# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,355 yorum var

  1. Smyrna35 says:

    Almanya’dan sanki bir proje için toplanmış gibi duran tecrübeli isimlerden müteşekkil yeni bir Thrash grubu olan Bonded, sanki bir Thrash Metal çeşitleri arşivi gibi bir albüm çıkardı.
    Sodom, Testament, Kreator, Owerkill ve hatta Pantera’nın Groove tadı da bulunan bir çeşni yaratmış. Zaten yolu Sodom’dan geçmiş iki tecrübeli isim var: Gitarlarda Bernemann ve davullarda Markus Freiwald…
    İsim parçasında Blitz gerçekten vokalde galiba. Ya da bu kadar inandırıcı bir taklit var. İlerleyen günlerde daha net bilgi ediniriz bu konuda. Ve sanki diğer örnek parçalarda da ilgili grubun vokali varmış gibi hissediyorsunuz.

    Sanki Pantera’yı dinliyorsun; Je Suis Charlie (Charlie Hebdo’ya ithafen olsa gerek) parçası: https://www.youtube.com/watch?v=HzudOCVXYjk

    Tabi grubun özgün tarzı da var.

    Bonded – Rest in Violence: https://www.metal-archives.com/albums/Bonded/Rest_in_Violence/820893

  2. Kare don says:

    @Ahmet Saraçoğlu, buradaki sorun bence grup değil zaten arkadaş da gruba herhangi bir hakarette bu kim aq tarzı bir söylemde bulunmamış.Bir gün önceden norveçli grup yarın konser açıklaması var diyince çok fazla kişide beklenti oluşuyor, doğal olarak o bir günü acaba bu grup mu diye düşünerek geçiriyoruz.Her ne kadar bu grubu bilip size bu yönde mesaj atan insanlar olsa da, Norveçli daha ünlü grupları düşünüp beklentiye giren insan sayısı çok daha fazladır tahminimce.Ve bu insanlar doğal olarak grup ismini görünce hayal kırıklığına uğruyor.Beklenti yaratılmadan grup ismi direkt açıklansa hiç kimse demez “bu muydu aq” diye.Her konserden önce beklenti yaratmak zorunda değilsiniz.Yaratırsanız hayal kırıklığına uğrayan insanlar da bu tarz mesajlar atar kimse de onlara haksızsın diyemez bence.Burda mesele organizasyonu kötülemek değil.Yaratılan beklentinin sebep oluğu düş kırıklığı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kare don, anlıyorum da yıl boyunca sadece bir grup açıklanacak ve o da bu şekilde heba oldu diye bir şey yok. Norveç denince akla gelen başlıca gruplar arasından da düşünülenler var ama Norveç sadece black metalle sınırlı değil ve daha 1 hafta önce Mayhem’in sold out konser verdiği bir ülkede yaşıyoruz. Bir Norveç bayrağıyla bu noktaya gelinmesi baya saçma bence.

    Konserden bir gün önce Norveç bayrağı paylaşıp ipucu verilmek istendi o kadar. Gören de dev isimlerle festival düzenlenecek diye beklenti yaratıp Türkiye’ye 30 kere gelmiş cücük gibi bir grup açıkladık sanacak. Beklenti yaratmak istesek kralını yaratırız da burada sadece konserden 15-20 saat önce sıfır açıklama eşliğinde bir ülkenin bayrağını paylaştık.

    Bu sene, önümüzdeki sene daha pek çok konser olacak. Türkiye’ye hiç gelmemiş bir sürü grupla görüşülüyor, pek çoğuyla da anlaşıldı, bazıları kesinleşti. Bu yüzden insanların açıklanan konserleri boklamasına gerek yok. Bugün Norveç bayrağı eşliğinde Green Carnation açıklarız, yarın öbür gün başka şekilde başka bir konseri duyururuz. Ben kimilerinin buna takılmasını anlamsız buluyorum, onu söylüyorum. Daha bir sürü konser açıklanacak, herkes rahat olsun.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Sanırım yıllar süren konsersizlikten sonra bir anda bu kadar grup gelince insanların beklentileri daha da arttı. Burada konunun Green carnation özelinde olmadığını tahmin ediyorum. Norveç diyince akla çok daha büyük gruplar geliyor.Beklenti çok fazla arttığı için anlık hayal kırıklığıyla bu tepkiler veriliyor diye düşünüyorum. Son iki senedir ülkemiz adına metal müzik çok iyi gidiyor. Sold out konserlerin olması gerçekten mutluluk verici.

    Konser öncesi bu tarz beklenti ve heyecan verici paylaşım yapma olayları bana göre gayet eğlenceli oluyor.

