# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
22 Ağustos 2011 Türk internetinin kara günü (Güncellendi)
14.05.2011

Özgürlüğümüze sahip çıkmak adına.

Bilindiği gibi 22 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye sınırları içerisindeki tüm internet kullanımı devlet filtresine girecek ve tüm internet kullanıcıları, sınırları devlet tarafından belirlenmiş 4 farklı paketten birine girmek zorunda olacak, bu paketler dışında bir siteye girmeye teşebbüs etmek de suç sayılacak.

Her şekilde anlamsız bir uygulama olması dolayısıyla, ülkemizdeki internet kullanıcılarının ve içeriği ne olursa olsun tüm internet sitelerinin topyekün tepki göstermesini gerektiren bir durum söz konusu. Pasifagresif olarak biz de, 2 yıldır birlikte paylaştığımız bu ortamdaki yazar ve okur arkadaşlarımızın, bu yasakçılığa karşı bilinçlenmek, tepki yolları aramak ve olayın boyutlarını daha çok insanın idrak etmesini sağlamak adına, yapabildikleri şekilde tepki göstermelerini istiyoruz. Facebook, twitter veya her ne olursa olsun, bir şekilde bu karartmaya karşı farkındalık oluşturmak ve ortak bir tepkiye katkıda bulunmak, internet gibi olmazsa olmaz bir şeyi özgürce kullanmak isteyen herkesin görevi diye düşünüyoruz.

Böylesi bir uygulamayı hayata geçiren zihinlerin neyi, ne sebeple yasaklayacakları, nasıl gerekçelerle ulaşılamaz hale getirecekleri konusunda hiçbir mantık aranamadığından, olur da 22 Ağustos’tan sonra buraya ulaşmak konusunda da sıkıntı çekerseniz (hâlbuki çekilmemeli değil mi, pırlanta gibi insanlarız), bir şekilde buralarda olmaya devam edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Pek çok sitenin canının yanacağı ortada, umarız bizim gibi kendi halinde miniklere bir şey olmaz diyor, yorum yapmak isterseniz yasal çerçevenin dışına çıkmamanızı da hatırlatarak, sizi hepimizi etkileyecek bu durumun vahametini olabildiğince geniş şekilde yaymaya çağırıyoruz.

pasifagresif.com

—————–

İlgili Bağlantılar:

15 Mayıs Sansüre Karşı Yürüyoruz – Facebook
15 Mayıs Sansüre Karşı Yürüyoruz – Ekşi Sözlük
TİB Protestosu
İnci Sözlük Sansüre Boykot Çağrısı
yasaklamakyasaktir
sansuresansur

  Yorum alanı

“22 Ağustos 2011 Türk internetinin kara günü (Güncellendi)” yazısına 93 yorum var

  1. cenkozmercan says:

    işte demokrasi, işte özgürlük!

  2. Mephisto says:

    bir şeyi anlatmak için karşındaki insanla aynı dili konuşman lazım ya da beden dilini kullanman lazım. biz hiç bir zaman bu tepedekilerle aynı dili konuşamadık o zaman beden dilimizi konuşturalım http://tinyurl.com/6jtmhtw

  3. Batuhan Bekmen says:

    Bu konuya çok dikkatli yaklaşmak gerektiği kanaatindeyim. Malum, bu ilginç ülkemizin bir çok gerizekalı badire atlatmışlığı var. Kurulduğundan beri zilyarlarca süreci atlamış olduğundan ve devrimden devrime, darbeden darbeye koştuğundan kelli, genci yaşlısı, akıllısı salağı vs farketmeden çoğu kişinin aklının 5-6 karış havada olduğu da ortada. Bu gibi hiç bir yasal dayanağı olmayan ve insana insan tarafından verilmesi her ne kadar ironik olsa da varlığı inkar edilemeyen özgürlüklere saçma sapan derecede büyük bir darbe olan olayların, Türk yakın tarihi boyunca nasıl tepkilerle karşılandığı da malum.

    Gördüğünüz gibi, herşey malum. Herşey ortada.

