# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,355 yorum var

  1. Haftanın kritik programı:

    PTtesi
    ODIOUS MORTEM – Synesthesia

    Salı
    AETERNAM – Al Qassam

    Çarş
    SØRGELIG – Sørgelig EP
    RHINOGOD – Little End of the Horn EP

    Perş
    IMMOLATION – Unholy Cult

    Cuma
    ENOID – Négation du Corps

    Ctesi
    CARNATIA – Aeipathy EP
    BASEBORN – In Perpetual Motion EP

    Pazar
    AMNUTSEBA – Emanatism

  2. Murad says:

    @Ahmet Saraçoğlu , hocam Testament kritiği ne zaman?

  3. Vecellesenauke says:

    Melan Selas – ΦΑΟΣ
    Primal Cult- Perennial Fire

    Saglam gruplar. Inceleyebilirseniz sevinirim.

  4. Alondate says:

    Asarhaddon – reysa’dan sonra yine bir BM grubu, kadın vokal, debut ve inanılmaz hayvani bir çalışma.

    Aara – En Ergo Einai
    https://www.youtube.com/watch?v=LCXes1yWAbE

    Sadece ilk şarkıyı dinleyin uçacaksınız. Bu kadar agresif ve aynı zamanda melodik olan bir şey duymamıştım uzun süredir.

    Ouz

    @Alondate, Aara bayağı sağlam ilerliyor. Dinlemediysen verdiğin şarkıyla ölümüne kapışacak bir parçayı da ben ekleyeyim:

    https://youtu.be/HSCf1qcBwhw

    Bir aksilik olmazsa yeni albümü de haftaya yazmaya çalışayım.

  5. In White says:

    Sıkça söylenen bir şey var, METAL müzik 90′larda ağır darbe yedi denir. İlginçtir metali en çok bilinir hale getiren ve en çok satan metal albümü de 1991 yılında çıkmıştır. O albüm olmasa birçok insan metale başlamayacak ve metal, grunge gibi günümüzde tamamen ölü bir müzik türü olacaktı. Metale en iyi gelen şey bence 1991 çıkışlı malum albümdür.

    Noshophoros

    @In White, Metalin o yıllarda yediği darbe, bilinirliğinden ziyade niteliğindeki ve var olma biçimindeki değişimle alakalı. Kast ettiğin albüm müzik olarak tabii ki çok sağlam bir albüm, ama malum grubumuzun önceki işlerine bakıldığında dinleyicisine daha kolay yollardan ve yöntemlerden erişmeyi amaçlayan, daha basit dinamikler üzerine kurulu bir çalışma olduğu da ortada.

    90′lı yılların geneline baktığında ise grunge, alternatif rock gibi “hazmı kolay” ve çok sofistike olmayan türlerin, R&B ve rap ile birleşerek kitlesini daha geniş kulvarlara taşıyan nu-metal’in ve özellikle Britney Spears, Christina Aguilera, Mariah Carey gibi döneminde dikkat çeken pop şarkıcılarının aşama aşama patlayışı, metal müzik açısından baktığında işin artık 80′lerdeki gibi ilerlemeyeceğini, çünkü hem şirketlerin hem de dinleyicilerin arz-talep meselesi üzerinden daha farklı beklentiler taşımaya başladığı bir dönemin gelişine işaret ediyor (günümüzdeki haline evrilecek rock, pop ve hatta disco-elektronik müzik gibi türler artık ciddi rakipler olmaya başlamıştı metale). “Rust In Peace” gibi bir albüm yapan Megadeth’in bile 90′ların ortalarında “Youthanasia”ya, sonlarına doğru da “Risk”e dönmesi, özellikle büyük metal gruplarının artık kafasına göre “sert çocuk” olamayacağını belletti resmen bu gruplara. “Ben yolumdan dönmem” diyen (yine de belli ölçülerde dönen) Slayer ve 90′ların esas metal grubu Pantera istisnaları hariç. Ha tabii bir de ekstrem metal dediğimiz hadise de var ama o bambaşka bir konu zaten.

    En basitinden Youtube’a “90s hits” yaz ve karşına çıkacak playlistlerde kaç tane metal grubu çıkacağını gör. En çok göreceğin gruplar Metallica,Guns N Roses, Aerosmith, Rammstein ve Marilyn Manson olur ve de birkaç nu-metal grubu belki. Geri kalanların çoğu grunge, alternatif rock ve pop gibi türlere giriyor. Metalin 90′larda aldığı darbe, müzik endüstrisinde neredeyse dünya liderliğine oynadığı zamanların artık geride kalması oldu bu yüzden.

    Son olarak, “O albüm olmasa birçok insan metale başlamayacak ve metal, grunge gibi günümüzde tamamen ölü bir müzik türü olacaktı.” şeklindeki görüşüne eleştirimse; metalin 70′lerdeki proto-metal ve 80′lerdeki heavy-thrash metal ile zaten “metal” dediğimiz şey olması ve kendi kitlesini edinmesi yönünde. Senin savın daha çok, metalin; tüketilmesi daha kolay ve daha ticari bir nesne unsuruna dönüşmesiyle alakalı. Ama metalin, bu mevcut değişime bir adapte hamlesi olarak, “Black” albümün hakkını sonuna kadar teslim ederim. Satın aldığım ilk Metallica albümüydü.

