# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
WARREL DANE’den NEVERMORE ve SANCTUARY’ye dair açıklamalar
10.07.2011

Çok konuşulacak.

Son zamanlarda yaşadıkları bazı sarsıcı olaylardan sonra, adı “Ah ulan” cümlesi ile beraber anılmaya başlanan NEVERMORE’un vokalisti WARREL DANE, yakın zamanda yapılan bir röportajda NEVERMORE’un geleceğine dair bazı açıklamalar yapmış. Buyrun.

S: İlk olarak şunu sormalıyım, NEVERMORE bitti mi?

Warrel: Hayır.

S: Yani yeni bir NEVERMORE albümü kesinlikle çıkacak değil mi?

Warrel: Evet, kesinlikle.

S: Çok iyi haber. Peki ayrılan üyelerle barışma gibi bir olasılığınız var mı?

W: Bir tanesiyle yok sanırım ama… Çok acı veren bir boşanma gibi bir durum. Durumu düzeltmek istersen yapabilirsin ancak istemediğim bir tane var. O adamların ikisini de özlüyorum ve bence çok yanlış kararlar verdiler. Eğer bunun hakkında konuşmaya devam edersem iyice duygulanacağım.

S: Anlıyorum. Peki, grup içinde tartışmaların olduğu ile ilgili söylentiler duyulmaya başladığında, NEVERMORE forumunda “Bu kadar yıl beraber olduktan sonra bir aile haline geliyorsunuz. Tabii ki kavga ediyoruz ama sonra barışıyoruz” şeklinde bir cümle kurmuştun. Bu cümle ile etrafta bir panik havası yaratılmasını engellemeye mi çalışıyordun?

W: Evet, onun gibi bir şey.

S: Peki ayrılıkların yaşanmasına şaşırdın mı yoksa bu beklenen bir olay mıydı?

W: Tabii ki şaşırdım, hâlâ şaşkınım ve üzgünüm. Daha fazla konuşarak olayları karıştırmak istemiyorum.

S: O zaman daha genel bir soru sorayım. Grubun bir hayranı olarak, NEVERMORE’u hep biraz şanssız veya zamanlaması kötü olan bir grup olarak gördüm. Olanlara içerden bir baktığında, sana da aynı şekilde görünüyor mu?

W: Kötü zamanlamadan ve organizasyon bozukluklarından, grup olarak yeterince büyük bir pay aldık. Sorunların körüklenmesini sağlayan şeyler de bunlardı zaten. Fakat geri dönüp de değiştirmek istediğim bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü her olanın bir nedeni vardı. Seninle şu anda konuşuyor olmamın da bir nedeni var. Ve o adamların benim kadar büyük bir alkol problemleri olmadığını düşünmelerinin de bir nedeni var. Neyse.

S: Birkaç ay önce sana birinin, ağırlık vereceğin grubun hangisi olacağını sorması çok gereksiz olurdu. Ancak bunu sana şimdi sorarsam, cevabın ne olur?

W: Cevabım SANCTUARY olur. Solo projem üzerine de çalışıyorum ancak projeler arası müzikal farklar çok olduğu için devamlı mod değiştiriyorum. Yeni NEVERMORE albümü için ortaya atılan fikirler de var ve çok önceden bir şey söylemek gerekirse albüm gayet iyi olacak gibi duruyor. Gerçeği söylemek gerekirse, son NEVERMORE albümünden o kadar da memnun değilim.

S: Memnun olmadığın şeyler tam olarak nedir? İşaret edebileceğin bir nokta var mı yoksa genel bir kalite sorunu mu?

W: Hayır, prodüksiyondan ve yazdığım sözlerden gayet mutluyum. Ama albüm önceden yaptığımız şeylerin bir tekrarı gibi göründü ve şu noktada yapmamız gerekenin bu olmadığını düşünüyorum. Fakat albümün o şekilde çıkmasının arkasında birçok faktör vardı. Albüm ile hâlâ gurur duyuyor olsam da favori albümüm değil.

