# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
GHOST’tan yeni EP haberi
22.11.2015

“Farklı bir şey olmasını istiyoruz.”

GHOST’un Nameless Ghoul’larından biri, kısa süre önceki bir röportajında 2013′teki “If You Have Ghost” gibi bir EP çıkarıp çıkarmayacakları sorulduğunda şu cevabı vermiş:

Bilmiyoruz. Önceden listemizde olan ve “Meliora”yla birlikte kaydetmek istediğimiz bazı şarkılar vardı. Ancak albümdeki şarkıların ön hazırlığı, yazımı ve düzenlenmesi çok uzun zaman aldı ve başka bir şey kaydetmeye fırsat olmadı. Pek çok grup stüdyoya girip 17 şarkı kaydediyor ve bunların 13′ünü seçip albüme koyuyor, kalanlarını ise ek materyaller olarak yayınlıyor. Bizim bunu yapma şansımız olmadı. “Zenith” adlı ekstra bir şarkımız vardı ve onu ayırıp sonradan yayınladık, ancak başka bir şeyimiz yoktu. Bu da bizi şu noktaya getiriyor: Bir EP mi kaydetmeliyiz? Bunu ne zaman yapmalıyız? 16 AralıK’a kadar turnedeyiz ve uzun bir turne. Ayrıca bulabildiğimiz ilk boş zamanı bir şeyler kaydetmeye mi ayırmalıyız? Bu bizim için gayet olası bir şey, ancak ön hazırlık, provalar falan derken bir de bakmışız Ocak’ın ilk haftasına gelmişiz ve aşırı yorulup hiçbir şey yapmak istemeyen bir durumdayız ama ayırtılmış stüdyo zamanınız gelmiş bile… Bu yüzden iyi, değerli ve anlamlı bir şey çıkarmak adına düşünmemiz gerekiyor. Çünkü diğer bir “Grohl” EP’si kaydedip aynı formülü tekrarlamak istemiyoruz. Farklı bir şey olmasını istiyoruz. Şu anki düşüncemiz temel olarak bu.

GHOST kısa süre önce de “Infestissumam” albümünden “Jiggolo Har Megiddo”nun akustik performans videosunu sunmuştuu.

GHOST son albümü “Meliora“dan “He Is” için hazırlanan şarkı sözü videosunu da dün yayınlamıştı.

GHOST, Ekim sonunda da Seattle’daki KISW 99.9 FM radyo istasyonu için “If You Have Ghosts”, “Cirice” ve “Mummy Dust” performanslarını içeren bir akustik konser vermişti.

Bir süre önce de GHOST vokalisti Papa Emeritus III, yani gerçek adıyla Tobias Forge’nin birtakım başka meşhur müzisyenlerle fotoğrafı yayınlandı. Daha önce de Nergal, maskesiz Forge ile bir fotoğrafını paylaşmıştı.

GHOST, bir süre önce de yeni albümü “Meliora“dan “From the Pinnacle to the Pit”in klibini sundu.

Bir süre önce de “Majesty” isimli şarkı yayınlanmıştı.

Yapımcılığını daha önce Madonna, Britney Spears, Katy Perry ve Kesha gibi isimlerle çalışan Klas Åhlund’un üstlendiği ve 21 Ağustos’ta çıkması beklenen “Meliora“dan “Absolution” da yayınlanmıştı.

Grup geçtiğimiz günlerde “Papa Emeritus II”nin, kendisinden 3 ay küçük olan kardeşi “Papa Emeritus III”ü resmi Youtube hesabından tanıtmıştı.

Albümden yayınlanan ikinci parça “From the Pinnacle to the Pit” burada:

Nameless Ghoul’lar, geçtiğimiz haftalarda verdikleri bir röportajda “Meliora“nın anlamını açıklamış ve yeni kostümlerden bahsetmişlerdi.

Sanırım “Meliora”nın Latinceden çevrildiği zaman bulacağı en iyi karşılık “arayış”tır. Daha iyi olanı arama süreci, ya da onun gibi bir şey.  Albümde apokaliptik, distopik, fütüristik bir metropol fikrini mümkün olduğunca tematik bir şekilde açmaya çalışıp müziğimizin arka planını oluşturabilecek sözler yazmaya çalıştık.  ”Meliora” ile de sürekli daha yükseğe inşa ederek, daha fazla para kazanarak ulaştığımızı zannettiğimiz zirveyi yerici şekilde ima ediyoruz.”