    İmkan oldukça küçük büyük tüm konserlere gidilmesi gerekitğini düşünüyorum. Konserler ne kadar dolu olursa organizatörlerinde ona göre daha çok bu işi yapma isteklerinin arttığını düşünüyorum. Sizlerle beraber tüm konserlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

    Bu arada Nisan ayında Marduk gelecek gibi hissediyorum

  3. Aura magula says:

    For all tid ve stormblast tarzında albümler var mı bildiğiniz

    Retrokafa

    @Aura magula, Dismal Euphony-Soria moria slott
    https://www.youtube.com/watch?v=l4OKKFuO1TY

    bir göz at derim. biraz benzetirdim ben bu albümü.

  4. killyourselfchuck says:

    yaklaşık bir aydır metal müzik dinlemiyorum. deli gibi rap müziğe merak saldım.

    allah kahretmesin

    deadhouse

    @killyourselfchuck, Caz dinleseydin bari. Metalden caza, elektroniğe, klasiğe geçişi anlarım da rape geçiş pek görülen bir durum değil.

    sleepless

    @deadhouse, 90′larda böyle değildi aslında, direk Radical Noise / Rapor 2 – Çiz geldi aklıma, veya Ceza’nın ilk albümünü çıkaranın Hammer Müzik olması. Cypress Hill, Body Count falan kasetleri de pek çok metalcinin arşivinde olurdu. Rap müziğin 20 yılda nasıl leş gibi mainstream pop bir şeye dönüştüğünün kanıtı şu anda bu kadar alakasız gelmesi

    deadhouse

    @sleepless, Doğru söylüyorsun da ben metal müzik dinleyicisi rap dinlemez demedim. Dediğin gibi kaliteli bazı rap grupları veya rapçileri dinledikleri malum. Ben türler arası geçişten bahsettim. Metalden tümüyle başka bir müzik türüne merak salanlar genelde caz veya elektronik dinliyor. Bu şekilde bir gözlemim oldu.

    sleepless

    @deadhouse, dediğin yanlış anlamında söylemedim ya zaten, bana çağrıştırdıklarını yazıverdim. gözlemine hak vermedim de değil hatta, 20 sene önce durduğuna göre çok daha uzak duruyor güncel rap müzik rock-metal anlayışına.

    Berca B.

    @sleepless, asıl 20 sene önce rap’le rock birbirine çok uzaktı ve kanlı bıçaklıydı. Hatta Blue Jean’in bir kapağında zenci rapçi bir abi vs uzun saçlı metalci pozu vs vardı. Rock’n Coke’da Ceza açıklanınca millet baya tepki göstermiş ve adam sahnedeyken sürekli hareket çekmişlerdi. Dergiler sonunda milletin gazını almak için “bakın aslında hepimiz aynı yolun yolcusuyuz” minvalinde yazılar yazıyorlardı ama yine iki taraf birbirine baya uyuzdu işte. Ben asıl şimdi o karşılıklı anlayışın kurulduğunu düşünüyorum.

    Berca B.

    @Berca B., o zamanlardan naif bir başlık: https://forum.donanimhaber.com/metalciler-rapciler-dost-olsun-kavda-etmek-isteyen-hicbir-rapci-veya-metalci-giremez–3184152

    sleepless

    @Berca B., “zaten rap ide hiç sewmem.hızlı hızlı konuşuyolar.” “zaten bANA sadece METALLICA yetiyor..” argümanlar güzel, bir Sezen Aksu tartışması olmasa da sürükleyici bir başlığa benziyor, okuyacağım.

    deadhouse

    @Berca B., O zamanlar Rock n Coke’a katılan dinleyici kitlesi baya yobazdı ve özentiydi. Metale daha çok kültür ve giyim kuşam açısından bakan züppe tiplerdi. O bakış açısına sahip tipler şu an yok. Sosyal medya bence zararlı olduğu kadar da yararlı da oldu. İletişim kurmamış, birbirini sadece sokakta görmüş gruplar, insanlar sosyal medya sayesinde bir nebze hoşgörülü olmayı ve çeşitli dünya görüşlerini anlamayı öğrendi. Şu an bir insan müzik zevki yüzünden aşağılanmıyor, hor görülmüyor. Tam tersine bunu yapanlara tepki gösteriliyor.

    Berca B.

    @deadhouse, o zamanlar dinleyicinin kafa yapısının farklı olduğu kısmına katılıyorum. Burda tabi sadece bizim dinleyicide değil, komple dünya çapında bi yobazlık söz konusuydu. Zamanın ruhunun değişmesiyle o yobazlık gidip daha kucaklayıcı bi anlayış geldi dediğin gibi. 20 yıl önce burda “metali 1 aydır bıraktım şu ara rap’e sardım” desen bi kamyon psikopat mesaj gelirdi, şimdi en fazla “aa tavsiye edebileceğin birileri var mı?” diye cevap gelir.

    Dediklerine ilaveten sosyal medya sayesinde herkesin herkesi kolayca linç ettiği ve yüzyüze bakarken hayatta söyleyemeyeceği şeyleri ekran arkasından söyleyebildiği bi çağa girmemiz de ironik ve bambaşka bi tartışmanın konusu.

