# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,354 yorum var

  1. Ouz says:

    Bizim Dadabots ekibi yine yapmış yapacağını. Frank Sinatra’ya, Britney Spears şarkısı söyletmişler.

    https://youtu.be/mbh3VAzrwh8

  2. Aura magula says:

    Öküz gibin yardırıp yıkan deathgrind albümü çok hoşuma gitti

  3. P L A G U E says:

    Şu tatlı şeyi bırakıp kaçayım: https://youtu.be/rqQPpy7eOKM

    https://www.metal-archives.com/albums/Uprising/II/847365

    Hidden_4away

    @P L A G U E, mgla seven biri olarak beğendim teşekkürler dostum :D

    cotard delusion

    @P L A G U E, Son zamanlarda playlistlerin dahil önerdiğin en iyi albüm. Elemanın diğer projelerinden bazılarına da bakıyorum şimdi. Ama Uprising müthiş bir şey.

  4. tahsin says:

    Album icinde boguluyorum yardim!!!

    Metal muzik dinlemeye baslayali 2 yil oluyor. Evet PA’da takilmamdan da anlayabileceginiz uzere mainstream gruplari dinleyen bir insan degilim. Ancak cogu albumu ustun koru dinliyorum cunku album bollugu icinde boguluyorum. Yeni cikan herkesin sevdigi bir albumu dinlesem yoksa 30 yillik kult bir albumumu karar veremiyorum. Cok cok sevdigim gruplar haric bir albumu 3 5 den fazla dinleyemiyorum. Diskografisine hakim oldugum grup sayisi cok az. Sizce daha duzenli bir dinleyici olabilmem icin ne yapmaliyim? Ture mi odaklanayim yoksa grup grup mu ilerleyeyim? Ya da boyle takilmaya devam et yillar gectikce hepsini bir sekilde dinlersin mi?

    Rust in Peace.

    @tahsin, Müziği tüketim aracı haline getirmek sağlıklı değil. Aslında tüm sanat dalları için geçerli bu. En sağlıklısı, haberdar olduğun, dinlemek istediğin albümleri önce dinlemek. Ne kadar uğraşsan da çıkmış tüm albümleri dinlemeye hayatın yetmez.
    Görmediğin şeyi merak etmezsin. En mantıklısı sürekli müzik aramak, hangisini dinleyeceğim diye karar verememektense zaten bildiğin grupların albümlerini tadını çıkara çıkara sindirmek.

    Exorsexist

    @tahsin, Yeni çıkan albümlerin hepsini dinleme gibi gayret göstermene gerek yok. Dinledikçe kafanda bi filtre oluşacaktır, daha sonraki zamanlarda çıkan albümleri elimine etmene yardımcı olacak.
    2020 de çıkan sadece 3-4 albümü sindirerek dinleyebildim, geri kalanını ilerleyen zamanlarda dinlesem de olur. Nasıl olsa bir yere kaçmıyorlar.
    Herkesin sevdiği albüm senin de sevdiğin anlamına gelmiyor. Farklı müzik zevkleri farklı insanlara hitap ediyor, çoğunluğun hemfikir olduğu albümlere göz atabilirsin ama bu seveceğin anlamına gelmiyor.
    70′lerde çıkan bir çok ”başyapıt” onyıllar sonra aslında başyapıt olarak görüldü. Black Sabbath bile çıktığı zaman kritiklerde yerden yere vuruluyormuş, taa ki Metal müziği çıkana kadar.

    Aura magula

    @tahsin, Ben bu durumla ilgili bir taktik geliştirdim belki işine yarar.Youtube’da gezerken yeni çıkan bir albüme bakarım.Albümde boş şarkı yok ise baştan sona hoşuma giderse albümü indiririm. Eyer albüm idare eden riff yığınıysa bir kere dinlerim.Ayrıca her grubun en sevdiğim albümlerinden oluşan arşiv yaptım.Eski grupların distografisinde en beyendiğim albümleri arşive ekledim.Her türden albümler sıkıştırdım.Mesela 3 deat metal,2 black,2 groove gibi.Çoğu zaman arşivdeki albümleri döndürürüm bu sayede.Tavsiye ederim

    ismail vilehand

    @tahsin, diskografisine hakim olmadığın hiç bir grubun yeni albümünü dinleme mesela. Yeni çıkan ama çok övülen albümlerin neden övüldüğünü, senin bu övgülere katılıp katılmayacağını kestirebilmen için o türdeki demirbaş grupları ve albümleri ezbere bilmen lazım.

    Misal şöyle bir örnek vereyim; hurhanrca “Power Trip” övüyorum/övüyoruz. Cro-Mags, Sodom, Exodus, Leeway, Nuclear Assault gibi grupları ezbere bilmesek adamların bu devirde ne derece üstün bir iş yaptıklarını kestirmemiz pek mümkün olmazdı.

