# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SATYRICON – Nemesis Divina
| 22.04.2014

Şeytana bakire kurban etmek.

Nightwing

Uzunca bir süredir kritiğini yapmak istediğim albümler listemde üst sıralarda bulunuyordu Nemesis Divina. İşler güçler dolayısıyla fırsat bulamamam gibi sebepler yüzünden bir süre öyle kaldı. Bir ara düşündüm, kendi kendime dedim ”Ulan bi Satyricon vardı ne oldu ona?”. ”Post-Black Metal’e kaydılar, MTV’lerde çıktılar, bir ara müziğe ara verdiler, 2013′te sikko bi albüm çıkardılar, şu an Amerikan Hard Rock grupları gibi pozlar kesiyorlar” diye cevap verdi içimden bir ses. Artık Black Metal’le alakasız (metalle münasebeti en koyu Nu-Metal derecesinde olan) adam bile biliyordu Satyricon’u.

Not: İş bu yazı 2013 albümleri yok sayılmış, öyle bir albüm çıkmamış farzedilerek yazılmıştır.

Dark Medieval Times gibi son derece karanlık ve epik bir albümle 1994 yılında, Black Metal ortamlarına giriş yapan Satyricon, nispeten biraz daha Viking havalarının estiği Shadowthrone ile gönülleri fethetmiş ve 3. albümleri Nemesis Divina ile parmakla gösterilecek derecede klas bir albüme imza atmıştır. (Bundan sonra iyice ana akıma oynayarak ben de dahil bir çok hayranlarını kaybetseler de söz konusu grubun o serüveni bu yazımızda konu dışıdır) Bugün Black Metal dinleyen bir çok insana Nemis Divina denildiğinde şöyle bir içi titriyorsa, bunu tribünlere oynamadan önceki ruhlarına borçlular.

Böylesine görkemli bir albüme giriş yapmadan önce albümdeki kadroya dikkat çekmekte fayda var. Grubun Satyr ve Frost’dan oluşan sabit iki elemanının yanında, (bir önceki albümde bu ikilinin yanında Samoth vardı) bu albüm için Nocturno Culto (bu albümdeki nick’i Kveldulv) ritim gitar çalmıştır. Hatta o zamanlar nispeten daha çömez olan şahsım bu Kveldulv’un Nocturno Culto olduğunu bir süre çakmamıştır falan.

Neyse, biz çocuktuk falan ama hatırlıyorum, dönem 90′lar, Türkiye ”Yakalarsam muck muck” ile çalkalanırken, Norveç’te apayrı bir müzik akımı peydah olmuş, kilise yakmalar ve cinayetler ile enteresan bir müzik tarzı, bu ülkede iyice reklam yapmıştır. İşte tam bu yıllarda çıkan bir albümdür Nemesis Divina.

Nemesis Divina her notasında buram buram epikliğini hissettiğiniz bir Black Metal albümü olmakla birlikte bazı yerlerde ”Epic Black Metal” diye bir türün altında değerlendirildiğini de belirtmekte fayda var. ”The Dawn of a New Age” ile bu epikliği daha ilk şarkıdan hissediyorsunuz. ”This is Armageddon!” sözleriyle açılıyor albümümüz:

Valla sizde ne tür bir etki bırakıyor bilmiyorum ama benim yaygın Black Metal albümlerindeki iç donduran etkinin tam tersi olarak bu albümü dinlerken içim kavruluyor. İçim kavruluyor derken bunu iyi anlamda söylüyorum. Yani cehennem ateşini içimde hissediyorum. Belki albümün alevli malevli kapağındandır bilemiyorum.

Nemesis Divina öyle bir albümdür ki bu sözünü ettiğim epiklik ile, ”true Black Metal, satanizm, asarım keserim” alaşımını dozunda tutturmuş. Dinlerken hem o epikliği hissediyorsunuz, hemde Kvlt ruhunu hissediyorsunuz. Forhekset gibi piyanolu miyanolu bir şarkının yanında saf Black ruhunu taşıyan şarkılar da var.

