# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA’dan sürprizli Glastonbury filmi
30.06.2014

Glastallica.

METALLICA, bir süre önce bir hayli gürültü koparan Glastonbury konseri için bir film hazırlamış ve bunu, birkaç gün önceki konser öncesi intro olarak sunmuş. Filmi baştan sona izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Grup ayrıca, aşağıda görebileceğiniz tepkileri eğlenceli şekilde göğüslemek adına, festivalde bir de tişört satmış. Tişörtün önünde METALLICA, arkasında ise METALLICA’nın Glastonbury’de çalmasını protesto eden birtakım insanların yorumları yer alıyormuş. Aşağıdan görebileceğiniz MOGWAI yorumu ve JUDAS PRIEST vokalisti Rob Halford’un, Glastonbury’de headliner olacak ilk metal grubunun bir İngiliz grubu olması gerektiğini söylediği yorumu da dâhilmiş.

Meşhur İngiliz festivali Glastonbury, birkaç hafta önce, 27-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2014 etkinliğinde, METALLICA’yı 28 Haziran Cumartesi günü headliner olarak ağırlayacağını açıklamıştı. Genelde daha çok indie rock, pop, rap, dans ve dünya müzikleri gibi “metal olmayan” türlere yoğunlaşan festivalin bu kararına post-rock grubu MOGWAI’dan tepki gelmişti.

METALLICA’nın headliner olmasına tepki gösteren grup elemanlarından Barry Burns, METALLICA davulcusu Lars Ulrich’in “berbat davul çaldığını” söylemişti.

Burns’ün, Lars Ulrich hakkında söyledikleri şöyle:

“O herifin (Lars Ulrich) davul çalışını duymak için sabırsızlanıyorum. İnanılmaz derecede kötü. Adam berbat.”

Grubun vokalisti Stuart Braitwaite şöyle söylemişti:

“Sesimizi kesip de arka planda çalacak olan “Enter Sandman”i duymak için sabırsızlanıyorum çünkü sahne sıramız onlarla aynı saatte. Aslında pek umrumda değil. Onlar oldukça büyük bir rock grubu ve bu büyük bir rock festivali. Zamanda geri gidip 1989′a gidebilselerdi güzel olurdu. Metallica, 1989′da Glastonbury’de.”

Davulcu Martin Bulloch ise METALLICA’nın festivale dâhil edilmesiyle ilgili tartışmalı yorumlar gelmesine şöyle yorum yapmıştı:

“Bu çok normal, çünkü çok kötüler.”

Müzik dünyasında epey tartışma yaratan bu konuya METALLICA’dan da cevap geldi. Lars Ulrich’in konuya dair açıklaması şöyle:

“Glastonbury İngiltere için büyük anlamlar taşıyan bir festival ve biz de buna saygı duyuyoruz. Ancak insanlar birilerinin bizle ilgili imza kampanyaları başlatmasından veya birtakım insanların bizle ilgili atıp tutmasından bahsetmeye başlıyorsa, durum garipleşiyor.

Biz baya kalın derili bir grubuz. Bu tür şeyler bizi etkilemez. Eğer Mick Jagger veya ARCTIC MONKEYS’den Alex Turner veya KASABIAN’daki iyi çocuklar böyle şeyler deseler anlayışla karşılarım. Ama herhangi bir gruptaki alâkasız bir kişi bunları diyorsa, “Hö? Ne? Siz kimsiniz?” diyesim geliyor.

Glastonbury bu gezegendeki en büyük, en harika festival ve biz de Cumartesi gecesi headliner olarak sahneye çıkacağız. Siz de gelin. Eğleneceğiz.”

  Yorum alanı

“METALLICA’dan sürprizli Glastonbury filmi” yazısına 90 yorum var

  1. motörizer says:

    illa ki sevsinler demiyoruz ama saygı duymaları lazım. berbat olsalardı bu kadar fazla sevilmezlerdi.