    Kendi müzik zevkini oturttuğun zaman otomatiğe bağlayıp, neyi dinlemen neyi dinlememen gerektiğini hızlıca anlayabiliyorsun.

    şeyh hulud

    @tahsin, ödev yapar gibi müzik dinlemeye çalışmak bence kendine kötülük yapmak olur. En çok aklıma yatan senin de sonda dediğin gibi bunu yıllara yaymak, zamanla her şey yerine oturur.

    Yeni gruplar keşfetme meselesine gelince orada işin içine başka şeyler de giriyor. Mesela ben müziği sevdiğim kadar müzik referans sitelerinde dolaşmayı, oralardaki yorumları okumayı, insanların tepkilerini görmeyi de seviyorum. Opeth dinlemesem de yeni Opeth albümlerine gelen tepkileri okurken eğleniyorum. Diğer yandan, yıllardır Dark Tranquillity veya Motörhead’ten başka grup dinlemeyen tanıdıklarım var. O da bir yol, hallerin gayet memnunlar.

    çaksu

    @şeyh hulud, “ödev yapar gibi müzik dinlemeye çalışmak bence kendine kötülük yapmak olur.” Kendime bu kötülüğü yapan biri olarak tasdik ediyorum. Müzik dinleme konusunda rahatım, canım isterse bişey dinlerim, istemezse dinlemem. Ama genel olarak keyif ve doyum için yapmaya karar verdiğim şeyleri yapmayı sorumluluk olarak algılamaya başlıyo hemen zihnim. Sürekli geriyorum kendimi, yüzeyin bi tık altındaki bi “şu an ne yapıyo olmam lazım” kaygısıyla.

    Nevrotik olmayın arkadaşlar.

    Süperego tam bir şerefsiz.

    Puşt.

    tahsin

    @tahsin, Toplu olarak cevap vereyim, Yukardaki her yorum icin tesekkurler. Hepsini okudum dikkate alacagim.

    crowkiller

    @tahsin, kalbinin sesini dinle …

  5. owlbos says:

    Her zaman sevdiğim şeyin kalıcı olması gerektiğine, gelip geçici olmamasına gerektiğine inanan bir insan oldum. Bu müzik dinleme alışkanlığında da böyle. Tabii ki belli dönemler oldu, albüm içinde yüzdüğüm, dünya üzerinde sadece 30 kişinin bildiği grupları da keşfetmeyi deneyip köpeği olduğum dönemler… ama hayal kırıklığı veya yaratıcılık barındırmayan şeylere zaman ayırmak benim hiç mi hiç hoşuma giden bir şeyin olmadığını zamanla farkettim. Bu yüzden hep dinleyeceğim şeyin kaliteli olmasının yanında en azından kendi içinde belli bir standartın üstüne çıkacak düzeyde özgün olması gerektiğine inandım. Dinlemek kadar okuyan araştıran da bir insan oldum hep müzik konusunda. Seneler içinde artan iş temposundan dolayı da dinleyerek keşfetmektense önce okuyup sonra dinleyerek ikinci aşamaya geçiyorum. Şuanda inandığım bir şey var, dinlemem gerektiğine inandığım grup bir şekilde beni buluyor. Müzik konusunda yıllardır takip ettiğim dergi listeleri, siteler, youtube channelları olsun.. Bir de şu çağda artık kaliteli müzik bir şekilde bence hakkını bulabiliyor.. bir yerlere gelebiliyor.. mainstrem olmaktan bahsetmiyorum, takip ettiğim kaynakların ağına bir şekilde takılıyor, tam olarak söylemek istediğim şey buydu… İlgimi çekecek can alıcı noktalardan beni yakalarsa da, dinlemeye başlıyorum ve sonuç başarılıysa tebrikler nur topu gibi yeni bir grubum oldu diyorum. :)

    Aynı bokun laciverti tarzındaki gruplar ikna edici bir sebebi yoksa şans bile vermiyorum. Şöyle anlatayım hemen hemen her tarzın patladığı popüler oldugu dönemler vardır metal müzik tarihinde mesela thrash müzik en müthiş eserlerini 80′lerin ikinci yarısında vermiştir diyebiliriz galiba. Sene 2020 olmuş hala hiç bir yenilik içermeyen sayısız thrash albümleri çıkıyor. X grupla Y grubunu anımsatan bir ”başarılı” albüm yapıyorlar, ve insanlar delice övmeye başlıyorlar. Bense gidiyorum X grubunu dinlemeyi tercih ediyorum. (Hayır bu dinazor metalcilik değil arkadaşlar, sıradan bir thrashe zaman ayırmaktanda 65. kez Vektor – Terminal Redux veya 180. kez Sepultura – Beneath the Remains dinlemek daha keyif verici bir şey benim için.) Ulan pek de aram olan bir tarz değildir ya thrashten yürüdük hayırlısı bakalım :)

