# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI
| 27.01.2011

Metal paylaştıkça güzel.

Uzun süreli okurlarımızdan like fire’ın “Çok muhteşem gruplar biliyorum ama bunları insanlara önerecek bir platform bulamıyorum” yorumuyla yürürlüğe koyduğumuz bu başlık, metalin olmazsa olmazı “Şu grubu dinlemen lazım” olayının vücut bulacağı bir yer olarak düşünüldü. YouTube, myspace veya o tarz link’ler vererek, “Bakın şu tarzı seviyorsanız köpeği olacaksınız” diyerek, duyup da önerme gereği duyduğunuz grupları burada milyonlarla paylaşabilir, ülke insanının metal konusundaki dağarcığına katkıda bulunabilirsiniz.

Bakalım daha neler duyacağız.

  Yorum alanı

“GRUP ÖNERME, SORMA, BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI” yazısına 17,353 yorum var

  1. Berca B.’nin Spotify’ında gördüğüm Bodyfarm adlı DM grubunun yeni albümüne bakayım dedim, adamların vokalist/gitaristi albüm kaydından sonra, albümün çıkışına 1,5 ay kala 31 yaşında kanserden ölmüş lan. Albümün çıkışını bile görememiş yazık. Huzur içinde yatsın, durup dururken üzüldüm.

    https://www.youtube.com/watch?v=BHNPY4ZE7To

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, oha ben de bunu şu an öğrendim, ne güzel albüm lan diyip dinliyip geçiyodum hep. İçim sızladı valla.

  2. Yeni Monolithe albümü “Okta Khora” baya acayip.

    https://www.youtube.com/watch?v=V5_mhQmdRvo

  3. obZen says:

    Kvelertak yeni single saldı ortama.

    https://youtu.be/vTrmHnwg36I

  4. İlk kez dün dinleyebildiğim albümler:

    Sarke – Gastwerso
    Waste of Space Orchestra – Syntheosis
    Krater – Venenare

    Üçü de mükemmel albümler. Aklım çıktı cidden. Şimdi oturdum üçünün de kritiğini yazacağım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, yazdım.

  5. tahsin says:

    Bu aksam saat 6-7 gibi radyo.etu.edu.tr adresinde Black Metal konusacagiz. Ahmet abinin yazmis oldugu (http://www.pasifagresif.com/2019/05/makale-black-metalin-ynsan-psikolojisine-olan-etkileri) yazidan alintilar ile insanlara black metalin nasil birsey oldugunu, bu rahatsiz edici muzigi insanlarin nasil sevdigini anlatmaya calisacagiz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, dinleyeceğim, yer vereceğiniz için teşekkürler.

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Ses sistemi ile sacma sapan sikintilar yasadik. Tek mikrofondan konustuk ses az gitti bu tarz seylerlerden yayin bekledigimiz gibi gitmedi maalesef. Dorduncu yayinimdi zaten baya bi tecrubesizim. Dinliyebildiysen umarim begenmissindir. Daha iyi yayinlar yapabilmemiz icin tarafsiz yorumlarini paylasirsan sevinirim abi :)

    Ouz

    @tahsin, Kaydı varsa bir yerlere upload eder misin Tahsin, kaçırdım yayını. Ben de dinlemek isterim muhabbetinizi. :)

    tahsin

    @Ouz, @Ahmet Saracoglu , Yayini kaydettim ama almayi unutmusum radyoya gidebildigim ilk vakitte alacagim ozaman yukleyebilirim.

    Ouz

    @tahsin, Merakla bekliyorum. ;)

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, mikrofona bağlı teknik konular yaşandı evet ama ileride elbet halledilir. Konuşulan konular açısından arada birkaç yanlış bilgi/ifade oldu ama senin de dediğin gibi black metali nispeten kısa sayılabilecek bir süredir dinleyen biri için normal. Genel olarak bu türü bilmeyen dinleyiciler için ilginç bilgiler paylaştınız. İlk yarım saatten sonra Freezing Moon çaldığınız sırada evden çıkmam gerektiği için sonrasını dinleyemedim.