  2. Ömer Kuş says:

    Bu yorumu ben de gördüm ve o kadar uyuz oldum ki. Sanki Metallica ile aynı anda çıkacakları için gıcık kapmışlar gibi. En komik kısmı “Metallica oldukça büyük bir rock grubu.” (Orijinali de “Metallica is a pretty big rock band.”) dedikleri yer ssdfasd. Onu görünce insan ciddiye alamıyor.

  3. B U R Z U M says:

    Mogwai y.rrak yesin aq!!! Metallica fanboyu yada metallica ya tapan bir adam degilim kesinlikle ama hakkaten biraz saygi lan!!! Metallica lan bu isminin karizmasi yeter…

  4. Baileys says:

    Ulan sonra savununca fanboy oluyoruz neyse bir iki kelime etmek istiyorum, üç kuruşluk herifler kalkıp böyle ileri geri konuşuyor ya cidden kendilerini küçük düşürüyor.Metallica nın yerinde olsam çıkarım sahneye full setlist’imi çalarım son da’da itin… sokar gibi konuşma yaparım çıkar giderim.Yani şöyle düşünmek lazım kalkıp lars veya james kazara biz Black sabbath dan, İron Maiden’den vs.. daha iyiyiz veya daha çok kişiye hitap ediyoruz dese çarmaha gereriz burda ama konu metallica olunca kimsenin sesi çıkmıyor,çünkü ünlüler ve bu herkese Metallica ya bok atma hakkı veriyor.Son olarak James girmez böyle polemiklere fakat bir ağzının payını vermesini beklerim kendini bilmez çakma postmodern hippie tayfasına.

  5. Nakruf says:

    Lars zengin lan pis fakirler

  6. northern says:

    olm bu geyikleri (cidden, geyik oldu artık bunlar) 15 yaşındaki ergenler bile artık yapmaz oldu lan. harbi yazık.

  7. Ediz Mudul says:

    yahu siz kimsiniz ki dünyayı rock ve metal müziğine alıştıran bir grubu böyle eleştiresiniz? daha ismini duymadım ben adamların :D yani sanki metallica 15 yaşında ergenlerden kurulmuş dandik bi cover grubu gibi bahsetmeleri cidden ayıp.metal dünyasında metallicaya bok atıp prim yapmaya çalışanlara ayar oluyorum

  8. gerekli says:

    reklam yaptı mogvay

  9. Görkem Yücesoy says:

    amk bu saatten sonra Mogwai dinleyesim olsa bile dinlemem bu ne biçim trip, ergenler bile yapmaz şu muhabbeti. Yarrak kafalılar ya ahah.

  10. patognomonic says:

    Ya adamlar espri yapti ama haber carpitildi, ya da Metallica’ya bok atarak popülaritelerini artirmak pesindeler. (Müthiş analiz)

  11. Hellkaiser says:

    MOGWAI’nin babaannesi kaşar.

  12. Son of Moonshine says:

    Adamlar metal müzik yapsa belki anlıcam dediklerinizide ama adamlar metal müzik yapmıyor ki. Ha indie camisında da Metallica yı çok seven insan var. Görüldüğü gibi sevmeyeni de var. Ayrıca Metallica’ya saygı duyulmasınıda anlamıyorum. Biri, yada birileri metalicayı sevmeye bilir. Ayrıca adamlar durup dururken metalica berbat yeah dememişler. Adamların işine taş koyulmuş. Onun üzerine görüş belirtmişler ki prim yamak istediklerini zannetmem bu yüzden. Ve böyle bir festivalde de metalicaya yer yok artık bi zahmet. Hatta al sana Metalicaya saygı duymaman için bir sebep. Saygı saygı nereye kadar zaten arkadaş. Ozzy Motorhead gibi grupların hayranı olmasına rağmen Beatles’tan kusucak derece nefret eden birsürü insan evladı var. Köklere doğru gidersek bu işten çıkış yok. Adam sevmiyo arkadaş zorla güzellik olmaz. Daha neyin derdindesin seviyosan dinle. Dinleme diyen mi var :D

  13. serdar91 says:

    bu vakanın dışında birde james’in avcılık hobisi üzerinden yürütülen bir karalama kampanyası var. metal injection v.s’yi takip edenler görmüşlerdir. bunu da geçtim loudwire’da metallica vs iron maiden karşılaştırması var(kim daha iyi babında).