Vee tabiki Satyrcion ve Nemesis Divina derken bir şarkıdan bahsetmemek olmaz. Neyi kastettiğimi biliyorsunuz. Hala en iyi Black Metal marşlarından biri olarak gösterilen, artık Kvlt’nin dibi olan, klibinde bir bakirenin kurban edildiği, 90 lı yıllarda TRT’nin Rock Market programında klibi çıkan (bu program hala yayınlanıyorsa bilen beyler beni aydınlatabilir) ve benim de o yıllar çocuk aklımla korkudan altıma sıçtığım (ben 6 yaşımdan beri Black Metal dinliyorum) o efsane şarkı:

Artık aradan yıllar geçti. Ben büyüdüm ve artık korkudan altıma sıçmıyorum. Arkama yaslanıyorum ve o melodilerin tadını çıkarıyorum.

Bu albüm öyle haşmetli bir albüm ki her zaman yeni bir şey öğreniyorsun. Bak mesela 4. şarkı olan ”Du Som Hater Gud”un sözlerinin albümdeki takma adı Herr Nagell olan Fenriz reise (evet bildiğin Darkthrone’dan Fenriz) ait olduğunu yeni yeni öğreniyorum. Ulan ben de yıllardır diyorum o şarkının girişinde ”bir Darkthrone havası var ama hadi hayırlısı”. Meğersem sözleri bizim Fenriz yazmış amk. Nocturno Culto’nun da albümün resmi kadrosunda var olduğunu düşünürsek, demek ki o zamanlar benim yapraklarım Darkthrone ve Satyrcion bayağı içli dışlıymış.

Tabiki en sevdiğim Black Metal şarkılardan biri olan Immortality Passion’ı da es geçersem benim suratıma tükürsünler. Bir Black Metal albümünden beklenmeyecek derecede melodi ve riff çeşitliliğini sunan bu şarkıda dinlerken insan kılıcını kuşanıp savaşası geliyor yemin ediyorum. O kadar gaz:

Bir de albüme aynı ismi veren ve kapanışı yapan (enstrümantal olan son şarkıyı saymazsak) bir şarkı var ki insanı istemsiz Headbang manyağı ediveriyor şuracıkta. Biraz bizim ortadoğu ezgileri de yok değil. Hatta albümün genelinde de bu doğu ezgileri hissedilmiyor değil.

Bakın ben sitede birçok albüm kritikledim. (Çok da fazla değil ama yine biraz var) Şarkı koyarken bu kadar zorlandığım bir albüm hatırlamıyorum. Aklımdan şunu koyayım dedim, vazgeçtim, sonra başka birini koydum. Bu kadar şahane bir albüm. Yani hani bütün albümü koysan şuraya yeridir. Hani her şarkısı güzel olan albümler olur ya… Her saniyesiyle altın değerinde bir albüm.

Ha bir de Frost’un mükemmel davul performansı var ki ona da bir o kadar paragraflarca yazı yazılır. Ulan neresini övsem ucu bucağı gelmiyor ne biçim albüm yapmışınız lan siz? Tamam sakinim.

Bazen düşünüyorum aslında çok sevdiğim Satyricon, onca piyasa albümün yerine keşke bu albümden sonra dağılsaydı. Tam zirvede bırakmak deyiminin karşılığı olurdu. O zaman ben Satyricon’u şimdi olduğundan daha çok severdim belki, paralel evrende… Neyse ilerisi için en azından bari The Age of Nero ayarında bir albüm gelse bile tatmin olurum. Son albüm neydi lan öyle. Aman aman düşman başına.

