# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Tom Araya’dan yeni albüm yorumu: “Yarım SLAYER için gayet iyi.”
17.09.2015

Repentless.

SLAYER vokalisti ve basçısı Tom Araya, kısa süre önceki bir röportajında “Repentless“a dair ne düşündüğü sorusuna şu cevabı vermiş:

İlk duyduğumda “Tanrım, bu SLAYER!” diye düşündüm. Biri bana albüm hakkında ne düşündüğümü sorduğunda “Albüm SLAYER. Aslında yarım SLAYER ama kulağa SLAYER gibi geliyor. Albümü dinlediğinizde “Bu SLAYER” diyebiliyorsunuz. Sonra düşünüp, “Aslında bu SLAYER’In bir kısmı, SLAYER’IN yarısı” diye düşünüyorsunuz. Yaşadıklarımız sonucunda durum bu şekilde. Albümü dinliyorum ve bunun yarım bir SLAYER olduğunu düşünüyorum. Ancak sonuç olarak ortadaki şey SLAYER.

Grup kısa süre önce de albüme ismini veren şarkısına çektiği klibi yayınladı.

Grup yakın bir süre önce yeni albümden “You Against You”yu yayınlamıştı.

Grup “Cast the First Stone”u da şuradan yayınladı. Grup şu ana kadar yayınladığı yeni şarkılardan üçünü 26 Haziran’da Chula Vista’daki konserinde çalmıştı.

“Repentless”:

“When the Stilness Comes”:

 ”Implode”:

“Repentless” ve Implode”un albüm versiyonları burada:

Albümün Marcelo Vasco tarafından hazırlanan kapağı ve şarkı listesi:

1. Repentless
2. Chasing Death
3. Implode
4. Piano Wire
5. When The Stillness Comes
6. Take Control
7. You Against You
8. Cast The First Stone
9. Vices

Grup bir süre önce de ”When The Stillness Comes” isimli şarkısını sunmuştu.

SLAYER’ın basçısı ve müezzini Tom Araya, Revolver dergisine yaptığı açıklamada, bu senenin sonlarında çıkması beklenen yeni SLAYER albümünün kayıt süreciyle ilgili bir takım açıklamalar yapmıştı.

“Albümün yazım süreci üç sene önce, Jeff hâlâ bunun bir parçasıyken başladı. Onun gitarları çaldığı, vokaller dışında tamamlanmış olan bir tane şarkımız var. Elimizde onun da bir parçası olduğu yeni bir SLAYER şarkısı olduğu için şanslıyız.”

Kerry King ise bu açıklamanın ardından, Araya’nın bahsettiği şarkının bu albümde değil, bir sonrakinde kullanılacağını açıklamıştı.

  Yorum alanı

“Tom Araya’dan yeni albüm yorumu: “Yarım SLAYER için gayet iyi.”” yazısına 106 yorum var

  1. Zafer says:

    Megadeth ve Slayer’ın çıkaracakları albümler köprüden önce son çıkış gibi geliyor bana.
    Ya iyi bir şeyler ortaya koyup kendilerini yeniden kanıtlayacaklar
    Ya da dibe vuracaklar bekleyip göreceğiz

    Seyfullah

    @Zafer, Megadeth için bile hala umudum var ama Slayer’ın albüm öncesi yayınladığı iki şarkının da en iyi tabirle vasat olmasından dolayı onlar için bir hiç iyi bir beklentim yok.

  2. yozgat thunderpussy says:

    Bu albüme karşı şu an öyle büyük bir ön yargı var ki Slayer olurda reign in blood veya south of heaven seviyesinde bir mucize yaratsa da muhtemelen çoğu kişi yine beğenmeyecek.

  3. leavescars says:

    Kerry King’in tilt/atari besteleri mumkunse asgaride tutulsun.

  4. Kerry King bu açıklamalara çok kızmış, “Hayır yok öyle bi şey, varsa da onun gitarlarını ben çaldım, eskiden de Jeff’in solosunun olmadığı şarkıların tüm gitarlarını ben çalardım, onun yazdığı o son şarkıyı da bu albüme değil, bir sonrakine koyacağız” demiş.

