# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,294 yorum var

  1. Retrokafa says:

    ulan düşünüyorum da biz bu sene şl ye katılmasak mı acaba…gruplarda bu bayern bize çıksa 20-0 falan olur.

  2. Gökay says:

    1-4 ken yorum yazmaya geldim, error verdi site. Yorumu girdim kabul etmedi. İsmim, tarih, Bayern, Barca ve Alt gibi kavramları öncesinde bir arada kullanmış olduğum için sitenin süzgecini aşamadım galiba ahahah ban falan yedim sandım.

  3. Emre says:

    29. dakikada bir arkadaşıma bu iş 8′e gider diye yazmışım. Bayern muhteşemdi cidden. Ön alanda yaptıkları presle Barca’nın bütün oyun yapısını paramparça ettiler. Kendi liginde küme düşmeme mücadelesi veren bir takıma karşı oynuyormuş ama bu takım savunmadan hiç anlamıyormuş gibiydi. Tabii akıllara 2014′teki Brezilya-Almanya dünya kupası maçı da geldi. Bayern’in bundan sonra kupayı kaybetmesi, 1954′teki Macaristan’ın kupayı alamamasını andıran bir sürpriz olur. Yalnız o finalde ve ’74′te Hollanda’nın karşısında Almanlar vardı. Bu seviyedeki bir Alman takımına karşı yapılabilecek pek bir şey yok bence. Yalnız Atletico olayı bozmasaydı olası bir Bayern-Liverpool finali futbol tarihine geçecek bir müsabaka olabilirdi.

  4. necrobutcher says:

    şimdi akıllarda tek soru: bjk bu sene en az kaç yiyecek :D

  5. Rust in Peace. says:

    Maçın 45. dakikası babam şu skora bak dedi, 4 – 1′di o zaman. İzlemicen mi dedi yok be dedim daha fazla gol olmaz o maçta. Barça geri dönüş yapabilir belki yapıyor arada dedim. Sen öyle san dedi haklıymış. İzlemediğim için bilmiyordum tabi.
    Futbolda tarihi anları hep kaçırıyorum

  6. Soru: 2000 sonrasında kurulmuş ve metal dünyasında en büyük etkiyi yapmış bir numaralı grup sizce Mastodon mudur? Değilse kimdir?

    Twat

    @Ahmet Saraçoğlu, Bana göre orijinallik açısından Mastodon’dur ama etki ve dalga başlatma adına Ghost Mastodon’la kapışır.

    Ghost o eski 70′ler retro soundunu geri getirdi. Birden herkes 70ler ayarında albüm çıkarmaya başladı. Black metal’den progresif metale herkes bir 70′ler hülyasına kapıldı. Yumuşatılmış gitarlar, gevşek davullar, analog ya da bilerek jilet gibi yapılmayan kayıt, gotiğe yakın kuyunun dibinden söylüyormuş gibi duyulan vokaller vs. vs. ilk ghost’la başlamadıysa bile ben yeni dönemde ilk Ghost’tan duydum, yaygınlaşması da opus eponymous ile oldu. Satyricon, Nachtmystium, Tribulation, Kvelertak, Opeth, In Solitude, lucifer(alman olan) filan daha ilk saniyelerde aklıma gelenler.

    Hatta bizden de Flört diye bir grup durduk yerde eski(kim bunlar) tarzlarını bozup böyle cem karaca&moğollar’ın 70′lerdeki tarzına bürünüp o tip bir albüm ve klip yayınladılar. Saçlı sakallı, kalın gözlüklü, eskitilmiş 35mm kameta kayıtlı bir filmdi yanlış hatırlamıyorsam.

    Bu arada opeth-heritage albümü(2011) sadece kayıt değil, cd kapak resminden yazı fontuna, kitapçıktaki ispanyol paçalı saçlı sakallı davul kick’li siyah beyaz fotolarına kadar tamamen bu döneme özenme.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, bence kesinlikle öyledir, hatta rakibi yok desem fazla mı abartı olur? Yok yok, olmaz.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, Ghost

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence değildir. Mastodon tonla grubu etkilemedi, ön ayak olmadı. İcra ettiği türü yaratmadı ve türe yeni açılımlar da kazandırmadı. Metal tarihini değiştirmedi. Bence bu sorunun cevabı varsa metali değiştiren bir grubun adı anılması lazım.

    Murad

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence de Mastodon bu unvanı hakediyor ama Ghost ve Revocation da yarışabilir

    Ahmet Saraçoğlu

    @Murad, Mastodon’u tüm dünya tanıyor. Revocation çok daha küçük bir grup Mastodon’a göre, o açıdan kıyaslama kabul etmez.

    Revocation’ın son albümü ABD’de ilk haftasında 3.900 tane sattı.

    Mastodon’un son albümü ABD’de ilk haftasında 43.000 sattı ve Drake, Ed Sheeran ve Bruno Mars’ı falan geçerek ABD’nin en çok satan albümü oldu. Böyle bir etkiden bahsediyorum ben.

    Misal Lamb of God da “Wrath” ile çıktığı hafta 68.000 satıp ABD’nin en çok satan 2. albümü olmuştu. Ghost’un son albümü de ilk haftasında 66.000 sattı ABD’de.

    Ahmet Saraçoğlu

    Mastodon, Lamb of God, Ghost en çok öne çıkanlar arasında kesin. 4. kim olabilir bilemedim.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, baby metal

    Ashes of the Wake

    @Ahmet Saraçoğlu, Avenged Sevenfold ve Slipknot popülarite açısından.

    deadhouse

    Ün açısından Mastodon olabilir. Etki kelimesinden ben onu anlamıyorum. Müzikal etki daha önemli değil midir? DsO ilk albümünü 2000 yılında yayınladı. 98′de kuruldu ama albüm olarak, grup olarak 2000′ler grubu. DsO’dan sonra da Mgla derim. Black metale seviye atlattı Mgla bence. Ghost demezdim, çünkü metal grubu değil.

    TanSolo

    @Ahmet Saraçoğlu, Trivium geldi aklıma ama o da metal camiasına ne kadar etki etti bilmiyorum.

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, Benim için tartışmasız The Black Dahlia Murder’dır. Bu müstesna Death Metal grubunun Türkiye konserinde bulunan 150 kişiden biri olduğumu her hatırladığımda kendimle gurur ve ülkem adına utanç duyarım.

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu, Punk köklerine sadık kalıp thrash metali modern metale kurban etmeyen Municipal Waste olabilir.

    Ghost da heavy metale şekili şukülü geri getirdiği için (iyi bok yediler)sayılabilir.

    Eski usul death metali ana akıma taşıyabilen The Black Dahlia Murder belki…

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Gojira olabilir

    TanSolo

    @HaNNibaL, 96′da kuruldu ama ilk yayımı 2001′de

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Mastodon,lamb of god,ghost,mgla(black metal için geçerli).Damga vurmada bunlar yarışır.Tür yaratma,tanıtma derseniz ozaman deathcorun ayrı genre olmasını sağlayan gruplar derim.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, Alcest ve Neige diyorum ben. hibrit de olsa adam bir tür yarattı,bir çok gruba gitti çaldı anlattı derdini, bu türü kendi perspektifinde şekillendirdi adeta peygamberliğini yaptı.
    Core bi metalci alcest’i sevmeyebilir bu yüzden çok büyük etki yaptı denemez ama bence 2007 den bu yana kiloyla yaratıcı işe imza attı. helal olsun valla.

    Emre

    @Ahmet Saraçoğlu, etki ile ticari başarının ne alakası var anlamadım. Bence tartışmasız şekilde DsO.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Emre, “en büyük etkiyi yapmış” ifadesi epey havada kalmış, hatta yanlış ifade etmişim. Ben büyüklük, adını duyurma, anlamında söylemiştim. Sıfırdan çıkıp en büyük kitleyi yaratma, en çok albüm satma, “büyük grup olma” açısından demiştim. Bu anlamda bakarsam benim için 2000′lerin en büyük 4 grubu: Mastodon, Lamb of God, Gojira, Ghost.