“Meliora” önceki albümümüzle aynı zaman diliminde geçmiyor. Bu yüzden aynı maske ve cübbelere bürünmek istemedik. Daha güzel maskeler ve kostümler giyerek bir otel odasında gizli bir toplantıya katılan çok zengin bir grup insan gibi görünüp 1920′lerin ABD’sinin dekoratif bir tamamlayıcısı olmak istedik. O zamanlardaki heykeller gibi.

Albümden yayınlanan ilk parça olan “Cirice”ye çekilen klip şöyle:

Grup, yerinde izlediğimiz 3 haziran Linköping konserinde de yeni albümden, bir tanesi geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Cirice” olmak üzere, dört yeni şarkı çalmıştı. “From The Pinnacle To The Pit” ve “Majesty”nin o konserdeki performansları da burada:
“Cirice”:

“From The Pinnacle To The Pit”:

“Majesty”:

Bir de albüm trailer’ı var.

Albüm detayları ise şöyle:

1. Spirit
2. From The Pinnacle To The Pit
3. Cirice
4. Spöksonat
5. He Is
6. Mummy Dust
7. Majesty
8. Devil Church
9. Absolution
10. Deus In Absentia

 

  Yorum alanı

“GHOST’tan yeni EP haberi” yazısına 168 yorum var

  1. Ömer Kuş says:

    Konserde uc degil, Cirice ile birlikte dört yeni sarki calindi. Diger calinan sarki da Absolution.

    Evet, ben de oradaydim :) Konser yazisi da en yakin zamanda sitede.

    Cem

    @Ömer Kuş, hocam yine sen yine heyecan dolu dakikalar :D

  2. Görkem Yücesoy says:

    Bu yeni parçalar yine çok iyi bir albüm geleceğine ikna etti beni. Sabırsızlıkla bekliyorum.

  3. Tompa says:

    Majesty anında yakaladı yalnız beni, feci güzel!

  4. Günhan says:

    Muazzam klip, manidar zamanlama.

  5. Rashid says:

    Şarkıyı kliple birlikte daha fazla sevdim. Bana eski korku filmlerini hatırlattı. Özellikle nedense “A Nightmare on Elm Street” filmini :D

  6. B U R Z U M says:

    müthiş olmuş lan. çok beğendim.

  7. Klip mükemmel olmuş yalnız.

  8. Kaan says:

    Ghost yine işini biliyor.

  9. Nox says:

    klip çok güzel olmuş.

  10. Şafak Taha says:

    yeni papa sanırsam benim yaşlarımda bir çocuk

  11. Uzun zamandır izlediğim en iyi klip, 70′lerden çıkma korku filmi atmosferine bayıldım.

  12. şeyh hulud says:

    “Global Domination” yolunda, Ghost bu sefer de genç beyinleri hedef almış. Ben biraz daha korku filmi havasında bir şeyler bekledim izlerken yalnız.

  13. Nox says:

    bu arada klipte 1976 yapımı carrie filminden esinlenilmiş. posterdeki gözleri görünce anlayacaksınız zaten:

    http://images4.fanpop.com/image/photos/16500000/Carrie-Poster-carrie-1976-16584988-420-598.jpg

  14. Ertuğrul Bircan Çopur says:

    Davul tonunu biraz kenara koyarsak, bence Ghost’un yaptigi en iyi sarki bu simdiye dek. Her gun birkac defa dinlemezsem rahat edemiyorum, muazzam gercekten.

  15. şeyh hulud says:

    From Pinnacle to the Pit baya iyi gibi. Bir de o makyaj niye öyle aceleye gelmiş gibi. Yenisi öyle mi olacak, ben şu single kapağındaki Darth Maul’u bekliyodum.

  16. Çok klas adamlarsınız lan, hangi grubun gitaristi olmak isterdin diye sorsalar Ghost derdim sanırım.

    Hoş diğer yandan daha deli gruplar da var şimdi böyle düşününce. Neyse Ghost çok güzel evet.