    Elinize, ağzınıza sağlık.

    \m/

    @Ahmet Saraçoğlu, o kadar sound check yaptık fakat sesim uzaktan geliyormuş. O esnada bildiği şeyleri karıştırıyor insan. Mesela tahsin minör yerine majör dedi vs. Ben koskoca in the nightside eclipse’in adını unuttum mesela. Teşekkürler dinlediğiniz için, ayrıca tahsine de beni çağırdığı için ekstra teşekkürler

    Ahmet Saraçoğlu

    @\m/, rica ederim. Evet minör yerine major dedi ama yayında olur o kadar, zaman içinde oturacak şeyler. Bir de başlarda sen “Storm of the Light’s Bane” en sevdiğim black metal albümü dedikten sonra “mavi kapaklı diğer albümü o kadar sevmiyorum” diye konuştuğunuzda (adını hatırlayamadığınızda) mesaj kutusuna “The Somberlain” yazasım geldi ama görmezsiniz diye yazmadım. :)

    \m/

    @Ahmet Saraçoğlu, mesaj kutusuna ilk yarıda bakmayı unuttuk ama yazsaydın senin izlediğini bilmek o an güzel olurdu elbette. Genelde bakıyorlar mesaj kutusuna (ben konuktum). Somberlain’i ben epey severim aslında ve oldukça iyi bilmeme rağmen aklıma gelmedi nedense. Daha sonra tedbirli olup konuştuğum grupların diskografisini açtım telefondan :)

    Benim için oldukça iyiydi. Sanırım mid termleri olduğu için pek dinleyen yoktu ama sadece black metal konuşmuş olmak bile güzeldi benim için. @tahsin beni çağırırsın yine artık :) bu sefer daha hakim olduğum bir konu olur umarım. Zira black metali sadece birkaç senedir dinliyorum

    tahsin

    @Ahmet Saraçoğlu, Iste biraz hazirliksiz yaptik yayini belki de en buyuk hatamiz oydu. Aklimizda kalan bilgilerle konusmaya calistik. Black metalin minor gamlar agirliki olustugunu nerdeyse adim gibi iyi bilmeme ragmen o esnada nedense major diyorum. Hatta @\m/ ilk soylediginde “yok ya major dememisimdir emin misin?” demistim. Harbide oyle demisiz :) Bir de yayinin basinda, kullandigimiz bazi bilgilerin sizin yazidan oldugunu soylemeyi unutmustum sonunda isim olarak da paylastim onu da soylemeden rahat edemeyecektim.

    Ayrica eger yolunuz Ankaraya duser ise radyomuzda sizleri de agirlamak isteriz. Bizim icin cok heyecanli ve keyifli olur. (@ouz abi seni de ayni sekilde bekliyoruz.)

    Ouz

    @tahsin, Nazik davetin için çok teşekkür ederim Tahsin, Ankara’ya uğrayacak olursam mutlaka haberdar ederim seni. :)

    \m/

    @Ouz, bu gidişle o mersine uğrayacak

    Ouz

    @m/, Her zaman beklerim. :)

    HaNNibaL

    @tahsin, Keşke daha önce görseydim yazıyı gözden kaçırmışım. Kesinlikle dinlerdim. Ülkede böyle şeylerin olması saçma sapan bir mutluluk veriyor bana :)

    tahsin

    @HaNNibaL, Suanlik donem arasi verdik gelecek donem yayinlarimiz tekrar baslayacak. Duzenli her hafta yayin yapmaya calisiyoruz ilerde dinlemek istersen. Yayinlar oncesinde erkenden duyurmaya calisacagim burdan.