  14. Reroute to Remain says:

    Metallica’nın son hali bencede berbat. Lulu olsun & lords of summer olsun.

  15. nepenthe says:

    Metallica ile aynı saate denk gelmeleri fena koymuş.Muhtemelen çalacakları esnada çok daha kalabalık bir kitle Metallica’yı dinliyor olacak.Haset kötü şey.

  16. Hakan Atay says:

    Hııı, lars müslüman bi kere tmm mı.s.s.s.

  17. Deathamphetamine says:

    Böylece hayatımda ilk defa MOGWAI dinlemiş oldum.

  18. Cattle Bilmemne says:

    Ozzy’den gelsin; Who the fuck is Mogwai?

    someone

    @Cattle Bilmemne, 1 hafta sonra da Mogwai ile reklam filminde oynasın değil mi :)

    Cattle Bilmemne

    @someone,O değilde ne siktirboktan bir isimmiş lan bu, sabahtan beridir beynimin içinde dönüyor ne alakaysa.

  19. emre koçak says:

    doğru söze ne denir.
    saygı duydum sonunda camiadan biri çıkıpta gerçek düşüncelerini açıklayabilmiş.

  20. Gazapkulu says:

    Tam malmış la bu Mogwai.Akıllarınca laf atıyorlar bir de.Metallica’yı anca Dave Mustaine taşlayabilir:D

  21. Osman says:

    Helal lan, bunları diyebilmek göt ister. Bide Lars hakkaten çok kötü neyin kafasındasınız la?

  22. sefagn says:

    metalikaya kötü demek ne demek lan çarpılır kalırsınız yeminle. bu arada bu metal müzik hayranlarının larsa kötü demesinin sebebi gerçekten o kadar kötü olması değil onu dave lombardoyla falan kıyaslamaları. yada metalikayı dünyanın en iyi grubu olarak gördüğümüz için larsa yetersiz diyoruz yoksa kendi içinde değerlendirildiğinde o kadarda kötü değil.

    sefagn

    @sefagn, dur hızımı alamadım biraz daha saydırıyım. o aşşağıladığınız lars metalikayı kurarak müzik tarihini değiştirmiş bir herif, sırf bunun için bile biraz hatta ne birazı derin bir saygıyı hakediyor bu adam. aynı yerde çalıyoruz diye gurur duymanız gerekirken artislik yapıyonuz aq. neyse şimdilik rahatladım daha sonra gelip biraz daha saydırırım belki

  23. eXozmen says:

    Sevmiyorsan da saygı duy oç. Grubun davulcusu “They’re shite” gibi bir ifade kullanmış, yani herif şu lafı söylemese, ‘bunda bir şey yok abi, adamlar fikirlerini açıkça belirtmişler’ diyerek kısa bi yorum atıp kaçacaktım.

    “Onlar oldukça büyük bir rock grubu” http://i.imgur.com/HBMUu4y.gif

  24. Can Gelgeç says:

    MIHTEĞĞLLİKAH fanboyu değilim, fanı bile olduğumu söyleyemem de, şu yaptıklarının gerçekten 17 yaşındaki tumblr kızlarının ahkam kesme metodundan HİÇ BİR farkı yok. Gerçi şu yaptıkları balondan snobluk hareketiyle diledikleri ilginin yarısından çoğunu almışlardır bile.

  25. baha says:

    glastonbury’de metallica’nın ne işi var? çok saçma bir karar olmuş. orası mogwai v.b. grupların düdüğünü öttürdüğü yer ve ayrıca da mogwai çok haklı. kimse orada enter sandman’i duymak istemez.