  17. Ugur says:

    From the Pinnacle to the Pit’in nakarat melodisi mükemmel.

  18. sacristy says:

    bu grup hakkında kerry king ile aynı fikre sahiptim. şimdi ise üç gündür “cirice”i dinliyorum, ki pek yaptığım bir şey değildir normalde. son zamanlarda duyduğum en güzel şarkılardan biri. hazır gitarın akoru standart d iken tabları indirip çalışmaya başladım.

  19. Salih says:

    Yeni şarkıyı nereden indirebiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

  20. markusulf says:

    3 ay ? nasıl yani :D

  21. Zafer says:

    Bu grup tam bir pazarlama harikası.Yaptıkları müzik güzel kabul ama gereğinden fazla övüldüklerini düşünüyorum.Grubun solistinin kimliği de deşifre oldu ama inatla bu gizem havasını devam ettiriyorlar ve bunun ekmeğini fazlasıyla yiyorlar.

  22. İlker says:

    2013′te en sevdiğim birkaç albümden biri Infestissumam’dı. Fakat yayınlanan 2 şarkıyı da hiç sevmedim. Özellikle Cirice’i herkes çok sevmiş, ben nefret ettim desem yeridir. Kötü hisler var içimde albümle ilgili.

  23. şeyh hulud says:

    şarkı güzel de davul bazı yerlerde ağzıma ağzıma patladı dinlerken. Çok sevdiğim bi ton değil, ilk iki şarkıda öyle pek dikkatimi çekmemişti aslında.

  24. Burak says:

    Yayınlanan 3 parçanın nakarat melodileri dikkat çekici. Yeni davulcunun aynı anda kick ve trampet vuruşları çok öne çıkmış gibi.

    Sacrifist

    @Burak, davulcuda mı değişti?

    Burak

    @Sacrifist, Değişmiş gözüküyor. Open handed drumming yani normal (sağlak) setup’da solak gibi çalan davulcu vardı. Şimdiki davulcu normal setup’da normal çalıyor. Konser videolarında da eski parçaları çalarken süslemeler eklemiş ve kullanılan setup’da değişmiş. Videolara bakınca yorumlarda birçok kişi benim gibi düşünüyor.

    B U R Z U M

    @Burak, başarılı bi tespit.

    Sacrifist

    @Burak, Hocam yazdıklarından sonra yok değişmemiştir demek abes olur zaten :) Elemanların bundan hiç bahsetmemiş olması insanın aklına acaba diğer elemanlarda da değişiklik var mı? sorusunu akla getiriyor.

    Berca B.

    @Burak, henüz yeni şarkıları ve videoları dinlemedim ama Türkiye konserinde de davulcu hem open hand hem closed hand çalıyordu yanılmıyorsam. İki tarzı da mükemmelleştiren bir çok davulcu olduğundan bu da aynı kişi olabilir ama değişmiş de olabilir tabi. Belki Ömer bizi aydınlatır bu konuda.

    Bir de yanılmıyorsam ilk albümden sonra basçı değişmişti.

  25. Yayınlanan üç şarkıyı da çok dinlemedim ama Infestissumam’dakiler kadar da sevemedim. Yine de albümle ilgili içimde büyük bir umut var halen. Gariptir ama benim için dinledikçe açılan bir Ghost albümü olacak gibi duruyor şimdilik.

  26. DemoniC says:

    Çıkardıkları 3 paça da çöp. Leş gibi bir vokal. Doom metal canınız çekiyorsa gidin Candlemass, Solitude Aeturnus, Saint Vitus filan dinleyin. King Diamond (Mercyful Fate) çakması, dübürüne tıktığımın poserları; tırnağı olamazsınız o adamların.

    Anlam bakımından başarılı parçaları mevcut, çok fazla itin g.tüne sokup çıkarmak istemiyorum. Gel gelelim ki icra ettikleri müzik vasatı aşamıyor. Hele o vokal yok mu, ağzına lahmacun küreğiyle vuracaksın. Şeytani sözler yazıyorsun dalyaprak, o nasıl vokal öyle(?)
    Bu ne perhiz, what is this?

    Tabii ki zevkler tartışılmaz, dinleyen yine dinler, ben size dinlemeyin demiyorum; hobi olarak yine dinleyin. Fakat şunları dinleyip de doom (veya heavy) metal dinlediğinizi sanmayın.

