# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Serbest kürsü
| 04.05.2015

Yeter! Söz milletin.

Herkese merhaba. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu başlıkta gönlünüzden geçen herhangi bir konuda dile getirmek istediklerinizi paylaşabilirsiniz. Ülke gündeminden müzik dünyasına, son komik videolardan ligdeki son gelişmelere kadar ister suya sabuna dokunan, ister havadan sudan konularla köşemizi renklendirmenizi arzu ediyoruz. Tek ricamız, yorumlarınızı kimseyi kırmayacak, kendinizi hapse attırmayacak ve sitemizi kapattırmayacak içerikle şekillendirmeniz.

Hepimize mutlu ve özgür günler dilerim.

  Yorum alanı

“Serbest kürsü” yazısına 15,541 yorum var

  1. Dysplasia says:

    Ben her şeyi bilmek istiyorum şahsen. Biyoloji, tıp, astronomi, resim, oyun, müzik/davul falan tamam; hayatımı tanımlayan şeyler. Ama sinema çekim tekniklerinden go oyununa, warhammer 40k gibi fantastik evrenlerden antik uygarlıklara dalıp dalıp çıkabiliyorum internet sağolsun.

    Dysplasia

    @Dysplasia, yukaridaki ahmet saraçoğlu postuna cevap olacaktı.

  2. ismail vilehand says:

    Play Off maçı tahminlerini alayım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ADS çıksın istiyorum ama ben istediğim için 0-0 ya da 1-1 biter, penaltılarla Karagümrük çıkar.

    Ahmet Saraçoğlu

    Baban da mı iddaa baronuydu be Ahmet…

    https://nsn.page.link/9fum5

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Tebrikler :) Benim de kuponum Trelleborgs’ un 89 da yediği gol ile gitti maalesef. Geçen haftaki Galatasaray şoku ile birlikte bir hafta içinde 1000 TL gibi bir meblağ kaçırdım, maalesef :) İsveç Superettan’ da bu hafta sekiz maçın altısının sıfır bitmesi şanssızlığıma oldu. Bu arada sizin bahis sisteminizi biraz anladıysam, bir de yukarıdaki yorumunuzu da göz önünde bulundurarak; Play Off maçının 0-0’ ına da bir 10 TL atılmıştır sanki diyorum :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, geçmiş olsun. Aynen, 0-0 da oynadım. :)

    deadhouse

    @ismail vilehand, Karagümrük alır oynadım.

    Gökay

    @ismail vilehand,

    Ben de sıfır diyorum

    https://nsn.page.link/AJcVm

    ismail vilehand

    G E L İ Y O R U Z

  3. necrobutcher says:

    @deadhouse, bu yoruma dün de cevap atmıştım ama ya ben göremiyorum ya da arada kaynadı. evet türkçeyle ilgili felsefe yapılamaz araştırmaları var ama mesela evrimi yaratılış efsaneleriyle ilişkilendirip kurana bağlayan çalışmalar da var. saçmalık yani. ayrıca bu laf rte lafıdır burada görmek şaşırttı. bu da benim en sevdiğim türkçe sözlü metal şarkılardan kabul ederseniz tabi:

    https://www.youtube.com/watch?v=X3HuyyqXFRw

    deadhouse

    @necrobutcher, Reisçiyim zaten. Aynen haklısın.

    necrobutcher

    @deadhouse, teşekkür ederim.

    Carafield

    @necrobutcher, tamamen geyik olduğunu düşünerekten aklıma gelen bi enstantaneyi yazmak isterim: eskiden sidik diye bi forum vardı ve başta çok düzgün bi yer olduğunu düşünerekten içeriğine dahil olmuştum. Satanizm matanizm geyikleri dönerken nickinin shibata katsui gibi bişey olduğunu hatırladığım bi tip ramazan ayı olduğu gerekçesiyle ortalığı birbirine katmıştı. O herifle müzik zevklerimiz de epey yakındı ancak bu muhabbetten sonra herife karşı düşüncelerim tamamen tersine dönmüştü hatta ortak sevdiğimiz grupları bi daha eski gazla dinleyememeye başlamıştım. Herif atheist manyağıydı ve ben sanırım o dönemden beri atheist dinlemiyorum.

  4. P L A G U E says:

    Yukarıda oyundan bahsedilmiş. Doom eternal oynamadan ölmeyin. ilk doom u oynarken bile bunun uzerine daha ne yapabilirler demiştim ama adamlar öyle bir şeyler yapmışlar ki cidden inanılmaz. Şimdi de bu oyun için diyorum, bunun üzerine ne yapabilirler aq???

    chuck

    @P L A G U E, oyun incelemeleri vs. de okuyorsanız dost kayaoglunu oneririm.

  5. deadhouse says:

    Hahaha bu defa da halk istekte bulunuyor. Demirspor Süper Lige hahaha harika bir ülke böyle bir şey yok. Ciddiyetsizliğin bu kadarına pek rastlamadım. Uefa milli takım dahil tüm Türk futbolunu uluslarası müsabakalardan men etmeli.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Bundesliga’dan düşen Fortuna Dusseldorf ve Serie A’dan düşen SPAL da seneye Süper Lig’de.

  6. crowkiller says:

    @Ahmet Saraçoğlu, sinemaya baya bir ilgim var, zaman geçsin diye arka plana 10/4 lük film açıp telefonla uğraşıp yarısında uyuyakalan tiplerden değilim,auteur yönetmenleri severim, hatta filmleri yönetmenine göre izlerim, bazen hadi iran sinamasına dalayım deyip ”onlardaki hababam sınıfı ” tarzı alaksız filmler izlerim, filmi izlerken iki de bir film hakkında googledan araştırma yaparım, film bittikten sonra saatlerce film hakkında yazılar okurum, imdbde filmin triviasını okurum ki bu film kaç mm lensle çekildi, film çekilirken kimin ayağına yanlışlıkla spot ışığı düştü , falancı rol aslında kime gidecekti ama o kişi hangi film için reddetti gibi kuru bilgilerden oluşur. Fakat ben baya severim bu ayrıntıları. onun haricinde bilgisayar oyunlarını çok seviyorum gerçi 2 senedir artık konsol takılıyorum ama neyse, witcher 3 , rdr 2 bu aralar tekrardan oynadığım oyunlar, 2 dünya savaşı ile alakalı her şeyi çok seviyorum, ideolojileri boktan olsa da nazilere acayip ilgim var, 1 hafta önce sabah 4 e kadar falan adamların hangi insigniaları abd ve türk ordusuna göre hangi rütbeye denk geliyor böyle gereksiz bilgileri araştırarak uykuya daldım,öyle boş bi hayat, tankları, silahları taktikleri doktrinleri vs aşırı ilgimi çekiyor, 2. dünya savaşında tam bir oç gibi davranmışlar ama herifler cool as fuck mış ne diyelim. ingiliz dili ve edebiyatı mezunu ve devlet okulunda ingilizce öğretmeniyim(yani artık survival mode takılıyorum idealist mode off ). edebiyata da baya ilgim var.birbiriyle çok ilgili değiller fakat, dostoyevsky,gogol,gorki, edgar allan poe, h.p lovecraft , marquez, yaşar kemal, sait faik , şiire aşırı ilgili olmasam da , nazım hikmet, ahmet arif vs baya severim. felsefe ve psikoloji ile de uğraşıyorum. üniversiteden gelen bir birikim olarak dilbilimini de severim. yazı biraz şuna benzedi ama neyse :

    https://youtu.be/k9Y9-xueg5M?t=93

  7. deadhouse says:

    Bu Polonya niye bu kadar muhafazakar, bilgisi olan var mı? Adamlar bildiğin Avrupa’nın yobazı. Gören sanacak 2020′de yaşamıyorlar, 300 yıl öncesinin dünyasında yaşıyorlar. Koalisyondaki partiler hep sağcı. İlginç. Ne bu katoliklik aşkı.

    daud

    @deadhouse, 18. yüzyılda Avusturya, Prusya ve Rusya arasında toprakları paylaştırılıp harita üzerinden silindikten sonra neredeyse 200 yıl boyunca asimile olmaktan inançları sayesinde kurtuldular. Bunun dışında Rusların her fırsatta istila etmeye çalışması ve 2.Dünya Savaşında yaşadıklarından sonra iyice kapalı bir toplum oldular. Hristiyanlığa olan fanatizm derecesindeki bağlılıkları bundan dolayı diye düşünüyorum.

    Tarih boyunca yaşadıkları düşünüldüğünde şimdiki durumları şaşırtıcı değil aslında. Başka bir millet benzer durumları yaşayıp atlattıktan sonra dışa dönük ve yabancılara toleranslı olabilir miydi? Sanmam.

    deadhouse

    @daud, Diğer ülkeler de Hristiyandı yalnız. Ben dini boyuttan bahsediyorum; ırksal bir milliyetçilikten değil. Dünya tarihinde en az Polonyalılar kadar acı çeken başka ırklar da mevcut. Hepsi muhafazakar değil. Bahsettiğin durumu inkar etmiyorum. Bununla ilgili ya da ilintili olabilir. Lakin bence sadece neden bu değil.

  8. Canoir says:

    Valla olmayacak böyle bişey ama keşke bi killer be killed albümü daha gelse ya. Çok şahaneydi o ilk albüm. 6 yıl olmuş çıkalı, açtım yine döndürüyorum akşam bi daha döndürürüm

    Ahmet Saraçoğlu

    @Canoir, neren olmasın ki? Albüm bu sene çıkacaktı, salgından dolayı bir haber gelmedi ama en geç seneye piyasada olacaktır.

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, aa bi dakka. Ben yeni albüm haberini duymamıştım. Tek albümlük proje falan diye düşünmüştüm. Anaa durduk yere mutlu oldum hahah

  9. şeyh hulud says:

    Kurt Cobain’i kurt emzirseydi nasıl olurdu diye merak edenler şu Smells Like Teen Spirit coverına bakabilir:

    https://www.youtube.com/watch?v=PbEKIW3pUUk

  10. Horrendous says:

    Ey ahali son zamanlarda aklımı kurcalan bir soru var, düşüncelerinizi merak etmekteyim. Metal müzik adına şirketlerden bağımsız olarak albüm çıkarmanın, ev stüdyolarının, sosyal medya mecralarının, stream ortamlarının artışıyla beraber her gün onlarca albüm ve yeni grup önümüze sunuluyor. Piyasada isimlerini duyurmaya çalışan bu isimlerin tüketicileri bizleriz ve gün geldiğinde bu isimleri ihya edip eşe dosta pazarlayacak; sevdiğimiz işleri en doğru sıfatlarla tanımlamaya çalışıp değerinin verilmesini isteyecek, yeri geldiğinde yerle bir edip yerin dibine gömecek olan yine bizleriz.

    Derya deniz bu havuzun içinden kaliteli işleri cımbızla çekip çıkarmak adına araştırmalar yapıyor, siteler, forumlar, youtube kanalları gezip değer verdiğimiz insanların yorumlarını okuyor/dinliyor, süzgeçten geçiriyoruz.

    İlkokulda kulaktan kulağa oyununu oynatarak bize verilmek istenen ders şu oldu: Bir fikir, bir olgu ne kadar çok ağız değiştirirse yanlış algılanmaya, anlamlandırılmaya, evrilmeye, değişmeye o kadar müsaittir. Benim altını çizmek istediğim, hem rahatsız olup hem de memnun olduğum bir olay var. Yeni çıkan işleri gerçekten hakkıyla değerlendirip, gerektiğince mesai harcayıp, tartıp biçip mi karar veriyoruz? Yoksa kamuoyu düşüncesinin izinden gidip en çok puanı alan, en çok ismi geçen, ortamlarda fazlasıyla konuşulan isimleri sevdiğimize inanmayı mı kolay buluyoruz? Kısacası sürüsünü takip eden koyun dinleyiciler olmayı tercih ediyor olabilir miyiz?
    Kulaktan kulağa oyunundaki ikinci adam masa altından para aldı ve A’yı B olarak değiştirdi, diğerleri de gayet iyi bir şekilde onun dediğini tekrar ettiğini varsayalım.

