama şarkısı buysa albüm muhteşem olabilir. bir süre sonra o ana riff dandik pop şarkısı nakaratı gibi kafada hep dönüp duruyor, iyi mi kötü mü bilemedim.

  37. sacristy says:

    daha şarkıyı ilk dinleyişte bayıldım lan. cama çıkıp allah diye bağırdım.
    görüldüğü üzere şarkı basit akor kalıplarından oluşuyor ama gojira kalitesini konuşturarak bambaşka bir dünyaya götürüyor lan resmen. peş peşe aynı şarkıyı dinlemeyi hiç sevmem. resmen birer saat aralıklarla dinliyorum iki gündür :d

  38. Vertax616 says:

    Yayınlanacak şarkıyı sabırsızlıkla bekliyordum. Güzel iş çıkarmışlar. Albümde daha iyi şarkılar olduğuna inancım tam. En merak ettiğim şey neyi(veya flütü) müziklerine nasıl entegre edecekleri. Ama keşke kapak daha farklı olsaymış önceki kapaklara bayılan biri olarak çok sıradan buldum. Beklemeye devam.

  39. OGULCAN says:

    Tipik, bir kitleyi geliştirmek için yayınlanan parça ve bu amaçla çekilmiş bir klip. Ama ben inanıyorum ki albümdeki diğer şarkılar çok daha iyidir, yani albümün kalan parçalarının kendi çizgisinde olduğunu düşünüyorum. Bu sadece tanınırlığı daha yüksek düzeyde tutmak ve ticari kaygılar için (çok normal) ortaya konulmuş bir hamle. Eski albümlerdeki şarkılar gibi olmasa da şarkı fena da değil aslında :)

  40. Ashes of the Wake says:

    Çok iyi bir şarkı olmuş. Merakla bekliyorum yeni albümü.

  41. Korhan Tok says:

    Şarkı her bittiğinde ben yine dıdı dığğ rıı diye devam ediyorum. Sonra ne oluyor, yine açıyorum.

    Koç bu Gojira, koç.

  42. den4z says:

    İşte bu

  43. slhymn says:

    Yayınlanan 2 single da cidden çok iyi öyle düşünüyorum ki bu albüm ve albüm sonrası turlar grubun dönüm noktası olacak.
    Tesseractle beraber tek başlarına Kuzey Amerika turları var çok büyük olay.Yalnız Joe hicbir zaman bu albüm için tüm zamanların en iyi albüm tabirini kullanmamış elimizden gelenin en iyisini yapacagız demiş,1.ağızdan duymak isteyenler için:

    https://youtu.be/OVYMlhVfElc

  44. gXnn says:

    şarkı ilk saniyesinden yakalıyor. Çok iyi. Gojira doğru yolda.albumden beklenti iyice yükseldi bence. Ayrıca ilk defa bir gojira klibini şarkıyla bu kadar uyumlu buldum. bu arada başlık stranded klibini yayınladı olarak kalmış. :)

  45. Mustafa Sakallı says:

    Çok güzel albüm geliyor, kesin. Bazıları ilk albümler kadar Gojira bulmayacaktır totale baktığımızda son yılların eseri geliyor olabilir.

  46. iskeletanahtarlık says:

    From mars ne güzel albümdür , onu fetheden ne güzel komutandır…

    ya pek şeyedemedim ben sevmedim bu şarkıları…

  47. Erman says:

    Ulan tam kebapçıya oturdum haberi gördüm. Lokmalar boğazıma dizilecek çıkıp dinleyinceye kadar..

  48. Horrendous says:

    Çok sevdim çoooookkk. Özellikle klibe bayıldım. Sonlarına doğru Born In Winter’a selam mı çakmışlar yoksa ben mi yanlış algılıyorum? ”All waaasss creaaateeeddd…” diye giresim geldi (02:32)

  49. ismail vilehand says:

    en az 7-8 farklı yorum yazıp, yetersiz övdüm diye göndermeden sildim. tarif etmeye kelimeler yetmiyor. işte öyle bir şarkı.

  50. NewWorld says:

    Bende Stranded Etkisi bırakmadı. Şunu söyleyebilirim Gojira aşmaya yakın silvera şarkısıda müthiş olmuş başlangıçtan sonuna kadar seni şarkının içinde tutuyor. Albüm hakkında bir tereddütüm yok Magma ismiyle fotosuyla şarkı isimleriyle beraber zaten konsept olarak başarılı gibi duruyor. Umarım en yakın zamanda yine gelirler. geçen sene geldikleri için bu yakın süreç 2017 gibi olur sanırım :((

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.