    2000′lerin müzikal anlamda en çok etki yapmış, yeni bir devir başlatmış, bir türün gidişatını değiştirmiş en önemli grubu ise tartışmasız DsO.

    Emre

    @Ahmet Saraçoğlu, bu “büyüklere” bakınca metalin anaakımdan ne kadar uzaklaştığı ortaya çıkıyor bence. Bu grupların istatistiğini bulamadım, ama Avenged Sevenfold iyi satıyormuş. 7 albüm için toplam sayı 8 milyon. Bu dörtlünün o seviyede olduğunu sanmam, ama metal için Avenged Sevenfold’dan önemli oldukları da kesin.

    Hexakosioihexekontahexaphobia

    @Ahmet Saraçoğlu, archspire’dir.

    Mastodon lethargynin popülist devamı gibidir.

    Noumena

    @Ahmet Saraçoğlu, Eğer metale bir yön veren bir grup kastediliyorsa bence bu grup Architects olmalı. Adamlar resmen metalcore piyasasına bomba gibi albümler hediye ettiler. Metalcore gibi nispeten kısır bir janra progresiflik kattılar. Şimdi yüzlerce onlara benzemeye çalışan grup çıkıyor her geçen gün.

    Popülarite ve adını duyurma kastediliyorsa buna da cevabım Ghost olur. Müthiş bir strateji ile resmen altın yumurtlayan tavuğa dönüştüler ki ilk albümlerinden beri takip ettiğim bu oluşumun bugün geldiği nokta hala beni şaşırtıyor açıkçası

    deadhouse

    @Noumena, Tek sorun iki grubun da metal grubu olmaması. Biri dediğin gibi metalcore grubu ve metalcore’a yön vermiş olabilir. Diğeri de rock grubu.

    Noumena

    @deadhouse, haklı olabilirsin :) yine de metale daha yakın oldukları da bir gerçek

  7. Emre says:

    Kalan takımlara (Lyon / PSG – Leipzig) ve turnuvanın tamamlanması için kalan süreye (8 gün) bakarsak Bayern tarihin en rahat Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu elde edecek gibi duruyor. 3-0, 4-1, 8-2…

  8. P L A G U E says:

    Gaz mode on: Olimpik liyon dünyanın en iyi kulübü gaz mode off…bana bu zevki yaşattınız ya, sağolun varolun.

  9. OblomoV says:

    Kritik isteği : ”Sanctuary – Refuge Denied” albümü.

  10. Sterling bu gece yastığı yorganı yer sinirden. Geçen sene Ajax; Juve ve Madrid’i elemişti, bu sene de Lyon; Juve ve City’yi eledi. Hatta Lyon, City’yle oynadığı son 3 maçın 2′sini kazandı 1′inde berabere kaldı. 3 maçta City’ye 7 gol attı, 4 gol yedi. Bu baya müthiş bir istatistik.

    PSG seven bir insan değilim ama finalin anlamlı olması adına umarım PSG Leipzig’i eler, Bayern de PSG’ye 4-5 tane atıp kupayı alır.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, finalde psg nin tecavuze ugramasini o kadar istiyorum ki…

  11. deadhouse says:

    Bu nasıl Şampiyonlar Ligi diyeceğim ama Pandemi sezonuna da bu yakışırdı ve ayrıca artık City ve Juventus’a ve Şampiyonlar Ligi Guardiola’sına rahatlıkla Loser diyebiliriz. Bundan sonra tahmin yapmayacağım. Bayern açık favori gözüküyor ama bu kadar sürprizden sonra ne olacağı belli olmaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Leipzig-Lyon finali oynansın da UEFA Monaco-Porto finalinden sonra olduğu gibi yine özür dilesin, “böyle bir final bir daha tekrarlanmayacak” desin.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Leipzig – Lyon, Manu – Inter ahaha.

  12. Pep Barça’ya, Poşet City’ye, Messi Inter’e, Ronaldo PSG’ye.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, ağzından bal damlıyor

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, Barcelona Poşet’le görüşüyor diyor İspanyol gazeteleri.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, bu arada messi olmadan şöyle bir kadro kurdum, https://hizliresim.com/nW4JkB

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, ya Oblak’ın Atletico’dan ayrılmasını aşırı istiyorum cidden. Chelsea’ye falan gitsin. Şöyle savunma takımı olmayan bir takımda oynasa, kalesine daha sık top gelse de izlesek. Manyak bir kaleci harbiden.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, şu an şl ve avrupa ligini baz alırsak oblak’ı tam olarak izleyebilmek için en uygun takım inter diye düşünüyorum. Her maç inanilmaz pozisyon veriyorlar, cidden şaka gibi. Handanoviç olmasa avrupa ligini salla, kendi liginde bile 2. olma şansları yoktu. Adam her koşulda ipten aldı takımı ama tek başına bu kadar yetebildi.

  13. Rust in Peace. says:

    İnternette herkesin maç olmuş bitmiş city çıkmış gibi davrandığını görünce “lyonun kazanmayacağı ne malum” demiştim; beklediğim, umduğum oldu.
    Yalnız adamların juveyi city yi elediği kadrodaki defans oyuncuları daha 2 – 3 sene önce süper ligde oynuyordu. İnsan hayret ediyor. Stsl’deyken Denayeri beğenmeyen, bundan bir şey olmaz diyen bir ton adam vardı, şu an yarı finalde oynayacak adam.

  14. Gabriel Jesus şu ana kadar kariyerinde 205 resmî maça çıkmış, 89 gol atmış 36 asist yapmış. Gayet iyi istatistik ama bir türlü güvenemiyorum adama. Bugün Sterling’den önce asıl o gayet müsait bir pozisyonu kaçırdı. City gibi bir takımda Agüero’dan sonra çok daha sağlam bir santrfor olması lazım bence.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Jesus’u boş edelim. Bence dün Ederson net şekilde maçı sattı. Yediği gollerde bir gariplik var bence

  15. https://mobile.twitter.com/akdenizbatu/status/1294708142950031361

    Opethsevenbiri

    @Ashes of the Wake, Bleed The Freak’de dinliyordu. Başkanım cidden Alice in Chains seviyor galiba.

  16. şeyh hulud says:

    Double Kick Heroes steam’de çıktı geçen gün. The Great Old Ones, Archspire, Carpenter Brut, Gorod, Gojira gibi gruplardan elemanlar da müziklere katkıda bulunmuş.

  17. Josef says:

    Kendi internetimden dinleyecek kadar seviyorum bu şarkıyı.
    https://m.youtube.com/watch?v=dRBP1rpE5y8

  18. OblomoV says:

    Yine hayvan gibi arşiv işine gömüldüm. Sadece flac vb. formatta, sevdiğim grupların tüm albümlerini arşivliyorum. Tek parça olan kayıtları şarkılara bölmek, etiket bilgisi ve kapağı eksik olanları tamamlamak falan. Kaşındım resmen yine.

    Josef

    @OblomoV, bende arşivliyorum saysam gün bitmez. İndirdiğiniz site kaliteli olmalı 320 kbps kalitesinde. mediasack ve bandcamp indiriyoruz üçretsiz

    deadhouse

    @Josef, Rutracker’dan öte tanımam. Bir ara ben de sardım arşiv olayına, bir süre sonra bıraktım. Sonu yok ve bence günümüz dünyasında çok da mantıklı değil.

