# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
22 Ağustos 2011 Türk internetinin kara günü (Güncellendi)
14.05.2011

Özgürlüğümüze sahip çıkmak adına.

Bilindiği gibi 22 Ağustos 2011 tarihinde Türkiye sınırları içerisindeki tüm internet kullanımı devlet filtresine girecek ve tüm internet kullanıcıları, sınırları devlet tarafından belirlenmiş 4 farklı paketten birine girmek zorunda olacak, bu paketler dışında bir siteye girmeye teşebbüs etmek de suç sayılacak.

Her şekilde anlamsız bir uygulama olması dolayısıyla, ülkemizdeki internet kullanıcılarının ve içeriği ne olursa olsun tüm internet sitelerinin topyekün tepki göstermesini gerektiren bir durum söz konusu. Pasifagresif olarak biz de, 2 yıldır birlikte paylaştığımız bu ortamdaki yazar ve okur arkadaşlarımızın, bu yasakçılığa karşı bilinçlenmek, tepki yolları aramak ve olayın boyutlarını daha çok insanın idrak etmesini sağlamak adına, yapabildikleri şekilde tepki göstermelerini istiyoruz. Facebook, twitter veya her ne olursa olsun, bir şekilde bu karartmaya karşı farkındalık oluşturmak ve ortak bir tepkiye katkıda bulunmak, internet gibi olmazsa olmaz bir şeyi özgürce kullanmak isteyen herkesin görevi diye düşünüyoruz.

Böylesi bir uygulamayı hayata geçiren zihinlerin neyi, ne sebeple yasaklayacakları, nasıl gerekçelerle ulaşılamaz hale getirecekleri konusunda hiçbir mantık aranamadığından, olur da 22 Ağustos’tan sonra buraya ulaşmak konusunda da sıkıntı çekerseniz (hâlbuki çekilmemeli değil mi, pırlanta gibi insanlarız), bir şekilde buralarda olmaya devam edeceğimizden emin olabilirsiniz.

Pek çok sitenin canının yanacağı ortada, umarız bizim gibi kendi halinde miniklere bir şey olmaz diyor, yorum yapmak isterseniz yasal çerçevenin dışına çıkmamanızı da hatırlatarak, sizi hepimizi etkileyecek bu durumun vahametini olabildiğince geniş şekilde yaymaya çağırıyoruz.

pasifagresif.com

—————–

İlgili Bağlantılar:

15 Mayıs Sansüre Karşı Yürüyoruz – Facebook
15 Mayıs Sansüre Karşı Yürüyoruz – Ekşi Sözlük
TİB Protestosu
İnci Sözlük Sansüre Boykot Çağrısı
yasaklamakyasaktir
sansuresansur

  Yorum alanı

“22 Ağustos 2011 Türk internetinin kara günü (Güncellendi)” yazısına 93 yorum var

  1. caksu says:

    İstanbul iyiydi ayıptır söylemesi. Kalabalık nereye kadar gidiyordu hiç göremedim. Renkliydi ortam. Maske, bant, kese kağıdı, şişme bebek, savaş borusu vs ile girilen haller güzeldi. Pankartlarda (belki öfkeden çok) mizah, yaratıcılık görmek güzeldi. Her türlüsünden insan görmek güzeldi. Bir ara hepten Tayyip’e bağladı mevzu, sıkıcılaştı ama İstiklal’de yüzlerce kişinin kendi tezahuratlarıyla zıplayışını izlemek de bambaşkaydı. Bir eylemde eğleneceğimi düşünmezdim. Yapalım arada böyle.

  2. Şöyle bir şeye denk geldim. Paylaşıldı mı bilmiyorum: http://www.avaaz.org/tr/no_internet_censorship/?twi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.