    Roquen

    @baha, Enter Sandman’i duymak istemeyen adam, gider mogwai dinler hacı dayı o zaman, kimse zorla metallica dinletmiyor ki kitleye. Ayrıca bireysel bazda festivale gidecek herkes adına konuşabiliyor olman da enteresan. hangi mantığa göre “kimse duymak istemez?”

    hasetinden geberen adamların, çirkin açıklamaları. evet, kimse kimseye saygı duymak, sevmek zorunda değil. lakin ki, mogwai ney la? müzikseverler olarak metallica’ya laf atan adamlar, aynı sektördeyse, neyi başardıklarını, kime hitap ettiklerini bilmek isterim ben mesela. bu zamana kadar ne yapmışlar? hangi konuda iz bırakmışlar, kimi etkilemişler? müziğe ne katkıları olmuş bu zibidilerin?

    baha

    @Roquen, zaten öyle olacak enter sandman’i duymak istemeyen kitle mogwai izledikten sonra alandan ayrılacak bu kadar basit. mogwai ne mi? metallica’nın heavy metal müziğine katkısı kadar adamların post rock müziğine detaylı bir şekilde katkıları olmuş, sınırlarını çizmiş ve kendisinden sonra gelen gruplara öncü olmuştur. mogwai ne mi? mogwai, come on die young’dır, happy songs for happy people’dır, hawk is howling’dir. biraz geniş bakın olaya. öyle taş atmakla olmuyor.

    Deathamphetamine

    @baha, oraya sadece enter sandman dinlemek için bi milyon kisi gitcek burada fuele o kadar kişi gitceği gibi hangi kafayla böyle bir yorum yazdın cidden bu kadar saçma bi yorumu bu sitede ilk defa görüyorum.

  26. Roquen says:

    Lars’ı eleştiren eleman dom famularo yahut virgil donati olabilir. çok kesin konuşmuş. vinnie colaiuta da olabilir. demek ki… hayır kendini ne zannediyosa : /

  27. ali ihsan balı says:

    Açıklamalar çok çocukça belki ama Glastonbury gibi bir festivalde de Metallica’nın iyi karşılanmaması normal aslında.
    Rakınkok’a 50 Cent geldiğinde de olay olmuştu mesela. Ya da Wacken’de, Brutal Assault’ta Mogwai’nin çıktığını düşünün. Benzer tepkiler olurdu bence.

    Ama Metallica YARRAMI kötü grup onu da ekleyeyim ahah.

  28. Ömer Kus says:

    Bunu bir Metallica fani olarak soylemiyorum ve Mogwai’yi kucumsemek icin de soylemiyorum ama Glastonbury’de de olsa, Mars’ta da olsa Mogwai ile Metallica ayni anda calarken Mogwai’yi izleyen kitlenin daha fazla olacagini savunan kisi cidden cok farkli kafalarda yasiyordur bence. Zaten sahneye cikis saatlerine ve toplam calis surelerine baktim, Metallica 21:45-23:45 arasi cikip bariz headliner olarak 2 saat calarken Mogwai diger bir sahnede 23:00-00:15 arasi cikip 1 saat 15 dakika caliyor.
    Bir de arkadaslar sunu kabul edelim Metallica turler ustu bir grup. Boyle bir festivalde calmalarini hic garipsemiyorum. E alin yani Iron Maiden da su festivalde calacak:

    http://www.bravallafestival.se/

    Kanye West, Chance the Rapper, bilmem ne. Sonucta calan grup Cannibal Corpse degil ki anasini satayim.

    ali ihsan balı

    @Ömer Kus, Senin dediklerin daha mantıklı geldi açıkçası. Normalde Glastabury’e gelmeyecek olup Metallica için gelen bir sürü insan olur orada.

    Beleg

    @Ömer Kus, abi resmen kafam karıştı linkteki festivali görünce. Bir “aa metal” bir “aa pop” bir “aa alternatif” diye diye okudum tüm sayfayı. Festivalin adı “Ne olursan ol gel Fest” falan olabilirmiş harbiden.

  29. “X grubun Y festivalinde işi yok.” demek gibi bir durum kalmadı artık. Merak edenler Avrupa’daki bilimum showcase festivaline, Deafheaven gibi indie çevrelere göz kırpan grupların çıktığı festivallere ve Omar Suleyman vakasına bakabilirler. O devir çoktan kapandı. Her festival ne kadar fazla kitle çekebiliyorsa o kadar iyi mantığı ile ilerliyor.

