# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GOJIRA’dan yeni klip
23.02.2017

The Cell.

GOJIRA son albümü “Magma“dan “The Cell”in klibini yayınladı.

“The Shooting Star”ın klibi de aşağıda.

“Low Lands”in klibi de şöyle.

“Silvera”nın klibini de aşağıda.

Daha önce de “Stranded” yayınlanmıştı.

Magma“nın kapağı da şöyle:

01. The Shooting Star
02. Silvera
03. The Cell
04. Stranded
05. Yellow Stone
06. Magma
07. Pray
08. Only Pain
09. Low Lands
10. Liberation

Bu da teaser.

GOJIRA daha önce de albümden 1 dakikalık bir canlı tadımlık yayınladı.

Grup kısa süre önce de bir teaser videosu yayınladı. Videoda Joe Duplantier flüt kaydı yaparken görülüyor.

Önceki teaser videosu da aşağıda.

Aşağıda da vokal kayıtlarının bittiğini duyurdukları fotoğraf var.

Joe Duplantier, kısa süre önce verdiği bir röportajda, 2016 başlarında çıkması planlanan yeni GOJIRA albümü hakkında şöyle konuşmuştu:

Genelde bir miktar şarkı besteleriz, muhtemelen 15 kadar, ve ardından “Tamam, 15 şarkımız var” deriz. Şarkılarımızı ilk andan benimser ve onlara çocuklarımız gibi yaklaşırız. Eğer bir bebeğiniz olursa, o bebeğe iyi bakmak için ne gerekiyorsa yaparsınız. Tereddüt etmezsiniz bile. Onu korumak ve ona iyi bakmak için elinizden ne gelirse yaparsınız.

Şu anki durumumuz “Durun bir saniye. Şu anda en iyi albümümüzü yapmamız gerekiyor. Gerçekten de kusursuz bir şey çıkarmamız gerekiyor” şeklinde. Başlarda eskiden olduğu gibi düşündük ve “Tamam işte, elimizdekiler bunlar. Gelmiş geçmiş en iyi albüm değil belki, ama yine de çok iyi” dedik.

Ardından daha fazla kafa yorduk farklı bir bakış açısı kazandık. Şimdiki düşüncemiz “Hayır, bunun şimdiye kadarki en iyi GOJIRA albümü olması gerekiyor” şeklinde. Bunun üzerine biz de gerçekten de akıl almaz düzeyde müthiş olmayan şarkıları albümden çıkardık ve yeni şarkılar yazdık.

Biliyorum biraz fazla kendini beğenmiş bir yorum olacak, ancak yeni albümümüz bizim için tüm zamanların en iyi albümü.

Grup Nisan ayında yeni albümünün davul kayıtlarını tamamlandığını, grubun gitaristi Joe Duplantier’ın New York’ta açtığı yeni stüdyosundan duyurmuştu.

Grubun davulcusu Mario Duplantier, grubun Facebook sayfasından yeni albümle ilgili şöyle bir durum güncellemesi yapmıştı:

“Şu an yeni albüm üzerinde çalışıyoruz. Bir kaç kelimelik de olsa bir durum güncellemesi yapmak ve grubu desteklemek için dünyanın dört bir yanında hayran sayfaları ve topluluklar kuran sizlere teşekkür etmek istedik. Hepiniz harikasınız. 

- Mario”
Gojira International // Gojira Brasil //  GOJIRA Poland – The Wild Children //  Gojira Fanatics //  Gojira italian fan club // Gojira Türkiye //  Gojira Chile

Grubun vokalist/gitaristi Joe Duplantier da geçtiğimiz aylarda yeni albümle ilgili açıklamalar yapmıştı. Yeni şarkılar üzerinde çalışmalarından bahseden Duplantier, albümü yaratırken şimdiye dek hiç denemedikleri bir yol izlediklerini, rif seçiminde çok fazla titiz davrandıklarını ve şimdiye dek yaptıklarının en iyisini yapmak için uğraştıklarını anlatmıştı. Ayrıca albümde PANTERA-vari rifler olacağını da söz etmişti.

Albümün prodüksiyonunu da kendisi yapmak isteyen Joe Duplantier,  konu hakkında da şunları söylemişti:

“Prodüksiyonu ben yapmak istiyorum. Kendimi bir şekilde bunu yapmak zorunda hissediyorum. Bu fikri çok seviyorum ve bana kendimi harika hissettiriyor. Herkes ‘Ah, büyük bir prodüktörle çalışmalısınız.’ diyor ancak ben buna katılmıyorum. Başka birini araya sokmayarak yapacağım prodüksiyon ortaya çok daha kişisel bir iş çıkarabilir ve hayranlarla daha direkt bir diyalog yakalayabilirim. Başka bir prodüktör, ne kadar harika bir insan olursa olsun, yine de bizimle hayranlar arasında durmuş olacak.” 

  Yorum alanı

“GOJIRA’dan yeni klip” yazısına 125 yorum var

  1. Melkor says:

    şarkıda klipte tam bi bağımlılık öğesi amk. özellikle klip çok hoşuma gitti. yine gojirayı boşuna sevmiyoruz dedirttiler.