    Salata

    @Noshophoros, Hocam bence bu söylediklerini sadece ana akım gruplar için söyleyebiliriz. Yoksa o zamanlar underground olan veya ana akım müzik piyasasından uzak olan çoğu grup altın çağını yaşıyordu; İskandinav melodik – progresif death metal grupları, Abd’de death metal vesaire vesaire

    Noshophoros

    @Salata, Doğru, ama zaten bilerek ana akım gruplar üzerinden temellendirmemi yaptım, çünkü adı üstünde underground zemindeki metal gruplarının varoluş mantalitesi ana akım gruplardaki gibi metal müziğin genel boyutta bilinirliğini pekiştirme odaklı bir anlayış benimsemiyordu, en azından başlangıçta ve teoride. Sonraları işler, ticari boyutta değişti elbette ama yukarıda “ekstrem metal dediğimiz hadise de var ama o bambaşka bir konu zaten.” dememin esas sebebi underground ve mainstream arasındaki farklılıktan kaynaklanıyor.

    Hatta tersine, ekstrem metal türlerinin müzikal yapısı, sözsel ve görsel içeriği; ülkemizde dahil olmak üzere metal müziğin bilhassa muhafazakar ve geleneksel çevrelerce satanistlerin ya da düzen düşmanlarının müziği olarak algılanması yönündeki halihazırda var olan tipik algının daha da güç kazanmasına neden oldu.

    Özellikle İskandinav bölgesinde black metal cinayetleri, İtalya’daki “Beasts of Satan” vakası ve bizdeki meşhur satanist cinayeti, Metallica ve Iron Maiden dinleyen kişilerin bile bir süre toplum genelinde risk unsuru olarak algılanmalarına neden oldu (Akmar baskını). Yer altı sahnesi olarak ekstrem metalin güçlenmesi, yarattığı imaj sebebiyle; eğer kabul görmesi gereken bir “metal müzik” imajı olacaksa bunun mainstreamdeki “güvenilir” gruplardan olması gerektiği algısını pekiştirdi, böylelikle de Metallica, Iron Maiden, Guns n Roses gibi bu kulvara uyan gruplar hem para kazanmak hem de kariyerlerine devam etmek için bu riskli dönemi daha adaptasyon mantalitesinde geçirdiler. Bu durumda elbette 80′li yıllardaki old-school müzikal anlayıştan gittikçe ayrıştı. Öte yandan, alternatif rock, grunge ve pop gibi türler zaten underground bir tehdit oluşturmadığı için ana akım medya tarafından desteklendi. Dolayısıyla ekstrem metal muhabbeti, metalin 90′larda yediği darbenin başka bir tetikçisi, sanıldığının aksine. Tabii ana akım bazında söylüyorum bunu. Eğer metal müziğin gelişimini kendi içerisinde, diğer türlerle mukayese etmeden daha izolasyona dayalı bir perspektiften değerlendireceksek elbette metal müzik darbe yemek bir kenara ortalığı kırdı geçirdi zaten.

    Ben en azından bütün bu süreci böyle yorumluyorum.

  6. ihsanoird says:

    Bu yıl dinlediğim en iyi death metal albümü: Afterbirth – Four Dimensional Flesh

    https://open.spotify.com/album/0leJhIvxVfpIuLCjU4PKQ2?si=i5uqdMujTdSvOs6E23uPJQ

    Emre

    @ihsanoird, harbi enfes albüm. Voivod kafasına yakın brutal death metal.

  7. P L A G U E says:

    Jager + cin + bira + marlboro + playlist:

    Organectomy – Existential Disconnect
    Visceral Disgorge – Slithering Evisceration
    Cattle Decapitation – Death Atlas
    Defeated Sanity – Passages Into Deformity
    Vital Remanins – Icons of Evil
    Krisiun – Southern Storm

  8. U.T: says:

    Son birkaç aydır neredeyse black metal’den başka bir şey dinlemiyorum. Melodic death metal’le geçen yıllardan sonra benim için taze bir uğraş oldu. Çoğunu bu site sayesinde keşfettiğim ve bu zamana kadar en beğendiğim, benden 9-10 puan alacak olan albümler şöyle:

    Blut Aus Nord – Hallucinogen (2019)
    Der Weg Einer Freiheit – Finisterre (2017)
    Drastus – La Croix de Sang (2019)
    Kriegsmaschine – Apocalypticists (2018)
    Misþyrming-Algleymi (2019)
    MGLA (Her şey)
    UADA-Cult of a Dying Sun (2018)
    Verheerer-Monolith (2019)

    Bu albümlerden yola çıkarak nasıl bir black metal icrası sevdiğimi anlamışsınızdır. Mümkünse patatesle kaydedilmemiş olan, 2000 sonrasının en iyi black metal albümü önerilerinize açığım. Müzik rotasyonum genişlesin.