  5. sleepless says:

    Green Carnation konseriyle ilgili bu site özelinde bilmiyorum ama sosyal medya kanallarında bir gün önceden açıklanan tek bilgi Norveçli olduğu değildi, progresif yaptığı ve Kristiansand’dan olduğunun da açıklandığını görmüştüm Instagram veya Twitter’da. Metal archives’da Kristiansand’dan progressive tag’i taşıyan faal 6 tane grup çıkıyor, In the Woods ve Green Carnation’ı çıkarınca kalan 4 grubun hiçbirinin de bahsi geçen büyük beklentiyi yaratacak gruplar olduğunu sanmıyorum (In Vain belki?). Polemik olsun diye söylemiyorum ama boşa beklenti yaratıldı diye kızılacak bir durum pek yok yani, doğru cevap konusunda pek çok şıkkı eleyen ipuçları verilmiş zaten.

    Ha beni de çok coşturan bir konser haberi olmadı, büyük ihtimal gitmem hatta. Ama zaten ideal bir müzik ortamı olan bir şehir/ülkede ülkeye gelen her yabancı gruba gidilmesi beklenmez, arada da sevmediğin konser olur neyse bari param cebimde kalsın ben evde açıp cayır cayır Emperor dinlerim onun yerine de iki hafta sonra şuna giderim dersin. Bir de “büyük beklenti yaratan” tarz grupların gelmesi için görece daha küçük konserlerin olması ve iyi geçmesi en geçerli donelerden biri, o yüzden enseyi karartmadan iyidir böyle konserlere devam.

  6. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    GHERZEN – 1881

    Salı
    HAUNT – Mind Freeze

    Çarş
    BONDED – Rest In Violence

    Perş
    HORNED ALMIGHTY – To Fathom The Master’s Grand Design

    Cuma
    ZİFİR – Demoniac Ethics

    Ctesi
    KAWIR – Adrasteia

    Pazar
    STEVE HARRIS – The Burning

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, geçen hafta dark tranquillity – fiction yazılmıştı sonra kaldırıldı bu hafta da yok, ne oldu fiction’a

    Ahmet Saraçoğlu

    @enemyofgod, bu hafta yeni çıkan ve yazılması gereken albümler var, önceliği onlara verdik. Fiction yazısı da hazır, öbür hafta koyarız.

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Zifir’i merakla bekliyorum. Albümü bir kere döndürdüm. Kranlık bir albüm olmuş baya

  7. Dunedain says:

    Woods of ypres’in özellikle son albümünün kritiği bence bu sitede olmalı.
    Neurosis,isis,rosetta gibi grupların da kritikleri eklense tadından yenmez

  8. Aura magula says:

    Gece yarısı dinlerken kafa açıyor
    Spettri-spettri
    https://youtu.be/WtrNx2ssosQ

  9. P L A G U E says:

    Viski + cin + bira + marlboro + playlist;

    Outer Heaven – Realms of Eternal Decay
    Enforced – At the Walls
    Power Trip – Nightmare Logic
    Lowest Creature – Sacrilegious Pain
    Motörhead – Aftershock
    Pantera – Vulgar Display of Power
    Sodom – Tapping the Vein
    Marduk – Panzer Division Marduk

    Metal müziği bırakıyhahahaha…

  10. sleepless says:

    Şöyle birşey varmış, inanılmaz iyi cover: Crypt Sermon – De Mysteriis Dom Sathanas https://www.youtube.com/watch?v=tt5CKrX8TLs

  11. Noshophoros says:

    “Human” ve “Focus” albümlerinin efsanevi davulcusu Sean Reinert’ı da kaybetmişiz… Aklıma direk Paul Masvidal geldi.

  12. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    ANNIHILATOR – Ballistic, Sadistic

    Salı
    MIDNIGHT – Rebirth by Blasphemy

    Çarş
    ATROCITY – Hallucinations

    Perş
    IMPALED NAZARENE – Tol Cormpt Norz Norz Norz

    Cuma
    YOTH IRIA – Under His Sway

    Ctesi
    NERO DI MARTE – Immoto

    Pazar
    DARK TRANQUILLITY – Fiction

  13. Ouz says:

    Domination Through Impurity’nin beyni Joe Payne de vefat etmiş. :/

  14. P L A G U E says:

    Üç sarışın bir siyah saçlı abladan oluşan danimarkalı death/doom grubu-albümü: Konvent – Puritan Masochism

    2 gündür 6 kere dinledim albümü ve baya kendine bağladı. Daha çok brutal vokalli stoner havası var ve baya yavaş ilerliyor. Üzerine ağırlık çökmesini isteyenler pas geçmesin derim.

    https://open.spotify.com/album/3toAnO9UMfr0SwodP5VxTM?si=I16W1YORTI2ddwfcHFqwVg

    P L A G U E

    @P L A G U E, bağımlısı oldum…

    Smyrna

    @P L A G U E, Vokal çok yahşi, pek vahşi…

    qmurat

    @P L A G U E, müthiş albüm olmuş….