Not: Nemesis eski Yunan mitolojisinde intikam tanrısıdır. Bunu da dipnot olarak belirtelim.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.95/10, Toplam oy: 94)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1996
Şirket
Moonfog Productions
Kadro
Satyr : Vokal, lead gitar, bas gitar, şarkı sözleri
Frost: Davul
Kvelduldulv (Nocturno Culto): Ritim gitar
Şarkılar
1. The Dawn of a New Age
2. Forhekset
3. Mother North
4. Du som Hater Gud
5. Immortality Passion
6. Nemesis Divina
7. Transcendental Requiem of Slaves
  Yorum alanı

“SATYRICON – Nemesis Divina” yazısına 37 yorum var

  1. Shelter says:

    Satyricon’ın bu şarkısına hastayım arkadaş:

    http://www.youtube.com/watch?v=trBc77ebvNU

  2. cazorp says:

    oldukça doyurucu ve keyifli bir kritik olmuş kardeş, tebrikler. olay Forhekset şarkısıdır bence albümde, o folk melodi uzun yıllar albümün hatırımda kalmasına büyük etken, bir de kapak ve elemanların foto tabiiki. timeless!

  3. saw you drown says:

    Muhteşem albüm. Kült albüm. Ne dense boş. Bende maalesef Satyricon’un son halinden tiksinenlerdenim. Keşke böyle devam etselerdi. Kritik çok iyi oldu. Bir de A blaze in the northern sky yazsan süper olur.

    Nightwing

    @saw you drown, Valla dostum ondan ziyade şu sıralar Under A Funeral Moon albümünü yazasım var fena bir şekilde. Belki ondan sonra A Blaze in the Northern Sky’ı da yazabilirim. Darkthrone’un Unholy Triosunu tamamlasam güzel olur lan aslında. Transilvanian Hunger’ı zaten 2 sene önce falan yazdıydım hatırlarsan.

    Cattle Bilmemne

    @Nightwing, Ben de Soulside Journey’i yazacağım bir ara. Çok güzel olur.

  4. owlboss says:

    Yazıyı okumadan direk yoruma koştum ALLAHINIZ VAR MI LAN SİZİN!

    baha

    @owlboss, :)))) süperdi bu.

  5. B U R Z U M says:

    çok kaliteli bir black metal albümü ancak ben 10/10 verilecek kadar başyapıt olduğunu düşünmüyorum…ayrıca ”forhekset” siker…

  6. S.P.Q.R says:

    Rebel Extravaganza albümünden sonra en iyi Satyricon albümü diyebilirim.

  7. İLKER says:

    Haydaaa sansürlü clip asdasdasd
    Neyse böyle bir albüme geyik yapılmaz.
    Klasik,kült,efsane,başyapıt,kusursuz işte!
    Emeğine sağlık Nightwing.

  8. Ben arkadaşlarıma, 3 senedir heavy metal dinliyorum cebimde şu kadar grup taşıyorum, diye hava atarken adam gelmiş black metale altı yaşında başladığından bahsediyor.

    Biz o yaşta müzik kanalındaki oynak pop eşliğinde oynuyorduk, şu durumun ve geçindiğim metalci kimliğin ne kadar gülünç bir şey olduğunu yeni anlıyorum.

    Bir de şu Immortality Passion resmen fetih marşı. Ne bileyim sanki savaşan Haçlı ordusu için değil de bizimkiler için çalıyor. Beni böyle güzel bir şarkı ve albümle kritik vasıtası ile tanıştıdığın için de ayrıca teşekkürler.

    bascivegobekli

    @bascivegobekli, 6 sene sonra gelen güncelleme: 2014′te sen Nemesis Divina kritiğine yorum yaptın, gittin Immortality Passion övdün deseler inanmazdım. Yok aga o parça öyle o kadar savaş marşı falan değil, Nekropolis Carthago salt introsuyla bunu yer, Somewhere Far Beyond bile kaburgasını sıyırır.. Adamlar en süper pis din iman ve zıvanadan çıkaracak riffleri sona atmışlar, Highlander bir bu iki…

    Yazarın parantezi espriymiş ben gitmişim oradan mana çıkarmışım. Neymiş efendim geçindiğimiz metalci kimliğin ne kadar gülünç olduğunu anlıyormuşuz, hassiktir lan shshshshahahahaha… Metelin keyfinin yarmanlığında, kıroluğunda ve doşşaklılığı/sızlığında olduğunun Diablo’ya şükür bundan kısa süre sonra farkına varıyorum.