    Spacedementia

    @U.T:, Sanırım black metal konusunda yakın anlayışta bir müzik zevkimiz var. Bu listedekilerin çoğu benim tür içinde sınırlı sayıda çok sevdiğim albümler. Göz attınız mı bilmiyorum ama geçen seneden The Great Old Ones – Cosmicism de epey sevdiğim bir albümdü. Bakmadıysanız tavsiye ederim
    https://www.youtube.com/watch?v=vXw3AUOpXa8

    deadhouse

    @U.T:, Svartidauði – Flesh cathedral

    ismail vilehand

    @deadhouse, ötesi yok.

    Aura magula

    @U.T:, Batushka litourgia
    Dimmu borgir death cult armageddon
    Darkthrone arctic thunder
    Gorgoroth twilight of the idols
    Marduk frontschwein

    Melkor

    @U.T:, Saydıklarınla pek alakası yok gibi ama inquisition diyorum. Pekte black dinleyicisi değilim ama dagon denilen kuduz köpek insanın aklını alıyor.

    Ramazan Berk

    @U.T:,
    Selbst
    Aosoth
    Odraza
    Imha Tarikat
    Krater
    Gaerea
    Rex Mundi
    Sanctvs
    Meszaroth

  9. U.T: says:

    Ahmet bey, sitenin verimini artırmak için bir önerim var.

    Sitedeki kritikler sayesinde çok güzel albümler keşfettim. Bunu yaparken genellikle izlediğim yol, ilgilendiğim metal türlerine ait etiketlere tıklayıp önüme gelen 40 sayfadan fazla sonuca, yapabildiğim kadarıyla tek tek tıklayıp okur ya da yazar puanı yüksek olan albümleri bulup bu albümleri dinlemekti. Bu yorucu bir iş, çünkü bir adet 9′luk albüm bulabilmek için 20-25 adet vasat albümün kritiğiyle muhatap olmak gerekiyor.

    Bu önereceğim fikir belki sizin de aklınıza geldi ve eldeki imkan dahilinde bunun kodlamasının mümkün olmadığına karar verdiniz. Ben yine de şansımı denemek isterim. Eğer bunun yapılması mümkünse, site için önemli bir kazanım olur.

    Önerime gelecek olursak, mesela sitedeki albümleri türlerine ve yazar ya da dinleyici puanlarına göre sıralayabilseydik ve yaptığımız aramayı da yıllara ya da ülkelere göre daraltabilseydik, keşfedilmeyi bekleyen mükemmel albümlere daha zahmetsizce ulaşırdık.

    Mesela ben sitenin okur kitlesinin zevklerine güvenen bir dinleyici olarak 8 puan üzeri almış aşağı yukarı her black, death, melodic death ve progressive metal albümüyle ilgileniyorum. Ancak örneğin 90′ların TRVE KVLT, lo-fi black metal albümleri ya da progressive etiketi altındaki djent albümleri ilgimi çekmiyor. İsveç death metalini ise ABD death metalinden daha zengin buluyorum. Bu sene gözden kaçırdığım hangi güzel albümler çıkmış diye yıl sonu listelerini de beklemek istemiyorum. Türlerin yanında aramaları yıllara ve ülkelere göre de daraltabilmenin bu açıdan önemli olduğunu düşünüyorum.

    Buna ek olarak yazar puanları 8, 9, 9,5 gibi yuvarlak sayılar olduğu için küsüratlı değerler alabilen okur puanlarının bu sıralama için daha uygun olduğu kanaatindeyim.

    Bunun sitedeki tek yan etkisi olarak “Bu albüm nasıl şundan daha yüksek almış? Olacak şey değil.” gibi site içi tartışmalardan başka bir şey göremiyorum.

    Bu özelliği siteye kazandırmak mümkün müdür?

    Ahmet Saraçoğlu

    @U.T:, selamlar. Bahsettiğin şey mutlaka faydalı olur, ancak şu anda siteye kod bazında müdahale etme konusunda biraz sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden olursa da hemen olma şansı yok maalesef.

  10. P L A G U E says:

    Kulağı duyan herkes bu albümü dinlemeli, delirdim aq…https://open.spotify.com/album/0nZ8ft36YqYKjKTLh321xN?si=02SdbLmESBO1JVBQxQUGoQ

    Like Rats – Death Monolith

  11. P L A G U E says:

    Viski + bira + marlboro + playlist:

    Wake – Devouring Ruin
    Like Rats – Death Monolith
    Eternity – To Become the Great Beast
    Green Druid – Ashen Blood
    Windhand – Soma
    Gunship – Dark All Day

    P L A G U E

    @P L A G U E, playliste küçük bir ara ve bu orrrrrrospu çocuğu parça gitarı cidden ağlatıyor:

    Evet, godthrtymm.

    https://open.spotify.com/track/3B67xMWekBLlcmYOXlS76z?si=sKyvvmi2QL6MbTaOZMVZIw

    Agrypnie

    @P L A G U E, Godthrymn bence de iyi ama bu kadar abartılacak kadar değil.Fvneral fvkk albümü kanımca sitede çok fazla ilgisiz kaldı.O albüm bu albümden çok çok daha iyi.