    Pazarlama ve reklam boyutunda insan algısı manipülasyonlara, aydınlatmalara, renklendirmelere ve olduğundan farklı gösterimleri olmadığı gibi görmeye çok müsait. Her konuda yargıya varma eylemini çok hızlı gerçekleştirdiğimiz, tüketimin saniyelere indirgendiği, nitelikten çok imaja önem verdiğimiz günümüz dünyasında bu durum her sektörde olduğu gibi bizleri nasıl etkilemekte?

    Safsatalar, övülmeler, yüksek puanlar, iyi bir kapak, kaliteli bir şirket, sevdiğimiz bir yazar, çokça dinlediğimiz bir promotion kanalı, takip ettiğimiz forumlarda dolanan yorumlar karar mekanizmamızı ne boyutta etkiliyor? Pahalı-ucuz şarap deneyindeki gib düşünmenizi istiyorum. Hipotetik bir beyin fırtınası yapalım istiyorum.

    Gerçekten vasat, ortalamanın altında bir albümü ele alalım. 10/10 puanlarla, harika kritiklerle, iyi bir ilistürasyon, göz alıcı bir kapak, etkiyelici bir isimle piyasaya sürüldüğünü ve arkasına da önceden yayınladığı işlerle saygımızı kazanan bir şirketi koyalım. Daha albüm çıkmadan yorumlarına değer verdiğimiz sitelerde muazzam kritikler yazılıyor, torrentten indiren ekip daha 1. dinlemede anamı babamı satarım moduna giriyor, instagram sortylerde paylaşılıyor, tişörtlerin sold-out olduğunu gördüğümüz internet siteleri sizi renkli limited edition plaklara yönlendiriyor. Kısacası veriyorlar küsküyü basıyorlar gazı. Biz de açıp heyecan ve huşu içinde dinlemeye koyuluyoruz. Peki ya sonra? Tecrübesiz kulaklar için bile sınıfında kötü olarak değerlendirilecek bir işi ne kadar kendi süzgeçimizden geçirerek değerini biçiyoruz? Biz dinleyiciler olarak önümüze sunulan bu işin kalitesini bu kadar iyi pazarlandığı için mi sevdiğimizi düşünüyoruz? Ya da ilk dinleyişimizde kötü olduğunu algılasak bile sonradan beğenirim belki diye tekrar tekrar döndürüyor muyuz? Dinlediğimiz albüm kaliteli mi diye karara varmamızdaki psikolojik motivasyon ön sevişmede bize verilen bilgilerin yoğunluğuna mı bağlı?

    Konumuz müzik olduğu için subjektif olarak zevkler-renkler eğrisinde değerlendirilmesi gerekliliğine girmek istemiyorum. Bu müziğe gönül vermiş insanlar olarak konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Kaliteli diye sunulan vasat bir işin kötü olduğunu söylemede ne kadar cüretkarız? Ya da algılarımız bu yönde telkin edildiği için acaba o işin vasat olduğunu anlamıyor bile olabilir miyiz? Placebo etkisi müzik sektöründe, sizin için ne kadar geçerli? İnsanlar tarafından övülen ve çokça konuşulan bir işi tekrar tekrar dinleseniz bile sevemediğinizde ne düşünüyorsunuz? Kaliteli müziğe ulaşmak için kendi yorumlarınızı eleştirel bir boyutta yansıtıyor musunuz? Gerçekten canı gönülden merak ediyorum. Dinlediklerimi seçerken araştırma yapmayı seven bir insan olarak bazen bu soru işaretlerine boğuluyorum. Sevdiğim/sevmediğim tüm işlerde kamuoyu düşüncesi ile karşılaştırma yaparken ister istemez aklıma gelen sorular bunlar. Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum. Uzun oldu farkındayım, şimdiden teşekkür ederim.

    deadhouse

    @Horrendous, @Horrendous, Bu konuda içim rahat. Bence 10 yıl ve üzeri ciddi manada müzik dinleyiciliği geçmişi olan biri pazarlama, reklam, tanıtım hiçbir şeyi takmaz. Yok eğer buna rağmen etki altında kalıyorsa orada bir sorun var demektir. Ayruca şirketlerden, pazarlamadan ziyade sitelerde aşırı övgü alan albümü dinleyicinin beğenmek zorunda hissetmesi berbat bir durum. Bu sadece müzikte, sanatta değil, maalesef günümüzde her alanda çoğu kişinin muzdarip olduğu bir hastalık. Özellikle sosyal medya bu tür insanlarla dolu. Başkalarının fikirlerini, beğenilerini taşıyan insanlar. Siyasette, toplumsal olaylarda, hemen hemen her konuda nabza göre şerbet takılıyorlar. Çoğunluğun olduğu yerde güvende hissediyorlar. Azınlıkta olmanın riskini alacak karaktere sahip değiller.

    Retrokafa

    @Horrendous, -Derya deniz bu havuzun içinden kaliteli işleri cımbızla çekip çıkarmak adına araştırmalar yapıyor, siteler, forumlar, youtube kanalları gezip değer verdiğimiz insanların yorumlarını okuyor/dinliyor, süzgeçten geçiriyoruz.

    bunu yapma bence ilk kendi süzgecinden geçir,bu yüzden başkalarının düşünceleriyle harmanlı bir müzik zevkin oluşur.
    metal dinleyen birinin, kimsenin düşüncesine ihtiyacı yok. zaten kendisi bir şeylere karar verebildiği,ortalamanın üstünde bir vizyonu olduğu için metal dinliyordur.

    bir albüm hakkında kendi bir fikrin oluşur. ondan sonra kim ne diyor diye bakarsın, fikirlerini karşılaştırırsın.ama onlardan etkilenip bir fikir oluşturursan, bu senin fikrin olmaz.

    şuanda ortam böyle dönüyor youtube dan falan acayip acayip bebelerin boyunu aşan filmler,müzikler hakkında saçmasapan şeyler anlattığını görüyoruz. işin kötüsü gençler de o işi,albümü veya filmi izlemek yerine önce açıp bu bebeleri izliyor.direk önyargı oluşturarak başlıyorlar. kendi bir fikirleri olmuyor.çok üzücü bir durum.

    ismail vilehand

    @Horrendous, bu sorunun çözümü çok basit ama o basit noktaya gelebilmek epey uzun bir süreç. “kişinin kendi müzik zevki > geriye kalan bütün etkenler” formülü uygulamaya geçtiğinde webzinelerde basılan 10 puanlar, plak şirketlerinin pompalamaları veya başkalarının ne düşündüğü anlamını yitiriyor.

    20 seneden fazladır bu tarz müzik dinliyorum, oradan oraya savrulmayı bırakıp kendi zevkime göre nokta atışı yaparak müzik dinlemeye başlayalı anca 5-6 sene oluyor. Artık dış etkenlere takılmadan çok daha kısa sürede damak tadıma uygun şeyleri yakalayabildiğim için kısa sürede daha fazla seveceğim şeye ulaşabiliyorum. “18. kez dinliyorum, hala sizin kadar sevemedim bu albümü.” gereksizliğinden kurtulmak bile büyük bir olay bence.

    “X albümü beğenirsem karizmam çizilir mi?”, “Y albümü beğenmediğimi söylersem ekstrem müzik neferi kişiliğime zeval mi gelir?” veya “Z adlı baba grubun yeni albümü dinlemeyi vakit kaybı olarak gördüğümü dile getirirsem linç yer miyim?” demeyecek olgunluğa erişince büyük bir rahatlama geliyor insana.

    Bu gözler Alterage dinleyip beğendikten sonra logosunu görünce “Çok modernmiş. Dinlemem.” diyen, Blaze of Perdition Metal Blade ile anlaşınca çıkacak albümü dinlemeden hayatından silen insanlar gördü.

    İnsan kendini iyi tanıyıp, müzik zevkini oturtunca dış etkenlerin müdahalesini minimuma çekebiliyor. İyi bir dinleyici olabilmek için görünmez duvarları yıkmak çok önemli.

    Murad

    @Horrendous, Ben “X albümü beğenmediğimi ve ya Y albümü beğendiğimi söylersem linç yerim ve ya metalci kişiliğime zarar gelir”fikrinde olmadım hiç bir zaman, ama bir albümün ne derece iyi ve ya kötü olduğunu anlamam zaman alıyor, daha doğrusu beğenip beğenmemek değil de, bir şeyi dinleyip bunun kaliteli olduğunu anlıyorum amma mesela 10 üzerinden 7lik mi, yoksa 9luk mu olup olmadığına karar vermem, yoksa beğenmediğim bir albüm acaba vasat mı yoksa sandığımdan da daha mı kötü, o noktada karar vermemde kritik ve dinleyicilerin yorumları aklımı bulandıra biliyor.

    Aura magula

    @Horrendous, Bir albüm çoğunluk tarafından beğenilirse o zaman mutlaka bakarım.Tabi ilgilendiğim türdeyse

    Dış etkenler o albümü beğenmeme etki etmez.Beyendiysem dinlerim.Beyenmediysem dinlemem.Beyenmediğim bir albüme ısısnmak için 50 kere dinlemem.Kendimize boşuna eziyet etmeye gerek yok.Temel amaç zevk.

    Bence müzik dinlemedeki amaç zevk olmalıdır.Bir albümü ilk dinlemede beyendik.Peki aynı albümü ertesi gün dinleyincede aynı zevki verebiliyormu?Yoksa o an çevreden gazageldik?Bir albüm her zaman zevk veriyorsa tamamdır,o grubun en boktan albümü bile olsa zevkimizi baltalamamalıdır.Yada sevdiğimiz grup bir albüm çıkardı herkes”Bok gibi,vasat” dedi.Dinleyince zevkimize etki etmememlidir,önyargıyla yanaşmamalıyız.En çok gıcık kaptığım durum “x grubu albüm çıkardı ulan eleştirmek ne haddinize”diyen aşırı fanatikler.Halbuki adam grubun fanı olmasa hiç sevmeycek o albümü.

    En sevdiğim grup bile albüm çıkarsa ve zevk almasam yerin dibine sokarım.Dış etkenlerin zevkimize etkisi olmasın.Beğenmediğimiz bir albüme beyendim demeyelim.Sağdan soldan gaza gelmeyelim .Sonra ilerde özendiğimiz çevreden uzaklaşınca “bunca zaman boşuna metal dinlemişim” demeyelim.Onun yerine kendimiz olup dinleyelim.Ben denedim faydasını gördüm,tavsiye ederim

  11. Emre says:

    Birkaç gündür The Metal Archives’in arama motoruna takmış durumdayım. Bulunmaz nimet cidden.
    Son olarak birçok yazarın metal grupları üzerindeki etkisine baktım. Hangi yazar kaç grubu etkilemiş? Liste aşağıda. Tabii bu “lyrical themes” kısmındaki anahtar kelimelere göre yapılan bir araştırma. Gerçek sayıları vermekten uzak olsa da fazlasıyla fikir verici olduğunu düşünüyorum.
    Heavy metal-edebiyat bağlantısı gayet tatmin edici, ancak felsefe konusunda henüz oldukça yetersiz duruyor manzara. Gerçi konu olarak felsefe ile ilgilenen 1716 grup varmış, ama bu felsefenin niteliği çok tartışmalı tabii. Şahsen benim gerçek anlamda “felsefi” diyebileceğim gruplar sadece Deathspell Omega ve Liturgy. Sizin buna ekleyeceğiniz gruplar var mı?