    Josef

    @deadhouse, o zaman CD satın olmakta mantıklı değil Spotify var.

    deadhouse

    @Josef, Değil zaten. Ben telif hakkı denilen olaya inanmıyorum. Sanat ürünleri mülk tapıcıların iddia ettiği gibi sanatçıya ait değildir. Sanatsal üretim gerçekleştikten sonra artık o eser topluma, insanlığa ait olmuştur. Kültürün bir parçası haline gelir Elbette ki satın almaya karşı değilim. Benim için geniş imkanlara ve şartlara sahip olmayan sanatçıları desteklemek önemlidir. Bir de şey var ona çok gülüyorum. Ölmüş sanatçının telifi olayı. Şirkete veya sanatçının çocuğuna, torununa para kazandırmak abes bence. Sanatçı hayattayken anlarım, neden bilmem kaçıncı torununa para kazandırayım.

    Josef

    @deadhouse, Kulaklıkta Basslı dinlemeyen Gerçek metalcı sayılmaz. MP3 player dinleyeceksin telefonda bass yok Spotify çare değil bence indirip dinlemek mantıklı

    deadhouse

    @Josef, İndirip dinliyorum zaten. Arşiv yapmıyorum sadece.

    Aura magula

    @OblomoV, Ben 1 ay evvel gazagelip bırakmıştım ardından tekrar başladım.Bir de albüm indirirken çoğuzaman youtube dan indirme,parçaları birleştirip resim ekleyip tek parça halinde dinleme gibi takıntılarım var.Arşiv yapmanın faydası internetsiz ortamdaysan ortaya çıkar.Ama yeni albümleri indirmem hep klasik albümleri indirim.

    OblomoV

    @Aura magula, Günümüzün online yaşamında gereksiz geliyor ama dediğin olay var. Bir de yarın öbür gün torrent yolları, olmaz ya bir şekilde, tıkanırsa diye giriştim yeniden.

    feel the groovity

    @OblomoV, 16 bit/44.1 khz flac albüm ben de epey indirmiştim zamanında rutracker.org’dan. sonra cue splitter ile şarkılara ayırıp, albüm kapağını “folder” olarak kaydedip arşivlemek felan… ama inan ki tidal kullanmaya başladığımdan beri hiç uğraşmıyorum artık. tidal hi-fi zaten cd kalitesinde, ekstradan master kalite de var. pc’de de masaüstü uygulamasını kullanıyorum, büyük nimet gerçekten.

    film/dizi olayındaysa torrent’çiyim. hatta 2 ay önce felan 8 tb harici harddisk aldım. rutracker.org’dan bulabildiim en yüksek 4k/remux kalitede felan indiriyorum. sonra hoop arşive. burdaki ince nokta arşiv hastalığına kapılmamak. kitap okuyup rafa geri koyma gibi, bir şeyler izleyip harici hard dike atmak.

    oyun konusundaysa gog galaxy 2.0 var. steam, epic games ve gog’daki oyunları tek uygulamadan görebiliyorum. indirim dönemlerinde orijinal oyun alıyorum, orada torrent’e gerek kalmıyor yani.

    OblomoV

    @feel the groovity, Tidal’in metal müzik arşivi ne durumda peki? Siteyi biliyorum ancak kullanmadım.

    feel the groovity

    @OblomoV, gayet iyi durumda. ne aratıyorsam % 95 oranında buluyorum. gitarist albümleri felan da var, sen seversin.

    geçen gün de şu entriyi yazmıştım, en baba stüdyo kalitesinde ses kalitesi olan albümleri aramıştım biraz:

    https://eksisozluk.com/entry/110977324

    OblomoV

    @feel the groovity, Ekşi’deki yazın gayet detaylı, bilgilendirici olmuş, eline sağlık.
    En azından bir aylık ücretsiz denenebilir.

    OblomoV

    @OblomoV, Gönül isterdi devasa bir plak arşivim olsun, oradan seçe seçe dinleyeyim hi-fi sistemimde.Lakin plak piyasasının ve ülke ekonomisinin hali ortada.

    OblomoV

    @OblomoV, Tek parça halindeki albüm dosyalarını CueTools ile şarkılara bölüyorum ama bazı dosyalarda hata veriyor, format uyuşmuyor galiba. Bu iş için başka bir program kullanan varsa alırım bir dal öneri.

  19. chuck says:

    aranızda plak toplayan, bilgi sahibi arkadaşlar var mı?

    Retrokafa

    @chuck, Çok bilgi sahibi sayılmam ama 2 senedir falan bulduğum sevdiğim bazı albümleri alıyorum.

    chuck

    @Retrokafa, plak olarak mı alıyorsunuz yoksa cd mi?

    Retrokafa

    @chuck, plak alıyorum ben ya eskiden Cd toplardım ama para lazım olmuştu gidip hepsini sattım.o da içime dert oldu şimdi sattığım albümleri plak formatında yeniden alma gibi bir misyon edindim.

    chuck

    @Retrokafa, amatörüm. uygun fiyata pikap önerir misin diye sormak istiyorum

    Retrokafa

    @chuck, hangi şehirdesin bilmiyorum kardeşim ama en mantıklısı güvenilir bir plak dükkanına git durumunu ne kadarlık birşey,aradığını anlat. onlar sana yol gösterirler,ellerinin altında vardır belki bildikleri bir mağazada,seni oraya yönlendirirler.
    eğer istanbuldaysan rainbow45 isimli plakçıya gitmeni öneririm,o adamlar inanılmaz ilgili,saygılı ve güvenilir insanlar.pikap değil plak satarlar ama nerde ne var iyi bilirler.o yüzden orayı önerdim.

    chuck

    @Retrokafa, çok teşekkürler bilgilendirmen için. en kısa zamanda orada olacağım.

  20. Yeni bir akım başlatayım, belki katılan olur. Bir grubun “tüm dskografisindeki en sevdiğiniz an”ı söyleyin. Şarkı falan değil ama. Tek bir rif, melodi, nakarat gibi şeyler olabilir, bir solonun 7-8 saniyelik kısmı olabilir, vokalin bir çığlığı olabilir.

    Aklıma gelen ilk 5 grupla başlayayım.

    Tüm Cannibal Corpse diskografisinde en çok sevdiğim bölüm “Make Them Suffer”ın nakaratında Corpsegrinder’ın “While they plead for cessation, Entirely demoralized and close to mass extintion” dediği yer. 1.25′te başlıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=pMdZT0eSoD0

    Lamb of God’a dair en sevdiğim bölüm: “11th Hour”da 2.13′teki geçişten sonra başlayan rif.

    https://www.youtube.com/watch?v=LTmAmCEIIo4

    Judas Priest’e dair en sevdiğim bölüm: “Painkiller” solosunda 2.41-2.50 arası.

    https://www.youtube.com/watch?v=nM__lPTWThU

    Watain’e dair en sevdiğim bölüm: “Underneath the Cenotaph”ta 0.51′de başlayan riften sonra 1.00′de vokalin ve blast beat’in girdiği an.

    https://www.youtube.com/watch?v=0EvXEgcp_kA

    Candlemass’e dair en sevdiğim bölüm: “Samaritan”ın 2.24-2.58 arasındaki nakaratı. Özellikle Messiah Marcolin “The first one she said to me” diye girdiği anda dağılıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=hWNS_cBNpeY

    Daha eklerim aklıma geldikçe.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu,Darkthrone-The Pagan Winter. dkka 1:48 dan sonraki riff ve ardından giren solo gitar tüylerimi diken diken ediyor.
    https://youtu.be/-HwwbOnONF8?t=95
    The-Cure-A Strange Day. 2:57 gibi başlayıp insanı iyice geren vokal, 3:32 de davulların susmasıyla giren gitarlarla birleşiyor ve katarsis’e sürüklüyor.(Denizin içinde işemek gibi:P(bunu yapmayın!))
    https://youtu.be/7_HeyTKfT0s?t=177
    daha çok var bunlar gibi…