    Yeni çıkmış albümleri dinlemeni bende çok desteklemiyorum, Dinleyeceğin grubun discografisine hakim olman bence de önemli. Yukarıdaki örnekten devam edeyim, Sepultura yeni albüm çıkarmış olabilir ve sen hayatında hiç Sepultura dinlememişsen ama delice adını duymuşsan ve bu son çıkardığı albümle olaya dalarsan… bence berbat bişe bu :) Çoğu insan için 90ların ikinci yarısında ölmüş bir grup belki de Sepultura.. Bu yüzden çok önemli dinleyeceğin grubun discografisi, dinleyeceğin tarzın önemli eserleri flan..

    deadhouse

    @owlbos, İkinci paragrafa % 100 katılıyorum. Uzun zamandır düşündüğüm ve uyguladığım bir şey bu. Sanat tarihi yeniliklerin tarihidir. Aynı şeyi 50 sene sonra “başarılı” şekilde yapmanın bir önemi yoktur. Aradan zaman geçtiğinde yine kitaplarda X grupları yer alacak. Var olanın üzerine bir şey katmadan var olanın taklidini yapmanın, X grubuna ve temsil ettiği türe bir tür hayranlık veya ticari faaliyetten başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tabii bahsettiğimiz şey bizim bakışımız. Bu grupları ayıla bayıla dinleyen bir sürü insan var. Sadece müziğe bakışla açıklanamaz bu, hayata bakışla da ilgili.

    Boba Fett

    @owlbos, Yahu benim de bazen aklıma gelen ve anlam veremediğim bir durum var. Bazı gruplar eskiden yapılan müziğe bire bir öykünüyor ve yenilik getirmiyor, yahu düşünmeden edemiyorum ben bu adamı niye dinleyeyim ki? Bir sürü klasik albüm var zaten o türlerle alakalı, baboş senin ne farkın var? He sürekli özgün grup mu dinliyorum hayır ama bir farklılık, bir değişiklik arıyor insan, özgün olmak yerine bire bir kopyalamak ve üzerine bir gıdım katmadan aynı şeyleri dinleyeceğime gider onun orijinalini dinlerim.

    Bunun istisnası var mesela Bloodbath’ı çok severim ama klasik death metali sevmediğim için sadece bu grubu dinleyince doyuyorum, ikinci bir Bloodbath’a gerek var mı? Benim için yok.

  6. dice says:

    mountaineer’in albümü muazzam bence.

    https://www.youtube.com/watch?v=r_FFWA3U1X0

    Ahmet Saraçoğlu

    @dice, listeye ekledim, sağ ol.

  7. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    ODRAZA – Rzeczom

    Salı
    BIESY – Transsatanizm

    Carş
    AFSKY – Ofte Jeg Drømmer Mig Død

    Perş
    NECROPHAGIA –Season of the Dead

    Cuma
    DIMMU BORGIR – Spiritual Black Dimensions

    Ctesi
    GUT – Disciples of Smut

    Pazar
    SYPHILIC – Empty Nest

    Dimmu’nun bilinirliğini bir kenara bırakırsak bugüne kadarki en evlerden ırak haftalardan biri olacak.

    Ahmet Saraçoğlu

    Biraz fazla ekstrem türler doluştu bu haftaya ama çıkan albümlerin ağırlığı böyle olduğundan arada böyle oluyor. Önümüzdeki hafta daha çeşitli türlerden yaparız.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, PA yavağğşş, ciğerimi söktüğğğn…video koymuyorum, abdest bozulmasın:)

  8. Alondate says:

    Together to the Stars – As We Wither. Basta Oguz Sel olmak uzere herkesin bu albume bir sans vermesini isterim. Isim ve imajlari poser isi gelebilir ama cidden muzikleri kaliteli ve cok akilda kalici

    Ouz

    @Alondate, Albümün başlarındayım, acayip bir Harakiri for the Sky havası aldım. İki gündür süren ölümcül sıcakların ardından az önce yağmur yağmaya başladı. Yağmur ve bu heriflerin müziği çok iyi gidiyor. Kritiğini kesin yazarım bunun. Tavsiyen için teşekkür ederim. ;)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, @Alondate, “Together to the Stars” ismi “Amerika Süperstarını Seçiyor” tarzı bir yetenek yarışması havası verse de güzel grupmuş.