    Lovecraft: 397
    Tolkien: 219
    Edgar Allan Poe: 21
    Nietzsche: 18
    Robert E. Howard: 17
    William Shakespeare: 11
    Dante: 10
    Aleister Crowley: 8
    Michael Moorcock: 7
    John Milton: 4
    Stephen King: 4
    Anton LaVey: 3
    Clark Ashton Smith: 2
    Clive Barker: 2
    George Orwell: 2
    Isaac Asimov: 2
    William S. Burroughs: 2
    Charles Baudelaire: 1
    Emile Zola: 1
    Georges Bataille: 1
    Hegel: 1
    Marx: 1
    Peter H. Gilmore: 1
    Schopenhauer: 1
    William Blake: 1
    Albert Camus: 0
    Dostoyevski: 0
    Kafka: 0
    Marquis de Sade: 0

    deadhouse

    @Emre, Esoteric felsefi düzeyde en üstte olan gruptur bana göre. Liriklerine göz atmanı tavsiye ederim.

    Emre

    @deadhouse, aslında son albümlerini dinleyip çok sevmiştim, ama sözlerine hiç dikkat etmemişim. Cidden iyiymiş. Zaten daha ilk albümden olaya Epistemological Despondency diye girmişler. Detaylı şekilde inceleyeceğim. Çok sağ ol.

    killyourselfchuck

    @Emre, bu öykünmelere ve özellikle belirli bir yazarın tarihe damga vurmuş düşünce akımına göre yazan, müzik yapan, yol alan gruplar çok ama çok azdır.

    çoğu progresif ve black grup kendi konseptleri içerisinde felsefelerini yedirip edebiyat yapıyorlar. Metal müziğin güzel yanıda zaten bu.

  12. bring me the horizon’ın yeni şarkısının prodüksiyonu mükemmel. doom müziklerini yapan kişi yapmış, enfes bir şarkı

    https://youtu.be/racmy7Y9P4M

    killyourselfchuck

    @Ashes of the Wake, doom falan diyince bi’ an heyecanlandim ve linke tikladim. sonra bahsettiğin doom’un o “doom” olmadığını anladım.

    😓

    Berca B.

    @Ashes of the Wake, prodüksiyon derslikmiş cidden. Çok çok iyi iş.

    Yalnız Ulver’den sonra ilk çıktığı zamanla şimdi yaptığı müzik arasında en alaka olmayan grup bu herhalde. Tarzım olmasa da bu şarkı baya acayipmiş.

  13. aliexpress’den tişört sipariş eden var mı? mükemmel tişörtler var ama geliyor mu emin değilim. hiç yurt dışı sipariş vermedim daha önce.

    chuck

    @Ashes of the Wake, ben değil ama arkadaşım sürekli aliexpress üzerinden bütün kıyafetlerini alırdı.

  14. chuck says:

    dün DARKEST HOUR eternal return albüm kritiğine yaptığım yorum yayınlanmamış. gözden mi kaçtı, sebebini öğrenebilir miyim?

  15. mikko aspa'nın göbeği says:

    Eskiden TAAKE isimli bir vatandaş vardı.Yazdıklarıyla hem bilgileniyor hem eğleniyordum. Şimdiler de hiç ortalıkta gözükmüyor. Ne olduğunu bilen var mı ?

    chuck

    @mikko aspa’nın göbeği, bu sene çok fazla iyi black metal albümü çıktı. özellikle de komşu Yunanistan’da. muhtemelen helenlerle birlikte bayırlara savaş atı sürmekle meşguldür.

    ben öyle hayal ediyorum.

    deadhouse

    @chuck, Varg’a komşu olmuş olabilir.

    mikko aspa'nın göbeği

    @chuck, bence yazılanları okuyor ama zamanında girdiği gereksiz tartışmalardan dolayı yorumlarını kendini saklıyor. Ama keşke yazsa.

    mikko aspa'nın göbeği

    @chuck, birde 2019 senesinde çıkan black metal albümleri 2020′ye göre daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Tanındık nerdeyse tüm bm grupları kalitelerinden ödün vermeden aşırı iyi albüm çıkardıklarını düşünüyorum.

    Aura magula

    @mikko aspa’nın göbeği, Belkide nickini değiştirmiş olabilir.Taake,nightwing,rotten angel,Lex luthor,nereye gitti bu adamlar çok önemli bilgiler paylaşıyorlardı.Eskiden sırf bilgi edinmek için o arkadaşların yorumlarnı okurdum.

    kaziklubey

    @Aura magula, kesinlikle. çok önemli bir bilgi alışverişi dönüyordu o yorumlarda

  16. chuck says:

    youtube’da yazanlar doğruysa, Chuck’ın cenazesi için ailesi tarafından hazırlatılmış ve oynatılmış:

    https://www.youtube.com/watch?v=18LWHP9m7JI

  17. sitede kritiğini görmek istediğiniz albümler neler?

    benim;

    agent steel – skeptics apocalypse (fırsat bulursam yazmayı düşünüyorum, enfes bir albüm)
    stone temple pilots – purple
    razor – evil invaders
    pearl jam – ten

    Retrokafa

    @Ashes of the Wake, CF-Morbid Tales,The Cure-Pornography

    kaziklubey

    @Ashes of the Wake, joy division – unknown pleasures. bu başyapıtın en yakın zamanda sitede olması gerekiyor

    Ashes of the Wake

    @kaziklubey, joy division candır. onu da yazmak aklımda.

    Aura magula

    @Ashes of the Wake, Burzum daudi baldrs
    Burzum fallen
    Godseed i begin
    Carnage dark recollections
    Dismember massive killin capacity
    Spettri spettri
    Blackhole land of misery
    Converge jane doe
    Exhorder the law
    Victims horse and sparrow theory

    chuck

    @Ashes of the Wake, DANZIG’in kendi adını taşıyan ilk albümü.

    ismail vilehand

    @Ashes of the Wake, 85-91 arası Razor muazzam işler yaptı. En çok Shotgun Justice albümünü seviyorum. Tavizsiz, brutal, yırtıcı thrash. Dünyanın en kötü kapaklı şahane albümü olabilir hahaha.

    Aura magula

    @Ashes of the Wake, Bolt thrower mercenary

  18. TAAKE says:

    @mikko aspa’nın göbeği, burdayız hocam,sadece pek yorum yazmıyorum artık(aslen epeydir yorum yazmıyorum :))pasifagresif hala ilk bilgisayarı açtığım zaman ilk baktığım site,hele black metal kritiği varsa neşeyle başlıyorm güne,türkiyedeki metal kültürüne ve dinleyicilerine hizmeti çok büyük bir ouşum olan pasifagresif asla bırakmayacağım bir yer.Bunu zaten Ulcerate konseri sırasında karşılaştığım Ahmet abiye de belirttim.Bir kaç yıl İstanbul da olduğum için bu siteden bir kaç kişi ile de karşılaştım.Sadece beni ilk başlardan beri tanıyan ve biraz kıl olan bir eleman şaşırdı.Çünkü yazdıklarım ile az biraz muhabbet edince–kendisiyle üç beş kez mezar org. konserlerinde ayaküstü laflamıştık–kişiliğim arasında fark olduğunu aslında şeker gibi bir adam olduğunu falan söylemişti.Nightwing ile net üzerinden bağlantımız var,en son black-thrash bir proje planlıyordu,logosu bile hazırdı ama iptal etti.Rotten Angel benimde merak ettiğim bi şahıs o da Nightwing le müzik çalışması yapıyor ve Nightwing onu tanıyor diye biliyorum ama ben hiç kontakt kuramadım.

    Benim siteye epeydir yazmamamın sebebi büyük olasıkla diğer elemanlarla aynı şu anda hayatın içindeki bazı olaylarla oradan oraya sürüklenmemiz ve biraz dinlenme,izole olma,olayları uzaktan seyretme tercihine girmiş olmam.İstanbul a alışma,yurtdışına çıkma,taşınma ve diğer olaylar derken dikkatiniz de başka yerlere kayıyor tabi.Fakat dediğim gibi siteyi her gün ziyaret ediyor ve kritik ve yorumları okuyorum,haberleri burdan takip ediyorum.Ahmet abi,İsmail vilehand ve eski burzum yeni PLAGUE başta olmak üzere yorumları okumak bana bayağı keyif veriyor.Eskiler zaten çok iyi,ama belki siteye yeni yazan ve bir kaç kez görünüp kaybolan veya ilk defa gördüğümüz kişilerin de yorumları iyi oluyor,zaen Türkiye gibi çok büyük bir çoğunluğun vasat ve yüzeysel olduğu bir toplumda metalcilerin kafa yapısı bana çok uyuyor ve muhabbetleri sarıyor,keyif veriyor

    kaziklubey

    @TAAKE, he is back…

  19. Alper Ulubey says:

    Metal müzik eşliğinde yaptığınız en ilginç faaliyet ne oldu? Ben arkada Meshuggah-Demiurge açıp cinsel ilişkiye girmiştim, davul ritimleriyle senkronize hareket ediyordum.

    Retrokafa

    @Alper Ulubey, benim değil de bir arkadaş içkili direksiyona geçip,fren gaz pedalını bir şarkının davulları ile paralel kullanmaya başlamıştı.araçtan kendimizi zor attık.

    Senin olaya gelirsek benim de bir kaç kere başımdan geçti o ritm olayı ama kadın ne düşünüyor acaba o durumda? çok absürt de gelmiş olabilir.bişi söylemiyordur…

    ismail vilehand

    @Alper Ulubey, cinsel ilişki nedir ya. SİKİŞTİM desene. Rahat ol, biz bizeyiz. Ayrıca bunun nesi ilginç? Ben doğaçlama gelişen quickie’ler hariç hayatımda müziksiz hiç yapmadım. Playlistlerim bile var.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Helalimle Cima eyledik.

    Aura magula

    @Alper Ulubey, Bahçede otlarla savaşırken sepultura beneath the remains dinleyip boş yere gaza geldiydim.Bir keresinde duş alırken meshuga chaospere dinlemiştim.
    Bir dahaki sefere bleed ile dene:)

    chuck

    @Alper Ulubey, metal müzik dinlerken sadece müziğe konsantre olmaya çalışıyorum.

    sanırım yalnızca iki durumda bunu yapmıyorum. ilki koşu bandında koşarken gaza getirecek bir playlist açıyorum, ikincisi de oyun oynarken.

    sevişirken hiç denemedim. hafif bi dikkat dağınıklığı olduğu için ya odaklanamam ya da müziğin gazı ile birlikte kendimi toparlayamam.

    ama şu lucidty (SOEN) parçasını ne zaman dinlesem; havasından mıdır, neyindendir bilmiyorum, tam mumlar karanlık bir ortamda yanarken elde şarapla birlikte ön sevişme parçası gibi geliyor.

    mikko aspa'nın göbeği

    @chuck, hergün telefonumda farklı metal albümleri dinleyip ön planda batak online oynuyorum.

    deadhouse

    Bir ara hayatım boyunca oynamış olduğum tek oyunu oynarken (Fifa) maçlar esnasında spikerin, maçın sesini kesip metal müzik açardım. Gol atıyordum, çalım atıyordum, metal dinliyordum. İlginçti.

    Berca B.

    @deadhouse, sanırım buradaki çoğunluk bunu yapıyordur herhalde. En azından ben yapıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, @Berca B., ben aynı şeyi Midtown Madness ve GTA’da yapardım. Metal açıp görev mörev yapmadan bomboş gezer; hız yapar köprüden, rampadan, üst geçitten falan uçardım.

    İlker

    @Ahmet Saraçoğlu, Midtown Madness <3

    Merdomerdo

    @deadhouse, Ben Call of Duty, Unreal Tounament gibi FPS oyunlarında yapardım.