    Mogwai elemanlarının dediği şeyler çocukça, gerek yok. Bazı post-rock grupları sahnede geyiğine Raining Blood’ın introsunu falan çalıyor, herkes bir şekilde muhatap oluyor bu müzikle. Sev, sevme ona kimse bir şey demez ama Metallica gibi gruba “pretty big” diye yavşak yavşak sırıtıp sıfat yakıştırmak cidden saçma. 3 albümdür sıçıyorsunuz, biz laf ediyor muyuz şerefsiz Mogwai?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, henüz Sunbather’ın 1 notasını bile duymamış olmam ve aylardır çok merak etmem…

    sefagn

    @Batuhan Bekmen, misal yukarda ömerinde örnek verdiği festivale bakmak lazım >> http://www.bravallafestival.se/ bir yanda iron maiden bir yanda kanye west bir yanda trivium öte yanda laleh, chance the rapper falan var ilginç gerçektende

  30. saw you drown says:

    Herkes demiş ki ‘Metallica fanboyu değilim ama’

    Ben de diyorum ki; Sapına kadar Metallica fanboyuyum. Ve sen Mogwai. Bundan sonra koru kendinden beni! Sizi tüm müzik muhabbetlerinde, forumlarda yerle bir etmeye çalışmasam adam değilim!

    Sen kimsin lan! Kimsin oğlum! Yeryüzünün yaşayan en meşhur grubunun burada ne işi varmış! Lars kötü veya berbat. Festivalde yer almalarıyla Lars’ın ne alakası var? Bir de utanmadan headliner olmalarına kıllanmış. Metallica bir festivalde sadece Iron Maiden’ın altında çalabilir, geri kalan dünyanın tüm gruplarının üstündedir. Bu kadar basit. Bunu algılayamayacak kadar sığ fikirli bir adammışsın.

    Fikrini söylersin tamam. Ama ’1989, glastonbury, enter sandman, büyük bir rock grubu’ gibi alaycı bir dil, bunlar olmaz, kesinlikle kabul edilemez!

    Lawleds

    @saw you drown, Herkes(çoğu kişi işte) burda Mogwai’nin çocukça davranışı yüzünden Metallica’yı savunuyor. Ama gelip de senin gibi konuşan Metallica fanboyları da Metallica’nın kalitesini düşürüyor, bilgin olsun. Neye göre tüm grupların üstünde dostum? Sus, bilenler konuşsun.

    Mogwai, Metallica ile çalmak istemiyor olabilir. Ama keşke bunu çocukça sözlerle değil de doğru düzgün dile getirselerdi.

    saw you drown

    @Lawleds, Neye göre mi? Kafan mı güzel senin. Bir ölçme aleti yok tabi bunun. Ama dünyanın en meşhur grubu gidip herhangi bir festivalde headliner olmayacakta ne olacak?

    Reroute to Remain

    @saw you drown, Judas Priest’den üstün olamaz :)

    Jester

    @saw you drown, Uzun adam Metallica, eheh. ADRES VER MOGWAİ.

    DrAQA

    @saw you drown, Kanka şu sitede TAAKE’den sonra en merak ettiğim adamsın yeminle, yanlış anlama vallahi sevgimden, nasıl TAAKE siteye yorum attığında işi gücü bırakıp hemen okuyorsam, senin yorumların da o hale gelmeye başladı. :) Sevgiler saygılar.

  31. Can Gelgeç says:

    @necmi baltra,

    Evet, gerçek anlamda ergenlik yaşla başla değil zaten, ergenlik “fanboyluk” yapıp ona buna yıkıcı eleştiri yapma dürtüsünü kontrol etmekte zorluk çeken her insanın içinde, buna 75 yaşındaki dedeler de dahil. “Önce çalmayı öğrenin adam gibi.” diyeni de dahil. Önüne gelene “ergen” titrini laps diye yapıştırma modası zaten başlı başına ergenlik sendromunu içinde ülser olurcasına yaşayan insanların çıkardığı bir şey başlı başına.