    Ben 6 yaşımda Tarkan’ın Dudu parçasında on bin parçaya ayrılmasını böyle porselen gibi çatlayıp dökülmesi ya da dandik PS1 grafiği şeklinde parçacıklara ayrılması biçiminde kafamda canlandırıyordum. Ecnebilerin kuzey ana diye bacı kurban ettiklerini görsem ben de altıma sıçar, sonra ortamlarda şaka yollu bilek metelciliğimin başlangıcını o yıllara çekerdim. Ne yazık ki benim bir klipten tırsma anım 13 yaşımda sülüpnat saykosoşıl klibine denk gelmekte…

    .

    Sonuç: Millete opet pipet özendirmeye, metalci değilim metal müzik dinleyicisiyim diye kendinizi pazarlayacağınıza gevşetin kemerlerinizi, bağırın ulan METAL TO METAL, GUTS TO GUTS diye! Metalin bilgeliği hırboluğundadır, kuşaktan kuşağa ter ve tükürükle aktarılır.

  9. TAAKE says:

    Gene döktürmüşssün Nightwing reyiz,kritiği bir solukta okudum
    Satyricon gerçekten de norveç black metalinin en başarılı gruplarından birisi(ydi).Shadowthrone ve Dark Medieval Times albümlerini dinlediğim günleri hatırlarım,hava bayağı bomuş ama bir türlü de yağmıyordu,gökyüzü tam da albüm gibi çok epikti,bir seferde iki albümü de dinledim,gözümün önünden karanlık şatolar,kasvetli ama bir o kadarda güzel ormanlar ve gözüpek viking cengaverleri geçti,bazı şarkılarda içim titredi,bazı şarkılarda savaş moduna girdim,damarlarım ateşle doldu,bu albüm ise şüphesiz Satyricon un zirvesiydi,artık iyice dövülen black metal çeliğine su verildi ve katliam başladı,her ne kadar Mother North gibi bi r şaheser albüme damga vursada aslında Nightwin reyizinde dediği gibi albümde çok mükemmel parçalar var,Mother North un klibi black metalde bir mihenk taşı,ama aynı zamanda black metalde klip olayı gibi çok tartışılacak bir konuyuda ateşledi,klip gerçekten güzel black metale çok yakışan bir klip,tabii black metale uzaksanız ve çok sanatsal ve eleştirel bir gözle bakarsanız klibe çok vurmanız,laf sokmanız da normal,klip zamanın imkan ve şartları,anlatmak istediği mesaj ve bunu veriş şekli,black metalde imge,simge ve sambolik anlatımlar ve kültler gibi konular etrafında art niyet olmadan tartışılırsa aslında bir başyapıt olduğu açık,yani en azından Immortal klipleri gibi gerçekten parodi gibi oldu ama salla gitsin hacı tarzında değil,ciddi bir şekilde çekilmiş klip,hele o ilk açılışta haça baltayla vurma sahnesiyle adeta mesaj göze ve göte gönüllere hitap etmemiş adeta ana avrat sövmüş
    Satyricon un bundan sonraki macerası malum,artık black metalle neredeyse hiç alakaları kalmadı,ama gene de iyi müzik yaptıklarını düşünüyorum ben,tabii Satyricon hep aklımızda anılarımızda Dark Medieval Times,Shadowthrone ve Nemesis Divina ile kalacak

    Kuzey Anne – Yatakları yanarken nasıl uyuyabilirler
    Kuzey Anne – Toprakların kanıyor
    Hatıralar … Görünmez yaralar

    Nightwing

    @TAAKE, Eyvallah kanka. Beni de o malum klipte en çok etkileyen klibin başlarında Frost’un ağzından alev püskürterek haçı yakmasıdır. Gerçekten bir klip anlatmak istediği mesajı bu kadar anlatabilir. Gerçekten Black Metal’in dip noktasıdır artık. Neymiş bu grup eskiden amk hayret ediyorum bazen.