    GTA San Andreas’taki Radio X sert müzik açısından yeterince doyurucuydu ama mp3 yükleyip kendi radyonu yapma seçeneği de vardı. Onda oyunun geçtiği yıla uygun olsun diye Persistence of Time, Cause of Death …and Justice for All gibi 80′ler sonu 90′lar başı thrash ve death metal albümlerindeki şarkılardan oluşan radyo playlisti yapıyordum. Sonra da Ahmet gibi görevi mörevi siktir edip taksicilik pezevenklik falan yapardım.

    deadhouse

    @Merdomerdo, GTA futbol oyunlarıyla birlikte oynamak demeyelim de kaos ve anarşi çıkarmakla meşgul olduğum bir oyundu. Bir defa bile görev yerine getirmedim. Absürt, deşarj edici faaliyetler yapmakla meşguldüm. Açıkçası görev yerine getirmek sıkıcı ve anlamsız gelmişti. Dediğin gibi aslında kendi radyoları müzik açlığını yeterince sağlıyordu zaten. Ekstra metal açayım diye aklıma gelmedi hiç.

    Ashes of the Wake

    @deadhouse, football manager oynarken yapardım ben de

    Aura magula

    @deadhouse, dont starve oynarken mastodon hunter dinlerim hep.Bir kersinde gereksiz yere gazagelip ağaçadamı uyandırmıştım.

  20. Yiğit says:

    Barçanın deplasman forması son zamanlarda gördüğüm en güzel forma gerçekten. Sadelik, renk uyumu vs her şey mükemmel. Kurban olduğumun evladı messimin üzerinde daha da güzel
    https://www.instagram.com/p/CDUaY3aqx9j/?igshid=15d8zakyvs961

  21. Arkadaşlar ayı gibi haber birikti iş yoğunluğundan dolayı, şimdi girmeye başladım. Sitede sürekli yeni haber çıkacak birkaç gün, ana sayfayı hızlı şekilde terk eden haberler olabilir. Haberiniz olsun.

  22. Siteye yapılan yorum sayısı da acayip artmış durumda. Son 2,5 günde 200′den fazla yorum yapıldı, dolayısıyla ana sayfadaki yorum kısmı çok hızlı akıyor. Yapılan yorumları kaçırmayayım diyenler ana sayfayı sık sık güncellemek isteyebilirler.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, siteye yorum yapınca bi kağıda not yazıp denize fırlatmış gibi hissediyorum, akış içinde kayboluyor çoğu zaman, bazen eski bir albümün kritiğini okurken altta kendi yorumuma birinin yıllar önce cevap yazdığını falan fark ediyorum. Sitede üyeliklerimiz olsa , biri bir şey yazınca bildirim gelse, daha önce yazdığımız yorumları görebilsek, başkalarının profillerine girip yazdıklarını okuyabilsek güzel olurdu, daha önce de dile getirdim ama pek kimse sallamadı. Siteye neredeyse kurulduğu zamandan beri (10 sene oldu herhalde) her gün giriyor olabilirim. Maksat hem haberlere kritiklere bakmak hem de siteyi aktif tutmak,zira site ülkemiz müzik piyasasına oldukça katkı sağlıyor fakat dediğim gibi yorum olayı canımı sıkıyor biraz. Neyse demem o ki yukarıda bahsettiğim sistem olsa çok iyi olurdu. Bu sistemin site kullanıcı sayısını da artıracağını düşünüyorum, gerçi anladığım kadarıyla kullanıcı profili olarak nicelikten çok niteliğe bakıyorsun, yine de daha büyük bir site olsak güzel olurdu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, dediklerin gerçekleşse çok iyi olur tabii. Benim “şöyle şöyle olsa” diye düşündüğüm neler neler var, ancak albüm incelemelerinde destek olan arkadaşlar dışında kalan her şeyi tek kişi yapınca bu tarz şeylerden feragat etmek durumda kalıyoruz. Siteyi yenileme haberini ilk verdiğimizde tarih 2013′tü. Sitede birtakım aksaklıklar var; alfabetik kısım çalışmıyor, ana sayfada 5 yıl önce dağılan eski grubumun artık olmayan sitesinin banner’ı duruyor. Facebook’u kapattık, Twitter’ı neredeyse hiç kullanmıyoruz, 12.000 takipçili Instagram hesabımızdan haftada 1-2 paylaşım anca yapabiliyoruz.

    İşlerim dolayısıyla ancak buna yetebiliyorum ne yazık ki. Sonuçta sitenin amacı her gün bir kritik yayınlamak, sık sık haber girmek, fırsat oldukça röportaj yapmak ve bunlardan zevk alan insanları bir araya getirmek. Bunları neyse ki 10 yıldır aksatmadan yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

    Sabah eşim Güzide’ye “60 tane haber birikmiş, bugün onları gireceğim” dedim. Sabah 11.00′den beri, 5,5 saattir aralıksız haber giriyorum ve şu ana kadar 24 haber, 2 de kritik girdim, saatlerini ayarladım. Üstelik bu 24 haber o bahsettiğim 60 haber değil, sadece dün ve bugün çıkan yeni haberler ahah. Bugün, yarın, ptesi, salı, çarşamba, perşembe her saat başı yeni haber çıkacak sitede. Öyle bir içerik bolluğuna yetişmeye çalışıyorum.

    Kısacası asla şikâyet etmiyorum ve ilk günkü keyifle yapıyorum ama böyle de bir gerçek var. Sitenin aksaklıklarının, daha iyi olabilecek şeylerinin ben de farkındayım. Okur kitlemizin müzik odaklı yaklaşımı sayesinde herkes önemli olanın ne olduğunu biliyor; o yüzden destek, ilgi hiç durmadan artıyor. Zaten bu sayede bunca yıldır bunu devam ettirebiliyoruz.

    Zamanım ve yapma imkânım olsaydı siteye dair ilk yapacağım yeniliklerden biri bahsettiğin yorum konusu olurdu. Ama şu an için böyle bir gündem yok maalesef.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, siteye 3-4 admin daha alınabilir bence

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, 11 yıldır kadroya giren çıkan pek çok insan oldu. Sitenin haber dili, içerik süreçleri vs konularında artık her şey fazlasıyla benden çıktığı için başkasına teslim etme durumu pek mümkün değil. Güzide ara sıra müsait olduğunda yorum onaylıyor ama daha fazlası için birilerini almak gibi bir fikir yok şu an.

    chuck

    @Ahmet Saraçoğlu, yapmak istediğim bir şey vardi ama cesaret edemiyordum. Bir kaç tane albüm kritiği yazmaya çalışacağım. Sana nasıl ulaştırabilirim abi? Hem bi günlüğüne kritik yazmaktan feragat eder haberlere odaklanirsin.

    Sitede çok uzun zaman harciyorum bari bi sike yarasin sen de begenirsen yayinlarsin

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Hepsini anlıyorum, hiçbirine şikayetim yok. Sadece geç onaylanan yorum sorunu çözülse çok iyi olur. Yorum yazıyorum, bazen 20 saat sonra falan onaylanıyor. Sitenin aktifliğini baltalayan bir şey bu. Acaba onaylama işlemi uzun mu sürüyor, bilgim yok bu konuda. 2 dakikalık bir olay değil mi. Ve genellikle akşam 10′dan sonra yaşanıyor bu durum. Akşam 7 8′de yorum atıldı mı diğer gün öğleye kadar göremeyebiliyorsunuz yorumunuzu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bazen sabah 5′te bazen 6′da, 7′de işe oturup 19.00′a 20.00′ye kadar çalışınca bilgisayar, telefon görmüyor gözüm. O yüzden yoğun çalışılan günlerin akşamlarında oluyor o dediğin. Dün akşam öyleydi mesela. Sabah 6′da oturdum işe, 19.00′da bitti, hemen evden çıktım. Sonra da anca sabah uyanınca baktım.

    Eskiden daha sık oluyordu ama artık çok sık kontrol ediyorum, yeni yorum gelir gelmez onaylıyorum.

  23. Akşam hangi maçı izleyeceksiniz?

    Barcelona-Napoli; ilk maç 1-1 olduğu için çok çekişmeli geçecek. Dün Lyon’un Juve’ye yaptığı gibi bir şey olursa ve Barça elenirse de şaşırmam.

    Bayern-Chelsea; ilk maçı Bayern 3-0 aldığı için Bayern’in turu geçeceği kesin ama yine 4-5 gol olur mu acaba diye aklıma takılıyor.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, muhtemelen Bayern maçı daha gollü geçecektir ama az gol olsa bile mücadeleden yanayım. Ha bu da önemsiz çünkü her türlü messiyi izleyeceğim. Messi oynuyorsa bir şekilde farkında olmadan sürekli onu izliyor oluyorum.

    Barça da juve gibi bence pozisyon yaratma sıkıntısı çekecek. Bazen çok gıcık bir kısırlığa bürünüyor bu takım (bkz: son senelerde elendikleri roma veya liverpool turlarının ikinci maçları) e napoli de sağlam defans yapacaktır. Koulibaly dünkü Marcelo gibi fark yaratabilir. Çiğ etle besleniyor hayvan herif

    Kim elerse elesin bence bayern bu çapraz eşleşmenin favorisi, hatta turnavanın da favorisi. Hiç sevmem ama kupayı almalarını istiyorum bir yandan. Zamanında hakları çok yendi (real turlarındaki çok bariz hakem hataları vs) Lewa’nın bir tane CL kupası olması lazım artık

    Yiğit

    @Yiğit, adam yerlerde sürüne sürüne attı yine ya bambaşka bir şey cidden. Über bir gol değil ama başka kimse o golü atamazdı bence
    Ronaldo olsa zaten penaltı için itiraz etmişti çoktan. Messinin her bokuna hayranım ama en çok dengesine şaşırıyorum. Herif fizik kurallarına aykırı

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben bu maç için beraberlik bekliyorum hocam. Avrupa Ligi ve Şampiyonlar liginde Çeyrek Final yolunda hiçbir maç uzamadı. 1-1 bitip uzatmaya gidebilir belki, en uzatmaya elverişli maç bu gibi şu an. Denenebilir sanki :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Gökay, ben oynamadım bugün. Haber girmekten maç olduğunu anca 2 dk kala hatırladım. :)

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Hocam bu hafta öyle bir geçti ki; hani hayatında hiç iddaa oynamamış ama futbol ile ortalama ilgilenen birini alın, Pazartesiden koyun bülten başına, sadece Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligine 1-0-2 bahisi yaptırın, muhtemelen yakalayacaktır. Öyle bir haftaydı cidden, tüm maçlar direkt göründüğü gibi bitti. Yazın oynanan Kuzey Liglerinde de durum aşağı yukarı öyle. Finlandiya başlayalı kaç hafta olacak henüz daha adam akıllı bir süpriz bile vermedi neredeyse, pandemi sonrası iddaa pek benlik geçmiyor maalesef. Bakalım bu haftadan daha umutluyum ama, genelde iddaa bir hafta böyle para dağıtırsa diğer bir iki hafta işler biraz değişir.

    deadhouse

    @Gökay, Hocam Darkurd 0 Jonkopings H0 Halmstad 1 oynadım 1.20′den yattım şaka gibi. Yarın için Inter Turku H0 Lahti 0 Anderlecht 0 diye bir kuponum var. Bakalım.

    Gökay

    @deadhouse, ah ah çıldıracağım, aynı maça ben de 0/1 atmıştım hocam. İlk yarı gelince bitti gözüyle baktım, ama bir türlü gelmedi o gol. Sistemde ben Jonkopings’ e 0 atmıştım, tebrik ederim siz güzel yakalamışsınız onu :) Yarına henüz bakmadım, ama bakınca bir şeyler paylaşmaya çalışırım. Sizin tahminlerinizi değerlendirmeye çalışıyorum, güzel öneriler geliyor :)

    Ahmet Saraçoğlu

    90 dakika izlediğim maçlardaki golleri çeşitli nedenlerle görememek gibi enteresan bir huyum vardır, çevremdeki pek çok kişi bilir. 4-4 biten bir maçı baştan sona izleyip hiçbir golü canlı görememişliğim var mesela; her gol ya telefona ya kapıya ya tuvalete denk geldi, 8 golün de tekrarını izlemiştim.

    Bugün de Barcelona Napoli maçını izliyorum, maç 2-0’ken 44. dakikada leptapın pili bitti, açtığımda 3-1 olmuştu.