    Cidden bunu demiş.

    Eğer durum böyleyse, Slayer bu yeni albümden sonra son bir albüm daha çıkarıp (içine de Jeff’in vedası diye onun bu şarkısını koyup) emekliye ayrılacak gibime geliyor.

    Umarım yanılıyorumdur da diyemiyorum açıkçası, Slayer yapacağını yaptı, yavaştan bırakmaları kimseyi intihar ettirmez bence.

    Brutal

    @Ahmet Saraçoğlu, tamamen katılıyorum.

    Lifelover

    @Ahmet Saraçoğlu, Güvenmiyorumda abi ya hiç belli olmuyo bu adamları sağı solu :/

  5. sefagn says:

    slayer artık dağılabilir sanırım ya özellikle kerry king sayesinde günden güne daha antipatik geliyorlar

    Brutal

    @sefagn, Yok babacım Slayer a hiç bişi olmaz tek merakım bakalım müzik yapmayı ne zaman bırakacaklar fazla cılkınıda çıkarmasalar iyi olur aslında :)

  6. burak35 says:

    slayer’i çok seviyorum fakat tom araya dave lombardo’yu gruptan attığı için asla onu affetmeyeceğim albüme gelecek olursak bana göre ya tamam ya da devam albümü olacak..

  7. Yukarıda “gibime geliyor” dedim ama sanırım artık netleşiyor. Slayer bu yeni albümden sonra bir albüm daha çıkarıp bırakacak bence. Keşke bunu açıklamasalardı, çünkü şimdi herkes muhtemel veda albümünün de bu yeni çıkacak albümle aynı ayarda bir şey olacağını bilecek, yeni albümü sevmeyen bir sonrakini de sevmeyeceğini düşünecek vs.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, mukemmel tespit. Kendi açımdan hiç heyecanlı değilim yeni çıkacak albüm(ler) için. Bu açıklama resmen tuz biber oldu. Bu kadar büyük bi grubun gözümde bu hale gelmesi gercekten ibretlik. Zamaninda christ illusion çıkacak diye kafayı yemiştim, birde şimdiki duruma bakın. Yazık oldu resmen…

    knight of ni

    @Ahmet Saraçoğlu, albümler her halükarda beğenilmeyeceği için bence çokta fark etmez. Christ illusion’a bile çoğunluğun burun kıvırdığı düşünülürse. Çoğu kişi beğenmemeye şimdiden hazır.

  8. ruru says:

    bence bu tarz açıklamalar pek ciddi şekilde yapılmıyor, dağıldık deyip de tekrar devam eden çok grup var. şimdi böyle olur, son albüm lombardo da gelir, bir veda turnesi falan, birkaç yıl sıkılıp ‘biz geldik hehe’ diyebilirler.

  9. Eric E. says:

    Kerry King’i ve Tom Araya’yi azicik taniyorsam, bu isten para kazandiklari surece ölene kadar album yapmaya devam ederler.

  10. Tompa says:

    Korkunç kötü bir şarkı.

  11. Black Thunder says:

    Kısa ve öz: çok iyi.

  12. B U R Z U M says:

    hassiktir bu ne lan??? sıfır ön yargı ile dinledim, hatta söz konusu slayer olunca eskinin hatrına tamamen parçaya konsantre oldum. sonuç: dinlediğim en kötü slayer parçalarından biri bu. bitsede gitsek dedim lan içimden. abartmıyorum hâlâ şoktayım.

    zaten yeni albümden umutlu değildim parça tuz-biber oldu üstüne. herşeye rağmen umarım en kötü parça budur albümdeki…

  13. deadskinmask says:

    6 yıl aradan sonra yeni bir şarkı kısmına takıldım, geçen sene Implode adlı yeni bir şarkı yayınlanmamış mıydı? Şarkı için yorumum ise: meh.