    Kapak biraz şuna benziyor.

    http://www.pasifagresif.com/2019/12/rorcal-muladona/

    Bir de “Endeavour”ın girişi Amon Amarth – “Under the Northern Star”ın 27. saniyesinde giren melodinin post-black metalleştirilmiş hâli gibi ahah

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Bir mesaj, üç harika tespit. :) Amon Amarth’la aman aman aram olmadığı için şarkı benzerliklerini bilmiyordum. Baktım, hakikaten bir benzerlik var.

  9. P L A G U E says:

    Viski + jager + bira + marlboro + playlist:

    Revenge – Strike.Smother.Dehumanize
    Biesy – Transsatanism
    GUT – Disciples of Smut
    Odraza – Rzeczom
    Forgotten Tomb – Nihilistic Estrangement
    Black Curse – Endless Wound
    Mayhem – Daemon
    Deathspell Omega – Drought

    İyi bayramlar barış, iyi bayramlar çağlar, iyi bayramlar murat burul, iyi bayramlar kobra necdet, iyi bayramlar kahramanlar ohhhhhh. iyi bayramlar azman oooohhhh. herkesin bayramı müba(!)… kutlu olsun oohhhh.

  10. necrobutcher says:

    burzum influence sevenler bakabilir. ilk albüm olmasına rağmen çok iyi bence.

    https://www.youtube.com/watch?v=f8JxltY0vJ0&t=344s

  11. P L A G U E says:

    Bu nasil bir orospu çocukluğu lan? Hayır aq ne gerek var??? Bilen beri gelsin.

    https://youtu.be/OyUmxk-lM2E

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, Najkrótsza z wieczności’de 2.19-3.25 arası vokaller de yürek dağlıyor inanılmaz bir şey. O kısmın vokal kayıtlarında stüdyoda olmak isterdim.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, albümün genelinde bazen vokaller kim carlsson ve kvarforth kırması bir hale bürünüyor, kendimden geçiyorum. Bahsettigin aralikta da kesinlikle haklisin kanli canli gormek lazim.

  12. ihsanoird says:

    Mastodonvari bunalımlı stoner/doom.

    https://www.youtube.com/watch?v=oWxup6TI4xM

    ihsanoird

    @ihsanoird,

    Radar Men from the Moon yeni albüm çıkarmış. Biraz tarzlarını değiştirmişler. Önceki albümlerinde yoğun hissedilen psych rock’ı industrial/noise elementleriyle harmanlamışlar. Echo Forever’ın hastasıydım, fakat bu albüm şimdiye kadarki en iyi işleri olabilir. Swans, Godflesh vb tatlar alıyorum. Yıl sonu listeme çok büyük ihtimal alırım.

    https://open.spotify.com/album/5gFCOIk2T8WkrzXCwc8Rm0?si=8zVQuz6QTqSbO4hkdf_vew

  13. Ulaş Selvi says:

    Merhabalar ben 19 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Geçtiğimiz Şubat ayında debut EP’im olan Self Portait’i yayınladım. Aranızda postrock/ambient dinleyicisi olanların şarkılara bir göz atması ve yorumlaması beni çok mutlu eder. Şimdiden teşekkürler.

    https://open.spotify.com/album/51mZWSaN22LJXXM7n1mK6f?si=VPki4kPGRqmhe5rAmnh03g

  14. Cem says:

    Inter Arma’dan Neil Young coverı:

    https://youtu.be/uxQJUzUfmxU

  15. cotard delusion says:

    Nasıl Norveç’te The Black Circle veya Helvete ortamı, Fransa’da Les Légions Noires varsa Rusya’da da bunlar kadar ses getiremeyen Blazebirth Hall vardı. İdeolojik görüşlerinin de en az müzikleri kadar ekstrem olmasından dolayı pek anılmadığını düşünüyorum.

    Kendi fikrimce aralarında en iyi albümleri çıkaran Forest’ın ikinci ve üçüncü albümü:

    http://www.youtube.com/watch?v=hAuqoqRIPsY

    http://www.youtube.com/watch?v=quIMf8LXh_Q

    utkuu

    @cotard delusion, çok sağlam her ikisi de, en az her biri 2 kez döner.

    utkuu

    @cotard delusion, Birde şunu söyleyeyim “To The Fiercest Frost” adlı parçada Mütiilation havası sezdim gibi oldum.

    https://youtu.be/H4uXaq1eKcE

    Bundan bir etkilenme olabilir yukarıda yazdığım parçada.

  16. Kavanozkafa says:

    Benim gibi melodic death metal severlere Night Crowned un bu sene çıkan impius viam albümünü tavsiye ederim.