S: Peki SANCTUARY’nin yeniden birleşme fikri nasıl ortaya çıktı?

W: Birkaç yıldır aklımızda olan bir fikirdi. Gitarist Lenny Rutledge ile tekrar arkadaş olup konuşmaya başladığımız zamanlar, bu projeyi tekrar hayata geçirme kararı aldık. Ancak bu kararın nedenlerinden biri kesinlikle NEVERMORE’un o zamanlar çatırdıyor olması değildi. NEVERMORE… Alkolün mahvettiği en iyi grup.

S: Yeni çıkacak SANCTUARY albümü ile ilgili neler söyleyebilirsin?

W: Bu albüm diğer iki albümümüzden de farklı olacak. “Into the Mirror Black” albümüne biraz yakın olabilir ancak ilkine kesinlikle benzemeyecek. Şu an albümü yazma aşamasındayız. Sanırım albümün adı “The Year The Sun Died” olacak. Dediğim gibi, eski albümler gibi olmayacak. Artık 2011 yılındayız. Ama en az onlar kadar iyi olacak diye düşünüyorum ve bolca yüksek perdeden çığlık olacağına emin olabilirsiniz. NEVERMORE’da bunu hiçbir zaman yapamadım ancak SANCTUARY’ye çok yakışıyor.

S: Jeff’in SANCTUARY’nin ikinci gitaristi olmayacağını farz edersek, ikinci gitaristin kim olacağını biliyor musun?

W: Bu konulara girmek istemiyorum.

Röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

  Yorum alanı

“WARREL DANE’den NEVERMORE ve SANCTUARY’ye dair açıklamalar” yazısına 31 yorum var

  1. Rauf says:

    NEVERMORE… Alkolün mahvettiği en iyi grup.
    Amk resmen ağladım lan bu cümleyi okuduğumda .

  2. Utku says:

    Warrel’in asla barismam dedigi kisi ‘Van Williams’. gruptaki her turlu kavganin bas rol oyuncusu

    Exorsexist

    @Utku, kaynak?

    Burak Canik

    @Exorsexist, harbı lan baya cana yakın bi adama benziyodu, yani benim izlenimim böyle. loomis’de williams’da mütevazi adam portreleri çiziyolar bu ayrılık nası yaşandı benim kafam hala almıyo zaten.

    cudas

    @Utku, Jeff Loomis dönerse Van Williams umurumda olmaz açıkçası. Yine de uzun süre birleşme olmıcak gibi. Warrel Dane’i çok üzmüşler hayınlar.

    Deon

    @Utku, Adamlarla bizzat tanışmış bir süre bir çok konudan yüz yüze bahsetmiş biri olarak şu söylediğin şey için gerçekten kaynak göstermen gerek.

    Detaylara girmeden benim edindiğim izlenim şudur; Warrel hiçte dışarıdan görüldüğü gibi değil, egolu, kompleksli bir abimizdir. Jeff üstadım bilindiği gibi mutevazi, sakin kendine yakışanı giyen bir kardeşimiz. Van Williams ise ki en çok belki de Van ile dünya metal müzik piyasasına dair bir çok isim ve grubun, Nevermore’un geçmişi geleceği vs.nin içinde geçtiği bir konuşma yaptıktan sonra Van Williams çok kral bir insandır. Grubun en çok konuşan hatta gerçek anlamda en cana yakın insanı Van’dır. Van zaten sıkıntılıydı Türkiye’ye geldikleri dönemde de.

    BURAYA DİKKAT: Ona çok kritik bir soru sormuştum. Nevermore’un finansal olarak daha mainstream bir grup olmasını ister miydin? Kıyasla en underrated gruplardan birisiniz. Fan kitlenizin sadık olması en büyük avantajınız ancak karnınız doyuyor mu be adam? Gerçekten bazen lanet okuyor musunuz? Plak şirketinizin elinde bulunan diğer gruplara bakıyorumda; Yok böyle bir prodüksiyon, yeni klipleri bile sizin kliplerinize harcanan paranın en az iki katı mebla. Sizden çok daha kötü çok daha yapay bir ton grubun produksiyon harikası bir plasitkilikle piyasaya çıkıp tonlarca para kazanması sizi hiç mi bu müzikten soğutmuyor?