    Benim yorumlamam bu ğadar, hade hayırlı işler…

    hayvanat

    @DemoniC, Fakat şeytani sözleri böyle yumuşak vokallerle süsleyebildikleri için büyüdü bu adamlar. O yüzden şu an çok ünlüler ve bu tip işleri sevmeyen sen bile onlardan haberdarsın ve 3 paragraf yazı yazmışsın. Tam olarak derdin böyle yumuşak vokal kullanılması ise bir de piyasaya bakmalısın çünkü artık bayağı bayağı böyle bir janr var. Hatta sen daha doğmadan önce Coven grubunun 1969′da yayınladığı ilk albümüyle şeytani liriklerle psychedelic müzik icra edildi. Tahmin ettiğin üzere vokalde gayet naifti. Günümüzde de liriksel açıdan şeytancı, ama vokalleri yumuşak olan bir çok rock/metal/stoner grubu var The Devil’s Blood, Blood Ceremony, Purson, Year of The Goat, Sabbath Assembly, Bloody Hammers, The Oath gibi. Hepsi de tam olarak senin bu sevmediğin yolda ve daha da artacaklar, senin hakarete varmalı cümlelerinle bitmeyecekler. Kısaca geçmiş olsun cono.

    Ben misal bu grupları da seviyorum, şeytani lirikleri öküz vokal döşeyerek icra eden Morbosidad, Blasphemophagher, Sadomator, Proclamation gibi işleri de seviyorum. Müzikte çeşitlilik benim açımdan her zaman iyi bir şey olmuştur.

    Bir de şöyle demonicmiş, possessedmiş almayın böyle komik nickler kendinize gözünüzü seveyim.

    saw you drown

    @hayvanat, Kime göre neye göre komik nick? Sana göre mi? Otorite misin nesin?

    Bir de öyle bir yazmışsın ki sanki Ghost gelmiş geçmiş en iyi grupmuş gibi sanki. Dokunulmaz grup diye bir şey yok olamaz da. Dünyanın en büyük en iyi denilen grupları da diğer tüm gruplar gibi eleştirilir ve dinleyeciler de o grupları sıradan basit bulabilir. Bundan daha doğal bir şey yok. Bir kısım insan için var olan bir durumu herkes içinmiş gibi yansıtmayın. Herkes Ghost’u sevmek veya beğenmek zorunda değil. Bırakın artık grupları kutsallaştırmayı.

    hayvanat

    @saw you drown, Otorite falan olmasam da bana göre çok komik, istersen 100,000 tane itiraz mesajı at hala da güldürecek bu tip şeyler.

    Bir de niye kutsallaştırayım yahu, adamlara hakarete/küfüre dayalı yorum yapılması pek hoşuma gitmedi, sen normal buluyorsan o ayrı. Ve bunu dinleyeceğinize gidin şunu şunu dinleyin diyerek (sanki başka alternatifler olduğunu bilmiyormuşuz gibi) bir kaç köklü epic doom grubu önerilmiş ghost ile alakası olmayan. Sadece adamın beğenmediği şeytanlı yumuşak vokal durumunu bir çok grubun senelerdir yaptığını, ve bunun kabul gördüğünü söyledim. Kendisi istediği gibi düşünebilir. Ghost bana da pek bir şey ifade etmiyor, severek dinlesem de ne tapıyorum ne de başka bir şey. Mesela benzer tarzdaki The Devil’s Blood grubunu 10 kat daha fazla severim Ghost’tan. Adamları ilahlaştırdığım cümleler kurmadım. Orada onları övmüş olduğum sayılabilecek tek lafım büyük olduklarından bahsetmemdir, o da artık aşikar zaten.

    Yani garip, bu kadar saçma bir şekilde konuyu uzatmak nasıl aklına gelebildi, GRUPLARI KUTSALLAŞTIRMAYIN olayına nasıl vardın. Neredeyse hiç yorum atmasam da adamı kuşpalazı edecek tiplerin yorumlarını görüyordum burada. Bir tanesi de bana denk gelmiş. Neyse ultra boş bir muhabbet, gg güzel kardeşim.

    xortie

    @DemoniC, insanların beğeni ve zevklerıne akıl vermek nasıl bir kafanın ürünü anlamak mümkün değil.