    Alondate

    @Kavanozkafa, Basta cok hype yaptim bu album icin ama uzun bi sure dinleyince en fazla 6 ya da 7lik bir album oldugu kanaatine vardim. Iki, uc tane bomba sarki var ama kalanlar filler niteliginde bence. Unholy path ve your ending, your demise allahlik sarkilar

  17. cotard delusion says:

    @utkuu, Yani albümlerin çıktığı dönem, müzikal anlayıştaki paralellik gibi şeyler başta olmak üzere benzerliği sağlayacak etkenlerin bol olduğunu düşünebileceğimiz bir periyot tabii. Hatta bunlara yapılan müzikten maddi gelir beklentisine neredeyse hiç girmemek de eklenebilir. Prodüksiyonu aynı derecede pis tutunca sound, hiçbir enstrümanı ayırmadan bütün olarak benzerliğe mahkum oluyor hahaha.

  18. Rock Tribe says:

    Bugün aratıp tararken şöyle bir gruba rastladım. Baktım burada da yok. Önereyim dedim. Belki şöyle etraflıca incelemesini de yaparsınız, okuruz paylaşırız iyi olur.

    Duskmourn diye bir grup tüm şarkılarını dinleyemedim henüz ama 10 tane falan dinledim, en beğendiğim iki tanesi şöyle:

    https://www.youtube.com/watch?v=EFN6ug9wP9Y
    https://www.youtube.com/watch?v=he9fJiNvQKQ

    Vokaller black, şarkı yapısı melodik death, içinde de folk ezgileri var. Tam karanlık yerine bir aydınlık bir karanlık şeklinde akıyor melodileri. Şahsen bu tarzları pek beğeniyorum.

  19. dice says:

    bu yıl çıkan albümlerden en beğendiklerim,



    necrowretch – the ones from hell

    igorrr – spirituality and distortion

    the black dahlia murder – verminous

    mekong delta – tales of a future past

    midnight – rebirth by blasphemy

    lazuli – le fantastique envoi de dieter böhm

    sinistral king – serpent uncoiling

    the alligator wine – demons of the mind

    mountaineer – bloodletting

    black curse – endless wound

    black royal – firebride

    deadhouse

    @dice, Black curse albümü güzel. Şaşaalı bir şey değil ama death metal açlığına iyi gidiyor. Vokali pek iyi bulmadım, abartılı oyunculuk gibi fazla kasmış kendini.

    dice

    @deadhouse, bence hoş, kontrolsüz plansız gibi geliyor

  20. Osman Gümüş says:

    Elim ayağım kaşındı. https://youtu.be/NQBbKXRyLgs

    deadhouse

    @Osman Gümüş, Tüm zamanların en muazzam 5 klibine girer.

  21. Josef says:

    Behemoth kendi plak şirketini kurmuş
    New Aeon Musick

    Exorsexist

    @Josef, Çok iyi yapmış, helal olsun. Adam, zeki birisi, berber açtı, Voice programına katıldı, Bar açtı, bir iki tane daha bu tarz girişimcilik yaptı, Beehemoth’u dünyaya tanıttı, albüm yaptı, en çok turlayan gruplardan birisi oldu. Tek yapabilceğimiz tebrik edip, ceket iliklemek olacaktır. Herhangi sansasyonal işe karışmadı, ona buna bok atmadı, kişilikli birisi. Death Metal müziğin yüz akı.
    Müzik yapmayı bıraksa bile gelecekte isminden çok fazla bahsedilecek.

    deadhouse

    @Exorsexist, Katılıyorum. Yarın öbür gün Polonya devlet başkanlığına adaylığını koyarsa şaşırmam.

  22. Aura magula says:

    Çok manyak bir black metalimsi albüm bayağı sevdim
    Calligam eye is the first
    https://youtu.be/RaA3E31gZ9M

  23. Noumena says:

    Çıldırmamak elde değil, bu günlerde elimi attığım albüm mükemmel çıkıyor. Hangisi daha güzel ayıramıyorum ama şu albümlerin yıl sonu listeme gireceği kesin

    Wake-Devouring Ruin
    Paradise Lost-Obsidian
    Odreza-Rzeczom
    Ulcerate-Stare into Death..

    Ayrıca David Maxim Micic e sardım, hayvan herifin her şarkısı muazzam albüm albüm ayıramıyorum bile

  24. Aura magula says:

    Çok kaliteli bir black metal albümü daha
    Kryptamok verisaarna
    https://youtu.be/mhg2YAHibPU

  25. Emre says:

    Nihayet Vektor geri döndü. Başçı ile davulcu yeni ve pek bilinmeyen tipler olsa da mükemmel bir haber. Arrggghhhh, gaza geldim!