    VAN’ın CEVABI: Ben Nevermore ile o kadar mutluyum ki dostum. Kimseyle işim yok. Kimin ne kadar iyi olduğu tartışılır ve Nevermore’da mutlu olduğum müziği yapıyorum. Evet belki çok daha iyiyiz belki para kazanamıyoruz ama inan ben Nevermore olmasa berbat bir duruma gelirim, ruh halim bozulur.Bu benim için bir yaşama sebebi. İnsanın müzikte çakılıp kalma nedeni bu kadar olumsuzluğa rağmen ona olan sevgisi değil midir zaten? Beş parasız kalsamda mutlu olduğum bu müziği yapmaya devam ederdim. Sanırım bu da bizi diğer insanlardan ayıran nokta. Nevermore sevgi ve saygıyı içinde barındırdıkça var olmaya ve üretmeye devam edecek.

    ps: (Daha bir çok konu hakkında davulcular, mainstream, nevermore albümler vs konuşuldu. Ön yargılar tüm bunlar hesaba katılarak oluşmaya başladı)

    ve Son..

    Bu kadar kaynağa ve daha Warrel’ın yaptığı bin bir uyuzluğa girmeyeceğim bile. Hatta Jeff’in yer yer fazla göze batan fazla cool tavrına. (Ki bu adam benim idollerimden biridir, çok severim. Objektiflik tanrısıyla iş birliğindeyim şu an anla.)

    Van Williams görünen sorunlara gözünü kapatıp eyvallah diyemeyecek biri. Warrel’ın yaptığı rockstar tavırları kaldıramayacak bir delikanlı, yiğit insan. Duruşunu konuşmasını anlatırken ki o çocuksu heyecanını ve el hareketlerini görseniz, direk kanınız kaynar :) Hakikaten keşke bu adamla daimi dost olsam diye o an içim gitmiştir. Benim teorim ki cidden inanıyorum buna yeni bir açıklamaya kadar; Van’ın sabrını fena halde zorladı Warrel gerek hareketleri gerek kişiliği ve tartışmalardaki tutarsızlıkları açısından. Ve Jeff Van’a destek oldu.Tartışma sonucunu tahmin edebiliyorum Van ile. Van sonunda döver Warrel’ı. Öyle bir adam hakikaten :) Gruptan çıkma olayını hiç istemeyen dile getirmeyen, bu işi para için değil haz için yapan bir adamdan bahsediyorsun. Warrel ise o dönem her fırsatta “Senkçueri will bi kilır.. Kiks ess düd” diye her tarafında Sanctuary yamasıyla Nevermore u sallamaz bir tavırla geizyordu afedersin. Bu olayın sonu sakattı. Te o dönemden biz Warrel’ı görüp 2 muhabbette onla eden(etmeye çalışan) insanlar olarak; iyi hoşta bu adamlar nasıl sabrediyor diye düşünüp dururduk. Patlak verdi. Olmaz dedik ve oldu yani.

    İç haberlerden Deon bildirdi. Umarım bir çok kişi okur ve biraz daha net bir bilgiyle durduk yere sallamazlar. Ya da bir kaynak gösterirler.

    ps: (Nevermore’un kıyasıya fanıyım. Çok objektif bir yazı ona göre hamle yapınız :) )

    Deniz

    @Deon, ibretlik bir paylaşım. +rep (ulan bir de foruma döndürmeyin diyorlardı. öhm… tanım : warrel’ın nevermore’la piyasa bir müzik yapacağının sinyallerini veren açıklama)

  3. Ufuk says:

    Bardağın dolu tarafına bakalım, Sanctuary’nin albümü çok güzel olacak, bir sürü de Warrel çığlığı duyacağız.

    o

    @Ufuk, ouvv yee

  4. abcd says:

    üzücü ya.