    Ayriyetten “ben trolüm ehehğ” formatında adam da o kadar fazla ki, bahsedilen kıvamdaki postlara ciddi olarak cevap atmak da ayrı bir sazanlık oluyor tabi.

  32. Soul Eater says:

    Milleti birbirine düşürmüşler büyük Troll atmışlar.

  33. ali ihsan balı says:

    Mogwai’nin açıklamaları ve James hakkında başlatılan kampanyayı üst üste koyunca her şey daha bir yerine oturuyor. Şu yazı da baya faydalı
    http://metalhammer.teamrock.com/features/2014-06-05/blog-the-real-reason-james-hetfield-is-being-hunted-over-glastonbury

  34. sueda says:

    hâlâ böyle muhabbetler var mı :D ilginç.

  35. GiantZillerIndo says:

    tracy gibi bi şarkı yapmışsın aq evladı. tutup olanca iskoçluğumla “eheh o şarkınız çok pretiybik” desem hoşuna gider mi? mobidik mobidik konuşmayın ya.

    GiantZillerIndo

    @GiantZillerIndo, beriki de lars’ı boklamış asdalskjdş sanki bana stewart copeland aq.

  36. onurtoptas says:

    Metal dinleyen kitle/müzisyen post rock’a oldukca sıcak, anlayışlı bakabiliyor ve keyif alıyor(ben de) ama görünen o ki bu indie’ci, britçi postçu tayfa hakikaten sik kafalı. Hiç şaşırmadım, cidden bu britanyalı metal dışı müzik piyasası embesil dolu.

    Ayrıca kötü çalıyorsa çalıyor, sanki senin götünde çalıyor itoğlu it. Kendi işine bakmak yerine Metallica’ya ergen gibi sataşarak mı dinleyicini artıracaksın zübüş?

    Ediz Mudul

    @onurtoptas, açıkçası,indie müziğe çok uzak değilim metal dinleyicisi olarak. ama post-rock’a bayağı mesafeliyim.acayip saçma bir müzik gibi geliyor bana bilemiyorum.içinde -post eki olan genelde hiç bir şey tam anlamda özgün olamıyor zaten

  37. cemal okko says:

    Mick Jagger’in cevabı: Lars who??

  38. hen says:

    Ulrih’çiğim.

  39. ManOmeR says:

    Metallica’ya uyuz olan biri olarak genellikle bu gruba bok atılması hoşuma gider açıkçası ama bunun, post rock yapan bir grubun haddine olduğunu düşünmüyorum. Lakin Metallica’dan çok daha metal olan ama popüler olnadığı ve tiki ergenlere hitap etmediği için isimleri daha az duyulan, albümleri daha az satan her grubun hakkıdır bu herifleri eleştirmek.

  40. Kürşat says:

    cCc Lars cCc

  41. Durakonis says:

    Mogwai elemanlarının yaptığının trollük olduğuna katılmıyorum. Fazla net tespitlerdi sadece. Bambaşka ve kusursuz stilde çalan bir davulcuya Lars berbat gelebilir, zira her vuruşunda kusur var hemen hemen. Bence o kadar da berbat bir davulcu değil. Ama “off One’ın orada insanın yapamayacağı şeyler yapmış”çılar yüzünden bıktık adamdan. Çoğu sorun “kraldan çok kralcılar” yüzünden yaşanıyor bence. Gözlemime göre, bu nefret durumlarının asıl sebebi eleştiri kabul edemeyen, ama sürekli “dünyanın en iyi grubu” diye aabartıp duran fanlar. Çerezimi alıp keyifle de seyretmem böyle şeyleri, genelde sakince okurum ama bazen çekilmez olabiliyor hakkaten.

    Ömer Kuş

    @Durakonis, trollük yaptıkları ve/veya ilgi çekmek için yaptıkları gayet ortada bence. “Metallica is a pretty big rock band” diye komik bir lafı böyle bir amacı olmayan hiçbir grup söylemez.
    Dünyanın en iyi grubu değil, ama net bir şekilde dünyanın en büyük metal grubundan bahsediyoruz şurada.