  26. ozzy says:

    heaven shall burn ubermacht 2000 lerin metal marşlarından biri olacakken resmen piç edilmiş,yazık olmuş

  27. dice says:

    çok beğendiğim bir ep, teknik death metal, davulu ayrı, bası ayrı

    https://youtu.be/D82aSml3yBA

  28. daud says:

    Mortuus elektronik ortamlara akıp güzel bir iş çıkarmış:

    DomJord – Sporer

    https://open.spotify.com/album/4WOljFtWFH51GEcPrOXA3X?si=j1sgWxATT3uvFtI1yOoKRQ

    Josef

    @daud, 2.Mikko Aspa Vakası

  29. Oylama: Haftaya bir tane power metal albümü inceleyeceğim. Biri power/heavy biri power/folk. Hangisi olsun?

    FIREWIND- Firewind
    ALESTORM – Curse of the Crystal Coconut

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Firewind kesinlikle abi. Alttakini okuyunca yüzüm ekşidi valla :/

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, ALESTORM

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Kamelot

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, yeni albüm yapsınlar yazalım.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, ALESTORM
    So bad it’s good kontenjanından

    şeyh hulud

    @Ahmet Saraçoğlu, Alestorm daha keyifli yazılabilir belki. Zombies ate my pirate ship’teki kadın vokalli kısım başta olmak üzere sevdiğim saçmalıklarla dolu albüm. Daha çok malzeme çıkar.

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu, Tayland stüdyoları Folk Metal’e yaramış mı görmek için Alestorm.

    ismail vilehand

    @daud, HAPPY ENDING THAI LADYBOY FOLK POWER METAL

    Süleyman E.

    @Ahmet Saraçoğlu, Alestorm iyi gider abi, maksat taşkala olsun :D Şahsen ben albümü birkaç kez dinledim ve beğendim :D

    Fogs Kiss

    @Ahmet Saraçoğlu, Daniel Heiman ın vokal yaptığı Dimhav – The Boreal Flame in kritiği olsun bence. Lost Horizon fanı olarak Ahmet abi bu albümü kaçırma

    Ahmet Saraçoğlu

    @Fogs Kiss, Heiman benim kıymetlim ama Lost Horizon seviyesinden sonra başka şeylerde dinleyince konduramıyorum, üzülüyorum ahah. Dediğin albüme dair iyi yorumlar gördüm, 1 şarkıyı da dinledim ama hepsini dinlemedim. Olabilir tabii, yazabilirim.

    Yunan grup Warrior Path’in sonbaharda çıkacak albümünde de Heiman olacak.

    Ahmet Saraçoğlu

    “Şampiyon belli ikinci kim?” diyeceğim ama ikinci de belli. O yüzden bu hafta Alestorm öbür hafta Firewind yapalım.

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Bu angrymetalguy’in kafasini gercekten anlamiyorum. Alestrom’a 4.5/5 vermisler… Ulcerate 4 verip buna 4.5 vermek nedir amk?

    deadhouse

    @tahsin, Herkes, her türlü puanı, her türlü gruba verebilir. Dinlediği şeye vakıf olduktan sonra problem yok. Asıl problem, eleştirmenin bağlı olduğu kuruluş ya da birtakım şirketler tarafından satın alınması. Bunun dışında bence yazıdan, yazarın art niyetli olup olmadığı anlaşılabilir. Kelimeler kendini ele veriyor.

  30. Emre says:

    Normalde ikisini de dinlemeyi düşünmüyordum, ama Angry Metal Guy’ın Alestorm’a 4.5/5 vermiş olması bende biraz merak uyandırmadı değil.

  31. Pazarı beklemeden şimdiden verelim gelecek haftanın programını:

    Ptesi
    CALIGULA’S HORSE – Rise Radiant

    Salı
    MARDUK – Plague Angel

    Carş
    ALESTORM – Curse of the Crystal Coconut

    Perş
    NECROPHOBIC – The Nocturnal Silence

    Cuma
    MARILLION – Fugazi

    Ctesi
    FEASTEM – Graveyard Earth

    Pazar
    MOUNTAINEER – Bloodletting

    Çiçek gibi varyasyon oldu valla oh mis.

    dice

    @Ahmet Saraçoğlu, oley mountaineer

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Plague Angel 🤤

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Marillion kritiğini Emir mi yazıyor?

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, Oğuz yazıyor. 4 yıl önce bir tane yazmıştı, bir tane daha yazacak.

    http://www.pasifagresif.com/2016/10/marillion-script-for-a-jesters-tear/

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Ohhhh Ozlemistik Marduk kritigi. Hazir aklima gelmisken bir de ben hatirlatayim. Sitedeki en buyuk eksik bence eski Enslaved albumleri. Diskografiyi devireyim dedim suan 5.albumdeyim bir tane bos is yok.