    P L A G U E

    @Agrypnie, fvneral fvkk i en cok oven kisilerden biriyim, godthrymm i onunla kiyas isine girersen hata etmis olursun. Fvneral cok farkli bir seviye. 2020 icin su an godthrymm den iyi bir doom albumu varsa soyle, yeni bisi kesfetmis olayim.

  12. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    NIRVANA – Nevermind

    Salı
    WARBRINGER – Weapons of Tomorrow

    Carş
    AUGUST BURNS RED – Guardians

    Perş
    IGORRR – Spirituality And Distortion

    Cuma
    AARA – En Ergô Einai

    Ctesi
    TESTAMENT – Titans of Creation

    Pazar
    ARS VENEFICIUM – Usurpation of the Seven

    İlginç bir hafta olacak.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Hobaaa, Nevermind mı? Bir zamanlar ne çok dinlerdim ama öyle böyle çok değil. Kritiği merakla bekliyorum.

    Kaan

    @Ouz, Aynen ben de kasetini almıştım ilk çıktığında, ve çok severdim. “Come as you are” ‘a bayılmıştım.

    Ouz

    @Kaan, 1998′de lisedeki arkadaşlardan kasetini alıp keşfetmiştim grubu ve albümü. Sonra Bulgar korsan CD’sini bulup almıştım.

    “Come As You Are” efsaneydi ve ben de hastasıyıdım. Ama “Polly” ve “Something in the Way”le de az zaman geçirmedim. Albümde sevmediğim bir iki parça var onun haricinde baştan sona zevkle dinlerim her şekilde.

    Firat Tale

    @Ahmet Saraçoğlu, Nirvana’yı kesin sen yazmamışsındır :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Firat Tale, yok Emir yazdı. :)

  13. ismail vilehand says:

    Az önce insan hakları mahkemesine “Like Rats” adlı grubu şikayet ettim. Ahlaksız insanlar saçma sapan bir albüm yapmışlar, şiddetle kınıyorum. Millet canıyla uğraşırken şu yaptıklarının hiç bir izahı yok.

    Firat Tale

    @ismail vilehand, tam Karga’da Mezar’ın ayarlayacağı bir grupmuş.

  14. Silentandark says:

    Graceless incelemesi olacak mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Silentandark, olacak evet.

    Silentandark

    @Ahmet Saraçoğlu, günlerdir kaç kere döndürdüm hatırlamıyorum. Bence yılın albümlerinden.

    ismail vilehand

    @Silentandark, amele tekmesi gibi albüm.

  15. P L A G U E says:

    @P L A G U E, cok iddiali bi cumle kurup, cam kemirmeye devam edicem.

    2020 yılında tum turler icinde cikmis en iyi albüm(simdilik)

    P L A G U E

    @P L A G U E, yukarda like rats icin kulagi olan herkes dinlesin demistim, altta kalınca neye yazdigim belli olmamis.

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, haftaya sitede. Godthrymm de aynı şekilde.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, süper haber(ler)👍🏿

    Silentandark

    @P L A G U E, Godthrymm albumu gerçekten çok başarılı.

    Agrypnie

    @P L A G U E, Abi eğer KVAEN e bakmadıysan tez bakman lazım.Kesinlikle seveceğini düşünüyorum baya .

  16. Agrypnie says:

    Yıl sonu listelerine kafadan girecek bir albüm öneriyorum, watain fanları iyice yumulsun.

    KVAEN- The Funeral Pyre
    https://youtu.be/PbyeH7d2sGo

    Wataini aşırı iyi özümseyip bu denli iyi bir albüm yapmak her yiğidin harcı değil der susarım.

    Silentandark

    @Agrypnie, The Funeral Pyre kesinlikle şans verilmesi gereken bir albüm. Bu yıl çıkan en iyi işlerden. Tesadüfen haberim olduğundan beri listeme direkt olarak girdi.

    https://www.youtube.com/watch?v=RSslpo001b8

    Bence incelemesi de olmalı.

  17. Cem says:

    Ankaralı Technical Death/Thrash Metal grubu Archaic Vanity dün ilk EP’leri yayınladı.

    archaicvanity.bandcamp.com

  18. Horrendous says:

    Şu konsere tanıklık etmiş büyüklerim sizleri o kadar kıskanıyorum ki kelimeler kifayetsiz. Video tekrar yüklenmiş su yüzüne çıkarayım dedim.

    https://www.youtube.com/watch?v=yPx3w_2IwAA

    Ahmet Saraçoğlu

    @Horrendous, oradaydım. Bence bu Opeth tarihinin en iyi dönemi. Opeth her anlamda mükemmeldi o dönemde. Efsane video.