    Heyhat, bu kadar bariz bir durumda bile “vpn var bişey olmaz” zihniyetinin derininde yatan koyunun kafasına gelecek olan bir veya birkaç değnek darbesi neticesinde bu sorunun çözülme aşamasına gireceğine inanıyorum. Geçenlerde de “türk internetinin büyük abilerinin bu konuyla ilgili bişeyler yapması gerektiği” ile ilgili ufak bi post paylaşmıştım sosyal medya ortamlarında. Hala da öyle düşünüyorum. Siz de VPN ci olmayın, DNS ardına saklanmayın internet abileri. Olanların da kafasını değnekleyin bi zahmet. Çünkü bu olanlar hayra alamet değil.

    burak canik

    @Batuhan Bekmen, çok çok ÇOK katıldığım bi yorum oldu. herkes bi alternatif yol buluruz zihniyetinde oldukça, bizi istedikleri gibi manipüle edebilirler (hep bunu yazmak istemiştim). şaka maka gerçekten 21. yüzyıla yakışmayan, medeniyetten nasibini almamış troller tarafından yönetiliyoruz yazık ya.

  4. Dnz says:

    Progresif demokratik metal

  5. “Bu internet filtresi uygulamasıyla, birey korumacı ve kollamacı bu muhafazakar ideoloji tarafından pasifize edilmekte, zihni “tek doğru, tek renk, tek söylem” çağrısına uymaya, sağduyuya davet edilmektedir. Bu nedenle, Ağustos 2011’den itibaren İnternet ortamına erişimde aklını kullanmaya muktedir bireyin akıl ve irade özgürlüğünü elinden alan bu usul ve esaslara karşı durmak, yürürlüğe girmesine itiraz etmek gereklidir”

    http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1048118&Date=03.05.2011&CategoryID=117

  6. Chuck Reis says:

    burası da filtreye takılır. genç beyinleri satanizm ve metal gibi dinsiz imansız müzik türüyle zehirliyoruz cık cık cık.

    in the court of the crimson king

    @Chuck Reis, açın king crimson’ınızı dinleyin hakikaten gençler. çok da abartıya kaçmayın metal filan.

  7. Ufuk Sönmez says:

    Ahmet Saraçoğlu’nun yukarda verdiği linkin altında, güzel bir yorum gördüm:

    “Ortadogu’yu hala sallayan devrim dalgasinin en onemli mobilizasyon araci internet ve sosyal iletisim aglariydi. Porno siteleri vs. bence isin gorunen kismi. Iktidarin bu uygulamasinin altinda, devrim dalgasinin bu kiyilara varmasini engellemektir. Ama kendi kuyularini kaziyorlar dalga dipten geliyor.”

  8. junkman afatsum says:

    böyle bişey olurmu ya karanlık bir dönemden zifiri bir karanlık bizi bekliyor yazıklar olsun böyle bir ülkenin çoçuğu olduğuma böyle zihniyette insanlarla yaşamak artık çekilmez bişey oldu

  9. _BlaCkeneD_ says:

    beyler canını seven kaçsın bu ülkeden. iyice boku çıktı bu yasakların yeter artık!

  10. Burak says:

    Demokrasi fazla ileri gitti galiba.

  11. bloodshower says:

    bu haber en yukarda olmalı bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @bloodshower, o tarihe kadar şu an durduğu yerde, manşetin hemen altında duracak. hep orada kalırsa görmeyen kalmaz herhalde, ufak da olsa bi yararı olsun.

  12. Faşizm faşizm diyorlar ya bence faşizmin ta kendisi budur ya..

    junkman afatsum

    @Berker İlhan, bak pirim kazanmak için cevap veriyorum sana bu dediğinde çok haklısın bende öyle düşünüyorum doğruya doğru ayrıca böyle bir müziği gerçekten özümsemiş insanların prime ihtiyacı olmaz bu ülkede kimler prim için ne yaptığı ortada böyle bir yasağa kaldırıyorum orta parmağımı

    Berker İlhan

    @junkman afatsum, o an verdiğin cevaba içerledim açıkçası ve devam ettirince de trollediğini düşündüm neyse bunun yeri burası değil.. aynı fikirde olduğumuza sevindim ;)

    junkman afatsum

    @Berker İlhan, haklısın o konuyla ilgili zaten bişeyler yazdım yerinde katılacağınada eminim

  13. comfortinBRUTALiTY says:

    bu ne abi yuh

  14. like fire says:

    Aslında ilk youtube yasakları olduğunda sesimizi çıkarmalıydık. Bunun sonunu tahmin etmeliydik. Last.fm, sesli sözlük gibi adam akıllı işe yarar siteleri bile hiçbir mantıksal dayanakları olmadan kapattılar. Bu ülkeden kaçıp gitmek istiyorum demek de bir çözüm değil biliyorum, sadece bir Türk olarak doğuştan şanssız olduğumu düşünmeye başladım gitgide. Bu sınırlamayla muhalefeti artık kökten yok edecekler. Bunu yıllardır azar azar yapıyorlardı ama dozunu bu sefer fazla kaçırdılar. Ucu bi şekilde bize de (biz internet kullanıcıları) dokunduğundan artık gerçek boyutta isyanın tam sırasıdır. Cehaletin parmakları boğazımızda. Nefes alamaz hâle geldik. İnanamıyorum bütün bu olanlara.

  15. Avcı says:

    ekşi sözlük bu uygulamaya karşı 22 mayıs’da taksim’de yürüyüş gerçekleştirecek.ben diyorumki gelin pasifagresif olarak bizde bu yürüyüşe katılalım.gerekli tepkimizi orada gösterelim.

    Mustafa Sakallı

    Pankart falan da hazırlanabilir, akla yatkın.

    like fire

    @Avcı, ben kesin gidicem.

    Ahmet Saraçoğlu

    Buna gerçekten gitmek gerekiyor, hatta bence zorundayız. İnternetin hayatımızın ne kadar önemli bir parçası olduğunu onu kaybedince anlamayalım. Bak daha şimdiden ekşisözlük’ü kapatma isteğini geri çekti TİB. Sadece birkaç saatlik tepki yetti.

    22 Mayıs’taki toplanma gerçekten çok önemli. Her gün saçma sapan yerlerde oturmak, 2 bira içmek için gidiyoruz Taksim’e, bu konuda üşenirsek affedilmez bi hata yapmış oluruz.

    Kalabalık olmalıyız. Bu saçmalıkları yapanların, ne kadar vizyonsuz olduklarını, ne yaptıklarının farkında olmadıklarını ve karşılarına nasıl bir kitleyi aldıklarını anlamalarını sağlamalıyız.

  16. Gerekli bağlantılar habere eklendi, daha da çıkarsa sürekli güncelleriz. Bu haber sabit en tepede duracak.

  17. Belus says:

    Faşizm tarih boyunca kendinden olmayanı hiçe saymıştır..bu uygulamalar akp ile sınırlı bir kavram değil;devlet denen aygıt kendini mümkün ve baki kılmak için her zaman baskıyı elinde tutar.
    belki de ne kadar dibe batarsak o kadar ‘iyi’ olur dialektik açısından.

    gökhan

    @Belus, söylediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum ama dibe batışımızın diyalektik açıdan olumlu bi etkisi olması için karşı tarafın elle tutulur gözle görülür bi fikri olması gerek. Bilimsel, terihsel, felsefi vb. bir dayanağı olmayan, sunulduğu anda kabul edilen, sorgunlamadan onaylanan fikirlerin boşluğu bence diyalektik açıdan da pek olumlu bi etki oluşturmaz gibi geliyo bana. Yine de; somut tepkiler koyup henüz sonuç alamadığımız süreçte; uykusuz kalmamak adına sığınmak için hiç de fena olmayan bi düşünce.

  18. cenkozmercan says:

    Yasaklı kelimeleri seçenleri kafaya bak. Bu mudur bu ülkenin yöneticileri? Baldız, liseli gibi laflara siki kalkanlar herkesi kendileri gibi sanıp bunları da listeye eklemişler.

    Organizasyona ve yürüyüşlere katılmazsak yapılan herşeyi hakederiz! Yeterince sustuk, sıra bize geldi!

  19. blackroseimmortal says:

    hasiktir…

  20. hysteresis says:

    Bunlar işin çoğunluk tarafından duyulabilen yüzü… Meclisten, her gün, her gece çoğunluğun haberini alamadığı ne düzenlemeler, ne yasa tasarıları geçiyor. İşin acı tarafı, haberi olanların da çoğunluğunun bunlara tepkisiz kalması veya doğru düzgün fikri olmamasına rağmen arka çıkması; karşı çıkanları toplum önünde aşağılaması ve küçük düşürmesidir.