  5. blackroseimmortal says:

    inşallah bişeyler çıkar, bu arada loomis napıyo son bi solo albüm çıkarcaktı ama, solo albümler nereye kadar onun da bi grup kurması lazım, mal gibi megadeth’e gitmez inşallah…

    ege tekmen

    @blackroseimmortal, haha. yine ilik gibi bi yorum yapmışın karşim.

    blackroseimmortal

    @ege tekmen, niye karşim, nesini beğenmedin :D

    Burak Canik

    @blackroseimmortal, +1 yalnız ben sadece jeff ile ilgili yapıyorum bu yorumu. herhangi bir gönderme yok alıntı yaptığım şahıstan bağımsız olarak.

    blackroseimmortal

    @Burak Canik, zaten chris broderickle ilgili bişeyler ima etmek istememiştim saolasın…

    burak canik

    @blackroseimmortal, yok bende yazarken düşündüm acaba blackrose üstüne alınırmı diye, sana da ima ettin demek istemedimde ayrıca belirtmeye gerek olmaz dedim heralde :D bi ithamda bulunmadım yani özür dilerim öyle anlaşıldıysa da

  6. ege tekmen says:

    eğer loomis’le köprüleri yakmadıysa güzel gelişmeler bizi bekliyor gibi. van williams kafasında davulcu bulmak zor lakin imkansız değil. warrel’ın son albümden memnun olmaması da müthiş bi haber. öz eleştiri güzel bir şey. günümüz müzisyenlerinde pek göremiyoruz bu başarıyı.

    Burak Canik

    @ege tekmen, aynen öyle. hatalarından ders alıp hayvani bişey çıkarsalar dicem de loomis olmadan nereye çıkarıyolar o da ayrı bir tartışma konusu.

  7. Utku says:

    @blackroseimmortal, gonderme yaptigin kisi chris broderick ise sana diyecek sozum yok

  8. Burak Canik says:

    alkolün mahvettiği en iyi grup
    ah ulan …

    o

    @Burak Canik, alkol nasıl mahvediyorki? içip içip birbirlerine mi tecavüz ediyorlar? bizde içiyoruz ama ayınınca gidip çalıyoruz..

    burak canik

    @o, bkz. metallica, james hetfield (alkolden di galiba gurubun bi ara dağılır gibi olması veya jamesin gruptan siktir edilmesi muhabbeti bilmiyosam düzeltin arkadaşlar)

  9. DeadlySymptom says:

    O değil dağıldığını da yeni öğrendim grubun. NASIL DAĞILIR AMK NASIL NASIL LAN?!?!

  10. blackroseimmortal says:

    lan chris broderick’e gönderme yapmadım dedim ki mal gibi megadeth’e gitmesin, düşünsenize adam nevermore’da tarih yazıyor solo albümler çıkarıyor mustaine’in yanına “çırak” olarak gidiyor, jeff loomis’in sonu olur bu, bu arada chris broderick teknik olarak akar da diğer yönlerini (for example beste yeteneği) çok bilmiyorum… :D

    burak canik

    @blackroseimmortal, aynen youtube da falan da görev adamı, müthiş teknik fakat kompozisyon yok diye yorumlar okuyodum ne derece doğrudur bilemem. Yalnız year of the voyager’ı izlemiş biri olarak çok iyi bi performans sergilediğini belirtmeliyim.

  11. cudas says:

    “I don’t know what the hell I’m listening to anymore when I get into my car. I’m just so sick of it, I just want to lock myself in the closet and write the best Metal record ever. Who knows if that will happen, but I’m going to try. ”

    Hırss :P Yaptı sayılır aslında This Godless Endeavor’la.

    burak canik

    @cudas, +1

  12. Alkolün mahvettiği mi ? Sizi ıslatıp kürekle döverim lan ! Evet yaparım bunu !

  13. Mephisto says:

    ağzınızla için şu meredi lan.

    Burak Canik

    @Mephisto, ahah yarıldım ya helal olsun.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.