# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ГНЁТ – Передай нерождённым мои крики EP
| 17.01.2023

Yine Rusya, yine bir hayatsız.

“Acelesi olan tek kişilik proje” diye bir olay var. Net var. Misal Fransız black metal oluşumu ESOCTRILIHUM. Enteresan birey Asthâghul grubu 2016 kurdu ve 2017’den günümüze 6 yılda 8 albüm çıkardı. Rus black metal oluşumu MALIST’e baktığımızda 2017’de kurulduğunu ve 2019’dan günümüze 4 yılda 4 albüm çıkardığını görüyoruz. Daha bir dolu örnek var. Bugün de yine bir tek kişilik projeyle, muhtemelen diğer bir “hayatsız”la karşı karşıyayız.

Aralık başında yazdığım UNIVERSALLY ESTRANGED incelemesine bu sözlerle başlamıştım ve gün geçmiyor ki bu fikrime örnek teşkil edecek yeni oluşumlarla karşılaşmayayım. Alın size tek kişilik diğer bir Rus grup olan ГНЁТ. Maxim Levin adlı arkadaş tarafından yakın zamanda kurulan ГНЁТ, Kasım 2020’den beri, yani 2 yıl 1,5 ay gibi kısa bir sürede 3 demo, 2 split, 10 EP ve 4 de albüm çıkarmış. 25 ayda 21 farklı materyal.

Gerçekten de saf bir hayatsız var karşımızda. Kolay gelsin Maxim, her şey gönlünce olsun.

Rusçada “baskı” anlamına gelen ГНЁТ’un (“gnyot” okunuyor) yaptığı müziğe baktığımızda Maxim’in black metalin atmosferik tarafının karanlık, hüzünlü ve yer yer aydınlık olmaya yakın taraflarını bir arada kullandığını görüyoruz. Aydınlıktan kastım majör gamlarla oluşturulan mutlu mesut bir atmosfer değil elbet. Yer yer ALCEST’in, IMPERIUM DEKADENZ’in falan da oluşturduğu “sıkıtım büyük ama sanki üstesinden de gelebilirim” havası ГНЁТ’ta da görülüyor. Burada önemli olan son 2 yıldır sürekli olarak bir şey yayınlayan ГНЁТ’un “Передай нерождённым мои крики”de de sallamasyona kaçmamış ve derinliği olan şarkılar yazmış olması. Bu açıdan bakınca Maxim’i kutlamak gerekiyor. Demek ki üretken ve fikir sıkıntısı çekmeyen bir ibiş kendisi.

Tek kişilik black metal projelerine meraklı olanlar başta olmak üzere gayet iyi bir EP dinlemek isterseniz “Передай нерождённым мои крики”ye ayıracağınız 22 dakikadan bence pişman olmazsınız. Prodüksiyon konusundaki sıkıntıları falan görmezden geldiğiniz takdirde mis gibi iş.

Albümün okur notu: 12345678910 (4.58/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Maxim Levin: Her şey
Şarkılar
1. Зрачки (Intro) <> 2. Прощенье
3. Герой моей истори
4. Передай нерождённым мои крики
5. Медленно и незаметно
  Yorum alanı

“ГНЁТ – Передай нерождённым мои крики EP” yazısına 2 yorum var

  1. luwerne says:

    öyle bir ep ki varlığından bizim ibiș maxim’in bile haberi olmayabilir.

    deadhouse

    @luwerne, Metal albümleri 7 kattan kategorize edilirse bu EP en son kat. Bundan sonrası boşluk. Hiçbir şey yok.

    Big Bang öncesi bu.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.