    Ülkenin haritadaki üst kenarına komple yol döşeyip kıyılar katledilirken; 30 kilometrelik derenin üstüne “ÇED gerekli değil” raporu verilip 15-20 tane hidroelektrik santrali yapılırken; maden ocaklarının atıkları suya, toprağa karıştırılıp çoluk çocuğu zehirlerken nasıl insanların gözlerinin içine baka baka yalan söyleyendiyse, hepsine kılıf uydurulup kamuoyu yanlış yönlendirildiyse, bu mevzuda da aynı aymazlıklar yapılacaktır. Yalnız bu sefer, yukarıda saydığım ve dolaylı etkisini algılamanın birçok kişi için güç olduğu olayların aksine, işin ucunun kat kat fazla kişiye ve doğrudan dokunması belki mücadele sürecini kolaylaştırır.

    Üşenmeyin, tepki verin.

  21. nordson says:

    çocuk tecavüzcülerinin gırla gittiği, minibüsle çocuk ezip 15 ay yatıp çıkanların olduğu bir acaip memlekette herkesi aynı kefeye koymak anca başımızdaki davarlara özgü olsa gerek. hepsi despot, sevgisiz, vizyonsuz ve çağdışı kimseler. yürüyüş, protesto, hakkını yedirmemek doğal kavramlar tabi ama benim görüşüme göre elde edilecek tek şey biber gazı ve cop olur. ben işlerin normale dönmesi için 21.12.2012′yi bekliyorum.

    life sucks..

    Exorsexist

    @nordson, http://www.youtube.com/watch?v=TI6XirNa9T8

    nordson

    @Exorsexist, haha :D
    spikerin vokali iyi ama.

  22. nordson says:

    ..music not

  23. blackroseimmortal says:

    AMon AMarth
    AMorphis
    cAMel
    king diAMond
    lAMb of god

    nası lan bunların hepsi yasaklancak mı yani???

    yukarısı işin şakası, bi de googledan “porno” yazıp çıkan her siteyi çökertçeklerini duydum, suratı sivilceli ergen bile googledan “porno” yazmaz, hay allahım… direk google’ı kapatın olsun bitsin…

    ege tekmen

    @blackroseimmortal, o dediğin yapıldı bile.

    caksu

    @blackroseimmortal, pasiFAGresif. God hates fags !

  24. caksu says:

    O değil de bazı haklarım için sesimi çıkarmaya bile üşenirken bir olayın beni sokağa çıkaracağını hiç düşünmezdim. Hafife almışım adamları.

  25. SeventhSon says:

    http://www.googlegnmd.com/

    böyle bi fasilite var.

  26. followthecolors says:

    bu arada, yürüyüşler 15 mayısa alındı. başlıktaki bağlantılar düzeltilirse iyi olur

    Ahmet Saraçoğlu

    @followthecolors, sağol değiştirdik.

  27. bloodshot says:

    bu akıl ve irade ozgurlugumuze mudaheledir,bitisidir.dün cumhuriyetci,Atatürkçü yazarlar iceri alindi,bugün internete sansur,yarın kim bilir daha neler..!cahil bir toplum yaradılısının son hızla devamıdır bu!!! ve basbakanın dedigi gibi 2023:Turkiyenin isgali!!! soylenebilecek fazla söz yok!!! bunlara oy verenlerde beyin namına bisey yok!!!!!

  28. mk says:

    bide şimdi herkes istediği gibi paketini seçecek şimdiki sistem devam edecek deniyor.millette hemen gelmiş sansür yok diye bize saldırıyolar abartıyomuşuz vs he evet boku yiceğiniz oğlum ahah ağzınıza sıçıcaz diye açıklıcak halleri yok!isyan çıkmasın diye böyle söylüyorlar.bizim millette saf hemen 2 açıklamayla tatmin oluyolar.arkadaş şimdiki sistem demek ne demek? şimdiki sistemde binlerce site engelli basbaya SANSÜRLÜ!! dnsyle felan gezenler farkında değildi keyifleri yerinde tabi 22 ağustostan sonra görüşeceğiz.