    Retrokafa

    @Retrokafa, Hellhammer-Horus Aggressor 3:11 gibi başlayan hızlanmanın ardından ana riff’e geri dönüş.
    feci basit ama ben böyle manyakça bir geçiş görmedim.(şarkıyı baştan sona dinleyince daha etkili oluyor)
    https://youtu.be/rsYKbF-mgkA?t=191

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Part 1 olarak yazacağım fakat örnek verdiğim grupların hastası olduğum daha çok anları var diskografilerinde. Şu an aklıma gelenler:

    Death – Scavenger of Human Sorrow 2.17 – 2.36 arası yerlerde sürünüyorum:
    https://www.youtube.com/watch?v=L2kGJZEVI1Q

    Death – Evil Dead’in 0.36′daki davulu ve 1.39′daki solosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=6-fT1bOexdY

    Judas Priest – Hellrider intro; kanım çekiliyor, tüylerim ürperiyor:
    https://www.youtube.com/watch?v=i9KuPI1tj9c

    Judas Priest – The Sentinel nakaratı ve 4.26 – 4.31 arası scream’in iyice tizleşmesi:
    https://www.youtube.com/watch?v=dLMuv5dc-rQ

    King Diamond The 7th Day of July 1777′ın 2.30′da başlayan solosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=TgE5xWnEv80

    Tüm külliyat içerisinde çok farklı bir yerde benim için bu solo. 1 saniyesini bile ayıramam şurası daha iyi diye.

    At the Gates – The Swarm’un 1.14′te giren kısmı ve yükselen davullar:

    https://www.youtube.com/watch?v=XAPTxBHipRI

    Immortal – Withstand the Fall of Time 3.03 – 3.30 arası:

    https://www.youtube.com/watch?v=3ihVtuw2n0c

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ece, At the Gates ve Immortal’da sevdiğin yerler kalp ben.

    Dunedain

    @Ece, hellrider intro gerçekten inanılmaz

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, aklıma şimdilik sadece Opeth geldi. O da Serenity Painted Death’in 6.13-7.00 arası solosu. Özellikle girişi aşırı orgazmik.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Görmemişin oğlu gibi oturdum, ayı gibi liste çıkardım ama sırf uğraş olsun diye, biraz da eskileri yad etmiş oldum. Kimse kusuruma bakmasın artık.

    Opeth – April Ethereal’in bitiş riffi ve onun When’e bağlanması.

    Cynic – How Could I bitiş riffinde solo sonrası giren o tatlı melodi.

    Psycroptic – Horde on Devolution 1:40′da giren riff, ve bu riffin arkasında önce zillerle sonra tomlarla davulcunun beni duvarlara fırlatması. (bu albümde sevmediğim riff yok ya neyse)
    https://youtu.be/In0he4IT2b8?t=97

    Tool – Grudge. Şarkının son 2 dakikası diyebilirim ama daha kısa tutmak gerekirse sondaki davul solosu.

    Dark Tranquillity – The Gallery 2:50 civarında davulun trampet atağıyla soloyu roketlemesi.

    Camel – First Light 3:40 civarında vuku bulan; süregelen klavye melodisinin elektro gitarca devralınıp ardından hayatımda dinlemekten en çok zevk aldığım enstrüman sololarının birine yol açılması hadisesi.
    https://youtu.be/v6FftYobHT0?t=220

    Death – A Moment of Clarity 2:20′deki, davullarla gümbürdeyerek gelen vokalin “you turn to ask ‘why’” ile soloya çözümlenmesi ve solonun altındaki riff.
    https://youtu.be/kva79xQNygY?t=139

    Black Sabbath (ya da ronnie james dio da diyebilirim) – Heaven and Hell sonundaki ‘fool’ deyişleri.

    In Flames – Crawling Through Knives nakaratındaki ride bell off beatleri.

    Kalmah – Evil in You sonundaki trampet ve klavye birlikteliği.

    Kreator – World Anarchy girişindeki Petrozza çığlığı.

    Mastodon – Chimes at Midnight’ın nakaratına bağlanışı ve nakarattaki ride kullanımı.
    https://youtu.be/GPibLcS_JgA?t=140

    Nile – Unas the Slayer of the Gods:
    ‘Unas hath taken possession of the hearts of the Gods
    Unas feedeth on their entrails
    He hath gorged on their unuttered sacred words
    He hath assimilated the wisdom of the Gods
    His existence is everlasting’
    bölümündeki vokal performansı.
    https://youtu.be/HPYQB7AsSkg?t=501

    Mors Principium Est – Finality: 1:!5′te nakaratın ardından zank diye giren solo arkası riffi.
    https://youtu.be/N4zEHxCYpKo?t=73

    The Faceless – Authoteist Movement 2′nin sonundaki solo, ve dahi o solonun 7:00 civarlarındaki çift bas davulla birlikte alçalması.

    Meshuggah – Bleed’in girişi.

    Overkill – Coma nakaratı.

    Theory in Practice – Shapeshifter manyaklığının verse riffi ve verse’ün ilk kısmının ‘kamin alaııyııııııv’ diye bitmesi.

    Dream Theater – Fatal Tragedy’nin 3:50′deki faz değişikliği.

    Borknagar – Circled’ın 2:50′deki muhteşem patlayışı, klavye melodisi, vokalin yırtınması, o patlayışa giderkenki yolda bas davulun sinsice alttan alttan çalışması.
    https://youtu.be/_ht7grIPCvY?t=162

    Beyond Creation – Earthborn Revoulution bassla başlayıp gitarın katıldığı girişi.

    Be’lakor – Roots to Sever’ın ana melodisinin kick ve vokalle beslendiği an. https://youtu.be/dOh0Z2mxQgU?t=53

    Between the Buried and Me – White Walls son çeyreği. Özellikle bu kısım:
    https://youtu.be/FNdRh2un5eg?t=646

    Metallica – Fight Fire with Fire solosu sonrası yaşanan olaylar ve davulun yalnızlığı. https://youtu.be/xeK1E1HaMdY?t=200

    Rivers of Nihil – Home, verse kısmındaki trampet üzerine verilen gitarlar.
    https://youtu.be/Es35XYlKNnA?t=36

    Son olarak diskografi denemez ama son zamanlarda en zevk aldığım müzikal anlardan biri olan Hath – Usurpation 3:30 sıralarında cereyan eden yine ride bell’li vukuat sırasında vokalin ‘flesh’ vurgusu.

    Ahmet Saraçoğlu

    Psycroptic’e dair en sevdiğim an “Cleansing a Misguided Path”in 3.35′te giren ve sonuna kadar giden rifi.

    https://youtu.be/vuVXtbI1PYw?t=212

    Revocation’a dair en sevdiğim an “Fields Of Predation”ın girişi.

    https://www.youtube.com/watch?v=Tu9GWbb1dAs

    Testament’a dair en sevdiğim şey “Burnt Offerings”in 0.46-1.27 arasındaki 2 rif.

    https://youtu.be/nc-I2F8ofxQ?t=44

    Blind Guardian’a dair en sevdiğim an “Soulforged”un 1.16′da giren nakaratı.

    https://youtu.be/mIdzJnbUb5g?t=69

    The Haunted’a dair sevdiğim milyonlarca şeyden birincisi “Trespass”in girişi.

    https://www.youtube.com/watch?v=skcWMaCXzlI

    Megadeth’e dair en sevdiğim an “Polaris”in 4.23′te başlayıp 1 dk kadar süren rifi.

    https://youtu.be/tLsQsirjmeo?t=260

    Drudkh’a dair en sevdiğim an tartışmasız “Ars Poetica”nın 20 saniyelik giriş rifi.

    https://www.youtube.com/watch?v=zR0aa6yshf0

    Carnal Forge’a dair en sevdiğim an, yine tartışmasız “Questions Pertaining the Ownership of My Mind”ın 23 saniye süren giriş rifi. Rif 23 saniye tekrar edilmiyor, 1 kere çalınması 23 saniye sürüyor, bayılıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=pvYV-yZLoHM

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu, Entombed – Left Hand Path’ın outrosu sırf grubun değil komple death metalin en sevdiğim anıdır.

    https://www.youtube.com/watch?v=oX4KTg3W3Bc

    Dysplasia

    @Merdomerdo, bir kaç ay önce youtube’da şu kanalın videolarını arka planda sıraya dizmişken şu videoya denk geldim ve bir aydınlanma yaşadım:
    https://www.youtube.com/watch?v=08uHvlfFCzM

    Dysplasia

    @Dysplasia, https://youtu.be/08uHvlfFCzM?t=608
    dakikasını koymamışım. baştan izleyince 2. dakikaya kadar falan bir anlamı yok tabii eheh.