  15. sleepless says:

    Çok fazla dinlediğim bildiğim bir grup değil ama davulcu mevzusu devam ediyor, dün gece de Corrosion of Conformity davulcusu Reed Mullin hayatını kaybetmiş.

  16. SA says:

    https://youtu.be/yM7Gx1A24Gs

    Vukari – Aevum

    Sulandırmadan bestelenen, insanın içine dokunacak melodilerle dolu. Baya sevdim. Dinledikçe daha da sevecek gibiyim.

    Kritiği yazılabilir mi acaba

  17. HaNNibaL says:

    https://www.youtube.com/watch?v=mG_YKL5W4A8

    Archaic Vanity

    Sağlam şarkı yapmışlar

  18. deadhouse says:

    Judas Priest – Sad Wings of Destiny.

    Gerçek bir klasik.

  19. Agrypnie says:

    KATATONIA yeni albüm detaylarını yayınlamış ve bir de şarkı ısmarlamış çıldırıyorummmmmmmmmm

  20. Rust in Peace. says:

    Konserine gideceğin grubun konser günü yeni albüm haberi verip single yayımlaması…
    Katatonia, son dönem Leprous işine girişmiş şarkıda. Çok tutmadım ama fena değil. Umarım böyle bir işe kalkışmamışlardır, Einar Solberg her şeyi kendi başına yaptığı için o albüm güzel oldu, Katatonia’nın öyle bir albüm yapabileceğini sanmam.
    Gerçi videonun altında bu albümde heavy metal köklerini benimsediklerini falan söylemişler. 24 Nisana kadar bekleyelim, görelim.

  21. Rust in Peace. says:

    Testament de yeni albümden ilk single’ı yayımlamış… Taş gibi şarkı olmuş. Chuck Billy’nin vokali inanılmaz.

  22. 9yearsago says:

    Candlemass, The Door to Doom’a yetişmeyen şarkılardan oluşan bir EP’yi 27 Mart’ta yayınlıyor. İlk teklisi yayınlandı.

    https://www.metal-archives.com/albums/Candlemass/The_Pendulum/823523

  23. 9yearsago says:

    Kasetçalarların ses kalitesi ve günümüzde kullanılabilirliği hakkında fikirleriniz ve bildikleriniz nelerdir? Analog olduğu için şahsımı cezbediyor ama hiç denemiş değilim ve metal kasetleri kulağa nasıl geliyor bir fikrim de yok. Bir forumda CD kalitesinin yanına yaklaşamayacağını söylemiş birkaç kişi, öyledir de muhtemelen ama işe biraz da koleksiyonculuk yönünden bakıyorum. CD biriktirmektense kaset biriktirmek daha cazip görünüyor gözüme. Eğer alacak olursam walkman tipinde bir kasetçalar alacağım ve kasetçalarlar arasında ses kalitesi farkı oluyor mu onu da merak ediyorum.

    Albümlerini kasede de çıkaran birkaç grup var, Crypt Sermon, Imperial Triumphant ve Todtgelitcher gibi.

    Yoksa illa analog koleksiyonculuk yapacaksan plaktan başla mı dersiniz? İnternetten stream etmeyi sevmiyorum, hala yerel dosya bazında geniş bir arşive şahibim ve bunu bir adım ileri götürerek elimden geldiğince dijitalden analoğa geçmek niyetindeyim.

    Berca B.

    @9yearsago, kasetin plak benzeri bi talep görmeye başlamak üzere olduğu günlere geldiğimizi görünce acayip şaşırıyorum. Birçok metal kasedim var (örneğin Metallica’nın St. Anger’a kadar olan diskografisi kaset olarak var bende), bir numaralarını gördüğümü hatırlamıyorum. Plak nostaljisinin yanına yaklaşabileceğini sanmıyorum ama olur da yaklaşırsa vay efendim kaset şöyle iyi böyle farklı diye yüksekten atmaya da hazırım.

    Rashid

    @Berca B., kasedin böyle talep görmesinin ana nedeni ucuz olmaları. Yeni grupların çoğu için en iyi yol kaset satmak. Daha dün çıkmış grup bile ebay’den 100-200 kaseti 50-100$’a filan alıp, evinde kaydedip, sonradan 5-10$ arası fiyata satabiliyor. Hem gramı az hem de ucuz. Alan razı, satan razı. Ama plak işi pahalıya mal oluyor. Zaten bu yüzden hiçbir şirket desteği olmadan plak çıkaran grupların sayı pek fazla olmuyor ve zarar etme riski de epey yüksek.

