# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Van Williams’dan, Warrel Dane’in NEVERMORE’daki ayrılıklara dair yorumlarına cevap
27.08.2011

“Şarkıcıya da iyi şanslar diliyorum.”

NEVERMORE vokalisti Warrel Dane, gitarist Jeff Loomis ve davulcu Van Williams’ın NEVERMORE’dan ayrılmalarına dair bir açıklama yapmıştı.

“Ben Jeff’ten ayrılmadım, o benden ayrılmayı seçti; bu onun tercihiydi. Sanırım o daha ziyade bir “guitar hero” olmak ve solo albümler çıkarmak istiyor. Ve Jeff’le olan bu ayrılık… Şöyle ki, davulcunun ne yaptığı umrumda değil, zaten hiçbir zaman aramız çok iyi olmamıştır. Ama Jeff benim en iyi dostlarımdan biriydi. Bu çok acı veren bir boşanma gibiydi. Bu ayrılığın oluş şekli konusunda da çok tadım kaçık, çünkü Jeff ve Van’ın NEVERMORE’dan ayrıldıklarını Blacbbermouth’taki haberi okuyarak öğrendim. İnasn arkadaşlarına böyle davranmaz. Konuşabilirdik. Bu cidden çok boktan bir durum. Jeff’le hâlâ arada konuşuyoruz, ama o şu an kendi dünyasında, ona iyi şanslar diliyorum. Onu seviyorum, hem de bir kardeş gibi.”

Dane grubun geleceği için de şunları söylemişti:

“NEVERMORE bir grup olmayı sürdürüyor. Attila’yı kullanmaya devam edceğiz. Sanırım yeni bir davulcu da bulduk, henüz karar aşamasındayım. YouTube’dan video gönderen gitaristlerin bazıları akıl almaz. Bu kadar çok yetenekli çocuk olduğunu bilmek güzel. Jeff’in yerini doldurmak zor, bu yüzden bu gitar arayışı uzun sürecek. Hem şarkı yazabilen, hem de solo atabilen kusursuz bir aday bulana dek de Jeff’in yerini doldurmayacağım. Bu konuya dikkatli yaklaşmam gerekiyor, çünkü NEVERMORE’un mirasına zarar vermek istemiyorum. NEVERMORE benim bebeğim ve yıllardır da hayatımdaki en büyük tutkum. Olanlara dair bir hayli üzgünüm, ancak devam etmek zorundayız. NEVERMORE hâlâ bir grup olmayı sürdürüyor; yalnızca iki üyemiz gruptan ayrıldı, hepsi o kadar.”

Grubun eski davulcusu Van Williams da Dane’e bir cevap verdi:

“Söylemek isterim ki NEVERMORE’da çalmak hayatımın büyük bir parçasını oluşturuyordu. 1994′te başlayan bu süreç birkaç öy öncesine kadar sürdü. Bu süre içinde grup olarak kanımızı, terimizi, gözyaşımızı ve biramızı, iyi ve kötü zamanlarımızı paylaştık. Aynı zamanda çok iyi olduğunu düşündüğüm müzikler de yaptık. Warrel, Jeff, Jim ve konuk olan tüm diğer gitaristlerle birlikte bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Warrel’ın yorumları için diyebilirim ki, tüm bu zamanların ardından bunları duymak üzücü olsa da, en azından gruptan ayrılarak doğru kararı verdiğimi bir kez daha görmüş oldum. Ben yoluma devam ediyorum ve hepsine ilerki girişimlerinde iyi şanslar diliyorum… Evet, şarkıcıya da iyi şanslar diliyorum. :)”

Jeff Loomis şu anda…
Van Williams şu anda…
Warrel Dane şu anda…

Loomis ve Williams’ın ayrılırlarken yaptıkları açıklama şöyleydi:

“Karşılıklı varılan anlaşma sonucu Jeff Loomis ve Van Williams gruptan ayrılmaya karar verdiler. Kendi yollarımızda devam etmenin zamanı geldi. Uzun zamandır devam eden grup içi sorun ve tartışmalar nedeniyle artık grupsuz devam etmenin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Dünyanın her yanındaki hayranlarımıza yıllar süren destek ve sevgileri için teşekkür ediyoruz. Kolay alınan bir karar değildi ancak gerekliydi. Bakarsınız gelecekte bir yerde tekrar karşılaşırız.”