    Merdomerdo

    @Dysplasia, Aa eyv hiç haberim yoktu

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Marduk – With Satan and Victorious Weapons’da 2:21 sonrası Legion’un böğürtüsü ile başlayıp 3:23′de tekrar vokalin girdiği yere kadarki kısım.

    https://youtu.be/82NftpKai3E

    Nile – As He Crates So He Destroys’da 2:43 ile başlayıp 3:18′e kadar süren hayvani kısım.

    https://youtu.be/hHdR38742cw

    Hate – Resurrection Machine’de 1:33 sonrası başlayıp 3:37′ye kadar süren breakdown bombardımanı orta tempo kısım. Vokaller de inanılmaz.

    https://youtu.be/GmSq_9BzJXw

    Behemoth – As Above So Below’un 1:07′ye kadar süren, Morbid Angel çakması orgazmik introsu.

    https://youtu.be/P8E6N5HCtIM

    Melechesh – Annunaki’s Golden Thrones’da 3:00′da başlayıp şarkı bitene kadar devam eden kısım sırf Melechesh’in veya metal müziğin değil, tüm müzik tarihinin en iyi anlarından biri. Daha önce defalarca söyledim, Ashmedi korkunç yetenekli bir müzik adamı. Keşke daha üretken olsa.

    https://youtu.be/fVZPhX5PYjI

    Decapitated – Instinct 3:54 – 4:56 arası.

    Fuck for money!
    Fuck for name!
    Fuck for money!
    Fuck for fame!

    Kafam iyi bu kısmı dinlerken birkaç kere üstümü başımı yırttığım doğrudur.

    https://youtu.be/nPc2UamnwBI

    Hate Eternal – Infernus 3:03 sonrası yükselmeye başlayan ve 4:06 manyaklaşan kısım “Neden ekstrem metal günümüzün en büyük sanatı?” sorusunun cevabı.

    https://youtu.be/i0xrnwqSgxQ

    Watain – Malfeitor’da 5:07 ile başlayan outro kısmı.

    https://youtu.be/TSYh1mFVyUs

    Iced Earth – The Reckoning’de 2:12 sonrası ağırdan alınan kısım ve 3:53 sonrası Tim ‘Ripper’ Owens’ın kudurup gırtlak yırttığı yer.

    https://youtu.be/CMkLGG9FQfU

    Hatebreed – Facing What Consumes You 2:33 sonrası.

    https://youtu.be/Gl9_fc0lxLQ

    Integrity – Heavens Final War’da intro sonrası 0:45′de giren kısacık solo ve 0:52 sonrasında Dwid Hellion’un okumaya başlaması.

    https://youtu.be/BMCA3vNRs3E

    Terror – Always the Hard Way nakaratı.

    https://youtu.be/Fv2uuErqiUk

    Cytotoxin – Chernopolis’de 5:13 sonrası gaz maskesinden nefes alma sesleri ile başlayıp 5:46′da dünyanın en iyi gitar solosu ile devan eden kısmı.

    https://youtu.be/HSytFmENgwM

    Şimdilik bu kadar. Daha sonra boş vaktim olursa eklemeler yaparım.

    nokturnal

    @ismail vilehand, yalnız bu Heavens Final War’unki nasıl bir Introdur öyle arkadaş, her dinlediğimde havada dönen tekme atıyorum

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu,
    Dissection – Night’s Blood’un klasik gitarla başlayıp ‘Those who never was born..’ ile devam eden bölüm.
    https://youtu.be/5Ge9k4fHWqg?t=178

    Blind Guardian – Bright Eyes: ‘Hey mother stubborn…’ diye başlayan kısmı.
    https://youtu.be/_HZWgaM29EI?t=135

    Testament – Careful What You Wish For’un yırtıcı köprüsünden sonraki nakarata giriş anı; crash’ın ölçünün ikinci vuruşuna sarkıtılarak yaratılan patlama hissi.
    https://youtu.be/lxv8BNnWCwA?t=104

    Ulcerate – Dissolved Orders: Şarkının distorsiyonlu giriş melodisi ve o giriş melodisinde gitarla trampetin birlikte doğurduğu; insanın ensesini geren efekt.
    https://youtu.be/3Ke2f1tvxCQ?t=80

    Deicide – Scars of the Crucifix’in nakaratı.
    https://youtu.be/-l-OiglL460?t=63

    Gorod – Inner Alchemy’nin 1:10′da başlayan söz arkası riff midir nedir tövbe estağfirullah.
    https://youtu.be/BUvv5ejz38w?t=71

    Amorti: Autumn Leaves – Autumn Fever: ‘Come lift your wings from the soil of anger’
    https://youtu.be/GYO1XwyOlV0?t=108

    Ugur

    Aklıma gelenleri sıralayayım ben de.Yalnız öyle teknik bir şeyler yok.Basit zevklerin adamıyım, dinleyince gülümsediğim anlar yetiyor bana heh.

    Omnium Gatherum – The Fearless Entity’nin 2.13′te A Dead Poem’e bağlayan melodisiyle kendimi ayvalıkta gün batımını izlerken buluyorum

    https://youtu.be/MwrJ53PTcsM?t=133

    Dissection – Xeper-i-set 2.16′da giren kısımda Jon’un kelimeleri yaşayarak söylemesi inanılmaz “i’m the MURDERAH! who refuses the SUBMIT!”

    https://youtu.be/dIFBMoytZJ4?t=136

    Ulver – Vigil aslında koca albümün her saniyesini koysam yeridir ama bu şarkıda özellikle Garm’ın sakince kendini kaybettiği bir kısım var 1.38 – 1.53 arası

    https://www.youtube.com/watch?v=7vi7GSTA_1M&feature=youtu.be&t=98

  21. TanSolo says:

    Mastodon’a dair en sevdiğim bölüm: The Czar’ın 1.32-2.05 arası verse’ü

    https://youtu.be/3bYgZPfUKDo?t=92

    Gojira’ya dair en sevdiğim bölüm: the art of dying’in 4.02-4.45 arası

    https://youtu.be/iJqVjglvnoc?t=242

    Morbid Angel’a dair en sevdiğim bölüm: Lord of All Fevers and Plague’in nakaratı 0.43-0.55 arası nakaratı

    https://youtu.be/WIFQAouxaJY?t=43

    Gorguts’a dair en sevdiğim an: Faceless Ones’ın 2.22-3.12 arası

    https://youtu.be/a5Ibqpp0iMg?t=142

    Deathspell Omega’ya dair en sevdiğim an: Wings of Predation’daki 1.31-1.52 arası riff ve çığlıklar

    https://youtu.be/XtrG9CAQaX0?t=91

  22. Murad says:

    At the Gates diskografisinde en sevdiğim bölüm muhtemelen bir çok AtG fanının da iştirak edeceğini düşündüğüm “Slaughter of the soul” isimli şarkının “Go!” diye giren gaz başlangıcı:

    https://www.youtube.com/watch?v=URhmC865SGI

    The Haunted diskografisinde en sevdiğim bölüm “The World Burns” 25-ci saniyede giren riff:

    https://www.youtube.com/watch?v=W-Nr0hG-XKY

    Sylosis diskografisinde en sevdiğim bölüm “A dying vine” isimli şarkısının 03:22-03:40 arasındaki atmosfer:

    https://www.youtube.com/watch?v=4Uol-vZNAt4

    Revocation diskografisinde en sevdiğim bölüm “No funeral”ın nakaratı:

    https://www.youtube.com/watch?v=_bOHF9m0m8k

    Testament diskografisinde en sevdiğim bölüm “Disciples of the Watch”ın 01:45-inde giren bass ve devamında gelen Alexin solosu

    https://www.youtube.com/watch?v=3RvuhcPA-jk

    Paradise Lost diskografisinde en sevdiğim bölüm “Never look away” 03:20-03:53 arası:

    https://www.youtube.com/watch?v=Kehl1jIQhaE

    Ahmet Saraçoğlu

    @Murad, The World Burns dünyanın en underrated şarkılarından birisi. Bayılıyorum.