  6. Alondate says:

    Cattle Decapitation – Death Atlas

    Ilk dinleyiste allahu akbar dedim simdilik

    https://open.spotify.com/album/7pp0eBrLEcmprISZOmY4ve?si=uu-DK0LWQ02z8rXhNg-gaw

  7. Fogs Kiss says:

    Sitede daha önce bahsi geçtiğini görmediğim alman depressive black metal grubu Nyktalgia. Şu şarkısının 1.45 ine ölüp bitiyorum https://youtu.be/oRhsIKCAovo

    Şafak

    @Fogs Kiss, Alcest-Ecailles de Lune Part2 05:50′de giren melodinin neredeyse tıpa tıp benzeri. Bu albüm bahsettiğim şarkının geçtiği albümden 2 yıl önce çıkmış. Sanırım Neige bu şarkıyı dinlemiş ve ciddi derecede esinlenmiş

  8. Yarından itibaren yılın geri kalanında günde iki kritik yayınlayacağız, zira elde çok fazla inceleme birikti ve bu şekilde yapmazsak Ekim, Kasım ayında çıkan bazı albümlerin incelemesini anca Ocak sonunda falan siteye koyabileceğiz.

    Bu şekilde günde 2 kritik konunca kritik bölümü çok sık güncelleneceğinden incelemelerin ana sayfada kalma süreleri yarıya inecek, dolayısıyla siteye 2-3 gün bakmayan birisi epey bir incelemeyi kaçırmış olacak (zira ana sayfanın sol üstünde bulunan ve siteye konan son 30 kritiğin gösterildiği “Kritik” link’i şu anda çalışmıyor).

    Bu yüzden haberler kısmının manşet altındaki ilk haberini “Aralık Ayı Albüm İncelemeleri” şeklinde ayarlayacağız ve girdiğimiz tüm incelemeleri orada link vererek listeleyeceğiz. Bu şekilde herkes çıkan tüm kritikleri bir arada görebilecek.

    Bunu yapma sebebimiz yayınlayacağımız (yetiştirmeye çalıştığımız) kimi albümlerin yıl sonu listelerine girebilecek kalitede olduğunu düşünmemiz, bu yüzden de görmezden gelinmesine içimizin el vermemesi. Aralık ayında yayınlanacak albümler bu sebepten genelde yıl içinde çıkmış, incelemesi gecikmiş iyi albümler olacak. Dolayısıyla yüksek puan verdiğimiz albümlere bakmak isteyebilirsiniz, belki bazıları yıl sonu listelerinizi zorlayabilir.

    Önümüzdeki haftanın listesini aşağıdan görebilirsiniz.

    7zn77

    @Ahmet Saraçoğlu, The Offering – Home ????

    Ahmet Saraçoğlu

    @7zn77, henüz dinleyemedim o albümü ama bakacağım.

  9. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    WASTE OF SPACE ORCHESTRA – Syntheosis
    NOVEMBERS DOOM – Nephilim Grove

    Salı
    PROFANATICA – Rotting Incarnation of God
    RINGS OF SATURN – Gidim

    Çarş
    UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN – Teufelsbücher
    VARAHA – A Passage for Lost Years

    Perş
    CATTLE DECAPITATION – Death Atlas
    MONOLITHE – Okta Khora

    Cuma
    SARCÓFAGO – I.N.R.I.
    MAYHEM – Wolf’s Lair Abyss EP

    Ctesi

    BÖLZER – Lese Majesty EP
    1349 – Beyond the Apocalypse

    Pazar
    HAJDUK – Кръв EP
    HANGING GARDEN – Into That Good Night

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, haftaya Waste of Space Orchestra ile başlamak <3

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., şöyle kafalar baştan bir temizlensin ahah

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Varaha’yı merakla bekliyorum. Cumartesi de alev alev yanıyor maşallah.

    Noshophoros

    @Ouz, Cuma gününün ikinci kritiğinden başlıyor o alevlenme Oğuz hocam :)

    Ouz

    @Noshophoros, Haha, doğru aslında. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, @Noshophoros, perşembe Cattle Decapitation – Death Atlas var siz hâlâ Cuma, Cumartesi diyorsunuz. :)

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Kritik gelmeden albümü dinlemeyecektim ama yorumun üstüne şimdi dinlemeye başladım. MoI havasını yaşatırsa onu da bu kutlu ekibe dâhil ederim. :)

    agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, Hypno5e haftaya mı abi ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @agrypnie, henüz dinleyemedim, bu hafta dinlerim haftaya yayınlarız onu da.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, Cattle Decapitation ve Monolithe’i aynı güne koyduğumu şu an fark ettim.