    Rashid

    @9yearsago, ses kalitesi olarak plağın yerini hiçbiri vermiyor. Plak herşeyiyle insanı kendine çekiyor. Çoğu zaman plakların içine poster falan gibi ekstra şeyler de ekliyorlar. Açıkcası benim kuralım bu. Eğer bir albümü çok seviyorsam plağını alıyorum(plağı yoksa mecbur cd), “eh işte” diyeceğim bir albümse cd ve ya kasedini alıyorum. Ama EP/Demo ise direk kaset diyorum. Çünkü, çoğu zaman EP, demo’ların kayıt kalitesi de pek iyi olmadığı için kasedin retro tarzına uyuyor. Bu arada cd alacaksam mutlaka digipak versiyonunu almaya çalışıyorum. Digipak’ler “deluxe edition” olarak satıldığı için içeriğinde mutlaka bonus şarkı filan oluyor.

    Kasetçalarlara gelirsek iyi bir kulaklığın varsa walkmen’ler işini görür ama bulabilirsen ucuza büyük kasetçalar(casette deck gidiyor ingilizcede. Türkçesini bilmiyorum) almanı da öneririm. Bence retro eşyalar satan yerlerden iyi bir fiyata bulabilirsin. Denon, teac gibi firmaların kasetçalarını bulursan düşünmeden al derim. Ben şimdilik Sovyetler devrinden kalma Kometa 225C-3 kullanıyorum ve işimi görüyor.

    9yearsago

    @Rashid, Cevaplar için çok teşekkür ederim. Eğer bunlara verdiğim parayı dert etmeyeceğim bir noktaya ulaşabilirsem herhalde plak ve kaset işine servet gömeceğim.

    Rashid

    @9yearsago, Bir yerden sonra boş veriyorsun o dert etme kısmını :D Ben ne zaman fazla harcadığımı düşünmeye başlasam hemen “ulan içkim yok, sigaram yok. Bari müziğe, hobiye parayı gömelim” diyorum kendi kendime.

    Retrokafa

    @9yearsago, Kaset bulmak acayip zor.bulabildiklerini toplarsın ama sonra tıkanırsan eğer, hevesini kaçırabilir…ama yinede fiziki kopya arayışından ötürü seni tebrik ederim arkadaş.güzel uğraş.

    Rashid

    @Retrokafa, Türkiye içinde mi bulmak zor demek istedin? Çünkü discogs gibi sitelerde bir yığınla var ve çoğu zaman “limited” falan değilse cd/plağa nazaran fiyat olarak da makul oluyor.

    sleepless

    @9yearsago, arkadaşlar çok yerinde yorumlar yapmış, öncelikle Retrokafa’nın dediği nokta var kaset özellikle TR’de yok gibi bir şey, sahaflardan topladığın Chaos AD Iron Maiden’larla tatmin olmayacağını tahmin edersek. yurtdışından isterken de 1-asıl göçerten şey shipping+gümrük vergisi, shipping belli bir ağırlığın altında 1 kaset de istesen 3 plak da istesen aynı şey gibi, o yüzden çok ucuza/az ürün istemek pek ekonomik olmuyor genelde. 2- kaset konusunda seçeneklerin yurtdışı siparişlerinde bile kısıtlı, ve bizi kısıtlayan Paypal gibi bir gerçek de var. örneğin Floga Records güzel kaset reissue’ları yapıyor ama sadece paypal’le ödeme aldığı için bizim için devre dışı. yani canının istediği albümleri toplamaktansa bulabildiklerinden seçmeye döner kaset olayı.
    ha onun dışında ses kalitesi olarak mp3/streaming’e göre bir fark hissedersin, hi-fi bir his olmasa da analog hissiyat gelir, nostaljik tatlılığı olur yani.

    asıl diyeceğim şey aklının ucunda “yoksa plağa mı girsem” diye bir heves varken ucuz yollusu olsun diye kaset/cd’ye bakıyorsan şayet, o yol eninde sonunda o pikabı alıp plak toplamaya gidiyor abi ya. ben de 10 sene kadar fiziksel kopya almayı bırakmışken Hammer’a Atlantis’e falan girip almayacağım halde 1 saat plaklara bakarken buluyordum kendimi, ama “lan çok pahalılar daha bunun amfisini pikabını alıcaksın ohoo senin neyine” diye bulaşmıyordum, tek tük cd almaya başladım o hissi tatmin etmek için. bir yerden sonra aldığım cdlerin sadece kitapçığına bakıp mp3′den dinliyordum, hatta 1 seneden uzun süredir ambalajını bile açmadığım cd de var. kesmedi yani, arada para harcamaya değecek bir fark pek göremedim mp3/flac dinlemekle cd arasında. artwork’ün de plağa kıyasla ufacık olması cabası. plakta ise ilk aldığım plağı taktığımda 4-5 saniye sonra gerçekten istemsizce ağzım kulaklarıma varmıştı. o günden beridir de plak siparişlerimin postadan geldiği günler en mutlu günlerim oluyor resmen hahah. ha çok pahalı bir hobi oluyor maalesef, yani bundan 3-4 sene sonra malı mülkü satmış evde bir döşek, böbrek destek ünitesi ve plaklarınla otururken “ulan şerefsizler” diye bizi kovalamayacaksan, sevdiğin bir albümün plağını koyup kapağını incelerken dinlediğinde pişman olma ihtimalin yok gibi birşey. ben kendimi kontrol ederim, ayda belli bir sınır koyarım alacağım plağa hesabımı bilirim diyebilirsen ara formatlarla vakit/para harcamayıp direk işin ağababası plağa gir derim. kaset istersen yine hobi olarak alırsın hehe.