  29. blackroseimmortal says:

    çok endileşendiniz, ben dün 5n 1kyı izledim… ahmet saraçoğlunun verdiği linkteki yazıyı yazan adam ve tibden bi üye vardı… bunlar konuştular ettiler, standat pakette filtreleme yokmuş dns falan hepsi serbestmiş zaten türkiyede dnsi engelleyebilecek kadar altyapı ve veri tabanı yokmuş radikaldeki adam da onayladı yani mal gibi aile paketi açtırmazsanız dns’inizden istediğiniz yere girebilirsiniz… zaten teee şubatta kabul edilmiş bu yasanın şimdi ses getirmesi düşündürücü… biliyosunuz seçim var…

    not: şakirt falan diğilim

    Batuhan Bekmen

    @blackroseimmortal, Yukarıdaki yaptığım yorumu aynı bu zihniyete (zihniyet!) ithaf etmiştim, yerini de buldu.

    blackroseimmortal

    @Batuhan Bekmen, yukarıda yaptığın yorum gibi olsa böyle yazmazdım zaten ben üşenmedim gerçekleri öğrendim geldim buraya da yazdım… hem ne zihniyeti sen beni akpli falan mı sandın… hatuna baldıza dalgası kalkacak kadar mal biri mi sandın…

    illuminati

    @blackroseimmortal, akp’ye oy vermek suç mu anlayamadım orayı.

    blackroseimmortal

    @illuminati, yoo

    bloodshot

    @illuminati, evet suc!!! ozgurluge mudahale eden Cumhuriyet dusmani,Ataturk’e kufreden,Turkiyeyi satan ve bu sayede 7 sulalesini zengin eden birine oy vermek suctur!!!

    illuminati

    @bloodshot, herkes istediğine oy verebilir kardeşim.

    halim

    @bloodshot, hahahah hala solcular var.

    illuminati

    @bloodshot, isteyen istediğine oy verir.

    illuminati

    @illuminati, türkiyenin yarısı suç işliyor o zaman.

    SeventhSon

    @illuminati, aynştayn was here.

    illuminati

    @SeventhSon, harbi biraz öyle olmuşum ama bunları bile bilmeyenler var.

    blackroseimmortal

    @Batuhan Bekmen, biraz ağır oldu :’(

    Batuhan Bekmen

    @blackroseimmortal, Sen raad ol.

    Kemalistim

    @blackroseimmortal, Reyiz haklı panpalar bi sorun yok

    @2

    @Kemalistim, söylenen herşeye inanıyorsunuz. ne komik insanlarsınız siz.

  30. Ertuna Yavuz says:

    batuhan kendi kıllı bacak fotolarını koyduğu kişisel blogu yasaklanacak diye üzülüyor aldanmayın gençler sfdsds

    Batuhan Bekmen

    @Ertuna Yavuz, Onlar bacak değil Ertuna.

    Berker İlhan

    @Batuhan Bekmen, ffdssdffds

  31. Yazdığı yorumlar yayımlanmayan arkadaşlar, yorumlara biraz dikkat edersek, mümkün mertebe.

  32. Keşke konuyu saptırmasak, keşke yine durup dururken birbirimize girmesek.

  33. Arkadaşlar, dediğiniz şeyde haklı olabilirsiniz ama konu dışına taşınca ister istemez olay büyüyor, çünkü birilerine hakaret etmeksizin yazamıyoruz sanırım. Konu dışında yorum yazılmamasını rica ediyoruz.

  34. burak canik says:

    http://www.trgamer.com/YaziDiger.aspx?source=Yazi&ad=&pg=1&YaziID=2802&BaslikID=&ForumID=&TurID=&HG=&Sira=1&FirmaID=&KullaniciID=&Content=

    trgamer mi ne alaka mal demeyin 2006′da bu saçmalıklar başladığından beri meydana gelen olayları, kapatılan siteleri vb. kısaca sansür muhabbetinin geçmişini özetlemiş ve çok mantıklı yorumlarda bulunmuş yazan eleman. batuhan arkadaşımızın dediği şeyi de vurgulamış. sesimizi çıkartmadıkça bu boktan kurtulamıcamızı herkes bas bas bağırıyor. şu lys muhabbeti bitsin sesimi çıkartacağım bende.

  35. comfortinBRUTALiTY says:

    Yapılan açıklamalara inanıp ağlarken eline şeker verilip susturulan çocuk durumuna düşürülmek hakikaten trajik.İktidar karşıtı olmayı solculuk olarak nitelendirmek,düşünmeden söylenenleri benimsemek daha da trajik ya neyse. Platforma saygımdan ötürü kişisel mesaj yazmak istemiyorum zira buraya da özgü değil bu yazdıklarım ne yazık ki.