    Bu arada herkese burdan topluca teşekkürler.

  10. Korhan Tok says:

    Yorumlarda yeri gelince hepimiz nida olarak, övgü olarak falan coşuyoruz ama en azından kritik yazarken kullanılan dile biraz daha özen gösterilse daha iyi olur, kanaatindeyim. Bunun dışında eline sağlık. Black metal sevgime karşın öyle aman aman kurcaladığım bir albüm değildi, daha detaylı bakacağım.

    Nightwing

    @Korhan Tok, Devlet dairesine resmi yazı yazar gibi kritik
    yazmıyorum.

    Sağolasın.

    Korhan Tok

    @Nightwing, Resmi kurumlarla nasıl diyalog kurduğun beni ilgilendirmiyor. Kritik yazarken sikip sokmanın hoş bir yanı olmadığını söyledim sadece.

    Nightwing

    @Korhan Tok, Ben kritikte hiç bi yerde sikip soktuğumu hatırlamıyorum ama neyse. Misal ki dediğin gibi olsun. Zeki Müren – Yine bir Gülnihal kritiği yapmıyoruz sonuçta.

    Neyse hadi Ok. Kib.

    Durakonis

    @Nightwing, Yorumlarda daha rahat ve net bir üslupla söylediğin ilginç ve hatta şaşırdığım şeyler var, ki nadir şaşıran biriyimdir. (Bu iltifattı). Ama kritiklerde biraz sadece “fazla kişisel bir üslup” okuyor gibiyiz. Her yazarın o an yazarkenki ruh halinden bişeyler yazısına siner, bu doğaldır. Bunu biraz göze sokmadan yazıya yedirmen seni daha iyi bir yazar yapar bana göre.

    Korhan’ın eleştirisine ilk verdiğin cevabı da şeye benzettim. Myotis Treble’daki gitarlarını eleştirdiğimde de, bilerek öyle çaldım demiştin. Yani bir oranda doğrudur, ama tercihin sadece gitaristliğini geliştirmemek olabilir. Yani canavar gibi çalabiliyorum da bilerek böyle çaldım argümanı pek inandırıcı değil. Eğer öyleyse de, benim müzisyenlik anlayışımın çok uzağındasın.

    Nightwing

    @Durakonis, Anlıyorum. O dalgayı da hatırladım eğer yanlış hatırlamıyorsam gitar eleştirisi değildi. Genel olarak prodüksüyonu eleştirmiştin. Ben de bilerek öyle yaptım demiştim. Bilmiyorum yanlış hatırlıyor da olabilirim.

    Ya beyler böyle uzaktan bakınca bir eleştiri görünce hemen ”siz kimsiniz ulaaannn” moduna giren, ego manyağı bir adam gibi duruyorum ama öyle değil lan harbiden. İçten içe aslında ciddiye alıyorum bana karşı denilenleri yani bu platformda da değil sadece. Sadece biraz agresif bi yapım var o kadar.

    Bi de şurda yıllardır birlikte iyi kötü yazıyoruz, iyi kötü tanıyoruz birbirimizi. Kimsenin de kalbini kırmak istemem. Dediğim gibi sinirli bi kişiliğim var biraz o kadar. Korhan atar yaptı gitti bana bak :) K. bakmasın abartılmadıkça olur öyle şeyler. Siz arkadaşsınız gönlünü alırsın diye dedim. Adam bana küstü gitti ya la :)

    Durakonis

    @Nightwing, Doğru, daha çok prodüksiyonla alakalıydı, ama gitarcılığını tümden eleştirmiştim aslında. Neticede her şeyi kendin yapıyorsan, bütün olarak bakmak lazım. Sound ve performans konusunda asla mükemmeliyetçi biri değilim de hakkaten rahatsız edici bulmuştum. Küsmez ya neden küssün Korhan. Olur öyle arada, büyütmemek lazım. Teşekkürler. :)

