# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA’dan sürprizli Glastonbury filmi
30.06.2014

Glastallica.

METALLICA, bir süre önce bir hayli gürültü koparan Glastonbury konseri için bir film hazırlamış ve bunu, birkaç gün önceki konser öncesi intro olarak sunmuş. Filmi baştan sona izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Grup ayrıca, aşağıda görebileceğiniz tepkileri eğlenceli şekilde göğüslemek adına, festivalde bir de tişört satmış. Tişörtün önünde METALLICA, arkasında ise METALLICA’nın Glastonbury’de çalmasını protesto eden birtakım insanların yorumları yer alıyormuş. Aşağıdan görebileceğiniz MOGWAI yorumu ve JUDAS PRIEST vokalisti Rob Halford’un, Glastonbury’de headliner olacak ilk metal grubunun bir İngiliz grubu olması gerektiğini söylediği yorumu da dâhilmiş.

Meşhur İngiliz festivali Glastonbury, birkaç hafta önce, 27-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2014 etkinliğinde, METALLICA’yı 28 Haziran Cumartesi günü headliner olarak ağırlayacağını açıklamıştı. Genelde daha çok indie rock, pop, rap, dans ve dünya müzikleri gibi “metal olmayan” türlere yoğunlaşan festivalin bu kararına post-rock grubu MOGWAI’dan tepki gelmişti.

METALLICA’nın headliner olmasına tepki gösteren grup elemanlarından Barry Burns, METALLICA davulcusu Lars Ulrich’in “berbat davul çaldığını” söylemişti.

Burns’ün, Lars Ulrich hakkında söyledikleri şöyle:

“O herifin (Lars Ulrich) davul çalışını duymak için sabırsızlanıyorum. İnanılmaz derecede kötü. Adam berbat.”

Grubun vokalisti Stuart Braitwaite şöyle söylemişti:

“Sesimizi kesip de arka planda çalacak olan “Enter Sandman”i duymak için sabırsızlanıyorum çünkü sahne sıramız onlarla aynı saatte. Aslında pek umrumda değil. Onlar oldukça büyük bir rock grubu ve bu büyük bir rock festivali. Zamanda geri gidip 1989′a gidebilselerdi güzel olurdu. Metallica, 1989′da Glastonbury’de.”

Davulcu Martin Bulloch ise METALLICA’nın festivale dâhil edilmesiyle ilgili tartışmalı yorumlar gelmesine şöyle yorum yapmıştı:

“Bu çok normal, çünkü çok kötüler.”

Müzik dünyasında epey tartışma yaratan bu konuya METALLICA’dan da cevap geldi. Lars Ulrich’in konuya dair açıklaması şöyle:

“Glastonbury İngiltere için büyük anlamlar taşıyan bir festival ve biz de buna saygı duyuyoruz. Ancak insanlar birilerinin bizle ilgili imza kampanyaları başlatmasından veya birtakım insanların bizle ilgili atıp tutmasından bahsetmeye başlıyorsa, durum garipleşiyor.

Biz baya kalın derili bir grubuz. Bu tür şeyler bizi etkilemez. Eğer Mick Jagger veya ARCTIC MONKEYS’den Alex Turner veya KASABIAN’daki iyi çocuklar böyle şeyler deseler anlayışla karşılarım. Ama herhangi bir gruptaki alâkasız bir kişi bunları diyorsa, “Hö? Ne? Siz kimsiniz?” diyesim geliyor.

Glastonbury bu gezegendeki en büyük, en harika festival ve biz de Cumartesi gecesi headliner olarak sahneye çıkacağız. Siz de gelin. Eğleneceğiz.”

  Yorum alanı

“METALLICA’dan sürprizli Glastonbury filmi” yazısına 90 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    bu haberi bana metal müziğin çok derinlerinde olmayan, gayet yüzeysel dinleyen ve takip eden bi arkadaş gösterdi, benim de tek tepkim şu oldu; “Mogwai’nin amına koyim.”. sonra hiç bu haberi okumamış gibi hayatıma devam ettim. fazla uzatmayalım bence. “Mogwai’nin amına koyim.”. bu kadar basit…

  2. Soul Eater says:

    MetallicA INC., SLAYER LTD veya IRON MAIDEN HOLDING…hepsi aynı işe hizmet eden şeyler artık. boş beleş konuşan parayı götürmüş tipler. kapitalizme sövüp bunları dinleyen, bunlara para kazandıranlar da olacaktır elbet. Bunlar normal şeyler de hala bitmemesi ilginç. İnsan işte diyip geçecen. Bunları ilahlaştıranlar yüzünden buralara geliniyor sadjksadsjkadjsad ne diyorum lan ben size ne lan gidin işinize gücünüze bakın. müzik yapmayı unutmuş grupların avukatları birileri de diğerlerinin anti fanı komedi…

    dega

    @Soul Eater,

    hizmet ettikleri şey sence nedir?

    fanı olduğun grubun ürününü satın almakla, antikapitalist olmak arasında nasıl bir ilişki kurulabilir? antikapitalist adam kimdir?

    evet james hetfield bir ilahtır. ilahın anlamı : Bir alanda yaratıcılığı ile hayranlık uyandıran, çok beğenilen, çok tutulan kimsedir. evet bruce dickinson james hetfiedl steve harris sapına kadar ilahtır. ve grubun fanları bu adamları çok normal şekilde ilahlaştırır. bu normal bi heavy metal fanı davranışıdır.

    gelinen nokta sence nedir? metallica ilahlaştırıldığı için hangi dramatik noktaya gelinmiştir?

    müzik yapmayı unutan adam o şarkıları peşpeşe o tempoda çalamaz. bu da ayrı bi konudur.

  3. culus says:

    He amına koyayım bi’ siz biliyorsunuz ya kapitalizmi , sistemin dişlilerini falan filan . Geçin bu ayakları

  4. Lifelover says:

    Metallica’ya laf atıp prim yapmaya çalışanların modası geçmemişmiydi ya ? Yazık..

  5. Korhan Tok says:

    Film müthiş olmuş. T-shirtler de keza. Ulusun Metallica.

    http://www.youtube.com/watch?v=aOpFwenbV3o Bu da full Glastonbury konseri.

    Tam yerinde şarkı seçimleri, ekstra bir efor ve performans ile görüleceği üzere Glastonbury snobluğunu yerin dibine sokmuş Metallica. <3

  6. Ömer Kus says:

    Ayar uzerine ayar vermisler valla. Iste bu yuzden Metallica.

  7. baha says:

    glastonbury’nin gediklilerinden jack white’da metallica’yı enter sandman’in melodisi ile selamlamış. 45. dakikada… :)

    http://www.youtube.com/watch?v=z2nmKqaH0_s&feature=youtu.be

  8. dega says:

    o festivalin mavi akan kanı artık kırmızı akıyor, ne yapacaklar artık bundan sonraki seneler o da ayrı bir merak konusu benim açımdan.

  9. dahmer says:

    metallica sinekten yağ çıkarır yağ. load albümü ile biz artık değiştik vs diye zırlayan sonra da metalciyik aq diyen liseli ergen gibiler. neyse bakın paranıza glaston mlaston götürün yakında belediye festivallerine de giderler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.