  27. Sacrifist says:

    Hobi haricinder hangi tür olarak dinleyelim? Dinlemeye devam edicez cünkü :)

  28. Oğul says:

    Şarkıların tümünü beğendim. Ayrıca Absolution Mercyful Fate’in Witches Dance’ini, Majesty de Iron Maiden’ın Fear is the Key’ini baya baya anımsatıyor.

  29. Wildchild says:

    Şarkıları dinlerken kendimi beğenmek için zorladım fakat olmadı maalesef tek zevk alabildiğim Absolution olabildi. Infestissumam çok iyi albümdü şu ana kadar yayınlanan şarkılar vasatı aşamıyor. Yine de albümü baya bir dinlemek lazım ama durum kötü.

  30. Salih says:

    21 Ağustosu bekliyorum beyler.

  31. OnurOnur says:

    Şu ana dek yayınladıklarının hepsini bekletmiştim. Bugün dinledim ve sabahtan beri dinliyorum. Ben bayağı bir beğendim lan.

  32. İlker says:

    Ya çıkıntılık yapmak istemiyorum cidden ama yayınladıkları 4 şarkıyı da baya sevmedim. Hele Cirice ve From Pinnacle.. öyle olmamış ki, o kadar olur. Yani ilk 2 albümdeki bestelerle bunlar arasında çok büyük fark var bence. Umarım albümü 4-5 kere dinledikten sonra ‘tüm bu dediklerimi yuttum’ yazarım buraya.

    İlker

    @İlker, Kısmen de olsa yuttum, mutluyum.

  33. Belus says:

    İkinci yayınlanan parça dışında herşey gayet iyi. Gruba bok atmayada lüzum yok, Fenriz boşuna kazandırmadı dünya piyasasına !

  34. crowkiller says:

    albümü komple dinledim
    maalesef yarrak gibi

    gerekli

    @crowkiller, dinledim..
    çok beğendim

    crowkiller

    @gerekli, beğenilecek tarafları var ama uzun süre bekleyip(aslında çok uzun süre beklemedik ama olsun) büyük umutlarla dinledikten sonra hayal kırıklığına uğrattı

    İlker

    Üzülerek katıldığımı belirteyim. He Is dışında dinlenesi pek bir şey yok.

    crowkiller

    @İlker, dinlenilmeyecek kadar berbat değil aslında ama önceki albümlerdeki karanlığı hissettirmedi

    İlker

    @crowkiller, Vokaller, gitarlar, davullar Ghost standartında yine zaten, onlarda bir sorun yok, tek sorun bestelerde. o kadar boş besteler ki, ya en basitinden ilk şarkı Spirit nedir öyle ? Year Zero, Death Knell, Monstrance Clock falan gibi parçalar bestelemiş adamlar bunlar. Tamam bu albüm diğerlerinden biraz daha farklı, gitarları biraz daha ön plana çıkarmaya çalışmışlar ama net olarak Ghost’un kalitesini yansıtamıyor.

    İlker

    @crowkiller, Bir de elbet dinlenilmeyecek kadar berbat bir durum yok ama Ghost dinlemek istediğimde bu albümü açacağımı hiç sanmıyorum.

    crowkiller

    @İlker, aynen, bir de yeni imajlarını hiç sevmedim, game of thrones tan arak

    saw you drown

    @crowkiller, B U R Z U M’a katılıyorum. Yarrak gibi dedikten sonra dinlenilmeyecek kadar berbat değil demen tuhaf biraz.

    B U R Z U M

    @crowkiller, tamam sevmedin anliyorum da, yarrak gibi dedikten sonra diger yorumlarin pek tutarli gelmedi bana. Yani bi y…k gibi diosun, bi dinlenmicek kadar berbat degil diyosun, begenilecek taraflari var diosun falan filan. Enteresan.