  2. Southern Trendkiller says:

    From Marsçı ve all fleshçi arkadaşlar kızabilir ancak bu albüm Gojira’nın en iyi albümü olacak gibi geliyor bana ya…

  3. Çalarken kendi de eğlenebilen teknik death metal bassçısı says:

    ilk yayınladıkları Stranded şarkısıyla beraber bu şarkı da,şu markette satılan aç-bitir tüketim yiyecekleri kıvamında anlık doyum sağlayıp tüketileceklerden ve pek de akılda kalıcı özgün bir yapı barındırmayan bir şarkı olmuş.
    Demek istediğim ilk bir kaç dinleyişte seviyor olup sonrasına bırakacağı bir tadı yok bu şarkıların.Albümdeki diğer şarkılar da umarım böyle değildir.Çünkü isteseler her yıl bu tarz 10 değil 50 şarkı rahatlıkla yayınlayabilirler.
    Ama her ne kadar -kim ne derse desin- son albümleri vasat ötesi olsa da (Tüm can alıcı vokallere rağmen) From M.T.S ve The Way O.F albümlerini yaratan adamlar bunlar ve GOJIRA derken akla gelen kendileriyle özdeş bir tınıları, sound tarzları var. Bu şarkılarda Gojira’lık olup da benim kulağıma gelen çok az şey var maalesef.Albümü bekleyelim bakalım…

  4. ÖNCÜL says:

    İki şarkıda kendi soundu içinde oldukça yenilikçi ve taze. Gidişattan memnunum. Albümün geri kalanı da böyleyse müthiş bir albüm bizleri bekliyor.

  5. Ugur says:

    Gojira “experti” değilim ama şu yayınlanan iki şarkı da süper bence.Yalnız şu yayınlanan son klip bildiğin 90′lar grunge grubu videosu.

  6. deadhouse says:

    Şarkının ilk yarısı iyi, ikinci yarısı vasat. İlk şarkı daha iyiydi.

    deadhouse

    @deadhouse, 0:50-1:04 arası bir de 1:37 ile 1.50 arası muazzam. Bu iki bölümdeki sertlik ve çok katmanlık tüm şarkıya yayılmış olsa tapılası bir şarkı olurdu. Ama ne yazık ki geri kalan saniyeler sarmıyor hiç.

  7. M says:

    Bu grubun şarkıları bana hep ‘bir şey eksik ama ne” hissi veriyor anlamadığım bir şekilde.

  8. delikassaP says:

    Görüntü yönetmenliği bu olsa gerek sesi komple çıkarıp atsan bile görüntüler inanılmaz başarılı olmuş. Şarkı Stranded’a kıyasla o kadar güzel değil ama sonuçta Gojira bu. Hatrına çiğ tavuk yenir…

  9. sacristy says:

    yayınlalan iki şarkıyı da çok sevdim.

    bir de bu şarkılara bakarak dikkat çeken bi şey var: gitar tonlarının gainleri düşürülmüş, djentvari bi tonla çalmışlar gibi geldi. garip bir şekilde de çekici tabi.

  10. necati says:

    iki şarkı da farklılığını hissettirdi, iyi bir albüm olacak gibi. yalnız iki şarkı da bana kısa geldi albümün tamamında mutlaka daha uzun şarkılar da olacaktır, bu ikisi gojira standartına göre fazla direkt olmuşlar sanki.

  11. İlkhan says:

    Gojira artık kendi sound unu oturtmuş gözüküyor .Ama şu önemli bir detay ki son iki parçayı klipleri olmadan kulaklıkla sadece dinliyor olsaydık şu anda acaba diğer Gojira albüm ve parçalarına göre vasatmıdır düşüncesine düşmeyecek ,adamlar yine bildiğini yapmış derdik.Ancak Joe Duplantier dediki “Bu albüm bizce en iyi Albüm ” diyerekte bizdeki beklentileri şu iki parçadan daha iyi şeyler beklentisine sokmuyorda değil.

  12. ÖNCÜL says:

    Silvera’nın klibini sapık gibi günde 2-3 defa izliyorum. Ne anlatmak istediklerini sorsanız, net bir cevabım da olmaz açıkçası. Yine de görsel açıdan oldukça doyurucu buluyorum. Özellikle default yüzlerin aynada net göründüğü sahne çok etkileyici ve ürpertici geliyor. Bir de “we are the ape with the vision of the killing” ne kadar acımasız bir sözdür.

  13. NeWWorld says:

    Evet , Albümü dinlemiş bulunmaktayım ismini vermeyeyim Fransa’da ki dostlarıma teşekkür ederim :)))
    - Önce efsane vb örnekler vererek albümü bekleyen tayfalar vardı bende o tayfadandım fakat biraz hayal kırıklığı yaşadım baştan sonra dinlediğim ilk anda. Şunu söylemeliyim isyankar bir joseph var bu sefer en derinlerden sesleniyor , bu albüm kaydı sırasında annesinin vefat etmesiyle daha bi dokunaklı söylüyor şarkıyı. İlk başlardaki hayal kırıklığımı 2 gündür aralıksız dinlediğim magma albümünün tıngırtısıyla yerle bir ettim, Benim için efsane’den de öte bir tarzla dönüyorlar, Tabi diğer L-S albümündeki sertlik yok biraz daha yön değiştiriyorlar Stranded’ taki Leave the moment alone ! bölümü gibi..
    Fazla birşey söyleyemiyorum Joseph in LEVEL atladığı bir albüm olmuş. Tüm şarkılar çok kaliteli fakat ;
    The Cell, Magma, Only Pain, 1 adım önde düşüncelerimde..

  14. Agrypniæ says:

    FMtS,TWoAF gibi albümler bi daha zor gelir belli ki.L’Enfant sauvage albümünden bile vasat görüyorum son albümü.Çok fazla abartıldı,yakında kataklysm gibi her şarkıya video çekmezler umarım. :(

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.