    O 2-0’ın da ilk golü sırasında Güzide’ye bir şey söylüyordum, onu da göremedim. Kısacası 45 dakika ekran karşısında oturdum ve 4 golden 1’ini gerçek akışta gördüm.

    Bir de aynı anda oynanan maçlardan mutlaka en az gol olanı ya da hiç gol olmayanını seçmek gibi bir özelliğim vardır. Kesin çok gollü geçer diye düşünüp seçtiğim maç mutlaka 0:0 ya da penaltıyla 1-0 falan biter, aynı anda oynanan bütün maçlar 6,5 üst, 4-0’dan 4-5 falan biter.

  24. Aura magula says:

    Belphegor röportajı sayfasında birsürü saçma sapan link yüzünden yazı okunmuyor.Alakasız alakasız birsürü yazı var.Röportaj sayfasına yazdıydım bu yorumu sayfa bozuk diye yorum kayboldu galiba

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, sağ ol düzelttim. Zamanındaki bir spam filtresi sorunu yüzünden birtakım yazılara, özellikle röportajlara bulaştı o ilaç spam’leri.

    Bu tarz yorumları, ana sayfanın yorum kısmını işgal etmesin diye yayınlamıyorum ama söylenen sıkıntıyı düzeltiyorum. O yüzden yorumum neden çıkmadı diye düşünmeyin, ben yorumunuzdan sıkıntıyı görüp düzeltirim merak etmeyin.

  25. Aura magula says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Yorumumu dikkate aldığınız için teşekkürederim.Yorumumu röportaj kısmında görmediğim için belki sizede ulaşmadı diye yazdım anasayfaya.

  26. Retrokafa says:

    Ana!karadenizden biri mısır getirmiş komşulardan aldım. 15 seneden beri ilk defa gerçek mısır yedim la ben bu ülkede!!! içi böyle şeker gibi olanlardan değil bildiğin sert taneli eski mısır!

  27. deadhouse says:

    Bir yorum yazdım, onaylanmadı. Seksten, pornodan bahsedilince ve hiçbir müdahalede bulunulmayınca ben de benzer bir şey yazdım. Bu konuda bazı “kelimelerin” filtrelendiğinden haberim yoktu. Hani insan tuhaf hissediyor acaba çok ahlaksız bir şey mi yazdım diye düşünüyorum. Bence bu konuda konuşulan diğer şeylerden farksızdı yine de saygı duyuyorum. Vardır site yönetiminin bir bildiği. Bundan sonra daha dikkatli olmakta fayda var.

    chuck

    @deadhouse, aynısı geçen gün benim başıma da geldi. gaza gelip bir anda bir link paylaşmıştım. pornografik değildi ama aptalcaydı.

    bazen bir şey paylaşmadan önce oturup düşünmek lazım. sonuçta kaç yıl geçerse geçsin orada duruyor ve geri dönüp baktığında kendini aptalca hissettiriyor.

    deadhouse

    @chuck, Yazdığımız şeyler aptalca, saçma şeyler olabilir. Buna itirazım yok. Yalnız benim yazdığımdan çok daha beterleri de yayınlandı. Bu yüzden biraz garipsedim. Son iki cümlene katılmamak elde değil. Benim de silinmesini istediğim bir sürü yorumum var. Fakat burası derin google gibi. Sittin sene orada kalıyor yazdıklarımız haha.

    hickdead

    @deadhouse, bazen birinin yaptığı yoruma tıkladığımda eğer içerikte aptalca bir yorumumu görürsem “birader bi daha buraya bi şey yazmayın” diyesim geliyor ahaha.

  28. chuck says:

    Reddit üzerinden paylaşıyorum:

    What did Quorthon think of the Norwegian BM Scene?
    I couldn’t find anything regarding this question, I’ve viewed upon interviews, etc. Without any luck.

    Did Quorthon ever mention norwegian bm anywhere? I am really curious about what his stance was on this matter.

    If anyone knows better, don’t be shy share some info.

    Thanks.

    cevap:

    In the last interview of Quorthon that I could find, he says this. While it’s not so explicit, I don’t think he was really paying attention to a lot of the scene itself as much as fans’ reactions to him and his work.

    CROMCarl: It would have been, yeah. I guess that leads me to the next thing: how do you feel about the bands that almost sound identical to early Bathory, the Norwegian stuff that’s been coming out for a while? It’s almost like you’re a direct influence into it, as far as musically. How do you feel about that whole situation in general?

    Quorthon: Well, I don’t know what kinda piece shit music to be influenced by, cause, you know, I mean, the first 3 or 4 Bathory albums, you know, they’re not even listenable. I mean, we’re terrible musicians, we didn’t have a clue, uuhhm, our English was fucked up, still is probably. But I mean, listen to even the first couple Bathory albums, the first Slayer albums; the first album of Celtic Frost, and the first album of Bathory—it’s all crap. But, I mean, it fitted in with certain, you know, it filled the gap, and a lot of people out there in the underground scene during the early 80s felt: “Well, this is our music.” They felt, you know, sorta like estranged from Saxon, Iron Maiden, and Van Halen, and all of those other bands. So this is a new kind of music formula, or metal formula, and, I mean, when we started, all of us, I mean, I’m not just talking about Bathory, there were no such things as double bass drums and, you know, just the way we sounded when we would sing our material, I mean, that particular black metal vocals, we had to learn all that all ourselves when black metal was formed. I mean, today, when they grow up, I mean, kids in the age of 14-15, you know, they’re experts playing double bass drums—they can play as fast as they want. But in those days, there were no such thing around. The first time I ever in my entire life heard double bass drums was Motorhead “Overkill”, and by that time, I thought that was the fastest thing I’ve heard in my entire life. All of the songs basically on the first album of Bathory is twice as fast as “Overkill”, and today we hear stuff that is so incredibly fast you cannot believe how fast these kids can play. Of course, if copying or being influenced by, it’s flattering in one way, and it’s also a reassurance that, you know, black metal will continue, because it does fill a certain gap: you need the extreme in order to get perspective on a lot of other things. I mean, if you can have all these crossover combinations, you know, with alternative pop, and, you know, vegetarian lesbian military front whatever kinda shit pigshit music right now they’re playing and calling it “metal.” It’s good, I mean, a lot of people are buying all these records, and some people refer to it as “metal”, whereas the kids, you know, they walk up on stage in these checkered shirts and, you know, eating a carrot, a saying “viva la religion”, and stuff like that, and people saying, I mean, people who are not into metal, they will not take it as metal, but it’s still metal. I mean, it’s heavy guitar-based music, which is good.

    CROMCarl: Right.

    Quorthon: Black Metal is a part of that. It’s a very extreme image and all of that, but, uhm, we all go through a certain stage in our life, when we have green hair or safety pins, or studded black leather underwear or whatever (laughs)

    Twat

    @chuck, daha dün ilk Slayer albümünü dinlerken, “ulan ne güzel derli toplu melodik, akıcı, başı sonu belli bir albüm yapmışlar, bir tek kayıt&prodüksiyon(özellikle davul) çok kötü aslında” diye düşünüyordum ki bugün bu attığın röportajı gördüm hahah.

    Bence kendisinin ya da celtic frost’un filan ilk albümleri için dediği şeyler fazlasıyla geçerli çünkü bu albümler rahmetlinin de dediği gibi sırf extrem olma gayretiyle arka arkaya konulmuş seslerden oluşan bodos gitar ve davulların ölçüsüz kalıpsız at koşturduğu kakofonik seslerden oluşan metal cayırtıları gibi. Ama Slayer’ın ilk albümü şaşırtıcı bir şekilde epey akılda kalıcı ve daha sonrasında duyamayacağımız melodiklikte sololar, anında eşlik ettirecek kadar kalıplaşmış riffler var.

    Ben Bathory, Venom, Celtic Frost gibi extrem metalin öncüleri grupların ilk albümlerini ne kadar dinlersem dinleyeyim aklımda bir şey kalmıyor. Bu benim müzikal beyinsizliğimle de ilgili elbette ama bu müziği yaratan adamlardan biri bile bunu kabul ediyorsa vardır bir doğruluk payı heheh.

    Öte yandan bu ilk albümlerin zamanına demir yumruk gibi şok edici bir etki yaptığının da farkındayım. 80′ler başında hayatında dinlediği en sert şey Maiden ya da Judas olan biri olsam Hellhammer ya da Possesed albümlerini duysam net ürkerdim.

    chuck

    @Twat, slayer konusunda kesinlikle haklısın. hem kendi diskografileri ile hem de diğer gruplar ile karşılaştırdığında oldukça akıcı, melodik ve diğerlerine nazaran gerçekten daha fazla ”ne yaptığını bilen” bir tavır var ortada.

    en sevdiğim bathory şarkılarından bir tanesi One Rode to ASA bay dinliyorum şu an ve düşünüyorum: acaba BATHORY metal müzik içerisinde gerek ilham olma, gerek müzikalite, tavır her şeyi ile birlikte gelmiş geçmiş en iyi underground metal oluşumu mu diye. sanırım öyle.

    Emre

    @chuck, Quorthon çok garip bir kişilik. Birbiriyle çelişen çok fazla açıklaması var. Başta Bathory’ye çakma Venom diyor herkes. Bu da herhalde bundan rahatsız olmuş olacak ki hayatında hiç Venom dinlemediğini söylüyor. Tabii Cronos’un Bathory ile ilgili yorumları da etkili olmuş olabilir bunda. Sonra grup üyeleri Bathory’deki Venom etkisi konusunda onu yalanlıyorlar. Bazı röportajlarda kendisi de Venom’dan etkilendiğini söylüyor. Manowar konusu da benzer. Viking metal için onlardan ilham aldığını bir kabul ediyor, bir reddediyor. Bazen ise sadece onların davul tarzından etkilendik diyor. Dahası kimi röportajlarında satanistlere de sağlam giydiriyor, kendi yaptıklarının arkasında durmuyor, vs. Bu yüzden bu yorumları ve ilk kuşak Norveçli black metalcilerin kendisini pek sevmemesi gayet anlaşılır.

    chuck

    @Emre, norvecteki o ilk kuşak bebeler aksine hala iron maiden gibi klasikleri ve bathory dinlediklerini; venomdan ise nefret ettiklerini söylemişti.

    Emre

    @chuck, dediğin grup hangisi?
    Bathory ile Mayhem’in ilk kaydı arasında sadece 2 yıl fark var. Bu yüzden kendilerini aynı dönemin grubu olarak görüyorlar. Öncü olarak kabul ettikleri tek isim Venom.

    chuck

    @Emre, örneği BURZUM (varg vikernes) sonrasında EMPEROR gibi isimler.

    sebebi şu, eğer until the light takes us gibi kendi anlattıkları belgeseli ya da diğer açıklamalara dikkat edersen; BATHORY nasıl ki bir black metal grubu olarak başlayıp ”daha iyi ve daha anlamlı” bir şeyler yapabileceğini fark edip VIKING metal yapmaya başladı, kuzeyi anlattı varg gibi isimler ona daha da fazla saygı duydu.

    VENOM ise 90′lı yıllarda işi şaklabanlığa dökmüştü. gerek black metal’in yükselişi, olaylar ile vs. BATHORY daha ”düzgün” bir yolda ilerlerdi.

    öncü grup bence çoğu için bathory. çünkü ilk albümü direkt olarak bir BLACK METAL albümü idi. Venom ise ekstrem bir şekilde NWOBHM yapıyordu. içerisinde speed metal ve thrash etkilenimi de vardı. saf bir black metal hiç bir zaman yapmadılar; bathory yaptı.

    gerek tavırları, gerek bathory müziğinin özenti olarak atfedilmesi vs. olsun özellikle QUORTHON falan venomdan ” a band from New Castle” diye bahsetti sadece.