    Osman

    @B U R Z U M, “yarrak gibi” güzel bir kalıp bence

    crowkiller

    @B U R Z U M, bence berbat bi albüm, 2-3 kez daha dinleyip daha da dinlemem ama seveni çıkabilir, mesela çok bekleyip umut bağladığın bi black grubu pop müzik gibi albüm yapsa onu bariz kimse beğenmez ama biraz tarz değiştirmişse seveni çıkabilir, bu da öyle bi albüm,ben hiç ama hiç beğenmedim albümü,uzun süre dinleyip alışmaya çalışacaksın da ölme eşşeğim ölme, yarrak gibi işte net ve direkt,bir de insanın bir albümü dinleme isteği ile alakalı, mesela ben 3 şarkı dinledim sonra tek tek diğer şarkılara baktım 10 ar saniye ciddi anlamda rahatsız etti beni albüm, bu ne lan dedim ve bir daha da dinlemem deyip geçtim, bir albüm direkt sarmıyorsa daha dinlemem ve yarrak gibi etiketi yapıştırıp köşeye atarım, bu albüm de öyle, kritik ortamlarında çok iyi değil ama idare eder denilmiş ama hepsi ticari hamle, hepsi para ile tutulmuş yazarlar bunların, bu albümü bu kadar popi bir grup yapmasa 3-4 puan anca alırdı, yukarda tutarsız yorumlar yazmamın sebebi bahsedilen 2-3 şarkının fena olmaması,o kadar çok albüm var ki dinlemeye zaman bulamadığım bu albümü dinlemeye değmez diye düşünüyorum,o yüzden öyle dedim,bu albümü defalarca dinleyip bir şeyler çıkarmaya çalışmaktansa bi önceki albümü 10 kere daha dinlerim daha iyi

    zombikids

    @crowkiller, seni gebertmeliler!!

  35. Koralp says:

    Keşke çıkartmasalarmış dedirttiler. Nerede ilk iki albüm, nerede Meliora.

  36. Wildchild says:

    Savunulacak pek tarafı yok gibi. He is ve kısa da olsa Devil Church albümün en iyi anları.. Vasatı aşamıyor.

  37. saw you drown says:

    Ghost dinleyicisi değilim. Ama meraktan son yayınlanan şarkıyı dinledim. Samimi söylüyorum uzun zamandır dinlediğim en berbat şey. O gitarlardan, o müzikten sonra o vokal o kadar uyumsuz ve saçma ki müzik sanatının ırzına geçmek gibi bir şey bu. Hani aşırı sert müzik yapan ekstrem metal grupları vardır ya işte o grupların aralarda kullandıkları skandal clean vokallerden bile beter. Söyleyeceklerim bu kadar.

  38. Osman says:

    Geçen albümden çok daha iyi. Şarkıların yarısından mide bulantısı yaşamıyorum en azından sfsd. Albümün 192 kbps versiyonunu dinledim, 320 kbpssini bulana kadar dinlemeyi düşünmüyorum.

    Ya bide bu kadar içinde nontraditional ölçü kullanılmış albümü çıkar çıkmaz yargılamak pek doğru değil. Ayrıyeten saw you drown’a tekrardan katılmıyorum. Şimdi böğürsün mü adam? Hadi allaha emanet.

  39. şeyh hulud says:

    Ghost baya AOR grubu gibi olmuş bu albümde. Hatta klavyenin dokunuşları falan içine biraz metal kaçmış Asia gibi hissettim hep :) Şu an popüler olan diğer occult temalı gruplardan falan da oldukça farklı bir yerdeler müzik olarak.

  40. vargvikernesbest says:

    3.papa işi batırdı demekki :(

  41. Ertuğrul Bircan Çopur says:

    Henuz ilk dinleyisteyim, arsiz gibi erkenden yorum yapayim.

    Yayinlanan dort sarkidan Majesty haric diger ucunu cok begenmistim, geri kalanlardan da ilk dinleyiste He Is dikkatimi cekti. Bekledigim kadar iyi bir album degil itiraf etmem gerekirse, ama oyle itin arkasina duhul edilip cikarilacak bir durum da goremedim.

    Bir tek Spirit’i ayri tutayim o cumleden, cidden muazzam kotu bir sarki. Gruba hic mi hic yakismamis.

  42. Korhan Tok says:

    Albüm ne kadar kötü olursa olsun içinde Ghost’un yaptığı en iyi şarkı olan Cirice var. (haydaa)

    Ertuğrul Bircan Çopur

    @Korhan Tok, Aynen katildim buna.