  36. caksu says:

    Düzenlemeyi birden fazla yönüyle ele alan güzel bir yazı..

    http://yenimedya.wordpress.com/2011/05/06/guvenli-internet-mi-dediniz/

    Şu dikkat çekici maddeyi takip ederek ulaşmıştım yazıya..

    ‘İşletmeciler, filtreleme işlemini etkisiz kılmak için uygulanan filtre aşma yöntemlerinin engellenmesi amacıyla çalışma yapmak ve söz konusu çalışmanın sonuçlarını periyodik olarak Kuruma iletmekle yükümlüdürler.’

    Velhasıl sonunda münasip bir tepki gelmekteyken, devamı da gelecek gibi görünürken “Standart şimdikinin aynısıymış” sözüyle yatışanların olması üzücü.

  37. önder says:

    12 Haziran’da vuralım tokatı daldan düşen sinekler gibi insinler aşağı.

  38. bab-ı esrar says:

    yukardaki yorumları ve bazı linkleri okudum sonrada BTK nın sitesinden Güvenli İnternet Düzenlemesi ile İlgili Basın Toplantısı’nı baktım sonuç olarak; sistemin ücretsiz ve mevcut duruma ek bir hizmet olduğu söyleniyor. Ayrıca bu hizmeti “isteyen kullanıcıların” diye özellikle vurgulanıyor. Şimdi ben mi birşeyi ıskalıyorum yoksa bu açıklamadan daha başka anlamlar mı çıkarmalıyız! bunları tamamen cahilliğimiden soruyorum yanlış anlamayın…

    basın toplantısı linki:

    http://www.tk.gov.tr/Etkinlikler/Ulusal_Etkinlikler/basin-toplantilari/2011/bt05052011.htm

    Deon

    @bab-ı esrar, Yazıyı tamamen okudum. İnternet yasaklarına ben de karşıyım. Ancak bu yazı ciddi ciddi şu anda söylenen bunca kitleyi gaza getiren söylemlerin hepsini yalanlıyor. Ciddi bir aydınlamaya ihtiyaç var. Birileri bir şeyleri provoke mi ediyor diye düşünmeye başladım. Bu adamların anlattığı şey ne internet sansürü ne de birilerini takip edip cezalandırma.. Sadece internette parayla satılan ve ailelerin işlerini kolaylaştırmak için kişisel tercihleriyle indirdikleri filtre programlarını ücretsiz olarak yine kişisel tercih ile sağlaması. DNS ve şu ana kadar yasaklanmış siteler bambaşka bir problem ama, açıp bi okuyalım yazıyı da derim.

    like fire

    Bu kadar süredir tartışılıyor, daha yeni mi açıklama yapmışlar? iyice paranoyak olduk. bana sanki seçim öncesi ağız değiştirmişler gibi geldi. halihazırda 3000 küsür yasaklı site var zaten, neyi tartışıyoruz ki? ekşi sözlüğü kapatma “emri” de mi yalan? okuduğum şeyler mantıklı gelse de, bi terslik olduğundan eminim. ben yine de bir birey olarak pazar günü üzerime düşen görevi yerine getireceğim.

    Berker İlhan

    @like fire, valla sana tamamen hak veriyorum , bu kadar patlak veren skandal ardından ağız değiştirmek ve üstünü örtmek gibi geliyor şimdi böyle deyip seçim bittikten sonra kafalarına göre takılma ihtimalleri de var bu adamların

  39. hysteresis says:

    Şimdi tekrar baktım da bu “profil”lerde benim anlamadığım noktalar var. Bilenler aydınlatırlarsa sevinirim:

    - “Kurum tarafından işletmecilere gönderilen alan adı, IP adresi ve portlar” hangi kritere göre ve kimler tarafından belirlenecek?

    - Süzgeçlerdeki siteler, kullanıcılar tarafından eklenip çıkarılabilecek mi? Filtreler kullanıcı bilgisayarından kontrol edilip, anında açılıp kapatılabilecek mi?