    Murad

    @Ahmet Saraçoğlu, Gerçi Made me do it de büyük oranda underrated albüm

    OblomoV

    @Murad, At the Gates bahsinde Suicide Nation’ın girişindeki silah mekanizması sesini ve devamındaki riffi daha çok seviyorum. Metal tarihinin en gaz şarkı girişlerinden benim için.

    Murad

    @OblomoV, O da güzel

  23. utkuu says:

    https://www.metal-archives.com/bands/Buzruh/35403

    Bir yılda dört albüm çıkaran bu reis ve şarkılarının isimleri…

    TanSolo

    @utkuu, 4 de değil 5 tane çıkarmış. En çok da Alexis Texas feat’ine güldüm.

  24. şeyh hulud says:

    Yeni Blue Öyster Cult albümü geliyor ekimde.

    Boba Fett

    @şeyh hulud, Oha geçen gün bu adamlar bir albüm çıkarırlar diye içimden geçiriyordum. Ghost sevenler bir baksın.

    kaziklubey

    @Boba Fett, blue öyster cult sevenler ghost baksın bence

    Boba Fett

    @kaziklubey, baya popüler grup biliyorlardır ama BÖC baya underrated

    Kaan

    @şeyh hulud, İnanılmaz haber! teşekkürler.

  25. Bayern bugün kaç gol atar sizce?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ashes of the Wake, ben 1-3, 1-4 gibi bir şey bekliyorum, o yüzden HMS 2:0 MS2 oynadım.

    deadhouse

    @Ashes of the Wake, Tek farkla Bayern alır. Finalde de PSG ipi göğüsler.

    Emre

    @Ashes of the Wake, herkesin fark atmasını beklediği bir ortamda bunu başarması hiç de kolay değil, ama ben yine de en az üç farklı bir Bayern galibiyeti bekliyorum.

    Gökay

    @Ashes of the Wake, https://nsn.page.link/DsYn4

    Arkadaşlar ben yine parayı çöp kutusuna doğru gönderdim. 2/2, Üst falan girecek arkadaşlar varsa lütfen rahat olsunlar. Oynayan tüm arkadaşlara bol şans. Sonuç ne olursa olsun; Barcelona maçından daha keyifli olacak bence. 1-3 1-2 gibi bir Bayern galibiyeti bekliyorum ben de.

  26. gXnn says:

    bu sitede metallica haberi paylaşmak konusunda yeterli önem gösterilmiyor bence :)papa het 2 senelik rehabden cıkmış ilk defa canlı çalmış hiç haber bile olmuyor. çok enterasan. nereden geldiğinizi unutmayın beyler :)))

    enemyofgod

    @gXnn, eminim haber yoğunluğundan ve Ahmet Saraçoğlu’nun göz durumu yüzünden atlanmış veya ileri günlerde verilir. Çok mu tepkili davrandın acaba?

    Ahmet Saraçoğlu

    @enemyofgod, atar yapmıyor zaten ben anladım, sıkıntı yok. Ama haklısın, gözümün durumundan dolayı seyrek ve kolay girilebilen klip mlip haberlerini girebiliyorum şu dönem.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, ben yanlış anlamışım o zaman :)))

    gXnn

    @enemyofgod, gider yapmıyorum yahu takılıyorum. :)) Bu arada ben onu atlamışım @Ahmet Saraçoğlu çok geçmiş olsun!

  27. Emre says:

    İlk yarı gayet keyifliydi. Bayern rahat kazanmış olsa da finalde PSG’nin kontra atakları başlarını ağırtabilir.

  28. Bayern’e güvendik biz. Kısa günün kârı.

    https://nsn.page.link/6kCYv

  29. gXnn says:

    Deftones yeni album ” OHMS”

    1. Genesis
    2. Ceremony
    3. Urantia
    4. Error
    5. The Spell of Mathematics
    6. Pompeji
    7. This Link Is Dead
    8. Radiant City
    9. Headless
    10. Ohms

    https://loudwire.com/deftones-new-album-ohms/

    chuck

    @gXnn, umarım bir önceki albüm kadar sıkıcı olmamayı başırırlar.

    hayatımda ilk defa bir deftones albümü dinlerken uykum geldi. yarısını bile zar zor dinleyebilmişt

    gXnn

    @chuck, evet son album beni de çok yakalayamadı 1-2 şarkı dışında. Şarkı yayınlanmış bu arada :) sevdim.

    https://open.spotify.com/track/6mfrK1kvsOjiiH64Ier962?si=buCj3pAjTPSWJnnFY8BU-Q

    chuck

    @gXnn, yayınlanan yeni şarkının rifini ilk duyduğumda sanki deftones değil de başka bir grup dinliyormuşum gibi bir his uyandırdı bende. ta ki vokaller devreye girene kadar. ve bu hoşuma gitti.

    en azından bir şarkı daha yayınlanana kadar herhangi bir yorumda bulunmamak gerek. dediğim gibi umarım o albümden daha iyi bir işle geri dönerler.

    gXnn

    @chuck, şarkı bağımlılık yaptı bende.:)) baya 100. kez falan döüyor sabahtan beri. ana riff çok iyi.chino morenoyu cok seviyorum ya, iyiki var.

    Raddor

    @gXnn, bağımlısı olanlara beni de yazın, Ohms şahane parça olmuş.

    chuck

    @gXnn, bende beğendim. albüm kapanışı olarak fena değil gibi duruyor.

    yalnız single kapağına resmen GICIK oldum. ya kardeşim, senn 25 senelik bir grupsun. 15 yaşında saçını yeşile boyatan, ergen, sıska bir t-rapçi değilsin.

    bilenler bilir. bu tarz kapaklar o tarz müzik yapanlar arasında çok yaygın.

    Ugur

    @chuck, Tam beklediğim gibi bir şey geliyor.Of çok güzel şarkı olmuş Ohms.

    Noumena

    @gXnn, ohms mükemmel mi yoksa ben Deftones’u fazla mı özledim anlayamadım..

  30. OblomoV says:

    Kulağına güvenen dostlar için güzel bir test:
    https://www.themusiclab.org/quizzes/miq

    ”Müzik kulağı” denilen şeye sahip olduğumu düşünen biri olarak bazı kısımlarda epey zorlandım.

    98 puan almışım :^/

  31. Agrypnie says:

    Dun aksam saat 9da Green Carnation ın Last day of darkness DVD konseri olarak yayınlandı.Ama bir türlü bulamadim nerede yayınlandığını ya, izleyen bilen yesillendirirse çok sevinirim

  32. Dün geceki Sevilla-Inter maçına 5 dk kala, futbolla zerre alakası olmayan arkadaşımıza “Seçil maç ne olur?” diye sordum. Ne maçı, hangi takımlar, hangi spor, hiçbir şey söylemedim. Kız 5 saniye kadar durup “3-2″ dedi. Ben de Inter’in 3 gol yemeyeceğini düşünerek “ohaha o biraz zor valla” dedim.