    Horrendous

    @Ahmet Saraçoğlu, Hafif dargın olduğum sevgilim bana çocukluk kasetlerini izletmiş de ”keşke hep o masum ve şirin haliyle kalsaymış” diye içimden söyleniyormuşum gibi bi ruh halinde izledim tüm konseri xd.
    Yaklaşık 2-3 senedir nadasa bırakmıştım Opeth’i o kadar iyi geldi ki anlatamam, kim upload ettiyse binlerce kere teşşekkürler. İstanbul seyircisi olarak ilk konserlerinde fazlasıyla etkilemişsiniz belli ki yüzlerinden okunuyor. Özellikle 45:33′teki o alınan nefesin şaşkın bir gülümseye dönüşmesi… tarifsiz

    Ahmet Saraçoğlu

    @Horrendous, ben de Opeth’in eskilerini çok seyrek dinliyorum, son 4-5 albümü hiç dinlemiyorum ama şimdi bakınca gerçekten de prime Opeth > diğer her şey

    Konserden pek çok an hâlâ aklımda. Cidden müthiş bir deneyimdi. Sonradan grubu 5-6 kez daha izledim, hatta TttS ile önünde çaldım ama o konser de dâhil hiçbiri bunun çeyreği zevk vermedi.

  19. OblomoV says:

    Konser muhabbeti yapılmışken ben de ufak bir konu başlatayım. Ziyadesiyle gaza getiren, efsane dediğiniz konser videolarını paylaşalım.

    Bloodbath – Like Fire ile açılışı yapayım :

    https://www.youtube.com/watch?v=4kZ5qLRqsdQ

    Koralp

    @OblomoV, net bir şekilde Opus Diaboli’dir benim için. yıllardır gaza geldiğim zamanlar izlerim. Onun gazıyla iki final arasında 20 saat varken o 20 saat içinde sınavdan çıkıp İzmir’den İstanbul’a gidip, gece Sabiha Gökçen’de sabahlayıp sabah 6 uçağıyla dönüp sınava yetişmiştim geçen sene. Kariyerlerinde sahne şovunun tam olarak yapılmadığı tek konsere denk geldik herhalde o gece izleyenler olarak, ama en azından müthiş bir performansı kaçırmamış olduk.

    Opus Diaboli’yi de şöyle bırakayım:

    https://www.youtube.com/watch?v=GayLKOgoh-s

    OblomoV

    @Koralp, Sahne ambiansı, ekstra videolar, kurgu harikulade. Grubun sıkı takipçisi değilim ama tecrübe edilmesi gereken performanslar sundukları aşikar.

    ismail vilehand

    @OblomoV, https://youtu.be/Lx_92bTrqZc

    Ayı gibi İsveç death metali ne güzel bişey ya.

    OblomoV

    @ismail vilehand, Grave severiz ama ortam enteresanmış. Sahneye çıkanlara müdahale edilmemesi güzel ama komik dbir görüntü olmuş, dans edenler falan. Baya eğlenmiş millet. :)

    ismail vilehand

    @OblomoV, Obscene Extreme o anlamda kraldır.

    https://youtu.be/eCUy1NcqWCM

    OblomoV

    @OblomoV, Like Fire attım ama tüm konserin iyi kalitede kaydını da atayım. Bloodbahtı övmeye gerek yok. Hayvansı bir performans, nerdeyse albümden iyi çalmış namıssızlar. Kim bilir kaç kez izledim bu konseri. Orda olmak vardı.

    En sevdiğim dönemi: Dan Swanö & Mikael Åkerfeldt galb

    https://www.youtube.com/watch?v=RL84JVt6sjs

    Salata

    @OblomoV, Dissection’ın 2004 Stockholm konseri. Bu kadar mükemmel bi icra çok az gördüm, bazı parçaları özellikle bu konserin kaydından dinliyorum

    https://www.youtube.com/watch?v=pyqMYYvu6pE

    utkuu

    @Salata, Hepsini burdan dinlemeye başlıycam valla mükemmel bir kayıt ya

    Horrendous

    @OblomoV,
    Clandestine Blaze çatısı altında 3-4 amatör konser kaydı var zaten sanırsam. Benim için youtube aleminin en değerli 7 dakikası her defasında hayretler içinde kendimden geçiyorum. Mikko Aspa ve Mgla elamanları aynı sahnede, daha ne olsun…
    https://www.youtube.com/watch?v=RAGKV3oyqo0

    Bonus olarak:
    Cynic sevip de şu kaydı izlemeyen yoktur ama Saun’ın sakızı, Masvidal’in sahnenin kenarına oturup kendi başına takılması, çok çok az da olsa kendinden geçen seyirciler. Almanyanın o buhranlı havası. Muazzam. Nedense çok etkiliyor bu video beni
    https://www.youtube.com/watch?v=EIG3o3KIjqk

    TRIBULATION – Strange Gateways Beckon
    Van Helsing ve The Crow filmleri crossover bölüm çekmişler de credit akarken bu şarkı çalıyormuş gibi. Bayılırım bu videoya
    https://www.youtube.com/watch?v=mqR6eFmocT0

    @kspsml

    @OblomoV, bir ara hergün izliyordum ve tom morello gitar çalmadan solo atması falan baya gaz…

    https://www.youtube.com/watch?v=qm7ych5qH14

    OblomoV

    @OblomoV, Çok güzel öneriler gelmiş, teşekkürler. İzleyecek, dinleyecek bir şeyler arayanlar için güzel bir liste olacak gibi.