    \m/

    @9yearsago, ses kalitesi olarak evet plak kadar olamaz kasetler evet ama güzel bir tadı vardır kasetlerin. Plak için çok hevesli değilsen ve paran yoksa kaset ideal. Hem güzel kasetler bulmak da zevklidir. Ben demiyorum @tahsin diyor hahajaja

    tahsin

    @m/, Hem de ne zevk…

  24. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    LORNA SHORE – Immortal

    Salı
    -

    Çarş
    ABSU – Tara

    Perş
    SENTENCED – Shadows of the Past

    Cuma
    AES DANA – Formors

    Ctesi
    BEHEMOTH – Sventevith (Storming Near the Baltic)
    THY CATAFALQUE – Naiv

    Pazar
    EMPIRE OF THE MOON – Εκλειψις

    HaNNibaL

    @Ahmet Saraçoğlu, Hellsodomy incelemesi olacak mı? Çok sağlam albüm yapmışlar

    Ahmet Saraçoğlu

    Arkadaşlar, çeşitli beklenmedik durumlar ve hastalıklardan dolayı dün inceleme yayınlayamadık, bugün de yayınlayamayacağız. Ancak programda olan kritikleri önümüzdeki günlerde günde 2 kritik yayınlamak suretiyle yayınlayacağız. Gecikmelerden ötürü kusura bakmayın.

  25. gXnn says:

    soen album yapıyor galiba. studyodan story atıldı :)

    Smyrna

    @gXnn, 2019′daki en çalışkan grup Soen’di galiba. Bir de Ghost…
    Yeni albüm yapmaya başlamışlardır belki ama Lotus çok ilgi gören, güçlü bir albüm. Onun ekmeğini uzun bir süre yemeye devam etmek isterler.

    gXnn

    @Smyrna, Lotus’un bir tık altına bile kabulum. Lotus gerçekten çok çok iyi bir album. kusursuza yakın.

    HaNNibaL

    @gXnn, Yapsınlar da hemen turneye çıkıp gelsinler. Bu zamana kadar izlediğim en iyi canlı performanslardan birini izlettiler sağolsunlar

    gXnn

    @HaNNibaL, çok iyilerdi gerçekten.metal müzikle alakası olmayan kız arkadaşım bile fan oldu konserden sonra :)

  26. Smyrna says:

    Almanya’dan Progressive Metal grubu Thoughts Factory, temiz, oturaklı, akıcı ve güçlü bir albüm yapmış. https://thoughtsfactorymrrartist.bandcamp.com/album/elements

    Albümün en sıradan parçası:
    https://www.youtube.com/watch?v=RYwngOlf9B0

  27. enemyofgod says:

    The Black Dahlia Murder yeni parçayı salmış albümde çıkacak ohh
    https://youtu.be/AuNd7BJ8IXA

  28. şeyh hulud says:

    2020′nin ilk golü, her dakikasını çok sevdim:

    https://www.youtube.com/watch?v=F7qgcgQ_-Xw

    Deströyer 666, Kanada speed metali, ilk iki Slayer albümü, Mercyful Fate ve fazlası. Ne ararsan var içinde, muhteşem bir paket oluşturmuşlar.

    P L A G U E

    @şeyh hulud, 3 gündür sürekli dinliyorum. Ben normalde tok karnına alkol tüketmem ama tıka basa yemek yemiş olmama rağmen eğer bu albümü dinliyorsam en azından bi kaç shot stokta ne varsa yuvarlıyorum. Müthiş…

    şeyh hulud

    @P L A G U E, beni de delirtti dünden beri. Abimin walkmaninde show no mercy dinlediğim lise yıllarımdaki enerjiyi tekrar hissettim sayesinde.

    Harika garipliklerle dolu, mesela albümün adını taşıyan şarkının Bathory gibi başlayıp sonlara doğru Mercyful Fate’e bağlaması afallatıyor insanı.