    Hayat enteresan gerçekten. Skor 3-2 oynasaydım şimdi başka şeyler konuşuyor olurduk.

  33. Emre says:

    Eğer Bayern bu maçı da alıp şampiyon olursa bir ŞL sezonundaki bütün maçlarını kazanmayı başaran ilk takım olacak. Gol ortalaması rekorunu kırmaları zaten kesin. 4 küsur ortalama ile oynuyorlar. Pandemi sebebiyle maç sayısının azalması bu istatistikleri kolaylaştırmış olsa da Tottenham’a 7, Barça’ya 8, Chelsea’ye iki maçta 7 atmak falan normal şeyler değil haliyle. Finalde ağır favoriler bence. Ama zayıf karınları kontra atak ve PSG bunu kullanıp canlarını çok yakabilir. İlk golü kimin attığına göre senaryo çok değişecektir. PSG’nin 1-0 öne geçip Bayern’in ilk yarıyı önde kapamayı başardığı 4-1 gibi bir skor geçiyor benim aklımdan.

  34. Emre says:

    NBA’den zevk alamıyorum. Doğu komple iğrenç. Normalde Nets’in domine etmesi gerek o konferansı ama adamlarda herkes sakat. Millwakee’nin Batı takımları karşısında zerre şansı olduğunu düşünmüyorum. Boston veya Heat sürpriz yapabilse güzel olur. Batı’da ise Clippers favori bence. Ancak olay sürprize çok açık. Doncic’in şimdiden NBA tarihine geçecek işler yapması hoşuma giderdi, ama hem Clippers çok dişli takım, hem de Dallas’ın savunması içler acısı.

    OblomoV

    @Emre, Önümüzdeki yıl Durant oynamaya başlar ve kaldığı yerden devam eder veya ona yakın bir çizgide giderse o zaman biraz daha zevkli bir doğu konferansı izleyebiliriz.

  35. deadhouse says:

    PSG akşam alır umarım. Almanlar ne kadar iyi olsa da bir türlü destekleyemiyorum takımlarını. 23 yıldır futbol takip ederim, bir kez olsun sempatik gelmedi hiçbir takımı.

  36. Emre says:

    Maç başlamadan Porzingis’in oynamayacağını görünce canım sıkıldı. Seride 2-1 geride olan Dallas’ın mutlaka bu maçı alması lazımdı, ama nasıl olacaktı o iş? Kawhi bu kadar formdayken Doncic’in -bana göre- NBA’in en iyi takımını tek başına yenecek hali yoktu ya. Ama ne oldu? Adam sakat bilekle 43 sayı, 17 ribaund, 13 asist, 2 top çalma, 1 blok yaptı. Uzatmanın bitmesine 3,7 saniye kala takımı 1 sayı gerideydi. Zor bir üçlük tercih etti, ama sokmayı başardı.
    ’94′ten beri NBA izlerim. Jordan, Shaq, Kobe… Hepsini canlı yayında izledim. 2010′a kadar canlı NBA final maçı kaçırmamışımdır. Lakin ben bu Doncic’i anlamlandıramıyorum. Lan eleman ’99 doğumlu. Şu iki yıllık kariyerinde yaptıkları akıl alır şeyler değil. Kobe NBA’e ilk geldiğinde kullandığı kritik şutlar çembere değmiyordu. Dünya tarihinde hiçbir basketbolcu 21 yaşında bu seviyeye çıkamamıştır. Tek kelimeyle çüş!
    Maç direkt NBA tarihine geçti. Şampiyonlar Ligi finalini unutturacak kadar muhteşemdi.

    OblomoV

    @Emre, Vasat şampiyonlar ligi finali yüzünden ilk yarısını kaçırdığıma yanıyorum. Tarihe geçti her şeyiyle. Donçiç hakkında temkinli konuşurum genelde ama eğer büyük bir sakatlık yaşamazsa yaptıkları yapacaklarının teminatı. Daha neler göreceğiz bakalım.

  37. Rust in Peace. says:

    Niye kimse cl finali hakkında yorum yapmamış yav

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., öncesindeki 8-10 gollü maçlardan sonra 1-0 bitince ve beklendiği gibi Bayern kazanınca fazla heyecan uyandırmadı herhalde.

    ismail vilehand

    @Rust in Peace., ben bi ara gelip Neymar eziğine giydirecektim sonra unuttum.

  38. chuck says:

    oğuz sel, harakiri for the sky’ın diğer albümlerinin de kritiğini yazmayı düşünüyor mu, en azından yakın bir zamanda?

    kendisi vesilesiyle grupla tanışmıştım ve o zamandan beri dinlemeyi bırakamıyorum. her ne son iki albümlerini siteye kazandırmış olsa da ilk albümlerinin de kritiklerini kendisinden okumak isterim.

    Ouz

    @chuck, Yakın zamanda olmasa da planlarım arasında var tabii grubun diğer albümlerini yazmak. İlgin için teşekkür ederim.

  39. deadhouse says:

    Paok’a iddaa’da 2 oran veriyor. 100 bas 200 al. Kura açıklandığında ideal bir kura olarak görmüştüm. Şu an ise Bjk geride duruyor gibi. Vasat bir kadro var bence. Bence bu maç 2 ihtimalli bir maç. Ya Paok alır, ya da beraberlik sonucu penaltı atışları olur.

    Retrokafa

    @deadhouse, Paok eleyecek bjk’yi. kadro çok zayıf.bu da yönetime yazar.

    deadhouse

    @Retrokafa, Beşiktaş taraftarı olsam kafayı yerdim. Şampiyonlar Ligi fırsatı geçmiş eline 2 ön elemede de denk takımlar çıkacak, senin elinde ise. Necip, Boyd, Lens, Larin var. İnanılmaz gerçekten.

    deadhouse

    @deadhouse, Teşekkürler Paok. Buradan dönmez herhalde. Kısa günün karı.

    Retrokafa

    @deadhouse,şu işe yaradı maç, et mi balık mı görmüş olduk.yeni 3 transfer de boktan.tek olumlu yanı maçın Oğuzhanın iyi döndüğünü görmek oldu orta saha atiba-dorukhan-ozi olur ljajic-töre kanatlar bir de santraforla bu iş çözülür.nsakala da feci boktan onun yerine de rıdvan oynar.Ersin de her geçen gün iyiye gidiyor ben umutluyum takımdan.
    şl ye katılamamak da para açısından sıkıntı tabi ama bir de şu yanı var,gruplarda bayern mayern çıkar,rezalet olmasın yani…böyle lige hazır bir kadro oluşturalım iyidir bu sene.

  40. Beşiktaş yönetimi mucizevi bir şeyler yapıp bu çöp kadroyu adam etmediği sürece Beşiktaşlılara sabırlar diliyorum. Gerçekten tel tel dökülen, vasatlıktan ölen bir kadrosu var şu an takımın.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, kadro şuan vasat ama iyi olacak. ben bu sene tuhaf bir şekilde şampiyonluk geleceğine acayip inanıyorum.töre ve iyi bir santrafor transferi bu işi çözer.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, sen alanya maçlarına gidiyordun dimi hocam? bu welinton,Nsakala hep mi böyle boktan yoksa kötü mü oynadılar? bomboş 2 ptt ligi topçusu izledim ben bu akşam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Retrokafa, son 2 senede 20 tane Alanya maçına gittim. Welinton son sezon iyi değildi, genelde Caulker Tzavellas oynadı. Hem FB hem BJK neyini beğenip peşine düştü anlamadım. Ama yine de PAOK maçındaki kadar kötü değildi hiçbir zaman.