    Çağrı Tunç

    @deadskinmask, Düzeltme için teşekkürler, gözümden kaçmış. ^.^

  14. serdar91 says:

    sonda diyeceğimi başta diyeyim beğenmedim. şarkıda “kimlik karmaşası” varmış gibi geldi bana. başka bir gruba aitmiş gibi bir duygu uyandırdı…

    serdar91

    @serdar91, abi birde Gary Holt denen bir hayvan evladı var ve sen onu kullanmıyorsun. başlı başına dangalaklık..

    B U R Z U M

    @serdar91, +10000000

    you are a dead punk, Payne!

    @serdar91, Sorun Holt’un iyi gitarist olması. Yazım sürecine katılırsa etkisi bariz hissedilir çünkü malum Slayer’ın belli bir formülü var. King büyük ihtimalle bu albümlerin klasik Slayer olmasını istiyo. Ayrıca çoğu şarkının önceden yazılmış olması gibi bir durum da var. İleride yeni albüm yaparlarsa belki onda o imkanı kullanırlar.

  15. northern says:

    slayer yavaşladığı zaman ayrı bir güzel oluyor. bu şarkının tek eksiği çeşitlilik içermemesi. birkaç orta tempo riff daha katsalardı, 3:40′dan sonra gravdan da olsa bir solo atsalardı (solo yok lan…) tadından yenmezdi. giriş itibarıyla seasons… tadı alıyordum ama sonrası çok eksik kaldı be.

  16. deatheist says:

    yorumlardan dolayı baya ön yargıyla dinledim ve beklediğimdende kötü çıktı. benim için hiçbir dinlenebiliriği yok. slayer ruhu sıfır.

    bu arada 6 yıl sonra yeni şarkı diye bahsedilmiş ama daha öncesinde implode yayınlanmamış mıydı?

  17. Emre says:

    Tam bir machine head şarkısı değil mi lan

  18. ÖNCÜL says:

    Birşey çok övüldüğü ya da çok eleştirildiği zaman bende ters psikoloji baş gösterir. Çıkıntılık yapmak isterdim ama gerçekten vasat. Gary Holt’tan imza bir aksiyon bekledim ama gelmedi.

  19. bence bu albümün introsu yada outrosu. öyle değilse bile kötü şarkı diyemem. cidden fena değil çünkü. ancak asıl merak ettiğim şey koskoca Nuclear Blast’tan kimse çıkıp dememiş mi “abi yeni Slayer şarkısı diye bu yayınlanır mı lan?” diye. asıl sıkıntı orada.

    convergeofluna

    @ismail vilehand, ben de bir intro tadı aldım ama o zaman da kötü introlu bir slayer albümü geliyor ya,yine de SLAYER ,albüm gelmeden ümidimi kaybetmem

    you are a dead punk, Payne!

    @ismail vilehand, doğru, benim aklıma gelmemişti hiç intro olabileceği. Son 30 saniyede hızlanması falan. Yoksa albümden böyle bir şarkının yayınlanmasının başka açıklaması olamaz.

    bide şu 2 albüm işi beni rahatsız etmeye başladı. Ortalık King’e kalınca bizimki elinde yazdığı ne kadar materyal varsa kullanacak heralde. O iki albümü birbirine yedirip sağlam bir tane albüm yapma yoluna gitseydi keşke.

    Çağrı Tunç

    @ismail vilehand,
    “ancak asıl merak ettiğim şey koskoca Nuclear Blast’tan kimse çıkıp dememiş mi “abi yeni Slayer şarkısı diye bu yayınlanır mı lan?” diye. asıl sıkıntı orada.”

    Çok net katılıyorum buna ya. “Yeni bir SLAYER şarkısı” denildiğinde karakteristik özellikleriyle kendini belli eden bir şarkı bekliyor insan. Psikopat Kızıl bu konuya güzel bir örnek hatta.