    Korhan Tok

    @Nightwing, Bir küslük yok. İletişim kuramadığımızı düşündüğüm ve konuyu konuşma isteğinin olmadığını gördüğüm için yazdığına muadil bir cevap verdim sadece.
    Burada hiçbirimiz dayatmalar sonucunda veya para karşılığı vs vs. yazı yazmıyoruz. Bu doğrultuda hepimiz öznelliğimizi sonuna kadar kullanma hakkına sahibiz ve yazılarımızda da bunu kullanıyoruz. Öznenin sendeki hissiyatını yazıya dökerken bunu alkol ortamındaki arkadaşına hitap ediyormuşçasına rahat bir üslupla yapmanı kendimce doğru bulmadığımı belirtmem agresifliğini tetiklememeli sanki.
    Kritikte yazdığın şeyleri aynı şekilde karşılıklı bira içerken bana söylesen ben de “vay anasını moruk, kesin bakayım lan o zaman,” derim. Ama öyle bir platformda değiliz. Bu nedenle de daha düzenli bir yazın biçimi seçmeni salık vermeye çalıştım kendimce. Olmadı. Mühim de değil. Küslük filan kati surette yok yani. Onu bilelim.

    Korhan Tok

    @Nightwing, İletişim kurabilmemiz mümkün değilmiş. Sen de kib.

    TAAKE

    @Korhan Tok, ya metal sayfasında bile din ve milli eğitimle ırzına geçilmiş beyinlerinizin ürettiği devletten çok devletçi,kuralcı ve yasakcılardan daha kuralcı ve yasakcı bir düşünce tarzını niye insanlara bu kadar dayatıyorsunuz?Özgürlükten,nihilizmden,kuralsızlıktan,savrukluktan,anarşizmden,küstah ve kuralsız olmaktan niye bu kadar korkuyorsunuz?veya siz kendiniz böyle biri olmasanız bile başkalarının böyle olmasına niye tahammül edemiyorsunuz? Eskiden türk filmlerindeki replikleri üniversitedeki dil,edebiyat ve diksiyon profesörlerine hazırlatan bunun sonuncunda saçma sapan filmler ortaya çıkmasına sebep olan zihniyet geldi aklıma…artık arabesk rapçiler bile bizden daha küstah ve nihilist,ama sağolsun bizim metalcilerimiz gittikçe daha da muhazafakar ve yobazlaşıyor,biraz sert yazdım ama kusura bakmayın bunun örneğini bir metal sitesinde bile görünce insan artık yoldan çıkıyor

    eXozmen

    @TAAKE, Abi kusura bakma da, öyle bir yazmışsın ki sanki herkes Nihilizm ya da anarşizm kavramlarını benimsemek zorunda. Yazılarda küfür kullanılmasına pek sıcak bakmayan adamı ‘yobaz, muhafazakar’ ilan ediyorsun burada. Adam kullanılan dilden falan bahsetmiş, yok nihilizm, anarşizm falan filan..yazılarda küfürlü ibareler kullanılmasına tamamen karşı değilim ama bunları kullanınca da daha fazla anarşist ya da kötü çocuk hissediyorsun kendini sanırım.

    Mevzu kapandı gibi görünüyor, Maydanoz olarak doğru bir şey mi yapıyorum bilmiyorum ama yinede umarım yanlış anlamamışımdır. Kırmak istemem kimseyi.

    Korhan Tok

    @TAAKE, Bahsettiğin şeylerle benim bahsettiğim şeyin hiçbir alakası yok. Binlere hitap edilen bir yerde, o yerin bir parçası olarak değil; hitap edilen binlerden biri olarak, hitap şeklindeki kendimce doğru görmediğim şeyi belirttim. Bir albüm yorumu okuması esnasında misa olarak “amk (amına koyayım)” gibi bir şey okumak istemiyor oluşum senin bahsettiğin türden ithamlara maruz kalmama neden olmasını anlamlandırmakta güçlük çekiyorum.
    Kompozisyon içerisinde bir mana barındırdığı takdirde her türlü laubaliliği, argo üslubu ve biçimi destekliyorum. Bunu yazılarımda da görebilirsin. Fakat tekrar belirtmek gerekirse; binlerce farklı insana ulaşacak bir yazıda kimi seçimlerin daha etraflıca düşünülerek yapılması gerektiğini düşündüğümü söylüyorum.
    Karşınıza çıkan her şeye kafanızda önceden planlanmış tepkileri vermekten vazgeçip durum değerlendirmesi yapabilmeye başlasanız keşke.