    Durakonis

    @Ömer Kuş, Neden kendi fikirleri olmasın? Bence demişsin, ben de “bence dünyanın en büyük değil, en popüler grubu” diyeyim o halde.

    Batuhan Bekmen

    @Durakonis, Rekamlarla ortada olan şey ile ilgili bir “fikir” oluşturulamaz çünkü. Metallica “pretty big”i aşalı çok oldu. :)

    Durakonis

    @Batuhan Bekmen, Nereye gelmeye çalıştığınızı bilemiyorum, ama en popüler ve en büyük ayrımını üniversite başında yapmıştım. Sizin görüşünüze de saygı duyuyorum.

    saw you drown

    @Durakonis, Abi o zaman bize öğret de öğrenelim ya. Biz de ayrımını varalım bu işin. Ha bir de gerçekten merak ediyorum. Metallica değilse dünyanın en büyük metal grubu kim?

    Durakonis

    @saw you drown, Dünyanın en iyi şusu, dünyanın en iyi busu diyen biri değilim. Belli dönemler gaza gelip demişimdir elbette, ama uzunca süredir “en sevdiğim”, “teknik olarak en iyilerden”, “favori gitaristim” gibi tabirler kullanıyorum. Bu öğretilecek, öğretilmeyecek birşey değil bence. Bana göre en çok satan, en büyük kitlelere hitap eden gruplar “en popüler”dir, sana göre en büyük olabilir. Metallica’ya bir garezim yok, bazı şarkılarını aşırı severim. Hiç sevmediğim şarkısı da çok azdır, çoğuna karşı da nötrümdür.

  42. carcass surgical steel says:

    lars ı taktır ettım. sevıyeseını dusurmeden olgun az ve öz bır cavp vermıs he suda bır gercek trash metalın kıtabınıda metallıca yazmıstır dıyebılırım cunku her sarkısı ve her albumu harıka sarkıları klasık gruplar gıbı tek duze degıl rıflı nakaratlı ve sololo yazılan mukemmel sarkılar bu yuzden metallıca 6 7 yılda bır album cıkarmasının en buyuk payıda bu ben death magnetıcı hala dınlıyorum beyond magnestıch ep sıde muhtesem yenı albumlerınıde sabırsızlıkla beklıyorum

  43. 002728 says:

    iki taraf da öpüşüp, barışsın bence.

  44. Sons of papa het says:

    şımarık bir ingiliz grubu işte kurcalamayın. çoluk çocuk aq.

  45. zinhar says:

    Tamam Load’dan bu güne neredeyse yirmi yıldır efsane bişey yapmadılar. Tamam çocukluğumdan beri Lars’ın tekniği, gevezeliği eleştirilir de.. Mogwai ne lan ?

  46. abcd says:

    Müzisyen bir arkadaştan alıntıdır:
    “Mogwai Metallica’yı eleştirmiş. İyi etmiş, niye bu kadar büyüdü ki bu olay? Tamam konuşulsun da niye herkes Metallica’nın avukatı oldu? Onların kendi avukatları var zaten, zamanında görmüştük (bkz. Napster davası). Maalesef bu yazıya başlarken de daha sakin olabilmeniz için “Ben de Metallica’yı çok seviyorum ama…” diye başlamak durumundayım. “…ama eleştirebilirim”. Hem de ben hiçbir zaman çoğunluk gibi “Black Album’den sonra çok bozdular” da demedim, Load ve ReLoad başucu albümlerim arasındadır; bilen bilir.