    - “Yurtiçi İnternet Profili” gibi yabancı sitelere girişi engelleyen bir filtreye neden ihtiyaç var? Yurtdışı sitelere girince çok mu yazıyor?

    - Bu sistem devreye girince halihazırda yasaklı olan siteler sadece isteyene mi yasaklı kalmaya devam edecek?

    caksu

    @hysteresis, ‘Erişime engelli sitelerin yüzde 99′unun yurt dışı kaynaklı olması gerçeğinden hareketle..’ Kolaysa cevab ver.

    Bir de geçen internet cafe ye girdim birkaç şey indirmek için. Filestube da yasaklı çıktı. Porno arıyorlar heraldi. Aradığım bir dosyayı 4shared’de buldum, ona girmek de yasak.

    Bir de bu suç mevzuunun yanında engellemeler ip bazlı olacak, aşmak daha zor olacak falan deniyordu. Yanlış hatırlamıyorsam Banu Güven’in programında da bahsetmişlerdi. Onların tv den verdiği bilgi mi yanlıştı, gene bu herifler tepkiyi görünce mi döndü acep. “Ekşi yanlışlıkla şeyoldu” olayından sonra paranoyak oldum zaten. Ne deseler “Yalan söylüyo ibneler” deyip geçiyorum.

    Ha bir de 11. maddede düzenleme sebebi olarak “..vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler ve istekler..” demişler. Kızgınlığımı sürdürmek isteğimin de payı vardır tabii ama hakikaten inandırıcı gelmedi bu.

    Sonuç alma gibi bir durum olur mu bilmem, inandırıcı gelmiyor ama en azından ses getirir inşallah şu 15 mayıs.

  40. http://www.templeofwatain.com‘a girilemiyor. dinimiz satanizm’i yaşayamıyorum.

  41. Avcı says:

    Arkadaşlar pasifagresif olarak yürüyüş öncesinde ya da yürüyüş sırasında toplanacağınız bir yer var mı?Cidden hiç birinizle tanışmışlığım yok.Nasıl bulacağımıda bilmiyorum

  42. Blakkheim says:

    Yarın 14:00 de Sakarya Meydanındayız. Bir şekil bağırın. P harfini kağıda yazıp havaya kaldırın. Ne bileyim, bu tip hareketler.

  43. cudas says:

    Yürüyüş işe yarasa da cağnım internet güme gitmese.

  44. cenkozmercan says:

    Bursa’da beklediğimden az insan vardı. 500 kişi kadar sanırım. Bir meydanda toplanılıp 1 monitör, 4-5 adet klavye kırıldı. Toplamda 45 dakika kadar sürdü herşey. Bu kadar ufak bir katılımla bi bok gerçekleşeceğini sanmıyorum. Hala bir sürü insan bana, oğlum ne büyütüyorsun standart paket şu anki durumla aynıymış diyor. Tek tek üşenmeden anlatıyorum aslında şu anki durumunda ne kadar boktan olduğunu. Hatta yürüyüş esnasında içinde 23-25 yaşlarında 3 kişi olan bir araba gelip millete “bi porno için değer mi lan hahaah” diye falan gülüyorlardı.

    Ne mal milletiz amına koyim. Bizi sikseler yeridir. Sikiyorlar da zaten. Herneyse en kötü ihtimal VPN’le falan işi bilen tekrar internetine girecek, olan yine mal kitleye olacak.

    hysteresis

    @cenkozmercan, İzmir’de de olması gerekenden çok daha az bi katılım vardı, çünkü uyuşuk arkadaşlarım, hemşerilerim pazar pazar götlerini kaldırıp mitinge gelmediler. Kalabalığa tek başıma katıldım, gürültü yapıp slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldım.

  45. istanbul/taksim’deki mükemmeldi. ordaki hayvani kalabalığa “200 kişi vardı, zaten istiklal normalde de o kadar kalabalık” diyenler varmış, güldüm baya. sloganlar da bi ayrı kopardı.

    blackroseimmortal

    @followthecolors, ahaha 200 kişi mi, s.ktir lan ahahah bütün istiklal doluydu…

    followthecolors

    @blackroseimmortal, ekşide bunun hesabını yapmaya çalışan biri vardı. metrekare’ye 3 insandan falan hesaplamış, 60.000+ bulmuş. 200 300 kişi diyenler de şey işte, medya. onların medyası. neyse.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.