Not: Alttaki ilk 110 yorum Loomis ve Wİlliams’ın NEVERMORE’dan ayrılması haberi içindir.

  Yorum alanı

“Van Williams’dan, Warrel Dane’in NEVERMORE’daki ayrılıklara dair yorumlarına cevap” yazısına 125 yorum var

  1. cudas says:

    The Obsidian Conspiracy her şeyin sonu muydu yani. Ulan. Oldu mu ama şimdi. “Uzun süredir” demiş bi de. Yazın Warrel Dane yeniden gelicez demişti bi de, konser haberi bekliyordum enayi gibi. Yıkıldım resmen.

  2. ege tekmen says:

    Haberi su an aldim. Sanirim bi akrabam oldü. İnanamiyorum. Umuyorum ki bu bi sakadir. Ya da ictiklerimin yarattigi bir halisunasyondur. Uyanmak istiyorum lan. Cok, cok anlamsiz ?!

  3. berk says:

    jeff’siz nevermore olmaz.grubun dağılmasına üzülsemde bi taraftan sevindim jeff harcanıyordu orda.

    Aykut Özen

    @berk, yok artık.

    burak canik

    @berk, pa’nın en mal yorumuydu heralde tebrikler.

    triumph

    @berk, +1. hiç de mal bi yorum olmamış ayrıca..

    human abstract

    @berk, jeff diğerlerini harcıyordu aslında, warrel jeff’in tekniğinden rahatsızlık duymanın ötesinde kıskançlık besliyordu. bunu birçok röportajında üstü kapalı da olsa belirtiyordu. jeff gibi adama çalacak yer mi yok, ya da jeff nevermore’dan ayrıldı diye yüzüstü mü bırakacaklar adamı…

    burak canik

    @human abstract, hangi röportaj abi yok öyle bişey kaynak ver bizde aydınlanalım.

    human abstract

    @burak canik, abicim headbang dergisi 2010 eylül sayısındaki nevermore röportajını okursan görürsün.

  4. funub says:

    Bence sitede 3 günlük yas ilan edilsin. Siyah kurdele falan. Chris broderick de geri dönsün madem.

  5. kutup ayısı says:

    “Jeff orada harcaniyordu” gibi seyler soyleyen tum arkadaslara soyluyorum: AYARSIZ MISINIZ KARDESIM? sanki tum gitarlari falan Jeff’ten baska bir insan yaziyormus gibi bir hava icerisindesiniz. bi CD falan birsey alinip kapagina “kim ne yapmis ne etmis” diye bakilmadigi icin oluyor bunlar tabi. kafadan yazin tabi a.k.

    neyse, gerek Jeff gerekse Van boslugu doldurulamayacak muzisyenler Nevermore icerisinde. elbette hali hazirda yapilan besteleri layigiyla calabilecek tonla gitarist ve davulcu bulunur, orasi Turkiye degil. :) ama o besteleri yapabilecek adam bulmak, o adamlarla mevcut kimyayi yakalamak? o zor is gibi gorunuyor. bence madem durum bu, her seyi fes edip, efsane statusune yerlestirsinler bari Nevermore’u. hic sulandirmadan falan..

    creiGn

    @kutup ayısı, Jeff orada harcanıyordu derken o kastedilmiş zaten. Gruptaki diğer hiçbir eleman Jeff Loomis’in kalibresinde bir müzisyen değildi. Belki Chris Broderick vardı ama onu da Jeff kendisi Megadeth’e gönderdi.

    Jeff Loomis’den sonra Nevermore aynı kaliteyi yakalayamayacaktır, belki bir süre devam etmeye çabalarlar ama; bir This Godless Endeavor falan gelmez. Bu noktada sana katılıyorum, bence de grubu toptan dağıtmaları daha hayırlı olur.

    Jeff Loomis ise bir şekilde yolunu bulur. Bir gruba girmek ya da yeni grup kurmak yerine kendi müziğini yapmaya devam edeceğini düşünüyorum ben. Zaten geçenlerde de 2011 ve 2012′de iki tane albüm çıkarmak istediğini, çalıştığını söylemişti bir yerlerde.

    kutup ayısı

    @creiGn, goz var izan var. Jim Sheppard icin bunu soyleyebilirsin belki ki bilmiyoruz adamin kumasini tam olarak, bas agirlikli bir projeye girse oldurur belki. adam Nevermore’da gorev yapiyor sadece. fakat Warrel Dane icin ve Van Williams icin -hatta gruba girip cikan yardimci gitaristler icinde dahi ki Steve Smyth, Chris Broderick gibi adamlardan bahsediyoruz!- “Jeff Loomis ile ayni kalibrede muzisyenler degil” demek “KOMIK”.