  20. utkuu says:

    Ara sıra aklıma geliyor da acaba sitede niye hiç Mütiilation kritiği yok? Çok sağlam bir grup oysa ki

  21. Silentandark says:

    Parodi black metal grubu (bu ne demekse?) Witch Taint’in geçenlerde çıkan albumü çok eğlenceli. Neşelenmek isteyenler bir şans verebilir.

    https://youtu.be/f-P0BHoGGDc

  22. Aura magula says:

    Ulcerate ve cattle decapitation’a nereden başlamak gerek 2 türü de severek dinlerim ama bunlara başlayamadım hangi albümleri dinlemesi kolay?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aura magula, Ulcerate – The Destroyers of All
    Cattle Decapitation – Monolith of Inhumanity

    Aura magula

    @Ahmet Saraçoğlu, tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.Bayağı müthişmiş günlerce dinlerim artık

  23. P L A G U E says:

    Dünden beri 15 kere dinlemisimdir, ingested yeni parca muazzam olmus. Pas gecmeyin. Spotify’da da mevcut.

    https://youtu.be/qDwJWHebAjA

  24. Kastaga says:

    Paylaşıldığını görmediğim için yazıyorum. Ulcerate’in yeni albümü şuradan dinlenebiliyor: https://www.revolvermag.com/music/hear-extreme-metal-innovators-ulcerates-stunning-new-album-stare-death-and-be-still

    10 puanı basmak için sabırsızlıkla bekliyorum.

    U.T:

    @Kastaga, İlk defa Ulcerate şarkılarını mırıldanabiliyorum. Bu albüm de 10/10.

  25. P L A G U E says:

    Fuath albumu çık(a)madı.bu hafta sonunu iple cekme sebebimdi ama olmadi…su an metalstorm ve metal arsiv de albumle alakali hicbisi yok.

  26. agrypnie says:

    https://www.youtube.com/watch?v=XXrQ4FYDGC0

    Entropia/Vaacum

    Şu grubu bilen gören var mıdır bilmiyorum ama 2018de gözden kaçanlar arasında.Kesinlikle şans verin seveceksinizdir.

  27. ozzy says:

    https://youtu.be/6Ebk-TDNdGg

    thy serpent’in bu şarkısını yıllar sonra dinleyince,acaba melecesh mi dinliyorum diye şaşkınlık geçirdim,

  28. Silentandark says:

    The Black Dahlia Murder – Verminous albümü çıktı,

    https://youtu.be/71a-AG3zX78

    Özlemişim.

    Josef

    @Silentandark, bir ay önce ortamlara düşmüştü zaten😁

    Silentandark

    @Josef, teklilerini yayınlamışlardı ama bilmiyordum ortamlara düştüğünü:)

  29. P L A G U E says:

    Viski + jager + bira + marlboro + playlist:

    Black Curse – Endless Wound
    Terrestial Hospice – Indian Summer Brought Mushroom Clouds
    Bismarck – Oneiromancer
    Like Rats – Death Monolith
    Graceless – Where Vultures Know Your Name
    Cabal – Drag Me Down
    Forward to Eden – Ready to Kill for the Cult

    P L A G U E

    @P L A G U E, bakın burası çokomelli. Kendi zevkime göre Like rats icin simdilik senenin en iyi albumu demistim yukarıda bi yerde. Senenin en iyi 2.sini de playlistte paylastim. Black curse…alkol ile iyice costu orospu çocugu albüm. Yargı dağıtıyor.

    https://youtu.be/QRogfznqqps

  30. Josef says:

    instinctus bestialis Album kritiği yok olmuş Tekrardan yaparmisiniz

    Ahmet Saraçoğlu

    @Josef, yakın zamanda olmasa da uygun bir zamanda yaparız tabii.

  31. şeyh hulud says:

    Yuri Gagarin yine kendinden bekleneni fazlasıyla vermiş. İnsanın üstüne bodoslama saldıran ilk şarkı albümü özellikle harika açıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=fedcEfNCiN4

    Melkor

    @şeyh hulud, Geçen gagarin’in uzaya çıkışının 59. yıldönümüydü ne o vesileyle baya dinledim

  32. P L A G U E says:

    Retaliation of the wicked diye haykırmaya başladığında evin balkonuna çıkıp imdat diye bağırıp apar topar içeri kaçıyorum…

    https://youtu.be/2_BRRgZJ2dQ

  33. P L A G U E says:

    Birisi bana bunu açıklasın:

    https://youtu.be/9Tc9-4cgyTI

    Bu kadarına ne gerek var¿¿¿

  34. Börbır says:

    Live Burial – Unendin Futility
    https://open.spotify.com/album/5xOj1Mg242Ne19WHcNrJhX?si=KVwfaPvRTmOb295W6TRxhA