    Nightwing

    @Korhan Tok, Kusura bakma kardeş sert çıkıştım. Üslubumu eleştirebilirsin kendince haklısın. Bu bir kenara da.

    ”Bir albüm yorumu okuması esnasında misa olarak “amk (amına koyayım)” gibi bir şey okumak istemiyor oluşum…”

    Ya bu kritiği okumadın/görmedin ya da sitenin admini olan Ahmet’e aynı şeyi deme cesaretini gösteremedin:

    http://www.pasifagresif.com/2014/03/megadeth-cryptic-writings/

    (En son cümleyi oku)

    Tamam benim üslubumu beğenmeyebilirsin, kritiklerde amk kelimesini görünce miden bulanabilir buna bi şey diyemem de. Aynı hassasiyeti herkeste göstermen lazım. Ahmet, Mehmet Nightwing vs… fark etmeden. Bilmem anlatabildim mi?

    Not: Şu an gayet sakinim ve olaya objektif bakıyorum.

    Korhan Tok

    @Nightwing, Sitenin yazarlarından biri ve Ahmet’in arkadaşı olarak böyle bir şeyi fark etmiş ve rahat etmemiş olsam neden söylemeyeyim? Kaldı ki okumamıştım Megadeth kritiğini. Her kritiğe tek tek bakıp kim ne kadar kibar olmuş bunu kontrol etmiyorum deli gibi. Denk geldi, hoşlanmadım, söyledim. Sen yine dilediğin gibi yazarsın, Ahmet de dilediği gibi yayınlar. Nasıl bu kadar büyük bir olay haline getirdiniz hayret ya.

    Garip şeylere takılıyorsunuz abi. Düşmanınız değiliz ki lan.

  11. atilla says:

    sağlam albüm, mother north efsanesi yeter zaten :) ama diğer parçalarda çok sıkı! black metal in efsane albümlerinden, forhekset parçasıda şahanedir. dinlemeyen arkadaşlar mutlaka dinlesin bu albümü!

  12. Nahilath says:

    Sonunda bu müthiş albümü sitede gördüm. ellerine sağlık

    2013 çıkışlı albümleri kritikte bahsi geçmiş. Kritiğin aksine ben 2013 albümlerini zevkle dinliyorum. Gayet güzel beğendim ben o albümü.

  13. gXnn says:

    güzelim albümün .mına koymuşsunuz beyler. tebrikler.

  14. Siyah forma says:

    Rebel extravaganza kesinlikle en iyi albümleri…her şarkının her riff’i iyi.tıpkı a blaze gibi…endüstriyel metale kaydığından biraz insanlar gözardı ediyor ama albüm adamların yaratıcılığının zirve noktasıdır…2. dmt 3.nemesis divina 4. de shadowthrone geliyor benim görüşüm.

  15. chuck says:

    satyricon dinleyip bu albümü tek sevmeyen kişi benim sanırım.

  16. deadhouse says:

    Bu albüme bayılıyorum. Kusursuz. 10 puanı anasının ak sütü gibi hak ediyor.

    owlbos

    @deadhouse, Ben de baya severim. Hatta black metalle alakası olmayan bir insana önerebileceğim ilk black metal albumu bile olabilir.

    deadhouse

    @owlbos, İlk üç albümü 2 gündür çeviriyorum, özlemişim. Akıyor. Dert yok tasa yok.

    owlbos

    @deadhouse, gayet kaliteli bir aktivite.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.