    Her eleştiriye “O zaman daha iyisini yap da görelim” demeyi bırakın. Oldu olacak enstruman çalmayanlara müziği yasaklayın da tam olsun. Müzik, birileri dinlesin diye yapılıyor, dinleyen herkes beğenmek zorunda değil, beğenmeyen herkes müzisyen olmak zorunda değil, beğenmeyen ve müzisyen olanlar da “sana göre” daha iyisini yapmak zorunda değil. O zaman Ankara havalarına laf etmeyin. Git Ankaralı Namık’dan daha iyi müzik yap, ondan sonra konuş.
    Ya da şöyle bir örnek vereyim; bir sağ kanat oyuncusu takımının kalecisini eleştiremez mi? Önce daha iyi bir kaleci mi olması gerekir? Volkan’a küfreden adamlar hayatında kaç tane penaltı kurtarmıştır? “Metallica’ya laf yok, saygı duy!” diye asasını yere vuran vatandaşlar Fatih Terim’e laf etmek için kaç takımın antrenörlüğünü yapmıştır?
    Dönem sonunda “Notum çok düşük geldi, hoca da iyi anlatamıyor zaten” diyen öğrencilerden kaçı bugüne kadar herhangi bir konuda ders vermiştir? Bir işyerinde “Göt müdür” diyen çalışanlardan kaçı patronluk yapmıştır?
    Bunlara verecek cevabınız yoksa, bir zahmet her eleştiriye tuzlukla koşmayın.

    Şu halinizle maalesef Tayyip Erdoğan’dan çok farkınız yok. Sporcu eleştirir, “Formanı çıkar gel” der; hukukçu eleştirir, “Cübbeni çıkar gel” der; halk eleştirir, “Aday ol, daha iyisini yap” der. E sen buna tepki gösteriyorken neden eleştiri şartı için daha iyisini yapma şartı getiriyorsun?

    Önce kendinizi eleştirmeye başlayarak zihninizin tabularını yıkın. Sonra dünyanın ve dünya üzerindeki her şeyin ne kadar eksik, kusurlu olduğunu görün ve eleştirinin doğal bir şey olduğunu fark edin. Bırakın insanlar eleştirsinler, siz de eleştirin. Mogwai eleştirdi diye “Mogwai kimmiş?” de demeyin. Asıl siz kimsiniz?”

    Korhan Tok

    @abcd, Bu konuya yapılan tüm yorumları okudum ver içlerindeki en saçma yaklaşımın arkadaşınınki olduğuna kanaat getirdim.

    abcd

    @Korhan Tok, Neden?

    Korhan Tok

    @abcd, “Her eleştiriye…” diye giren paragraftan itibaren zaten bambaşka bir konuya girmiş. Üstelik başta savunduğunu sonda kendi kendine çürütüyor. Teoride olması gerektiği gibi duran bir şeyi savunmaya çalışmak pratikte her zaman kolay olamayabiliyor ne yazık ki. Arkadaşın da bu tufaya düşmüş. Üzerine pek düşünülmeden yapılan bir snobluk çabası baya elde patlamış gibi göründü bana bu yazılanlardan. Ya da gerçekten basit bir düşünce sistemi var arkadaşının. Bir de dediğim gibi düşüncelerin baya alakası yok aslında olan bitenle. Bu yüzden öyle bir yorum yaptım.

    abcd

    @Korhan Tok, Teşekkürler :)

    saw you drown

    @abcd, Mogwai’nin yeni davulcusu.

    Kuaför Tugay

    @abcd, bu aralar en boktan konularda bile megabytelarca yazı yazmak moda oldu galiba.herkes iki kelimeyi yan yana getirebildiğini göstermeye çalışıyör

  47. B U R Z U M says:

    yukarıdaki eleman aşırı zeki beyler bakın nasılda mükemmel ayar vermiş bize:):):):):) ahahahahahaha:):):):)

  48. mKeles says:

    Ciddiye bile alinmaz. Yaziyi okuyunca cocuksu triplerde olduklari sonucunu cikariyorum sadece. Ben de Metallica sevmem ama ciddiyet ve saygi sahibi birinin -en azindan medyaya- bunlari söylememesi gerek. Sanatcisin bi de ve meslektasin hakkinda “berbat” falan demeler, ciddiyetsiz… Ilgi mi cekmek istediler acaba Metallica uzerinden?…

  49. Osman says:

    İngilizlerde normal böyle şeyler. Bide Lars ne adamsın lan fırlama seni :p

  50. Festivalde Metallica “Ay canlarım yhaa” halli bir tavır takınır umarım. Ayrıca Mogwai’den gelen açıklamaya:

    http://www.youtube.com/watch?v=bxYiVs4JKJU

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.