  32. hickdead says:

    luc lemay, dave davidson, liam wilson ve carbomb davulcusu elliot hoffman’ın metal injection’ın slay at home etkinliği için yazdığı şarkı “pallid veil”. tam bir temiz prodüksiyonlu gorguts şarkısı olmuş, çok da güzel olmuş.

    https://youtu.be/S2ClyUJ11DA?t=7392

  33. P L A G U E says:

    Bakın burası çokomelli, xibalba senenin en önemli albümlerinden birine imza atmış…henüz alkol alırken dinlemedim ama inanın sıkıntı çok büyük. death metal/hardcore yapan adamlar artık ne yaşadılarsa death/doom’a evrilmişler. Mutlaka tecrübe edin bu albümü.

    https://open.spotify.com/album/3DJr1BSzizp7VguJ65LqrQ?si=WK3xKvgER3uN8C3XzD4Njg

    https://youtu.be/d0J0P9k8thM

  34. P L A G U E says:

    Viski + jager + bira + marlboro + playlist:

    Xibalba – Anos En Infierno
    Like Rats – Death Monolith
    Bethlehem – Dark Metal
    Corpus Christii – Delusion
    Blut Aus Nord – The Work Which Transforms God
    Odraza – Rzeczom
    Fvneral Fvkk – Carnal Confessions

  35. Exorsexist says:

    Darkest Dungeon isimli oyuna başladım. Okuduğum kadarıyla baya kanser yapan bi oyunmuş. Oynamış veya oynayan varsa bir iki tip verse güzel olur haha.

    Alondate

    @Exorsexist, Bir kac yil once Vitada oynamistim. Cok agir RNG bazli bir oyun. Sen allahlik plan program strateji yapsan da sansin yoksa mokoko :) O yuzden oyun yetenekten ziyade rastgele kurulu olan ogeler uzerine. Bu tarz oyunlari sevmiyorsan cok sinir bozucu gelecektir. Sahsen bana oyle geldi

    Exorsexist

    @Alondate, Dungeon’larda çok fazla dayak yiyince biraz tutorial videoları izlemeye karar verdim. Turn-based oyunlara kısmen alışığım, zamanında baya Hearthstone oynamışlığım var.

  36. Börbır says:

    Doom Metal’e yeni başlayan birine hangi albümleri önerirsiniz. Şimdiye kadar Brave Murder Day (ve The Great Cold Distance var ama doom mu emin değilim.) dışında bir şey dinlemedim

    kujeste

    @Börbır, doom metal diye aradığın bulduğun hiçbir şey sana istediğini vermeyecek. karşına pentagram’lar, candlemass’ler çıkacak, bunlar aradığım şey değil diyeceksin.
    Bu etiket hatasını 20 yıl önce yapıp aradığını zar zor bulmuş biri olarak seni hemen post metale davet ediyorum ve dinlerken boşluğa bakıp sigara yakman için birkaç link bırakıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=Awg99tk6vys

    https://www.youtube.com/watch?v=n0ZXXr8ZP3U

    https://www.youtube.com/watch?v=TI–FvSqeBk

    https://www.youtube.com/watch?v=bmmW_sq32oA

    Börbır

    @kujeste, yakın zamanda post metale bulaşmayı da düşünüyordum iyi oldu bu teşekkür ederim. Aynı zamanda @Aura Magula
    ve @Süha ya da teşekkürlerimi sunayım buradan

  37. Salata says:

    Bu grubu bilen dinleyen var mı merak ettim, bir şey bu kadar Black Sabbath olabilir

    https://youtu.be/m1-IbSKD75U

    ismail vilehand

    @Salata, Count Raven dinlenmez mi ya? Türün önemli gruplarından. Hemen hemen her doom metal takipçisi bildiği, dinlediği bir grup.

    Fazla Black Sabbath oldukları doğru ama türün genelinde rastlanan bişey bu zaten.

    Salata

    @ismail vilehand, Valla bilmiyordum bu kadar bilindiğini hiç adının geçtiğini görmemiştim :D Black Sabbath olayını biraz da vokal yüzünden dedim bildiğin Ozzy’nin az daha kalın ve şarkı söylemeyi daha iyi bilen hali hahahah

  38. Aura magula says:

    Türünü anlamadığım garip ama muhteşem bir albüm
    https://youtu.be/P0ET1XDE11k

  39. Rust in Peace. says:

    @Salata, Count Raven, Black Sabbath dendiğini görünce kesin To Kill A Child dır bu dedim, yanılmadım. Çok iyi şarkı cidden

    Salata

    @Rust in Peace., Evet iyi tahmin hahahah 3.dakikadan sonra giren riff yüzümün şeklini değiştiriyor her dinlediğimde

  40. owlbos says:

    Justin Broadrick’in projelerini nasıl buluyorsunuz? Tabii ilk akla gelen Godflesh olduğu için Godflesh albümlerini, diskografisini nasıl değerlendiriyorsunuz? Streetcleaner’ın bir debut albüm olarak önemi veya A World Lit Only By Fire ile 2014′de geri dönüşü gibi durumları siz nasıl görüyorsunuz? Herkesin malumu etrafta Godflesh konuşan insan bulmak çok zor.

