# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ALTARAGE – Cataract EP
| 27.06.2023

Gelecek, neredeyse fiziksel olarak hissedilebilecek düzeyde kasvetli: Doğuştan katarakt bir insan olarak ALTARAGE’in “Cataract” EP’sini inceliyorum.

İspanyol deneysel death/black metal grubu ALTARAGE Eylül ayında çıkacak yeni albümü “Worst Case Scenario” öncesinde kısa bir EP ile bizi albüme hazırlamak istemiş. Harbiden teşekkürler arkadaşlar, hakikaten süper hazırlık oldu. Temmuz ayına girmemize birkaç gün kalmışken tadımız tuzumuz kaçtı sayenizde.

“Cataract” 3 şarkıdan oluşan 14 dakikalık bir EP. Doğuştan katarakt bir insan olarak EP’yi bu minvalde ele alacağım. Esasında “cataract” aynı zamanda “büyük şelaleler” için de kullanılan bir ifade olduğundan grup EP’de o tarz bir metafor kullandı mı tam bilemiyorum; sözler elimde yok.

EP’yi kendi rahatsızlığım üzerinden değerlendirecek olursam, “Cataract” tam da katarakt rahatsızlığı gibi bir çalışma. Bulanık, belirsiz, muğlak, karşınızdakinin ne olduğundan tam emin olamadığınız ve bunun sonucunda güvensiz hissettiğiniz bir göz hastalığı. Ben bundan 37 yıl önce bunun ameliyatını olduğumdan elbette ki hayatım böyle geçmedi, ancak gözlüğümü çıkardığım zaman bir miktar boşlukta ve çaresiz kaldığımı da söylemeliyim.

EP’deki üç şarkıdan ilk ikisi ALTARAGE’den alışık olduğumuz şeyleri ve tam da alışık olmadığımız bazı şeyleri içeren yapıtlar. EP’ye adını veren şarkı tam bir ALTARAGE. İkinci şarkı “Sacrificial Annihilation” ortasından itibaren tempoyu düşürüp monotonlaşan bir çalışma. Üçüncü sıradaki “Worse Case Scenerio” ise biraz tadımı kaçıran bir parça, zira “yeni albüme hazırlık” olarak sunulan bu EP’de yer alan ve yeni albümle aynı adı taşıyan şarkı 7,5 dakikalık bir gürültüden ibaret. Dümdüz noise’dan bahsediyorum. Yeni albümde bu tarz bir şey mi olacak diye düşünüyorum, umarım olmaz.

Umarım ALTARAGE gibi deneysel ruh hastası orospu çocukları bile bu tarz bir şeye girişmez. Bakın PORTAL son albümünde buna yakın bir şey yaptı, ODRAZA son EP’sinde böylesi deneysel bir olaya kalkıştı, her şeyi tadında bırakmak lazım.

Lütfen siz yapmayın. Lütfen diyorum.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.00/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Doomentia Records
Kadro
Bilinmiyor
Şarkılar
1. Cataract
2. Sacrificial Annihilation
3. Worst Case Scenario
  Yorum alanı

“ALTARAGE – Cataract EP” yazısına 2 yorum var

  1. lammoth says:

    Dümdüz noise basma saçmalığına ya da deneysel olacak diye afedersiniz eşeğin zükünü seri penalamaya vs. aşırı uyuz oluyorum. Bunlar adam olsa peçeyle sahneye çıkmaz zatan :)

  2. Erhan says:

    Succumb albümünün son şarkısı da full noise ama albümün kalanı mükemmel. Ep’nin ilk iki şarkısına bayıldım açıkçası. Gene yarıp geçmişler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.