# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Geoff Tate’ten QUEENSRŸCHE üzerine açıklamalar
07.07.2012

%81.

Geçtiğimiz günlerde ilginç bir haber ile tekrar aramıza dönen QUEENSRŸCHE, Geoff Tate ile yollarını ayırdığını ve vokal görevini, Crimson Glory’den Todd La Torre’nin devralacağını açıklamıştı.

Hatırlarsanız, aynı kadro geçtiğimiz günlerde RISING WEST adlı bir projenin de haberini vermişti. Geoff Tate ise solo albüm kaydına başlamıştı.

Geoff Tate ise kendisi ile yapılan bir röportajda, bu “zorla ayrılık” üzerine bazı açıklamalarda bulunmuş.

S: QUEENSRŸCHE katalogundaki şarkıların çoğunluğunu sizin yazdığınızı söylemiştiniz…

Tate: Şu ana kadar yazılan 144 QUEENSRŸCHE parçasının 114′ünün yazımına katkıda bulundum. Bu da toplam müziğin %81′i civarı bir rakama denk geliyor.

S: 1997 yılında, gitarist Chris DeGarmo’nun gruptan ayrılmasından sonra diğer üyelerin hiç katkıda bulunmadığını, sadece konser verip para aldıklarını söylemiştiniz. Michael ve Scott’ın solo projeleriyle uğraştıkları gerçeği de ortada. Onlardan gruba daha fazla katkı yapmalarını istediniz mi hiç?

Tate: Evet, kesinlikle. Her yeni albüm aşamasında “Lütfen bir şeyler yapın. Katkıda bulunun. Yeni bir albüm yapmaya çalışalım.” şeklinde cümleler sarf ederdim.

S: Bu yılın Nisan ayındaki Brezilya konserinden sonra, aralarında grubun menajeri olan karınızın da bulunduğu bazı görevlilerin kovulduğunu öğrendiniz. Gruptan atıldığınıza dair mektubu bu olaydan ne kadar süre sonra aldınız?

Tate: Tam bir tarih vermem söz konusu değil ancak 1-2 hafta içinde olmuştu.

S: Yani gruptan ayrılacağınıza dair hiçbir şey söylemediniz.

Tate: Hayır. Neden söyleyeyim ki?

S: Bu noktaya kadar olanlardan sonra ayrılacağınızı söylemeniz pek de beklenmedik bir şey olmazdı.

Tate: Benim için olurdu. Bu benim hayatımın işi, ondan kolayca uzaklaşamam. Eğer müzik yapmaya ve konser vermeye devam etmek istiyorlarsa, bunu kendi ayakları üzerinde durarak yapmalılar. Benim yaptığım, benim yarattığım bir şeyden geçinmekten daha onurlu bir yol olurdu bu. Özellikle de ortada isim ve diğer konularda bazı hukuki sorunların yaşanabileceği bir durum varken. Kendilerini halkın önüne, aslında olmadıkları bir şey olarak sunmadan önce, yıllar boyunca oluşan şeylere karşı edepli ve saygılı davranıp, bu gibi işleri önceden halletmelerini beklerdim.

  Yorum alanı

“Geoff Tate’ten QUEENSRŸCHE üzerine açıklamalar” yazısına 4 yorum var

  1. dice says:

    adam baya küsmüs, bi efsanenin zaten sonu gelmisti de, bu da ilani olmus

  2. b says:

    “hear in the now frontier” albümünü çıkardıktan sonra ayrılacaktı hatta dağılacaklardı çok geç kalmışlar. crimson glory vokalistiyle -iyi sesi var- ancak özledikleri eski metal günlerine dönebilirler ama geoff tate olmadan queensryche zaten olmaz. yani açıkçası grup bitmiştir geçmiş olsun.

  3. aaa, nası olacak bu işler şimdi ?

  4. Zafer says:

    Evet beklenen oldu ancak son iki, üç hamlesini yapmasa idi grup benim adıma hala güzel anılar ile anılabilecek pozisyonda kalacaktı . . Ama yine de yaptıkları güzel işlerin anısına hürmette kusur edilmez :))

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.