# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ALTARAGE – Succumb
| 04.05.2021

Konfor alanınıza sorgusuz sualsiz giren kaos.

Gaur ALTARAGE Espainiako black / death metal taldearen disko berria errepasatuko dut. Hirukote anonimoak orain arteko diskorik eskuragarriena kaleratu du, hala ere, taldeak ezagutzen duen kaosa eta miseria etengabea du.

Baskça dünyanın en enteresan dillerinden biri. Yukarıdaki Baskça metni Google Translate’e kopyalarsanız neden bahsettiğimi aşağı yukarı anlayabilir ve Baskçadaki kelimelerin acayipliğine ilk elden tanık olabilirsiniz.

Bask olmak ve acayiplik dendiğinde akla gelen bir diğer şey de bizleri Bilbao’dan selamlayan kimliği belirsiz grup ALTARAGE. Son 6 yılda dört albüm çıkaran ve her yeri siyaha boyayan grup, Baskça paragrafta da belirttiğim gibi bugüne kadarki en erişilebilir, içine girilebilir albümüyle karşımızda.

İspanya’nın tüm o güneşine, Flamenkosuna, paella’sına rağmen karanlık müziğe yabancı olmadığını biliyoruz. ALTARAGE’iyle, TEITANBLOOD’ıyla, KÖRGULL THE EXTERMINATOR’ıyla ülke pislik ve kaos namına üzerine düşeni yapıyor. ALTARAGE’ baktığımızda adamların tüm bu karambollerine rağmen son yılların öne çıkmayı başaran gruplarından biri olduğunu görüyoruz. Müzik yapmaktan ziyade bir duruş sergilemek üzere yola çıkan grup, albümden albüme devam ettirdiği soluk aldırmaz karakterini “Succumb”da da gösteriyor. Lakin bu albüm ALTARAGE’in kariyerinde belki de ilk dönüm noktası olarak göze çarpıyor.

Bu tür albümlerin bir noktadan sonra birbirine benzeyebildikleri ve buhranlı, kaotik bir ses duvarına dönüşebildikleri ortada. ALTARAGE de muhtemelen bu durumu göz önünde bulundurmuş, geçmiş albümlerine bakmış ve önceki işlerinden ayrıştırılabilecek bir şey sunmak adına bir nebze de olsa daha kolay içine girilebilir bir albüm yapmış. “Succumb” net şekilde ALTARAGE’in en tane tane, en az yoran, neredeyse yıpratmayan albümü.

Tabii bu albümün keyifli bir dinleti olduğu anlamına gelmiyor. “Succumb” yine her yanından zifiri dumanlar, balçıklar saçan ve dinleyiciyi bir teste tabi tutan bir çalışma. Buna rağmen albümü arka arkaya 4-5 kez dinledikten sonra bile bir “biraz da canlı bir şeyler dinleyeyim” hissine kapılmadım. Adamlar albümü dinlediğim ortama karanlığı, kâbusu çökertmeyi başarsa da ortada bir “en uç düzeyde kaosu basalım” anlayışı yok. Rifler, gitarın yaptığı ince olaylar bile tane tane ayrıştırılabiliyor. Bu yanıyla “Succumb” grubun önceki albümlerinden farklı bir yerde duruyor. Misal “Inwards” bildiğin SLAYER şarkısı gibi başlıyor, başlarında albümdeki en vahşi anları barındıran “Watcher Witness” son bölümünde albümdeki en konvansiyonel beste yapılarından birine dönüşebiliyor.

Bunlardan ötürü “Succumb”ı ALTARAGE’e başlangıç albümü olarak nitelemekte herhangi bir sakınca görmüyorum. İlk üç albüm arasındaki ayrıştırması daha zor, daha bulanık bağlantılar “Succumb”da çok daha belirgin hâle gelmiş, hatta yer yer ALTARAGE değil de direkt MORBID ANGEL dinliyor gibi hissedecek kadar berrak bir hâl almış. Ben bunu olgunlaşma, bestecilik açısından gelişme olarak görüyorum ve bu tarz kaotik, karambol, buhranlı işlerin içine girmekte zorlanan dinleyicilere bu duvarı yıkmalarını sağlayabilecek albüm olarak öneriyorum. Hem o zorlandıkları her şeyi içeriyor hem de hepsini size konfor alanınızın dışına çıkmadan alma fırsatı sunuyor.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.92/10, Toplam oy: 25)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Season of Mist Underground Activists
Kadro
Bilinmiyor
Şarkılar
. Negative Arrival
2. Magno Evento
3. Maneuvre
4. Foregone
5. Drainage Mechanism
6. Watcher Witness
7. Fair Warning
8. Lavath
9. Forja
10. Inwards
11. Vour Concession
12. Devorador de mundos
  Yorum alanı

“ALTARAGE – Succumb” yazısına 11 yorum var

  1. ihsanoird says:

    Foregone baya boğucu bir şarkı, çok sevdim.

  2. Mehmet says:

    Gojira Fortitude kritik gelecek mi?

    Opethsevenbiri

    @Mehmet, Kritik programına GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI başlığından bakabilirsin.

  3. ihsanoird says:

    Yorum yapmıştım ama muhtemelen yanlışlıkla silinmiş.

    Foregone iyi diyordum, çok boğucu. Gece uyumadan evvel karanlık bir odada dinlenirse korkunç rüyaların müsebbibi olması muhtemel. Zaten ilk 4 şarkı pataküte giriyor. Baya sevdim

    Ahmet Saraçoğlu

    @ihsanoird, dün birkaç kişiye daha olmuş. Aşırı fazla spam yorum geldi, arada kaynayanlar olmuş. Onayladım şimdi.

  4. Rashid says:

    Hazır havalar yeniden biraz soğumuşken büyük bir keyif alarak dinledim. Az biraz sakinleşip, daha sağı solu belirgin bir müzik yapmaları da yeni bir dinleyici kitlesini kendilerine çekecektir. Yani sonuç olarak gene baya kasvetli, lanetli her yerinden pislik akan bir albüm var karşımızda. Aslında ciddi ciddi metal sitelerinin “Chaotic Black Metal, Chaotic Death Metal” kıvamında bir isim bulması Altarage ve türevi gruplara. Çünkü yaptıkları müzik normal bir “Black/Death Metal” müziğinden fazlasıyla farklı yönleri var.

  5. crowkiller says:

    sanki aynı anda 2 şarkı birden açmılmış gibi düzensiz bir sound var, kafam sikildi, sevmedim

    Yiğit

    @crowkiller, güzel albüm ama katılıyorum

  6. P L A G U E says:

    Bulundugum yerde arabanın termometresi dışarısını 50 derece olarak gösterdi. Watcher witness esliginde bir 33 luk carls fondipledim. Şu an her yer buz gibi. Akşam daha da soğuk olacak. Kesin bilgidir, yayabilirsiniz.

  7. Erhan says:

    Iki taraftan da yavaşça daralarak pestilinizi çıkarmaya çalışan duvarların arasında kaldığınızı ve inceden kemiklerinizin kırılarak muazzam bir acının içinde çırpındığınızı hayal edin.

  8. Yiğit says:

    Yapılan müzik her ne kadar hoşuma gitse de dinlemekte zorlanıyorum. Aynı anda iki şarkı açılmış gibi yorumu benim için de geçerli. Keşke bu tarz şeyleri sevmeye çalışmasam da daha hayırlı bir insan olsam.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.