    İlk defa 10 yıl önce Godflesh duymuş bir insan olarak Streetcleaner albümü gerçekten büyülemişti şu naçizane bedenimi. Etrafta Godflesh konuşan insan bulmak çok zor demiştim yukarıda, 2014 yılında grubun dönüş albümünü de dinleyip köpeği olmuştum, twitterda dönemin Türkiye’de yayımlanan tek metal dergisinin editörlerinden birisinin Godflesh müziğine dair abuk subuk yorumlarına denk gelmiştim. Yıl içerisinde dinlediği en kötü ve en iyi şeyleri paylaşıyordu galiba. Gerçekten abuk subuktu, eleştiri flan değildi yazdığı şeyler direk olarak saçmalıktı müzikten anlamadığını düşünmeme sebep olmuştu kurduğu cümleler. Pek tarzım olmamasına rağmen biraz da ben onu küçük düşürmüştüm kendi çapımda. Çünkü dediğim gibi kurduğu cümleler eleştiri yada beğenmemek üzerine şeyler değildi. Yaptığım ilk ve son Godflesh muhabbetti buydu hehe.

  41. Süha says:

    @Börbır,brave murder day beğendiysen ben sana direkt çalma listesi atayım
    https://open.spotify.com/playlist/6hq1zmwkRZF3s9j8tTcLWc?si=VfnfZ8ZDTkSkHhxntwGf3Q

  42. Gürkan says:

    Esoctrilihum isimli bir grup keşfettim, daha önce duymuştum ama dinlemeye anca fırsatım oldu. “Eternity of Shaog” adında yeni bir albüm çıkarmışlar. Şaheser niteliğinde neredeyse. Dinlediğim en guzel Black Metal albümlerinden birisi oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Fransa’nın Black Metal’ine kurban.

    https://open.spotify.com/album/3XOHlh0kHUHKhXiMTgCMRK?si=JoQ1EXL0Q0mj2ZuQknGjDA

  43. Osman Gümüş says:

    Amma Death Metal çıktı ya. https://deathcouriergreece.bandcamp.com/

  44. P L A G U E says:

    Kırmızı şarap + bira + marlboro + playlist:

    Xibalba – Años En Infierno
    Candlemass – King of the Grey Islands
    Pilgrim – Misery Wizard
    Svartidauði – Flesh Cathedral
    Der Weg Einer Freiheit – Finisterre
    Kirk Windstein – Dream In Motion

    P L A G U E

    @P L A G U E, aklımdayken belirteyim Años en Infierno nun son 2 parçası bu senenin en yıkıcı işlerinden biri.

  45. cotard delusion says:

    Daha önce PLAGUE nickli arkadaşın dikkat çektiği Uprising’in bu sene çıkan II albümünü dinleyin, dinlettirin. Bir fikir edinmek amacıyla Uprise Part II dinleyiniz. Modern Black Metal karakterinin üzerine öyle insanı yakalayan, melodik ve epik bir nakarat yazmış ki bu adam ayakta alkışlıyorum her dinlemede.

    P L A G U E

    @cotard delusion, albümün kıymeti zamanla anlaşılacak diye umut ediyorum:) odraza ile yakin tarihte çıkması biraz talihsizlik sadece. Hatta sadece black metal icin degil, herhangi bir tur icin bile odraza ile yakin tarihte albumlerin cikmis olması bile sıkıntılı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @cotard delusion, @P L A G U E, haftaya sitede.

  46. Emre says:

    Together To The Stars – As We Wither:
    https://www.youtube.com/watch?v=_t6uOVRFhuk

    Akolyth – Akolyht:
    https://www.youtube.com/watch?v=ixeGUunfleQ

    The Committee – Utopian Deception:
    https://www.youtube.com/watch?v=lH4MBWmOMfU

  47. Berca B. says:

    Nedense burada kritiğini okuyup öğrendiğimi sandığım Bütcher’ın yeni albümü baya süper. Kritiğinin olmamasına şaşırdım valla. Herhalde biri yorumlarda yazmış da benim öyle haberim olmuş. Her kimsen, selam olsun sana güzel insan.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.