    N’Sakala ise baya iyi adam aslında. Gittiğim hiçbir maçta “napıyo lan bu” diye düşündüğüm bir an olmamıştır ama o da PAOK maçında cidden kötüydü. Alanya’da önünde Junior Fernandes oynadığında çok rahat ediyordu çünkü JF topu çok iyi bilen, top saklayan, adam geçen ve sonrasında da atağı sonlandıran bir adamdı. Çok az top kaptırır ve kaptırırsa da peşinden kovalardı.

    PAOK maçında Nkoudou, her maçta olduğu gibi sadece tek hareketlik oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Fake atarak bir anda hızlanıp çizgiye iniyor ve genelde çok kötü bir orta ya da kimsenin olmadığı yere topu açarak atağı sonlandıramıyor ve kaptırdığı topun peşinden de geri gelmiyor. Bu yüzden N’Sakala’nın çok zorlandığını ve maç boyu Fernandes’i aradığını düşünüyorum.

    Bir de üstüne sıfır hazırlık maçıyla çıkmış olduklarını ve henüz uyum yakalayamamış olduklarını düşününce, çıkan sonuç çok da acayip değil.

    Kısacası N’Sakala’nın gelişip uyum sağlayacağını düşünüyorum, Welinton kısmet.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, Aynen Nkodou feci boş bi adam ya! Sağ ol hocam içime su serptin biraz valla Nsakala konusunda.

  41. Emre Görür says:

    Arada aynı isimle yazan başkaları da olduğu için Emre olan kullanıcı adımı Emre Görür olarak değiştiriyorum.

    Metallica’nın klasik albümlerinin prodüktörü Flemming Rasmussen, Lars’ın davulculuğundan bahsediyor, haha.

    https://tinyurl.com/y4lx3h8r

  42. Aura magula says:

    Dream tv kapanmış geçengün haberim oldu,performans artırıcı reklamı çıkınca:(
    https://youtu.be/0g3IcVZXlnk

  43. chuck says:

    pasifagresif’i okumaya başladığım da liseye yeni başlamıştım. Her ne kadar iki sene önce mezun olmuş ve o iki senede hayatımın badirelerini atlatmış olsam da şu an üniversiteye yerleştim. istanbul bilgi – iletişim fakültesi.

    metal müzik dinliyorum, pasifagresif ile büyüyorum.

    deadhouse

    @chuck, Tebrikler. Bu arada şaşırdım yaşının küçük olmasına. Çok daha olgun (olumlu anlamda) görünüyorsun. Ben senin yaşındayken aptal gibiydim.

    chuck

    @deadhouse, hem tebriğin hem de övgün için teşekkür ederim.

    açıkçası burada yazdığımdan, verdiğim imajdan vs. daha sıradan ve olgun bir insanım. hatta bazen burada çok çocukça davrandığımı falan düşünüyorum. siteye girdiğimde kime ne yazdığıma, o sırada hangi ruh halimde olduğuma göre değişiyor. hemen hemen hepimiz gibi.

    eğer yanılmıyorsam sende 25-30 yaşları arasındaydın ve eğer başkası ile karıştırmıyor isem tarih bölümü okuyor ve öğretmenlik yapıyordun.

    deadhouse

    @chuck, 5 yıl önce mezun oldum. Türk Dili ve Edebiyatı.

    Yiğit

    @chuck, ben de lisede pa okuyordum derste. Ekstrem metale de yeni merak salmışken burzumları mayhemları okumak fena sarıyordu tabi. Sonra yerleştik de noldu okulu göremiyoruz

  44. ikinci tercihime yerleştim. şaşkın ve mutluyum. pasifagresif’de ilk kritiğimi yazdığımda 17 yaşındaydım (2016). zaman hızlı geçiyor.

    chuck

    @Ashes of the Wake, aynı yaştaymışız lan.

    12ParmakBağırsağı

    @chuck, @Ashes of the Wake, Tebrikler ikinize de. Ben de Pasifagresifi keşfettiğimde (2010′du sanırım) lise 1′deydim. Geçen ay üniversite mezuniyet törenimiz vardı. Zaman ne biçim geçiyor, çok korkunç.

  45. chuck says:

    alkollüyüm. hayatımın dönüm noktasındayım. kısa sürede epey bir badire atlattım. şu an kafam güzel bir şekilde sigara sararak 2. vodkayı açıyorum. bir yandan terlerimi silerken bir yanmadan göZ yaşlarımı siliyorum.

    pink floyd ile delirmeceler. hepinizi seviyorum. en ufak muhabbetim olduğu kişiden tutun da yazan herkese kadar. iyi, ki varsınızZ .

    kaziklubey

    @chuck, iyi ki metal var

  46. Süleyman E. says:

    Bende 2. senemde yerleştim ve mutluyum. 2007-2008 civarı başladım metale ve o zamanlar daha 7-8 yaşındaydım. 2013′ten beri de bu site hayatımda. Önceden MetalstorM nickiyle yorum yazıyordum ama artık nick kullanmıyorum. Pasifagresif birçok grup ve albüm keşfetmemi sağladı. Böyle güzel bir site yarattığı için Ahmet abiye ve siteye de yazılarıyla katkı veren tüm arkadaşlara emekleri için teşekkürler :)

  47. Önceki sayfanın sonunda ve yukarıda kazandıkları üniversiteleri yazan arkadaşlara tebrikler, hayırlı olsun. PA konusunda dedikleriniz için de teşekkürler. Ben üniversiteden 16 yıl önce mezun olduğum için sınav olduğunu bile bilmiyordum ama umarım sınava giren tüm takipçilerimiz istedikleri gibi bir yerleri kazanmıştır.

    Ben bölümümü sevmediğimden ve sırf diploma olsun diye girdiğimden üniversite yıllarını boşa harcadım ama sonra istediğim gibi şeyler yaparak hayatımı kurdum. Size tavsiyem bu dönemde kendinizi olabildiğince geliştirin. Sadece okuduğunuz bölüm olarak bakmayın, okul bittiğinde genel olarak pek çok açıdan hazırlıklı olun ki hayata atıldığınızda diğerlerinin önüne geçin. Zaman gerçekten inanılmaz bir hızda geçiyor, sonradan pişman olmayın.

    chuck

    @Ahmet Saraçoğlu, tavsiyen için teşekkür ederim ahmet abi. ben aslında sinema radyo televizyon istiyordum ama sıkıntı yok. belki ileride bi mail atarım sana sen de müsait olduğunda cevaplarsın. seviliyorsun kendisine iyi bak

    Ayı_Yorgo

    @chuck, 5 sene önce alanında iyi sayılabilecek bir üniversitenin sinema televizyon bölümünü bitirdim.3 yıl sektörde çalıştım ve nefret ettim. üniversite yıllarında çizim ve modellemeye ilgim vardı ve sonradan bu alana yöneldim. şu anda oyun tasarımcılığı yapıyorum. kısacası sinema tv pişmanlıktır.

    Ashes of the Wake

    @Ahmet Saraçoğlu, tavsiyelerin için ben de teşekkür ederim abi. bölüm kadar şehir de çok önemli bence. küçük bir yerde okursanız cidden üniversite okuduğunuzun farkına bile varamıyorsunuz. şansıma en çok istediğim bölüm ve şehirlerden biri geldi. umarım ileride iyi bir gazeteci olurum :).

    Hexakosioihexekontahexaphobia

    @Ahmet Saraçoğlu, Anathema dağılmış ve gerekçe olarak bu yılki aksiliklerden ötürü kendilerine yeni yollar çizdiklerini beyan etmiş. Covid bi işe yaradı sonunda :p şaka bir yana çok salladığım bi grup olmasa da grupla ilgili sayısız anım olduğunu farkettim haberi duyunca.

    Hexakosioihexekontahexaphobia

    @Hexakosioihexekontahexaphobia, Yanlışlıkla buna cevap gibi olmuş özür dilerim bu tamamen bağımsız bir mesaj olacaktı :/

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.