  20. Rosemary says:

    Şarkı ne zaman başlıyor diyecekken bir baktım bitmiş. Sıfır heyecan resmen ve solo yok ki o da ayrı dert. 5-10 defa dinleyince normal geliyor gerçi. Ama bence amaçları beklentiyi düşük tutmak bu yüzden albümden hala ümitliyim.

  21. Satanic says:

    Haber için koyulan fotoğraf üzdü be :( .Dave ve jeff’in Slayer’ın ana unsurları olduğu onlar gittikten sonra yapılan şuursuzca şarkılardan anlaşılıyor.Bu tarz bir şarkı,ne yapacağına yeni yeni karar veren 17 18 yas arası metal müzik grupları tarafından yapılıyor.Resmen,hadi abi oturup doğaçlama bir şeyler çalalım gibisinden.Üstelik Tom araya ya yaptırılabilecek en kötü vokal da bu olabilirdi.1 bucuk dakika sonra boş boş ekrana bakıyordum.Moron Kerry king de Gaahl’dan sonra metal müzik camiasının en yapmacık adamıdır.

  22. O kadar sıkıcı ki tekrar tekrar şarkıdaki SLAYER ibaresine bakıp “Alla alla” dedim içimden.

  23. saw you drown says:

    Kerry King’ten iyice tiksinmeye başladım. Ergenlik yıllarımda idollerimden biriydi, sosyal medya sitelerinde fotoğrafını profilime koyacak kadar severdim. Belki çok iyi gitarist değil, hatta iyi gitarist olduğu bile şüpheli. Ama adamda ruh vardı. Şu anda bakıyorum da, para aşkı uğruna göz dönmüş bir tüccar var. Tom Araya’da pek farklı değil. Şu şarkıya bak. Sırf şarkı olsun diye koymuşlar sanki. Albümden beklentim yok zaten. Ama bu kadar da kötü bir şarkı olamaz. Resmen dalga geçmişler. Koskoca Dave Lombardo’yu harcadınız. Jeff Hanneman’ında kemiklerini sızlatın. Aferin!

  24. Backbone says:

    Hocam cidden kötü be…

  25. Melih Gürkan says:

    Bu tür parçalar albümün yönü ve soundu hakkında fikir versin diye ortama salınır bu bağlamda değerlendirmek lazım bence…bir de yorum yazmadan en azından 3-4 gün üst üste dinlemek de gerekli…

  26. ninjatullah says:

    Net kötü şarkı hatta şu ana kadar yapılmış en kötü Slayer şarkısı olabilir.

  27. Son Of Moonshine says:

    Herkez en iyi bildiği işi yapıcak normal olarak. Bu adamlarda müzisyen. Dinleyen çıkana kadar devam etmeleri normal. Birde ne kadar çok öenmli büyük grup olsada slayerın asla megadeth metallica gibi grupların kazandıkları paraları kazanamadığı aşikar. Birde kapitalizm doğduğu memlekette nice cevherler sırf sağlık sigortası yok diye öldü gitti. En büyük örneği Chuck’tır herhalde. Tabi slayer o elemanları daha fazla kazanmıştır. Zaman geçtikçede insanının alıştığı hayat sıtandatını değiştirmesi zor. Çoluk çocukta varsa bide. Şİmdi sende iyiyce memur zihniyetine bağladın dediğinizi duyar gibiyim. Benim tecrübelerime göre insan metalcide olsa memurda olsa bazı ortak özellikleri var. Buda onlardan biri. Yadırgamamak lazım bir yere kadar. Sen dinlemezsen konserine gitmezsen, onlarda müzik yapmaz. Bu kadar basit.

  28. koçero says:

    Implode gibi bir şarkı beklerken bu olmadı riffler uyumsuz bala göte şarkı oluşturalım der gibi birleştirilmiş riffler. Albüme bakalım nasıl bi albüm olacak ama beklentim sıfır galiba en kötü Slayer albümü olacak

  29. Ediz Mudul says:

    Implode şarkısını bayağı beğenmiştim halbuki… bu olmadı pek. ama hala slayer’dan ümidimi kesmedim, albümden güzel bir şeyler çıkacağını hissediyorum sanki

  30. gerekli says:

    Biraz zaman tanıyın..yavaş yavaş işliyor kanıma..
    Alıştırıyor..özellikle 3:00 ‘dan sonra

  31. Korhan Tok says:

    Neden beğenilmediğini anlamadım.