    Yeni keşfettim şu anda tırnaklarımı kemiriyorum

  35. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    ALICE IN CHAINS – Alice in Chains

    Salı
    ABORTED – La Grande Mascarade EP
    SEED OF CAIN – The Gracious Misery EP

    Carş
    KHÔRA – Timaeus

    Perş
    MOLESTED DIVINITY – Unearthing the Void

    Cuma
    GRACELESS – Where Vultures Know Your Name

    Ctesi
    GODTHRYMM – Reflections

    Pazar
    LIKE RATS – Death Monolith

    Çok şükür kanlı günleri geride bıraktık.

    Şimdi sırada daha kanlı günler var.

    Ahmet Saraçoğlu

    Of tekrar baktım da Alice in Chains’den sonrası tam bir ölüm. Bana kolay gelsin, işim rast gitsin ahah

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, 🤤🤤🤤

    U.T:

    @Ahmet Saraçoğlu, Araya bir Ulcerate sıkıştırılanaz mı albüm dinlemeye sunulmuşken? Sızıntıların dışında resmi bir youtube kanalına da kondu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @U.T:, bu hafta epey yoğun olduğum için önceden dinlediğim albümleri yazacağım. Ulcerate’i henüz dinleyemedim, önümüzdeki hafta sitede olacak. Aynı şekilde The Black Dahlia Murder, Wolfheart, Benighted, Oranssi Pazuzu, Abysmal Dawn, Black Curse, Wake, Conception, Scarab, Cult of Fire gibi bekleyen pek çok şey var.

  36. agrypnie says:

    Site hiç olmadığı kadar aktif ve hiç bir zaman olmadığı kadar da haber ve yorum giriliyor.Özellikle şu dönem haber ve kritik anlamında aşırı doyurucu site.Bu süreç devam hep böyle devam edecekse karantina bitmesin aga :D

    Ayrıca Ahmet abinin ‘site güncellenecek’ lafıyla Toolun yeni albüm haberi ölümüne kapışır derdim ama Tool dahi önce davrandı :D

    Ne olacak bu köyün durumu Ey Saraçoğlu, SAYGILAR :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @agrypnie, o konuyu artık oluruna bıraktım biraz. Olursa iyi olur ama olmazsa da 11 yıldır nasıl gidiyorsa bundan sonra da gider.

    Aktiflik, üretkenlik konusundaysa haber oldukça aynı şekilde devam ettireceğiz bundan sonra da. Bir itirafta bulunayım, bunca yıl sonra kritik yazmaktan ve haber girmekten zerre sıkılmadım, hatta kritik yazmaktan hâlâ büyük zevk alıyorum ama röportaj sorusu hazırlamaktan epey sıkıldığım için fark edileceği üzere röportaj yenilenme sıklığı baya düştü. O konuda da kendimi biraz zorlayıp daha fazla röportaj yayınlamak istiyorum, ama yine de samimi şekilde söyleyeyim dedim.

    agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, hahahahahaha hayır abi fazlasıyla hak veriyorum güncellenme konusunda sana ama bir yandan da yenilik her zaman iyidir açıkçası.

    Röportajlar konusunda da şahsi görüşüm çok yapılmamasından zaten.Yapılsın ancak kanaatimce site güruhunun yönelimlerine göre yapılabiliyorsa çok harikulade olur.Az olur belki,sonuçta çoğu bilinen ve türe adını verecek kadar iyi gruplar belki ama en azından öz ve doyurucu olur.Yılda 10 röportaj yapıp bir kaçının dikkatle ve istekle okunmasındansa 2 röportaj yapıp doya doya yorum ve takdir görmeyi tercih ederim açıkçası :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @agrypnie, kısmet, biraz daha çok yapmamız lazım.

    Vertax616

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmet Abi yorumu okuyunca aklıma geldi, yanılmıyorsam Mgla ile de röportaj yapılacağını demiştiniz bir yorumda. Bu da konserin yeni tarihine yakın bir vakte mi ertelendi acaba? Çok nadir röportaj yapan bir grup olduğu için merakla bekliyordum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Vertax616, soruları yolladık ama kaldı tabii. Konser o tarihte olacaksa yine konuşulur grupla, muhtemelen sorulara ekleme falan yapmak gerekir bu gündemin ardından.

    Vertax616

    @Ahmet Saraçoğlu, Yeni sorularla da beraber daha geniş çaplı bir röportaj olursa cidden şahane olur, teşekkürler Ahmet Abi :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Vertax616, o zamana kadar şu salgın bir bitsin de gerisi kolay.