    Osman Gümüş

    @şeyh hulud, Bu da davulcularının grubu: https://youtu.be/8ugulQbV6OU

  29. HaNNibaL says:

    https://www.youtube.com/watch?v=mxIxeNHMNXE

    Goatreich – Godfetor
    Ukrayna black metalinin yükselişi devam ediyor. Güzel albüm olmuş

  30. 2 gündür kritik koyamadık ama yarın yapacağımız duyuruyla kendimizi affettireceğiz.

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Ortalık fena karışacak, tahmin edemiyorum (:

  31. Smyrna says:

    Avant-garde ve Progressive Metal güzel şey. Hele bir de özgün yapıldığı zaman doyum olmuyor.
    Macaristan’dan Avant-garde Metal’de tek kişilik ordu Thy Catafalque, çok yaratıcı, güçlü son albümünü yayınladı. Tek kişilik ordu ama güzel renkler sağlayan konukları da var elbette.
    Dinleyiverin garii:
    Thy Catafalque – Naiv
    https://thycatafalqueuk.bandcamp.com/album/naiv

  32. Berca B. says:

    Ben mi denk gelmiyorum bilmiyorum ama ülkemizde genel bir Blood Ceremony övme boşluğu var sanki. Flütlü grup normalde ilgimi çekmez ama bunlar büyük istisna, tam sayko bir grup, ciddi hastasıyım. Özellikle doom/stoner sevenlerin el üstünde tutması gereken bi grup kesinlikle.

    Bi Goodbye Gemini, The Hermit patlattım da vay arkadaş bunlar nasıl melodiler diye yine kendimden geçtim. Seviliyorsun Blood Ceremony.

    sleepless

    @Berca B., ben de seviyorum Blood Ceremony +1. çok ‘metal’ bir sound’da olmadığı için genel olarak gözden kaçıyor olabilir, ama güzel grup sahiden.

    Purson’u önermiş olayım ben de benzeri olarak -flüt yok ama haha-, The Circle and the Blue Door albümü nefisti.

    Bir de Devil’s Blood’ın kalan elemanları Molasses diye bir grup kurdu, vokalde Selim’in kardeşi Farida dahil olmak üzere. Geçen sene bir 7″ çıkardılar, Farida vokali duyunca “oha yeni Devil’s Blood şarkısı çıkmış gibi” diye heyecanlandırıyor. Ama Devil’s Blood’daki çılgın gitar işçiliği yok ve daha az karanlık, iki mevzubahis konunun asıl kaynağı göçtü gitti malum. Bu sene galiba full length albüm yayınlayacaklar, takip etmeye değer bir olay.

    Berca B.

    @sleepless, Purson ve Molasses’dan haberim yoktu, sağolasın hemen bakıcam.

  33. Aura magula says:

    Yerin dibinden çıkma oldschool death metal
    Distoorsion-abhorrent screams
    https://youtu.be/Cn5n9-xWQgw

  34. P L A G U E says:

    Viski + jager + bira + marlboro + playlist;

    Teitanblood – The Baneful Choir
    The Order of Apollyon – Moriah
    Antaeus – Condemnation
    Konvent – Puritan Masochism
    Lord Vicar – The Black Powder
    Integrity – Howling, for the Nightmare Shall Consume

  35. Fogs Kiss says:

    Unanimated – Ancient God of Evil sonunda Spotify a gelmiş. Kritiği de yapılabilir daha çok kişinin bilmesi gereken underrated bir başyapıt

    ozzy

    @Fogs Kiss, ara ara bakıyordum bu albüme ne zaman gelecek diye teşekkürler darısı diğer dissection alnümleri,autumn leaves e diyelim

  36. ayı_yorgo says:

    Loathe – I Let It In And It Took Everything… bu yıl dinlediğim ilk 10/10 luk albüm. Daha yılın ilk aylarında bunları duyacaksak (2020′den sağ çıkabilirsek) yılın geri kalanında nelerle karşılaşacağız kim bilir

    Merak edenler için bir adet şarkı bırakıyorum:

    https://www.youtube.com/watch?v=CB02OI9W6Yk&list=PL9hYR5qRkc2wn7FIsFnALXzAgHjpfoGr4

    Ahmet Saraçoğlu

    @ayı_yorgo, derin bir şeye benziyor. Sağ ol, bakacağım.

  37. Ramazan Berk says:

    https://fortressoftheoldendays.bandcamp.com/album/verlassenheit

    Çiğ ve etkileyici atmosferik black metal.Dinlemenizi kesinlikle öneririm.

  38. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    PSYCHOTIC WALTZ – A Social Grace

    Salı
    THY CATAFALQUE – Naiv

    Çarş
    ABSU – Tara

    Perş
    ZEAL & ARDOR – Devil is Fine

    Cuma
    BATHORY – The Return……

    Ctesi
    CRIMSON GLORY – Transcendence

    Pazar
    GOD DETHRONED – Illuminati

  39. Kaan says:

    Muhteşem cumartesi!