  32. Bence de berbat değil ama yine de Slayer’ın bu hali baya canımı acıtıyor.

  33. Burak Yenitepe says:

    Fena degil gibi ama…

  34. İlker says:

    Şarkının ilk dakikalarında ”Implode gibi World Painted Blood’daki şarkıların çoğuna fazlasıyla benzeyen bir parçadansa böyle bir parça yayınlnaması daha iyi olmuş.” falan diye düşünürken devamında Implode’u mumla arayacak duruma geldim. Baya vasat şarkı, özellikle Slayer’a göre.

  35. Kıvanç says:

    İlk 3 dakikası resmen eziyet. Geri kalanı da orta şekerli. Pek olmamış be Slayer..

  36. Osman says:

    Net intro şarkısı. Albüm çıkınca bombalarım, şimdilik suskunluğumu koruycam…

    Erol

    @Osman, beraber bombaliycaz bok atanlari

  37. Finlandiya Uskumrusu says:

    Arkadaşlar bir şey soracağım, Slayer’ın son yayınlanan 2 şarkısında gitarları sadece Kerry King mi çalıyor, yoksa Gary Holt’da eşlik ediyor mu? Birde yeni çıkacak albümde Kerry King mi çalacak sadece? Metal archivesda Slayer’ın son 2 şarkısında sadece Kerry King çalıyor şeklinde gözüküyor ama başka yerlerde de Gary Holt’ın da çaldığı yazıyor.

  38. rbarac says:

    arayada bir eksiklik var sanki adam söyliyim de gidiyim der gibi söylemiş be. yapmayın aq koskoca slayerden çıkan şarkıya bak.

    rbarac

    @rbarac, Ha bu arada albüm ismi taşşaklı.

  39. Salih says:

    Solo Yok Lan!

  40. Ş. Yıldırım says:

    Yayınlanan şarkıda ciddi anlamda hiç enerji yok. oysa biz Slayer’ı sert enerjisiyle tanırız. aslında yavaşladıklarında bile ortaya sert işler koydukları oluyordu. ama bu yeni iş, standart slayer tarzından epey farklı olmakla birlikte; benimsedikleri bu yeni tarzın Slayer’a ciddi anlamda hiç yakışmadığı da açıkça ortada. Tedirginlik içinde albümü bekliyorum.

  41. orca says:

    gerçek slayer bu değil çok sıradan buldum.

  42. zinhar says:

    Bıraksın, çekip gitsin, king kendini becersinden geçilmiyor ancak yeni albümden küçük bir bilgi bile “yılın albümü” kritiklerinden daha fazla yorum alıyor. Bekleyen yoksa ben 44. yorumu yapıyorum. Büyüksün lan slayer!!!

  43. şeyh hulud says:

    kapak kasmışlar.

  44. Koralp says:

    When The Stillness Comes intro şarkısı çıkmadığına göre albümden umudumuzu kesebiliriz artık

  45. DeathoteK says:

    ne çektin be jesus..

  46. Berke says:

    Albüm iyi de olabilir bilemeyiz ama bence kötü şarkılardan birini yayınlayıp beklentiyi yüksek tutmamaya çalışıyolar.Yanılıyorda olabilirim.

  47. Koralp says:

    Haydaaa, bu sağlammış baya. Nasıl bir albüm geleceğini kestiremiyorum şu an.

  48. Bana çok fazla Slayer olmak için kasıyormuş hissi veren bir şarkı oldu, garip şekilde yapay geldi kulağıma. Daha önce hiçbir Slayer albümünde böyle bir şeyden rahatsız olmamıştım, albüme dair bir beklentim yok ama umarım albüm geneline yayılmaz bu hava.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.