    yapmayin.

    burak canik

    @kutup ayısı, ne kadar anlaşamasak da +1

    triumph

    @kutup ayısı, cd alınıp kapağına bakan mı var sanki içinizde??? arama motoru metalcisi olup ahkam kesmek de en son modalardan.

    burak canik

    @triumph, cd alınca sen odanın tavanına veya mart ayında ciftleşen kedilere bakıyorsan orası senin sorunun ben bi albüm aldığımda oturup her yerini incelerim, bildiğim kadarıyla çoğu insanın severek yaptığı bişey. bu arada arama motoru metalcisi ne ya :D orjinal olcak derken sıvama vol 1 olmuş biraz.

    triumph

    @burak canik, eheh biraz öyle oldu evet. arama motoruna grup adını yazıp araştırmacı gazeteci modunda takılan forumculardan gına geldi arkadaş. herkes profesor net ortamlarında. bi de birinci ağızdan konuşanlar var ki onlara hiçbiey demiyorum şimdilik :)

    cd alınca odanın tavanına bakmayla mart kedileri de vol 2 olsun bu arada :D

    burak canik

    @triumph, öyle g.te böyle ya..ak diye bi tabir var sende biliyosundur heralde :D

    corona

    @kutup ayısı, nevermore’a efsane kulpu takılması abartı olur.

    burak canik

    @corona, neye göre kime göre ?

    corona

    @burak canik, aksini iddia edenlerin de dahil olduğu grubun uzantılarına göre.

    burak canik

    @corona, onu kastetmemiştim. hatta ne kastettiğimi de geçtim efsane dediğimiz kavram saçmalıktan öte bişey değil. belli otoritelerce efsane kabul edilen grup/albüm/şarkı vb. şeyleri ele alalım mesela, neden efsane diyoruz onlara ? birileri böyle belirlemiş çünkü. saçmalık! mesela jp’nin painkiller albümü kvlt kabul edilir çoğu “otorite”ye göre. ama bence boş geçen 1 saatten başka bişey değildir. örnekler çoğaltılabilir.
    ve bana sorarsan evet nevermore efsanedir. sana göre de saçmalıktır belki bilemem. demek istediğim bu tür şeylere bu kadar takılmayalım mevzu bahis olan şey müziz, öznel bi kavram.

    corona

    @burak canik, iyi de ben durduk yere böyle bişey demedim ki. cevapladığım yorumda geçiyordu “efsane” lafı.

    kutup ayısı

    @corona, Nevermore efsane degil, olacak (umuyorum ki tabi, sulandirilmazsa). sebepleride gayet makul buradan bakildiginda. oturup tartisalim mi? yoksa sen aklini basini biraz toparlar, onyargilarini yikar ve kendi kendine dusunup bu sonuca ulasabilir misin?

    bak cok gerdiler bu baslik altinda, bir de sen usteleme n’olursun. hadi canim kardesim…

    corona

    @kutup ayısı, we are dormant accumulations of flesh,
    in a crimson filtered twilight, mute witnesses to the game,
    wrenches to keep the bolts of lies tight

    Ahmet Saraçoğlu

    @corona, Meshuggah’nın “Sana Kırmızı Çok Yakışıyor”a cevabı. :)

    Burak Canik

    @kutup ayısı, Nevermore Efsane nokta (.)

  6. hf says:

    küfür etmek istiyorum :/

  7. Cidden yalnız, harcanıyordu ne demek yahu? Adamın Nevermore için yazdığı rifleri, soloları burada kilometrelerce övdükten sonra “Nevermore’a fazlaydı zaten.” demek ilginç biraz. Napıcak ki adam, ömrünün sonuna kadar Miles of Machines türevleri mi çıkaracak?

  8. hihat says:

    Olmadı bu şimdi yahu! Gerçi metal aleminde az görülmeyen “yeniden birleşme” durumuna da bir yol açılmış oldu :P

  9. mkara says:

    Yıllar severek dinlediğim gruptu artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.Yinede yolun açık olsun Jeff Loomis!

  10. Guinan says:

    yapılır mı lan bu..

  11. Guinan says:

    taparcasına sevdiğim gruplar neden bir bir gidiyor!! Death Pantera At the Gates… şimdi de nevermore!!