  43. Swedish says:

    Yok abi yok sevemiyom bu grubu ben.
    Başıma ne gelecekse gelsin haydi

  44. NeWWorld says:

    Ben ilk dinlediğim zamanlar ısınamadım bu gruba ama konserlerine gittiğim zaman sonraları bırakamadım, sevemeyenler alışır zamanla :)

  45. komiklialbümyorumları says:

    Yanlış anlaşılmak istemiyorum bir ghost fan boyu değilim ve amacım kesinlikle bu değil. Fakat böylesine ağır eleştirileri nasıl yapabiliyorsunuz bu albüm için anlamış değilim. Oturup sakince kulaklığınızı takın ve önceki röportajlarda ghost üyelerinin albüm hakkındaki ipuçlarına bakın. Vokal arka planda bırakılıp yeni bir sound, farklı bir arayış içine gireceklerini söylediler.ve söyledikleri gibi gitar daha ön planda sololar muazzam derecede uyum kokuyor.Klavye soloları eklenmiş. Davul partisyonu önceki albümlere nazaran daha gelişmiş, bol ataklı vs. ”önceki karanlık havası yok yeeeaa sik gibi albüm yeaaa” gibi yorumları yapmadan önce birazcık lirik araştırması yapalım. Küçük bir örnek deus in absentia mesela. Sound sertleşmiş araya küçük geçişler serpiştirilmiş ve harika olmuş. Spöksonat’ı ilk duyduğumda tüylerim dıken diken oldu böylesine küçük bir geçiş bile o karanlığı insana hissettirirken nasıl vasat diye nitelendirilir böyle bi albüm anlamış değilim. söyleyeceklerim bu kadar.

  46. gerekli says:

    Yazılan yorumlara bakmadan şunu söylemek istiyorum..Albumu son 5 gunde en az 7-8 defa dinledim..Beğendim ve daha da beğeniyorum.. Vokaller farklı ve çok başarılı

  47. Cem says:

    Neredeyse bütün metal müzik içerikli siteler ve basın albüme en düşük 10 üzerinden 8 verirken, buradaki bir çok kişi küfür kıyamet hakaretlerle derdiniz anlatmak istemiş,yazık. Elbette beğenmeyebilirsiniz ama beğenen kişileride hesaba katarak hakaret edici sözlerden kaçınmak lazım.
    Diğer bir hususta Opus Eponymous ilk duyulmaya başlandığında, bu ne böyle abi bu da metal mi diyenler, şimdi albümü kült heavy metal grubuna sokuyor. Infestissumam ilk çıktığında Ghost’un yapıp yapacağı Opus’yu diyenler, albüm leş gibi diyenler Year Zero ile hepimiz münafık olmadık mı ? :D Şimdi gelelim Meliora’ya daha albümün bütün şarkılarını dün yayınlamış Ghost, hemen leş gibi albüm yapmış damgasını yedi. Ve çok iyi biliyorum ki buradaki beğenmeyen bir çok kişi ve özellikle giydirenler albümü sık dinlemeye başladıklarında Ulan From The Pinnacle to The Pit akıyor be veya Mummy Dust yakıyor diye söyleyecekler. Veya Ghost’tan o şarkıları sadece 1 kere canlı izlediklerinde Meliora yılın albümü olacak !

    Ben albümü 2 kere baştan sona dinledim. Albüm öyle hakaretlere mağruz kalacak bir albüm değil kesinlikle. Evet 1-2 şarkıya bende ısınamadım ama bu demek değildir ki albüm çöp anlamına gelir ! Meliora bence bu yılın en iyi albümlerinden biri olacak hiç şüphem yok.

  48. Salih says:

    Opus ayarında bir albüm hiç kuşkusuz güzel şarkıları elbet var, Circe bence harika ama albüm genel itibari ile vasat noktasında kalmış.
    Infestisumam’ı belki bin kere dinledim ve muazzam bir albüm olduğu konusunda hiç kuşku duymam ama Meliora 2-3 tık daha aşığıda bir albüm, üzülerek belirtmek istedim. Sevgiler, saygılar…

    … Infestisumam gibi mistizim kokan bir albüm olsa ne güzel olurdu ama neyse.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.