  37. Salata says:

    Where Dead Angels Lie’ın piyano cover’i

    https://www.youtube.com/watch?v=XXNwIeN7zDU

  38. P L A G U E says:

    Henüz 2 tur döndürdüm ama, sanırım çok can yakacak bu albüm. Kamyon gibi eziyor.

    https://youtu.be/IL9cmZuDc7w

    Funeral Leech – Death Meditation

  39. Börbır says:

    Benighted – Obscene Repressed

    https://open.spotify.com/album/3OHQxpmdK63VigYxacLXEg?si=Z5ZyBmBATBmdCdknlAtzDw

    https://benighted.bandcamp.com/album/obscene-repressed

    İflah olmaz bir hayvanlık ağzınıza küreği geçiriyor resmen

  40. Plazma Evren Modeli says:

    Muhtemelen gözden kaçırmış olduğunuz bir grup: NEDXXX
    https://www.metal-archives.com/bands/NEDXXX/3540461054

    İsmi Norma Evagelium Dİaboli’nin baş harflerinden geliyor . XXX, kategorize edilememe anlamında birşeymiş sanırım.

    Norma Evagelium Dİaboli labeli altındakilerin ortak projesiymiş.
    Türü Avant-garde Black Metal’miş

    Deathspell Omega’ya göre daha çok avand garde kısmına ağırlık verilmiş.Bi ara dinlemiştim hoştu. Metalarchives’de Norma Evangelium Diaboli labeli altında Deathspell Omega dışında avand garde black metal türünde bir grup görünce hemen atladım

    Ahmet Saraçoğlu

    @Plazma Evren Modeli, hiç duymamıştım, haberdar ettiğin için teşekkürler.

    Plazma Evren Modeli

    @Ahmet Saraçoğlu, Kritik falan gelecek olursa bu albüm hakkında biri bana haber versin.

    azerbulbul666@gmail.com

    Ahmet Saraçoğlu

    @Plazma Evren Modeli, yazarım önümüzdeki haftalarda, haftanın kritik takviminde duyuruyoruz her pazar. Oradan görebilirsin.

    şeyh hulud

    @Plazma Evren Modeli, sanki dso son albümde pek yer vermediği, elinin altında bulunan kaotik materyali burada kullanmış gibi, sadece tahmin tabii.

  41. Alondate says:

    Bu album burda incelenmez. Dinleyen de pek cikmaz fakat yine de yazalim belki kus tasa deger.

    Fool’s Ghost – Dark Wowen Light

    Heavy ama slow. Cok depresif. Enteresan bir calisma olmus. Tum albume spotifydan bakmanizi tavsiye ederim

    https://youtu.be/Q_zI6XChFgs

  42. Rashid says:

    Martin Mendez’in solo projesi White Stones’un yeni “Kuarahy” albümünü mutlaka gözden geçirin. Tam “eski Opeth” de değil ama sık sık da hem müzikal anlamda hem de prodüksiyon açısından bana Blackwater Park ile Deliverance’ı hatırlattı. Vokal Eloi Boucherie’in growl vokalleri de Mikael’in vokallerine çok benziyor. Ama genel anlamda gayet doyurucu ve kaliteli bir debüt albümü olmuş diyebilirim.

  43. Melkor says:

    @Rashid, Mendez yeni opeth’ten sıkılıp kenarda güzelinden eski opeth yapalım dese bu kadar benzermiş.

  44. Aura magula says:

    Türk black metal grubu DAELKYR yeni EP’ini yayınladı
    https://youtu.be/yZBpVjPVWlw

  45. Börbır says:

    Yunanistan’dan Old School Death Metal
    Plague – Portraits of Mind

    https://plague-gr.bandcamp.com/album/portraits-of-mind

  46. sezyum says:

    amerikalı experimental black death metal,
    gruba genel bir bakış attığımızda neoclassical avant garde bestelerle ilerleyiş kaydediyor. yer yer saksafon sesleri duyduktan sonra sonu gelmeyen blastbeatler yerini alıyor. neoklasik geçişlerin ardında smooth jazz etkileşimli davullar gelmekte. biraz teknik ile bieleştiğinde kusursuz bir experimental metal örneği görebiliyoruz. ilk dinleyişte portal lık sezilmekte. yine spektr ambientlipi be experimental jazz modlarına girilmekte. grubun şu ana dek 3 albümü var. sizinle paylaşmak istediğim 2019 yılında çıkan ensest EP’si. bol şans. https://youtu.be/sl0VOmMg4o0

    9yearsago

    @sezyum, Bu grubun metale yaklaşımını çok beğendikten sonra gidip Metropolis filmini izledim. Müziklerinin teması ve kostümlerinin tasarımı 1927 yapımı Metropolis filminden esinleniyor. Müziklerini daha iyi anlamak için izlemediyseniz size de tavsiye ederim. Ekstrem metal için alışılmadık bir konuyu işliyorlar; şehir korkusu veya metropol bunalımı.

    sezyum

    @9yearsago, çok güzel bilgi. teşekkür ediyorum :)

    \m/

    @sezyum, bilmediğimden ve meraktan soruyorum gerçekten kaan sezyum mu?

    sezyum

    @m/, bahsettiğiniz vatandaş ile hiçbir alakam yok. :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.