  12. Ben de “harcanıyordu” lafına kesinlikle katılmıyorum zira Nevermore gibi bir grup ve böylesine güzel eserler Jeff Loomis’in çaldığı hızlı gitarlar ya da gösterişli sweep pickinglerden ibaret değil. Warrel Dane’in, Van Williams’ın, Jim Sheppard’ın kendi partilerini en az Loomis kadar başarılı yazıp, icra ediyor olmaları Nevermore’u bu kadar eşsiz kılıyor. Jim Sheppard’ı da özellikle belirtmek istiyorum çünkü bence iyi müzisyenlik yalnızca abartı değil çoğu zaman yerinde çalmaktır.

    Berker İlhan

    @Bahadır Sarp, Buna benzer bir mesaj yazmaya hazırlanırken arkadaşımız duygularıma tercüman olmuş :) Nevermore’da müziğin yapım sürecinde herkesin eşit ölçüde emeği var ve hakkaten müzik dünyasında gördüğüm en dengeli en sorunsuz grup derken böyle bir şey olması zaten beni şoke etmişti ki herkesi şoke eden de bu sebeptir :)

    Burak

    @Berker İlhan, müzik dünyasında gördüğüm en dengeli en sorunsuz grup derken böyle bir şey olması zaten beni şoke etmişti ki herkesi şoke eden de bu sebeptir +1 abi aynen. Yani hiç aklıma gelmezdi jeff’in grubu bırakacağı. herşeyiyle birbirini tamamlayan eksiksiz bir gruptu resmen ya.

  13. dombili says:

    of allahtan jeffli halini unirockta gördük, allahtan (ulan ateist adamım bi de ahah) 2010da süper bir album cıkarttılar da öyle gidiyorlar gruptan.

    2009 gibi gitseydi su kadro cok daha kötü olurdu bence.

    ayrıca “:(“.

  14. zafer says:

    Thank you
    23 Nisan 2011 Cumartesi, 00:28 tarihinde Van Williams tarafından eklendi

    Just wanted to say thanks AGAIN to all the fans and friends that have posted here and who have sent me tons of positive email messages and support in my decision. I’m glad that the band has been a great influence on a lot of your lives and I’m so proud to have been a part of that and you all now are a part of me. Life doesn’t end here, it just transforms. I hope everyone is good and as Ozzy would say “I love you allllllll!”

    yours truly,

    Van

  15. Gustav Mahler says:

    fuck diyesim geldi bu duruma.

  16. John Voxville says:

    hayatımın grubunun bana hayatımın şokunu yaşattığı andır bu :S

  17. burak canik says:

    haberi bi arkadaşımdan duydum sonra disease, injury , madness’ın allahsal rifini dinlememeyi göze alarak born’u açtım. başından sonuna kaar dinledim. ağzımdan çıkan tek kelime “yazık” oldu. cidden sadece “yazık”. death’ten sonra ikinci sıraya koyduğum gruptu. Umarım tekrar birleşirler aralarındaki problemi aşarak, gerçek olamayacak kadar iyi eser veren bu dört adam.
    bu arada jeff kadar kaliteli müzisyenler yok derken neyin kafasındaydınız bilmiyorum ama warrel dane’in ilahi sesinin sizi de yola getirmesini temenni ediyorum.
    son olarak böyle işin amk ben.

    tc

    @burak canik, +1

  18. Yog-Sothoth says:

    yok hala inanamıyorum olamaz böyle birşey ! nasıl olur yav gördüğüm günden beri yaşamıyorum resmen böyle bir mükemmellik nasıl bozulur ta a…

  19. SeventhSon says:

    http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/soulflypremiere/sepulturaustour.jpg
    nevermore diyo ?

    illuminati

    @SeventhSon, nevermore dağılmadı ki zaten.

    SeventhSon

    @illuminati,
    aynştayn mode on.

    heralde atilla, jim ve warrel dane çıkıp çalıp söyleyecekler nevermore olarak?
    biliyoruz dağılmadığını, sadece lead gitaristsiz ve davulsuz orda nevermore yazmasına anlam veremedim.

  20. dimebag says:

    İster misin şimdi Jeff,Broderick’le Megadeth’te çalsın

    aaa

    @dimebag, o nasıl olacak ki üç gitarist şeklinde mi ?