  29. chuck says:

    dani baya objektif bir şekilde konuşmuş. iki sene önce yayımlanmış bir röportajından kesit:

    Cradle of Filth frontman Dani Filth spoke in an interview with Met Al Metal and explained that which one he prefer, Metallica or Megadeth. During this conversation, he criticized Metallica. He said:

    “I liked early Megadeth. I lost track of Megadeth during the ’90s. Metallica, yeah, I’m a big fan, but, again – lost track.

    I think one of the few albums I ever took back [to the record store after buying them] was ‘St. Anger’. I think there’s only been two albums that have actually gone back to the store.

    One of them was Venom’s ‘Metal Black,’ which just dreadful, and the second one was ‘St. Anger’. It was just dreadful. As soon as I heard it, I was, like, ‘This just gives me a headache.’ I don’t know what they were thinking.

    I like the new album. But, they’re not very analytical and everything seems to drag on too long. They spend three minutes trying to get back to a point where the song forms again.

    They’re not very good at self-editing; that’s why they have these massively long songs. I think that’s down to Lars [Ulrich], ’cause he puts the songs together. And he’s a good drummer, but he’s not the best drummer in the world, to be fair.

    ‘Death Magnetic’ was really, really desperately trying to be ‘…And Justice For All’. Even the way the songs are set out – like song four has gotta be a little bit like ‘One’, and we have the fast [track] at the end.

  30. Murad says:

    https://www.gofundme.com/f/support-petrov?fbclid=IwAR18AwxZqFGI27c0lUcvNd8J7x4azl16PYEKqU6SrfI7BKiZQNFhgqUtkyg

    LG Petrov kanserle mücadele ediyor((( destek istiyor

    Merdomerdo

    @Murad, LG Petrov Heavy metal camiasında en sevdiğim birkaç isimden biridir. Umarım çabucak iyileşir de sahnelere döner.

    ismail vilehand

    @Murad, on numara adamdır Petrov. Umarım en yakın zamanda atlatır.

    Exorsexist

    @ismail vilehand, Uncurable diyor yani tedavisi mümkün değil. Safra kanali kanseriymiş ve ameliyat dışında çözümü yok. Wikipedia’da şöyle diyor ”Even when surgery is successful 5-year survival is typically less than 50%”. Üzücü bir haber.

  31. Rust in Peace. says:

    Bugün BioShock Infinite’i bitirdim, hayatımda oynadığım en iyi oyundu. Ekrana bakakaldım bittiğinde.
    Hayatımda oynadığım en iyi oyun unvanını Dishonored ve Fallout: NV’tan aldı söke söke. Dishonored’ın klişe bir hikayesi olsa da yaratılan dünya, opsiyon bolluğu, atmosfer, o klişe hikayenin güzel işlenmesi sayesinde çok sevmiştim ama BioShock’ta yukarıda saydıklarımın üstüne senaryonun çok daha iyi olması da eklenince ondan daha çok sevdim. FNV’ye diyecek bir şey yok, zaten türleri farklı. Ama yine de sinematik oyunları her zaman daha çok sevmişimdir.
    Bu arada benim oyunlarda tırsma sebebim tamamen yalnız olma hissindenmiş. Elizabeth yanımda olmadığı zamanlarda kapalı alanlarda tırsmaya başladığımı farkedince anladım.
    Şimdi Mass Effect’e başladım bu arada, ilk 1 saatlik gözlemden sonra en iyi oyunlar listeme gireceği belli oldu.

    Berca B.

    @Rust in Peace., Burial at Sea DLC’si ve hatta ilk iki oyunu da tavsiye ederim. Bioshock oyun dünyasının başına gelmiş en güzel şeylerden biri.

    Rust in Peace.

    @Berca B., ilk oyunu infinite’ten önce oynamaya çalıştım ama aşırı tırsak bir insan olduğum için bitiremeyeceğimi anlayıp sildim oyunu. Onun yerine wiki sayfalarından falan okudum geçtim. Oyunu 1 saat falan oynamama rağmen infinite’te Rapture’a gelince aşırı sevindim, bitirsem nolurdu kim bilir.
    Dlc’leri indirimlerde almadım çok pişmanım. İndirimlere kadar bekleyemem, playthrough izlerim herhalde

    Berca B.

    @Rust in Peace., çok benzer bir hikayeyi ben de yaşadım. İlk oyunun başlarında tavandan ilerlerken aşağıda Big Daddy’yi görünce dedim bu oyunu ben siksen oynayamam ama öyle değilmiş, devamında rahat rahat oynadım. Oyunda bir miktar korku elementi var ama korku oyunu değil kesinlikle.

    Hayatımda tek bitirebildiğim korku oyunu Amnesia (onu da eşim yanımda Netflix izlerken oynayabildim). Onun dışında hayatta korku oyunu oynayamam.

    ismail vilehand

    @Rust in Peace., Mass Effect serisi gelmiş geçmiş en iyi RPG’lerden biridir. Serideki favorim ME 2. Yalnız dikkatli oyna ve tercihlerini iyi düşün. İlk oyundaki save kaydın üçüncü oyuna kadar gidiyor. Biri ölürse öldü yani. Sonraki oyunlarda göremeyeceksin.

    Bir de Romance olayı çok sakat. Karılar aşırı tripli. Dragon Age’dekiler kadar kolay vermedikleri gibi tam yakınlaşıyosun sen falancaya çakmıştın diye surat yapıyorlar. Ayrıca oyunda eşcinsellik de var. Helal bro çok kral adamsın derken götü kaybetme riski yüksek. Aman dikkat.

    Rust in Peace.

    @ismail vilehand, Şu an 5 saat oldu sanırım, harika gidiyor gerçekten. Söylediğimiz her şeyi bizim belirlememiz olayı çok iyi. Karakterimizin canlı olması da çok iyi. Fallout çok güzeldi ama karakterin sesinin olmaması, sinematik olmamasının eksikliği hissediliyordu.
    Bu arada sanırım squad seçimi de oyunun hikayesine etki ediyor. Varsa böyle bir şey bileyim çünkü statlara göre rastgele seçiyorum şu an.

    ismail vilehand

    @Rust in Peace., şimdi şöyle, squad ile diyaloğa girdiğin kısımlar için geçerli bu. Yani kanın kime ısınıyosa onlarla yürü ama daha önce de dediğim gibi Romance işi çok sıkıntı yaratıyor. Uzun vadeli konuşuyorum, cinsellik kısmı yüzünden sonradan aşırı trip yeme ihtimalin var.

    Squad kurarken de kendinde eksik ne varsa oradan yürü. Ben misal ilk oyunda sniper ağırlıklı oynarken, ikinci oyunda assault tarzı, daha aksiyona yakın oynadım. Üçüncü oyunda yine sniper’a döndüm.

    İlk oyun devasa seçenekler sunmuyor zaten, ikinci oyunda (eğer full dlcler varsa) onlarca squad seçeneğin olacak. İlk oyunda tek derdin kimle manita olacağın olsun. Hatunları iyi tart, ona göre yakınlaş. Spoiler olmaması ben kimle yattım söylemiycem. Sonra konuşuruz.

    Aura magula

    @Rust in Peace., Bioshock efsanedir.2 yıl evel bitirmiştim infinite’i.Oynanış,grafik bakımından bioshock’un üstüne oyun bulabilirsin ancak hikaye,atmosfer anlamında bioshock gibisi yok.Dlc leri tavsiye ederim hepsi ayrı ayrı mükemmeldir.

    Rust in Peace.

    @Aura magula, kusursuz bir oyun değil tabi ki. Özellikle oyunun ikinci yarısının yarısında zorluğu easy’ye aldım hemen geçeyim şuraları da hikaye ilerlesin diye. Keşke stealth opsiyonu koysalardı oyuna. Dishonored gibi başka başka yerlerden hedefe ulaşma da olabilirdi. Columbia’nın yapısı buna açık bence. Yanımızda Anna varken nasıl olurdu bu bilmiyorum ama böyle bir senaryo yazıyorsanız onu da yapabilirsiniz yani

    Aura magula

    @Rust in Peace., Aynen.Şimdi aklıma getirdin benimde çok canımı sıkmıştı 2.yarıdaki zorluk.Gerçi bir mekanda 5 düşman varsa ve sen ikisini öldürdükten sonra ölürsen tekrar geldiğinde 3 düşman kalırdı.Gayet güzel bir seçenek.Aynen bencede stealth opsiyonu olmalı.Birçok saçma güç yerine herkese istediği alanda(stealth,combat,explosives,gibi) yetenek puanı dağıtma seçeneği verseler daha iyi olurdu.Oynanış açısından biraz kusurlu oyun.

  32. ismail vilehand says:

    Seri başı olup karşı torbadaki en zor rakibi çeken takıma Beşiktaş denir…

    Retrokafa

    @ismail vilehand, hem öyle,hem deplasman,hem de Paok dan istediğimiz topçu vardı onu da bok verirler şimdi…

    Murad

    @ismail vilehand, Bence eleyecek PAOKu, şanslar 65%-35%

    deadhouse

    @ismail vilehand, Az daha güçlüydü. Paok geçen sene yokları oynadı, yanılmıyorsam küçülmeye gitmişlerdi.

    deadhouse

    @deadhouse, Az Alkmaar*

    HaNNibaL

    @ismail vilehand, Şampiyonlar liginde 4. torbadan Leipzig çekmiştik şaka gibiydi

    Merdomerdo

    @HaNNibaL, Dördüncü torbadan Bundesliga şampiyonu Wolfsburg’u çekmişliğimiz bile vardı. Ben artık bunlara şaşırmıyorum.

    HaNNibaL

    @Merdomerdo, Hahahah doğru o da vardı. Ayrıca ne zaman karışıklık olsa mutlaka o ülkenin takımını çekiyoruz. Paok taraftarıyla çarşının samimiyeti var diye biliyorum ama Doğu Akdeniz gerginliği maça yansıyacaktır diye düşünüyorum mutlaka

  33. DUYURU: Arkadaşlar selam. söylemek istediğim bir şey var. Daha önce çeşitli incelemelerde bahsettiğim üzere benim gözlerimde birtakım ciddi sorunlar var. Sol gözüm neredeyse hiç görmüyor, sağla idare ediyorum.

    Dün gece sağ gözümle ilgili de bir durum ortaya çıktı ve dün akşamdan bu yana rahat görebildiğimi söyleyemem. Doktora gittim, gerekli tetkikler yapıldı ancak şu anda gözümü zorlamak istemediğimden siteyle ilgili olarak sadece yorum onaylayacağım. Yeni bir şey yazma imkânım yok ne yazık ki. Ne tesadüf ki çarşamba akşamüstüne kadar her saat başına haber ayarlamıştım, o yüzden haberler çıkmaya devam edecek. Ancak elde hazır olmalarına rağmen şu anda kritik yayınlayabilecek durumda değilim, gözümü yormak istemiyorum.

    O yüzden bugün, belki yarın sitede yeni kritik çıkmayacak. Görebildiğim zaman telafi ederiz elbet.

    Bu satırları da epey zorlanarak yazdım, umarım en kısa zamanda eski hâlime dönerim.

    O zamana kadar siz keyfinize bakın, ben veya Güzide yorumları onaylarız fırsat buldukça.

    Not: Yazılanları okumakta zorlandığımdan spam yorumları eleyip sadece isminize bakıp onaylıyorum, lütfen tartışma yaratacak, birilerini rahatsız edecek şeyler yazmayın, yorumun sahibinin adını görüp olduğu gibi onaylıyorum çünkü. :)

    kaziklubey

    @Ahmet Saraçoğlu, geçmiş olsun sevgili saraçoğlu, en yakın zamanda aramıza dönmen dileğiyle \m/

    Merdomerdo

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun abi.

    Retrokafa

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun dostum umarım bir an önce sağlına kavuşursun.acele etme,müzik bekler.

    Murad

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun abi, umarım iyileşirsin

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun.

    Ashes of the Wake

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun abi

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet, buradan da geçmiş olsun dileklerimi ileteyim.

