# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NEMESIS – False Reality
| 08.07.2023

İlk MEGADETH albümünü sevenlerin hoşuna gidecek tarzda, gayet umut vadeden genç bir thrash metal grubu.

Enteresan bir durumla karşı karşıyayım. Thrash metal yapan bu ABD’li grubu yeni keşfettim ve kendileriyle ilgili olarak çelişkili duygular içerisindeyim. Müzikleri gayet sağlam, yardırmalı old-school thrash metal; buraya kadar sorun yok.

İşleri karıştıran kısım, grubun gitarist/vokalisti Nick Broussard’ın fazlasıyla “renkler ve zevkler” bir vokalinin olması. Dave Mustaine’in “Killing is My Business… And Business is Good”daki vokallerini düşünün. Ne kadar çiğ olduklarını hatırlayın. “False Reality”deki vokaller işte Mustaine’in o albümdeki vokallerinin günümüze taşınmış hâlleri. TRIVIUM’un, EVILE’ın veya diğer bir grubun James Hetfield’ın seksenlerdeki vokallerine benzer karakterde vokal yapmasından bahsetmiyorum. Adam resmen bundan 40 yıl önceki Dave Mustaine’i örnek alıyor. Belli ki genç bir arkadaş ve zamanla gelişecektir, ancak an itibarıyla yırtıcı bir thrash metal albümü üzerine vokalist olmayı çok isteyen 16-17 yaşlarında bir çocuğun vokallerini dinliyoruz.

Yazıya bu olumsuz, ya da en azından olumlu olmayan tarafla başlamış olsam da NEMESIS ümit vadeden bir grup. MEGADETH’in, NUCLEAR ASSAULT’un, EXODUS’un, TESTAMENT’ın ilk zamanlarından etkilenmişler ve bunu da tam bir gençlik heyecanıyla sunmayı başarmışlar. Albümde cidden güzel rifler, güzel sololar ve thrash metal seven birini mutlu edecek şarkılar var ve eğer vokali bir engel olarak görmezseniz hoşça vakit geçirebilirsiniz. Şarkılar seksenler kafasıyla, thrash metal ateşinin sıcaklığı eşliğinde yazılmışlar ve gitar tonundan davula, akılda kalıcı riflerden nakaratlara kadar gerçekten yetenekli ellerden çıktıklarını belli ediyorlar. Thrash metal seviyorsanız ve VIO-LENCE’taki gibi vokal odaklı sıkıntılara takılmayan bir dinleyiciyseniz “False Reality”yi ziyadesiyle beğenebilirsiniz. Hiç boş yapmayan, çatır çatır saldıran, mis gibi thrash metal.

Yukarıda da dediğim gibi NEMESIS umut vadeden bir grup. Eğer vokalist kendini geliştirir, vokalini biraz daha ciddiye alınır ve haşin hâle getirirse kendilerinden gayet iyi albümler dinleyeceğimize hiçbir şüphe yok. “False Reality” vokaller dışında mis gibi thrash metal barındırıyor, bir de şöyle vahşisinden bir Yunan, İspanyol vs asıllı bir vokalist olsaydı tadından yenmez olurdu.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.63/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Nick Broussard: Vokal, gitar
Ezra Terry: Gitar, geri vokal
Reagan Burkhardt: Bas, geri vokal
Alex Fullerton: Davul
Şarkılar
1. Slave of Mistakes
2. Captive Hell
3. N.T.H.
4. Ceasefire
5. False Reality
6. State of Pain
7. Aggressor
8. Dusk 'Til Dawn
9. Escape
  Yorum alanı

“NEMESIS – False Reality” yazısına 2 yorum var

  1. Cryosleep says:

    Daha çocuk olduklarını düşünürsek bir 5 sene sonra görmemiz gerek. Eğer üstüne koyabilirlerse hiç de fena olmayacaklar gibi.

  2. Neverwhere Belongsson says:

    Albüme 8 verdim, vokale 9 veriyorum. Garip (mümkünse kötü) vokalli thrash hayranıyım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.