    Burak Canik

    @aaa, allah sizi inandırsın bende istemem

    blackroseimmortal

    @dimebag, ben istemem…

    aaa

    @blackroseimmortal, bende istemem

  21. aaa says:

    burda mağdur attila ve metal camiasıdır.

  22. mağduruz lan mağduruz ! anlaşmadan ayrılık mı olur !? bu insanlar bu müzikten mahrum mu edilir !? yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim , ağlayacağım lan !

  23. SeventhSon says:

    attilayı kullanmak nedir lan :D

    son olarak da, olum gittiğiniz yol yol değil, gelin dönün bu solo sevdasından, jeff, van gözünüzü seveyim lan.

  24. blackroseimmortal says:

    loomis harcanıyordu??? nevermore jeff loomis değildir, kim derse desin bu grup warrel dane’siz başarısız olabilirdi, yani warrel dane olmasa duygusuz, bayık bi grup olabilirdi… yok kim ne yapıyormuş diyip cd’yi inceleyip mastürbasyon yapanları da anlamıyorum, kardeş vokalleri hiç mi duymuyorsunuz??? yani nevermore’un kimlerin grubu olduğunu anlamak için 3 5 şarkı dinlemeniz yeterliir bence…

    :(

    Deon

    @blackroseimmortal, Öncelikle ; “Kim ne yapıyormuş diyip cd’yi inceleyip mastürbasyon yaptıklarını sandığın insanlar” olmasaydı şu anda bu site yayında olmazdı, sen bu şekilde buraya rahatlıkla yorum da yazamazdın. Üstüne avrupadaki bir çok grubun oluşumunda katkısı olan onlara destek veren sadık fanları da o dediğin şeyleri sonuna kadar yapmasaydı belki bir çok sevdiğin grupta şu an olmayacaktı çünkü kapital şirketlerin dikkatini çekemeyeceklerdi. Keza bir çok belki de çöp diye nitelendirilen gruptan kim ne yapmış diye bakılarak ortaya çıkarılan bir çok dahi müzisyen de ortaya çıkamayacaktı yeni gruplar kuramayacaktı, müziğin ilerlemesine büyük bir darbe vurulacaktı. Hala daha ki alınan, emeğe verilen para ve duyulan saygıdan ötürü alınan cd’ye bakıp kim ne yapmış demek aynı zamanda müziğe ve o gruba da saygı göstermektir. Yavan bir dinleyişten öteye bilgili bir dinleyici olmaya gitmektir. Okuduğun kitapların yazarları var, kullandığın sağlık ilacını keşfeden bilim adamları var, fizik ve matematiği geliştirmiş tarihe katkı sağlamış adamlar var. Eğer bu bir mastürbasyonsa, yeniden gözden geçirilmesi gereken farklı algılarla bezenmiş yeni bi paralel evrende ancak bu gerçek olabilir. Neyse çok uzattım çünkü çok ağır bir itham yazdığın bu insanlara.

    Yazındaki Warrel Dane’in cevher-i deha alametlerinin de Nevermore’u buralara getirmesine yürekten katılıyorum ancak Nevermore’u ikon yapan şey bence 5 elementin birleşimiydi. Bu elementler arasında Jim Sheppard’a her seferinde tahta muamelesi yapılsa da o da bir görev adamı ve Nevermore’un temel taşlarından biriydi. Bana göre Jeff ile Warrel yuzdeleri yüksek oranla göğüsler ardından Van’ın Nevermore’a cuk oturacak kusursuz kompozisyonları, Sheppard ve yardımcı gitaristler bunu izler beste ve diğer parametrelerde.

    blackroseimmortal

    @Deon, kardeş bu kadar yazmana gerek yoktu ben de sadece jeff loomis = nevermore olayına gıcık olduğum için öyle yazdım…

    Deon

    @blackroseimmortal, bence vardı hatta bu açıklamandan sonra da iyi ki yazmışım diyorum çünkü bu açıklamaya dayandırdığın sözler hala yeteri kadar yanlış.

  25. Burak Canik says:

    van williams ile ilgili söylediklerin seni gözümden düşürdü warrel dane. artık gözümde tanrı değil yarı tanrısın.

  26. Nakruf says:

    “youtube’dan video gönderen gitaristler” demiş youtube’da nerde o videolar bilen var mı?

  27. ozzy_911 says:

    Makale için uygun bir grup(!) fotosu :)

    http://i.imgur.com/rQlHZ.jpg

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.