# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PURVAJA – Dark Goddess Divine EP
| 25.05.2013

Hindistan’dan gelen black metal.

Enver YILMAZ

Black metal ortaya çıkış şekli itibarıyla sıkça mitolojilerden ve teolojilerden beslenen bir tür. Genelde – grupların çıktığı ülkere de bakacak olursak – İbrahimi (Hristiyanlık, Satanizm) dinler ya da İskandinav paganizmi temalarının dışına çok çıkıldığını görmüyoruz. ‘Başlangıçtan beri var olan’ (Primordial) anlamına gelen Purvaja, içinden çıktığı kültür ile yoğurduğu müziğiyle bunu kırabilecek potansiyeli barındırıyor.

Purvaja, Hindistan’ın Haydarabad şehrinde yaşayan Rahul Das’ın 2011’de kurduğu tek kişilik projesi. 2006 yılında Karmageddon adlı Black Metal grubunda yer alan Das, 2009’da grup dağıldıktan sonra kendi tek kişilik projesini oluşturmaya karar vermiş. Dark Goddess Divine’daki tüm enstrümanlar, vokaller, sözler ve artwork’ler ona ait. Sözlerin teması, Hindistan’da en az 4000 yıldır var olan ‘Veda’ kültürünün felsefesi ve mitolojilerine dayanıyor.

Intro ve Outro dışında EP’de 5 şarkı var ve hepsi albümün temasıyla ve oluşturulmaya çalışılan Vedic Black Metal türüyle uyumlu. Akılda kalıcı Hint melodileri ile harmanlanmış karanlık atmosfer, reenkarne olmuş Hintli bir Burzum dinliyormuşuz hissi veriyor.

Özellikle ritüel havasındaki Dark Goddess Divine bunu yoğun bir şekilde yaşatıyor. EP’ye, çok göze sokulmadan yer verilen yerel enstrümanlar da iyi yedirilmiş. Bu da aslında zor olabilecek bir işi; Black metalin yerelleştirilmesini, Rahul Das’ın iyi yaptığını gösteriyor.

Mütevazi kayıt kalitesini geçersek ölçülü ve dengeli bir eser ortaya çıkarıldığını söyleyebilirim. 20 dakika süren EP yapmaya çalıştığı şeyin hakkını çoğunlukla veriyor. Sindirilmesi kolay, ilginç temalara sahip Purvaja, dünyanın farklı yerlerinden black metal arayanların hoşuna gidecektir.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.75/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Sonic Blast Media
Kadro
Rahul Das: Her şey
Şarkılar
1. Intro
2. She..Who Devoured Raktabija
3. Kali Tandav
4. Dark Goddess Divine
5. Shava Sadhana
6. Worship Death
7. Outro
  Yorum alanı

“PURVAJA – Dark Goddess Divine EP” yazısına 1 yorum var

  1. Mardukcan Belphegorgil says:

    Shava Sadhana gayet iyi. Batıya açılabilirse iş yapar bu hacı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.