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun sağlık herşeyden önemlidir.Kritikler bekleyebilir

    chuck

    @Ahmet Saraçoğlu, aslında gözünü yormak istemediğim için yazmak istemiyordum ama madem isme bakıp onaylıyorsun yazayım; geçmiş olsun abi. sadece miyobu olan birisi olan ben için bile sinir bozucu bir durum bu göz sağlığı.

    En kisa zamanda iyileşmen dileği ile.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun

    Alondate

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi duyduguma cok uzuldum. Su an bir yandan ozel okulda calisiyorum bir yandan da kpss ile ugrasiyorum. Bos olsaydim haftada en azindan 1-2 kritik yazardim yukunu hafifletmek icin. En kisa zamanda iyilesirsin umarim.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun. Sizinkiyle mukayese edilmez ama benim de sürekli okumaktan ve ekrana bakmaktan kaynaklı gözler iyice bozuldu. 3.50 – 4.00 arası numara gözlük kullanıyorum, galiba numaralar 4 ü geçti.
    Umarım en kısa sürede iyileşir.

    Börbır

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş Olsun. Umarım ciddi bir şey yoktur.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun, tez zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun Ahmet abi, en kısa sürede iyileşirsin umarım.

    Josef

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun abi inşallah iyileşirsin kısa zamanda.

    çaksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun abi :/

    Emre

    @Ahmet Saraçoğlu, geçmiş olsun.

    riser

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun, kazasız belasız atlatırsınız umarım.

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun Ahmet. Umarım çok istediğin MgLa konserini kaçırmana neden olmaz bu durum.

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun.Dikkat et kendine.Önce sağlık.

    necrobutcher

    @Ahmet Saraçoğlu, abi çok geçmiş olsun. en kısa sürede sağlığına kavuşman dileğiyle

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Surgical Steel kritiğiniz geldi aklıma. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz; Carcass’ da şu yeni albümü bir an önce çıkarır da yine sizden böylesine keyifli bir kritik okuruz.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Çok geçmiş olsun

    Canoir

    @Ahmet Saraçoğlu, geçmiş olsun hocam. En kısa sürede atlatman dileğiyle

    Ahmet Saraçoğlu

    Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Bugün düne göre biraz daha iyi sağ gözüm. Durumu merak eden varsa diye kısaca anlatayım. 2007 yılında sol gözümde retina yırtılması oldu, o sebepten sol gözümü çok fazla kullanamıyordum. Buna bağlı glokom (göz tansiyonu) gelişti ve zaman içerisinde sol gözümde buna bağlı körlük oluştu.

    Sağ gözümde 2 gün önceye kadar herhangi bir şey yoktu (iki gözümdeki doğuştan kataraktı saymıyorum) ancak pazar gecesi “vitreous hemorrhage” denen death metal grubu adı gibi gözüken sıkıntı, yani göz içi kanaması oldu (göz kanlanması değil). Öyle olunca da sağ gözümün göz sıvısı içerisine kan sızdı ve görüşüm bir miktar kapandı.

    https://i.pinimg.com/originals/ec/78/fc/ec78fcc10b671753883aa72bc246b673.jpg

    Bunun sonucunda (sol göz zaten iptal) sağ gözdeki görüşümü engelleyen şeyler saçıldı gözümün içine. Şimdi bu kanların temizlenmesini ve tekrar eskisi gibi görebilmeyi bekliyorum. Nasıl gördüğümün anlaşılması için photoshop’ta bir görsel yaptım, aşağıdan görebilirsiniz. Sol taraf zaten iptal, sağ tarafta üstte ortada duran duman benzeri şey ben gözümü hareket ettirdikçe içeride salınıyor ve çoğunlukla görüşümü kapatıyor. O yüzden sıkıntı çekiyorum. Onu bir şekilde sağa sola kaydırıp görmek istediğimi görebiliyorum ama sızan kan göz sıvısının berraklığını düşürünce, bulanıklaşınca işte o zaman çok zor görüyorum.

    Doktor göz sıvısının 2 hafta ile 4 ay arası bir zamanda eski berraklığına kavuşacağını söyledi (yeni kanama olmazsa), umarım en kısa zamanda düzelir.

    Olur da ileride sağ gözümde de soldaki gibi retina yırtılması olursa, o zaman benim için işler epey sıkıntıya girer. Onun olmamasını umuyorum.

    Şu anki görüşüm şu şekilde.

    Gerçeği:

    https://images.unsplash.com/photo-1506744038136-46273834b3fb?ixlib=rb-1.2.1&w=1000&q=80

    Benim gördüğüm:

    landscape-as

    Sonuçta beyin bunları bir şekilde birleştirip görür hâle getiriyor, bu sayede normal günlük aktivitelerimi rahatça yapabiliyorum. Aynı zamanda ekranı ve yazıları büyültüp işlerimi görebiliyorum. Biraz yorucu oluyor, görebildiğim kısıtlı alana abanmak biraz başımı ağrıtıyor ama olsun. Şimdi bugünün kritiğini koyacağım, sonra da biraz gözümü dinlendireceğim.

    Böyleyken böyle. Göz konusunda en ufak bir şüpheniz olduğunda doktora gidin kontrol ettirin arkadaşlar. Benden söylemesi.

    Twat

    @Ahmet Saraçoğlu, büyük geçmiş olsun duyuruyu şimdi gördüm. umarım kısa zamanda düzelir ve dilerim çok geçmeden bir gün tıp tamamen iyileştirecek seviyeye gelir şu göz hastalıklarını.

    Sağdaki çizgi çizgi uçuşan siyah/gri solucanlar bende de var ama çoğu insanda var sanırım, ciddi bir şey değil diye biliyorum. Yaşa bağlı ve tedavisi var. Yalnız bendekiler o kadar siyah değil de gri/saydam cinste. Tekrar acil şifalar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Twat, sağ ol. Ufak partiküller herkeste olabilir ama kanama olunca daha koyu tüller, dumansı şeyler, noktacıklar, lekeler, çizgiler oluyor. Sanki içine karabiber dökülüp karıştırılmış bir suyun arkasından bakıyor gibiyim 2 gündür. İlginç şekilde, bol su içmek göz sıvısının yenilenmesini hızlandırıyormuş. O yüzden sık sık su içiyorum.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, geçmiş olsun.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, çok çok geçmiş olsun. Sol göz zaten malumumuzdu ama sağda da sıkıntı çıkması inanılmaz tatsız olmuş. Umarım en kısa sürede düzelir

    Daha geçen gün ahmet abinin göz ameliyatını anlattığı bir kritik vardı inanılmaz etkilenmiştim diye o kritiğe bakmıştım ama bulamamıştım. Şimdi de bunu görünce garip hissettim :(

    All2

    @Ahmet Saraçoğlu, Abi geçmiş olsun. Daha iyi olmana sevindim. Umarım kısa sürede iyileşir

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet çok geçmiş olsun, son yorumlarda “Geçmiş olsun dilekleriniz için…” şeklinde başlayan yorumunu görünce farkettim ne olup bittiğini. Siteyi düşünme gözünü dinlendir, zaten okurlar bir şekilde kendi aralarında götürüyorlar yorumlarla. Önce sağlık.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, Geçmiş olsun Ahmet. Göz çok önemli dediğin gibi, umarım gelmiş geçmiş olur kısa zamanda.

    Ahmet Saraçoğlu

    Sağ olun arkadaşlar. Bugün dünden daha iyiyim, umarım daha da iyi olacak.

    dice

    @Ahmet Saraçoğlu, çok geçmiş olsun

    Ahmet Saraçoğlu

    Durum güncellemesi: Dün 2. lazer seansım vardı. Sağ gözümün içine 330 derecelik halka şeklinde lazer yapıldı ve yırtılmayı önleme amaçlı yapıştırıldı. Göz sıvısı önceki günlere göre daha berrak, daha rahat görebiliyorum. Üst tarafta ikide bir görüşümü kapatan bir kan öbeği var, içeride sallanıp duruyor. O rahatsız edici ama onu sağa sola kaydırınca işlerimi halledebiliyorum. Salı günü 3. lazer seansı olacak, kalan 30 derecelik kısım da lazerlenecek, halka tamamlanacak.

    Opethsevenbiri

    @Ahmet Saraçoğlu, Önce sağlık abi. Çok geçmiş olsun.

    Vertax616

    @Ahmet Saraçoğlu, Yeni gördüm Ahmet Abi çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.

  34. Kaan says:

    Martin Birch sizlere ömür. Iron Maiden ın Fear of the Dark a kadar tüm tüm albümlerinin ve Deep Purple, Whitesnake, Wishbone Ash, Fleetwood Mac gruplarının ilk dönem albümlerinin ve daha nice iyi albümlerin yapımcısıydı.

  35. Retrokafa says:

    ulan yıllardır ara ara deniyorum şu scream vokal işini bir türlü beceremedim. demin bi teknik videosu gördüm,bire bir uyguladım. al gene ses gitti mk.yarın iş görüşmesi var yarra yan bastık.yetenek yok yetenek!

  36. Twat says:

    Çok göt yakar bu video.:)

    https://m.youtube.com/watch?v=5Xi0CKBS_WM

    Normalde çok sevmem bu tip videolar ama buradaki imitasyon tek tek hepsi harika olmuş. sabah sabah iyi güldüm.

    chuck

    @Twat, 10. saniyede kapadım. çok rahatsız edici.

    Twat

    @chuck, en sondaki dream theater’ı izleseydin keşke.:)

    Doğru, zaten öyle olması hedeflenmiş. pek çok fanın sinirlerini zıplatacak seviyede ama gerçeklik payı var işte hahah. Ac/dc, system of a down, black sabbath ve dream theater en beğendiklerim oldu.

    Dysplasia

    @Twat, geçen başka bir videosu daha koyulmuştu bu adamın. Tam agzının ortasına oturtmalık.

    Murad

    @Twat, Motörhead bölümünde istemsizce kahkaha atım :d

    deadhouse

    @Twat, Dediğin doğru. Amaç zaten sinir zıplatmak. 2 3 grup dışında hepsine güldüm. Muse, Motörhead, Lynyrd Skynyrd, Pink Floyd, Deep Purple ve Dream Theater tiplemeleri favorilerim.

    enemyofgod

    @Twat, çok seviyorum bu adamı iyi güldürüyor ama iyi de çalıyor

  37. Emre says:

    Bir grubunuz olsa ve bir cover albüm yapmaya karar verseniz hangi şarkıları seçerdiniz?

    chuck

    @Emre, hangi türde müzik yaptığımıza, kimin ne söyleyip neyi çaldığına göre o kadar çok değişir ki bu.

    ama genel olarak şunu söyleyeyim. Efsanevi grupların, klasikleşmiş parçalarından bir tanesini seçmezdim.

    Black Sabbath – Paranoid şarkısını coverlamayan mı kaldı? Ya da herhangi bir Pink Floyd hit parçasını.

    bunun dışında gene parça seçerken kesinlikle başka kimlerin o parçalara cover yaptığına bakardım. Mesela PanterA – Planet Caravan çok başarılı bir iş. Zaten büyük bir grubun bilinen bir parçasını yine kendi zamanında patlamış olan bir grup olabilecek en iyi şekilde yorumlamış. Bunu 30 sene sonra seçmeye gerek yok bence. Zirvede yapılmış çünkü.

    Kesinlikle yaptığımız müziğin türünün dışında, etkilendiğimiz grupların, sevdiğimiz herhangi bir parçasına yapardım. fazla ön planda olmamış-olmayan bir şarkı.

    bunu da albüm olarak değil en fazla EP olarak verirdim piyasaya. mümkünse de içerisine yeni parçalardan koyardım. yeni bir albüme geçmeden önce bir geçiş parçası gibi.

    en azından ben böyle yapardım.