  40. Aura magula says:

    Ghost opus eponymous tarzı rock albümler varmı bildiğiniz 70 leri anımsatan.Hem gorgoroth un en iyi albümleri nelerdir

    Deadman

    @Aura magula, Gorgoroth için Pentagram’ı söyleyebilirim. Diğer sorun hakkında bir şey diyemem.

    Aura magula

    @Deadman,Tavsiyen için teşekkür ederim bayaa güzelmiş

    sleepless

    @Aura magula, Ghost tarzı olarak In Solitude – The World The Flesh The Devil albümü dinlemediysen yapış, Ghost’a kıyasla biraz daha az 70′ler-daha çok ilk dönem Mercyful Fate ama pişman olmazsın baktığına. Zaten şu davalık olan Nameless Ghoul’lardan biriydi yanlış hatırlamıyorsam In Solitude’un gitaristi. Seversen arkasından yine In Solitude’un Sister albümü ve geçen seneki The Night Eternal EP’si, Demon Head – Hellfire Ocean Void albümleri gider.

    İyice 70′ler olsun dersen -zaten dinlemiş olabilirsin ama yine de- The Devil’s Blood.

    Yine iyice 70′ler havalısından yürüyeyim dersen Lucifer ve The Oath sevebilirsin.

    Bir de 70′leri anımsatan demişken doğrudan adrese gitmek de bir yol, ‘heralde lan’ diyeceksin ama Black Sabbath’ın ilk 6 albümü gerçekten teker teker defalarca dinlenmelik. Paranoid Iron Man War Pigs vs çok bildik şarkılar dışında da inanılmaz cevherler var, şu şarkının son 2 dakikasındaki riff nasıl bir şey arkadaş: https://www.youtube.com/watch?v=-B8A1To_-8Y .
    Ve yine öz hakiki 70′ler cinsinden (aslında kronolojik olarak değil ama müzik-ruh olarak) Pagan Altar mükemmel bir grup. The Time Lord EP’si-Judgement of the Dead-Mythical & Magical albümleri.

    Aura magula

    @sleepless, Tavsiyelerin için teşekkürler yazıda adı geçen herşeye bakacağım.Bakmaya başladım bile

    Canoir

    @Aura magula, Ghost için önerim şu playliste bi göz atman olur

    https://open.spotify.com/playlist/17sZgprqbWIU6m5NZUAB15?si=2YT51cx3SIu6Sm3LM4chkw

    Aura magula

    @Canoir, playlist için teşekkür ederim.Bayağı güzel

  41. Smyrna says:

    Güney Afrika, Cape Town’dan Progressive Black Metal Grubu, Hollowing 2019′da Havenless adlı ilk EP albümünü yayınlamış.
    İş var bu grupta. Albüm de gayet güzel.
    https://hollowing.bandcamp.com

  42. Ouz says:

    Hiç haberim yok, “Cruelty and the Beast”in remixed sürümü çıkmış. Sound bayağı değişmiş.

  43. Fogs Kiss says:

    @ozzy, İlk 2 Dissection albumu Spotify a gelse bayram edicem. Bi de Sacramentum -Far Away From the Sun

    All2

    @Fogs Kiss, arttırıyorum: + Conception + Artillery-By Inheritance

  44. P L A G U E says:

    Viski + cin + bira + marlboro + playlist:

    Enforced – At the Walls
    Gatecreeper – Deserted
    Creeping Death- Wretched Illusions
    Fuming Mouth – The Grand Descent
    Outer Heaven – Realms of Eternal Decay***
    Gorguts – Colored Sands
    Suffocation – Blood Oath
    Mayhem – Daemon

    *** :)

    şeyh hulud

    @P L A G U E, 2019′da çıkan Enforced, High Command, Lowest Creature, Judiciary albümlerine bakınca artık söylemek yanlış olmaz herhalde, Power Trip son yılların en güzel akımlardan birini ateşledi. Birkaç yıl daha devam eder umarım, nasipleniriz.

    P L A G U E

    @şeyh hulud, kesinlikle öyle. Bu yolda giden gruplar tam alkol muzigi yapiyorlar ve müthiş keyif veriyorlar. High command yazınca tekrar üzerime bi hüzün çöktü:( çok güzel besteler var ama o bestelere kullandıkları sound o kadar zayıf kalıyor ki(en azından bende durum bu) cidden çok yazık olmuş. Yine çok keyifli albüm ama yukarıda bahsi gecenlerin arasinda bence en zayıf halka maalesef high command.

  45. Kastaga says:

    Merhaba. Müsait olursanız White Ward – Love Exchange Failure albümünü inceleyebilir misiniz?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kastaga, tabii olabilir.

    Agrypnie

    @Kastaga, aga o adamların ilk albümleri çok daha iyi bence dinlemediysen dinle hemen

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.