# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GATECREEPER – An Unexpected Reality EP
| 18.01.2021

Öküz Prenses ve 7 Cüceler.

Son 5-6 yılda ABD’den çıkan heyecan verici death metal gruplarından biri olan ve kurulduğu andan itibaren üretken bir profil çizen GATECREEPER, birkaç gün önce “An Unexpected Reality” adlı yeni EP’sini çıkardı.

8 şarkı içeren bu 18 dakikalık EP, “oha 8 şarkılık EP mi olur” düşüncelerini boşa çıkarırcasına enteresan şarkı süresi tercihleri içeriyor. Gruptan alışık olduğumuz standart sürelerin aksine, EP’deki ilk 7 şarkının ortalama süresi yalnızca 1 dakika. Bu 7 şarkıyı 7 dakikada geçtikten sonra bizi kapanıştaki 11 dakikalık “Emptiness” karşılıyor.

Grup “An Unexpected Reality” EP’sinin son albüm “Deserted”ın bir uzantısı olarak düşünülmesi gerektiğini ve GATECREEPER’ın bir sonraki adımının hazırlığı olmadığını belirttiğinden, bu EP’yi kendi özelinde bir deneme olarak görebiliriz. İlk 7 şarkıda alışık olduğumuz hardcore soslu HM-2 death metalini çatır çatır icra eden; yeri gelince d-beat denebilecek olaylara girişen GATECREEPER, “An Unexpected Reality”yi “An Unexpected Reality” yapan “Emptiness”ta ise bambaşka bir şeye imza atıyor.

Bu 11 dakikalık şarkıda GATECREEPER HM-2 hayvanlığını doksanlardan gövde bulan bir doom/death metal anlayışıyla sunuyor. Son derece melankolik, ezici, değişken, dramatik bir karakteri olan şarkıda grup 11 dakikanın sadece 3-4 dakikasında vokal kullanıyor ve sahneyi melodilere, ezici bir yavaşlığa bırakıyor. Tüm bu özellikleriyle “Emptiness”ın “Deserted”daki “Abscence of Light”ın büyük abisi olduğunu söyleyebiliriz. Eğer yavaş ancak değişken, melodi ve keder tarafı baskın doksanlar death/doom metali seviyorsanız bu şarkıyı kesinlikle dinleyin.

GATECREEPER belli ki üretken mizacını bundan sonra da sürdürecek. Single’ları saymazsak, kuruldukları günden bu yana 7 yılda 13 farklı materyal yayınladılar. Bundan sonra da bunu devam ettireceklerini ve “An Unexpected Reality”deki, daha net ifadeyle “Emptiness”taki karakteri alışıldık vahşetlerinin içine ya da sağına soluna yedireceklerini tahmin ediyorum. Belki sadece bir EP olduğundan yıl sonunda çok konuşulmayacak, ancak yılın ilk çok iyi şarkılarından biri bu EP’nin son sırasında sizi bekliyor.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.67/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Closed Casket Activities
Kadro
Chase H. Mason: Vokal
Eric Wagner: Gitar
Israel Garza: Gitar
Sean Mears: Bas
Metal Matt: Davul
Şarkılar
1. Starved
2. Sick of Being Sober
3. Rusted Gold
4. Imposter Syndrome
5. Amputation
6. Depraved Not Deprived
7. Superspreader
8. Emptiness
  Yorum alanı

“GATECREEPER – An Unexpected Reality EP” yazısına 3 yorum var

  1. Zeitgeist says:

    Şarkı sürelerini görünce aklıma Nails geldi direkt. Bunların da Nails gibi 2 dk yardırıp kaçıcağını düşündüm ve öyle bir beklentiyle açtım albümü. Beklediğim tarzda çıkmadı ama fena bi keşifte olmadı. Emmptiness çok klas şarkı sadece onun için bi dinlenir.

  2. Balgat Speedwolf says:

    Asphyx’in albümünü dinlerken bi anda “lan bu ara başka albüm falan çıktı mı? gözümden kaçmasın” diyerek malum olmuşçasına haberdar oldum. Şu an “ha bu ne” diyerek dinliyorum.

  3. poison says:

    emptiness gatecreeper’ın en sevdiğim parçalarından. tam bir kara delik.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.