    Emre

    Chateaux – White Steel
    Kramp – İstanbul Sokakları
    Axehammer – Break Down The Walls
    Whiplash – Burning Of Atlantis
    Bjork – Army Of Me
    Holocaust – The Tower
    Yavuz Çetin – Kurtar Beni
    Manilla Road – Tree Of Life
    3 Inches Of Blood – Axes Of Evil
    The Mars Volta – Conjugal Burns

    12ParmakBağırsağı

    @Emre,
    Slayer – Cult
    Deathspell Omega – Wings of Predation + Abscission
    Necrophagist – Epitaph
    Marduk – Hangman of Prague+Throne of Rats
    Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas
    Sylosis – Mercy
    Pantera – Strenght Beyond Strenght + Slaughtered
    Lamb of God – As the Palaces Burn + Remorse is for the Dead
    Meshuggah – Obzen
    Ulcerate – The Destroyers of All

    Bu listeden Obzeni ve Abscissionu yarım yamalak çalabiliyorum, Epitaphı hiç çalamıyorum. Kalanını gitar soloları hariç çalıyorum, ben ritim gitarist olurum bir solo gitarist gerekir. Gerçi bir grupla çalmayı denemedim, öyle daha zor olur. Evde tek başına çalmak daha kolaydır eminim. Onları da çalabilsem efsane setlist olurdu, çıldırırdım sahnede.

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, bunu okuyan davulcular bileklerini kesti.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, hahahaha, o açıdan düşünmemiştim. Cidden korkunç bir setlist olmuş.

    Aura magula

    @Emre, açılış playlisti
    1-necrophagist-stabwound
    2-Necrophagist-Foul body autopsy
    3-meshuggah-New millenium cyanide crist
    4-Meshuggah-bleed
    5-Pantera-Walk
    6-Mudvayne dig
    7-Sepultura-Territory
    8-Dissection-Where dead angels lie
    9-Dso-Apokastasis phantom
    10-Gorguts-Obscura
    11-Burzum-Dunkelheit
    12-Belphegor-Stigma diabolicum
    13-Bolt thrower-No guts no glory
    14-gojira-Oroborus
    15-gojira-Flying whales

    Murad

    @Emre, İleride At the Gates tribute band kurmak gibi bir hayalim var, özellikle ilk 2 albümü baştan sona yeniden kaydetmek istiyorum, tabi eğer nihayet gitar öğrene bilirsem, zira gitar öğrenmekle de bitmiyor iş, AtG dinleyip seven adamlar bulmak da lazım, ama bir topluluğa öncülük edecek derecede liderlik vasıflarına sahip değilim.

    Ama karışık bir playlist yapmam gerekiyorsa:

    Death – Evil dead
    Sepultura – Slaves of pain
    Entombed – Supposed to rot
    Dismember – On the frozen fields
    At the Gates – Through gardens of grief
    Hatesphere – The fallen shall rise in a river of blood
    Testament – The formation of damnation
    Misery Index – Day of the dead
    Sylosis – A dying vine
    Revocation – Invidious
    The Haunted – Shackles
    The Crown – Necrohammer

    ismail vilehand

    @Emre,
    Marduk – With Satan and Victorious Weapons
    Urgehal – Satanic Black Metal in Hell
    GG Allin – Bite It You Scum
    Carpathian Forest – Sadomasochistic
    Deep Purple – Highway Star
    Destruction – Nailed to the Cross
    Sepultura – From the Past Comes the Storms
    Hellhammer – Messiah
    The Doors – Break on Through
    Venom – Raise the Dead
    Dead Kennedys – Too Drunk to Fuck
    Terror – Relentless Through and Through
    The Exploited – Fuck the U.S.A.
    Sodom – Tombstone
    Merauder – Ratcatcher
    Nasum – Wrath
    Hatebreed – Facing What Consumes You
    Motörhead – Overkill

    Hiç üşenmedim, sanki bunları bir konserde çalarmış gibi sıralı yazdım. Hatta hoşuma gitti, kendime orijinallerinden playlist oluşturdum. Arada dinlerim.

    Dunedain

    @Emre,
    Neurosis-locust star
    Ulcerate-the lifeless advance
    Isıs-so did we
    Baroness-march to the sea
    Motörhead-stone dead forever
    Carcass-genital grinder
    Napalm death-more than meets the eye
    Nasum-shadows
    Cult of luna-back to the chapel town
    Depeche Mode-behind the wheel

    Dysplasia

    @Emre,
    Red Alert 2 oyun müziklerini coverlayan bir grubum olsun istedim 20 senedir.

  38. chuck says:

    az önce bir telefon aldım. iki tane arkadaşım motosiklet kazası yapmış. kullanan kişide alkol tespit edilmiş. şu an da hastanede ameliyat altında. kemikleri kırılmış ve bağırsakları ciddi hasar almış. neyse ki yaşayacak.

    arkasındaki arkadaşım ise maalesef vefat etmiş.

    sadece şunu yazmak istiyorum; siz siz olun, alkollü bir şekilde herhangi bir araç kullanmayın. nereye gidecekseniz gidin. ama araç kullanmayın. 50 lira taksi parası vermemek için, 45 dakika minibüste ayakta gitmemek için ne sizin sakat kalmanıza ne de başkasının hayatını kaybetmesi sonucu suçluluk duygusu ile yaşamanıza gerek var.

    Ahmet Saraçoğlu

    @chuck, başın sağ olun.

    Ashes of the Wake

    @chuck, başın sağolsun dostum

    Exorsexist

    @chuck, Kendim de motosikletçi olarak söylüyorum; asla ve asla alkollü olarak motosiksel kullanılmamalı! çevrenizde her zaman ”ya neaolacak yeaa” diyen dingiller olacaktır, lütfen kulak asmayın, kullanmayın, kullandırtmayın. araba da dahil tabii ki.

    Araba kullanıp kaza geçirdiğinde burnun bile kanamadan atlatabilirsin, fakat motosiklet kazalarının hiç affı yok, hasar çok büyük, vücutta oluşan yaralar çok ciddi, hele ki koruyucu ekipman kullanmıyorsanız.

    enemyofgod

    @chuck, başın sağ olsun

  39. Mert Nalvuran says:

    @Emre, Slayer – Evil Has No Boundaries, Descendents – Suburban Home, Dismember – Let the Napalm Rain.

    Güzel B Side oldu :D

  40. P L A G U E says:

    Yürü be Atalanta…bu akşam tüm iyi dileklerim sizinle. Sikin şu paris piçlerini.

    P L A G U E

    @P L A G U E, ………………….

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, dün sabah uyandığımdan itibaren aklımda hep Atalanta 1-2 PSG vardı. Tüm gün PSG 2-1 alır diye dolandım, sonra da kupon yapmadım. Yapaymışım iyiydi.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, senin iş de kötü olmuş ha. Basacaktın bi 20 lira tertemiz:) gece resmen delirdim, paris in kazanmasina sasirmadim elbette arada siklet farkı var bunda herkes hemfikir ama son dakika dönmesi kötü oldu. Ben italya kulüpleri her kulvarda başarılı olsun istiyorum(juventus hariç). Tek umut inter şu an. Zaten buraya kadar gelmişken olmazsa, yine uzun yıllar beklerler. Umarım alırlar avrupa ligini.

  41. Dün Atalanta-PSG – Skor: 1-2 dedim ama oynamadım, tuttu.
    Bugün Leipzig-Atletico – MS:2 – 2,5 alt oynadım bakalım.

    Ahmet Saraçoğlu

    Diego Simeone sen tatlış bir Aykut Kocaman’sın.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, “Messi ile Ronaldo aynı anda elinde olsa birini yedek oturtur.”

    S.A.Ç.

  42. SA says:

    Müslüm Gürses ve Metallica

    https://youtu.be/0H8M1FH1gHk

    Alttaki yorumlar efsane olmuş

    chuck

    @SA, müslüm gürses ve 2pac feat’inden daha iyi olmuş.

    amerika birleşik devletleri duman altı amk.

    https://www.youtube.com/watch?v=7UAdSm-w_jQ

  43. Çarşı pazar karışacak. Bu gece Barcelona-Bayern Münich.

    Normalde Bayern 3-0, 4-1 falan alırsa şaşırmam ama sonuçta Messi’yi de karşına almak istemezsin ahah

    Eşleşmelerin en acayibi bu maç bence. Sabırsızlıkla bekliyorum.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Barcelona, Xavi ve Inıesta ayarında bir oyuncuya sahip olmadığı için maçı kaybedecek. Rakitic ile Vidal ile Roberto ile olmaz o işler. Kupanın favorisi ise City bence. Ligi açık ara kaybetmenin verdiği hırs, Guardiola’nın Barça dışında bir takımla CL’yi kazanamamış olması gibi etkenler ve tabii son 2 aylık göz dolduran formları ile City ipi göğüsler diye düşünüyorum.

    Gökay

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben yine biraz şımarıklık yapıp Alt yazdım bu maça. Barca’ nın bu sezonki düşük tempolu, sıkıcı maçlarını ve Bayern’ in de ligi uzun süre önce bitirdiğini, Chelsea maçı kadar da tur biletinin yeri belli bir maç olmadığını da göz önünde bulundurdum tabii. Aralarındaki hiçbir maç alt bitmemiş, hatta neredeyse 3.5 alt bile bitmemiş, ama bugün kontrollü bir maç çıkar herkes yatar mı acaba. Denedik bakalım, yine Şampiyonlar Liginde uzatma izlemediğimizi de hesaba katarak 0’ da denedik. Bol şans oynayan tüm arkadaşlara :)

    Gökay

    @Gökay, Zamanında Liverpool Beşiktaş maçına alt alanlar gibi olacağım galiba ahahah

    Retrokafa

    @Gökay, 6-1 biter bu maç gs-real olur.

  44. Belhor41 says:

    Metallica ve Megadeth’in metal müzik dinleyen pek çok insan tarafından sürekli kıyaslamaya tabi tutulmasının en temel sebebi icra ettikleri müziğin yapısının benzer olması mı yoksa Dave Mustaine’in Metallica’nın eski üyesi olması mı?

    chuck

    @Belhor41, metal basınının big four etiketi.

    Rust in Peace.

    @Belhor41, megadeth dinlediği için kendini müzik gurusu sanan ergen ya da ergen zihniyetli insanlardan kaynaklanan bir muhabbet. Dave’in gruptan atılması olayını içselleştirip sanki kendisi atılmış gibi davranıyorlar, her fırsatta boklamaya çalışıyorlar. Megadeth fanları dışında kimse bu muhabbeti yapmaz zaten genelde.
    Favori grubu megadeth olan biri olarak bıktım arkadaş bu muhabbetten. Her megadethle ilgili şeyin altında görmekten bıktım bunu. Aşağılık kompleksli insanlar işte

    Dysplasia

    @Belhor41, İkisi de ‘Me’ ile başlıyor.

  45. Retrokafa says:

    Gs,Fb tranferleri diziyor,bizimkiler(bjk) boş boş oturuyor mk! 10 gün sonra Paok maçı var.Neciple,ersin’le, forvet larin’le paok’u geçemezsin! daha atiba bile imzalamamış antrenmana çıkmıyor. delirecem!

  46. Retrokafa says:

    Bayern barça’ya askerden gelmiş gibi davranıyor

    çaksu

    @Retrokafa, Maç özeti gibi maçtı ilk yarım saat.

  47. deadhouse says:

    Frenkie De Jong’muş, Matias De Light’miş. Ulan son yıllarda bunlar gibi vasatlara akıtılan para ile Afrika’nın su sorunu çözülürdü.

  48. 1-3 skor oynamıştım, 28. dakika 1-3′tü.

    cotard delusion

    @Ahmet Saraçoğlu, https://twitter.com/otagspor/status/1294358279745937412

    Bayern’e arkadan Hatebreed falan dinletiyorlar herhalde

    Twat

    @cotard delusion, kaç dakikadır olayın şokundayım şu videoya aşırı güldüm ama bu akşamki bayern’i temsilen hafif bile kalır video ahahahah. Böyle terör ve sanatın iç içe geçtiği bi futbol olamaz ya.

  49. ismail vilehand says:

    Almanlar neden böyle?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.