    “Monolithe of Inhumanity”

  10. Alondate says:

    Fen yeni albumunden su ana kadar 2 single yayinladi ve ikisi de muhtesem otesi. Album 6 aralikta cikiyor. Sanirim ciktiginda da allahim kitabim kaymis olacak :( Ahmet abi sen post/black isleri ne kadar seviyorsun bilmiyorum ama incelemesini 2020 olmadan gormek isterim

  11. HaNNibaL says:

    Cattle Decap sen neler yapmışsın arkadaş. Konsere gelinde şu manyaklığa canlı tanıklık edelim

  12. şeyh hulud says:

    Senenin en sevdiğim stoner rock albümü şu oldu:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZsOrn5fhS_k

    Yeteri kadar sert, yeteri kadar melodik, yeteri kadar Neil Fallon.

    Berca B.

    @şeyh hulud, 3. dakikadan itibaren ben ikna oldum, beni tamamen yakaladı. Tavsiye için teşekkürler.

  13. Berca B. says:

    Bu sene çaktırmadan doom senesi oldu resmen. Şarkı bomba ötesi:

    Jesus Chrüsler Supercar – Black Blood

    https://www.youtube.com/watch?v=iZmjXEx7EDs&feature=youtu.be

    Metal archives’te janraya death’n'roll denmiş, grubun önceki işlerini bilmiyorum ama bu şarkının alakası yok, dümdüz doom.

    şeyh hulud

    @Berca B., ismail vilehand sayesinde haberim olmuştu bu albümden. Son şarkı dışındakiler daha yardırmalı gidiyor. İçinde her şeyden biraz var, acayip albüm.

  14. daud says:

    Blues, stoner rock tarzı sevenler için şunu şuraya bırakayım :

    Kamchatka – Hoodoo Lightning

    https://open.spotify.com/album/2xoksisVNV1t9yjDVSXN2y?si=HWl5aWL3RXiBAlydLKbGWw

  15. Canoir says:

    Ders çalışırken hangi albümleri dinliyorsunuz. Genelde müzik dinlemeden ders çalışmakta zorlanıyorum ama aynı albümleri dinleyip durmaktan da sıkıldım açıkçası. Okuduğum bölüm gereği sadece okuma ve ezber yapıyorum, dolayısıyla çok dikkat gerektirmeyen(kafa yormayan) albümlere ihtiyacım var. Önerilerinize talibim efenim.

    şeyh hulud

    @Canoir, Sleep – Dopesmoker ve Earthless – Rhythms From A Cosmic Sky, Burzum – Sol Austan, Mani Vestan denenebilir. Ayrıca Dopesmoker deniz tutmasına da iyi geliyor, bizzat test edip onayladım.

    Arkada kısık sesle açmak koşuluyla raw black metal de bende işe yarıyor.

    All2

    @Canoir, 1- The Climb-The Climb: Benim için ders çalışmakla özdeşleşmiş albüm

    2-OM-Advaitic Songs: Büyük ihtimalle aradığın buna benzer bir şey.

    3- Nevermore, Lamb of God-Herhangi bir albümleri: Feci gaz verir, kitap-defterin başından kalkmamam için motive eder :)

    4-Suffocation-Pierced from Within: Bu biraz kişisel olabilir.

    Aura magula

    @Canoir, Ben Godseed i begin dinleyerek okuldaki bilgi yarışmasında birinci gelmiştim.Ders çalışırken iyi gider.

    Vertax616

    @Canoir, Ben de mutlaka evde çalışırken hoparlörden dinliyorum, tam 2018 Aralık sonlarına doğru finallerime denk gelen vakitte çıkması itibariyle 2 hafta neredeyse sadece Sulphur Aeon – The Scythe of Cosmic Chaos albümünü dinleyerek çalışmıştım. Tabi albümün şahaneliği de büyük etmen olmuştu. 2. Dönem final zamanını ise gene tam o vakitlerde çıkan Rammstein’ın son albümü domine etmişti, sadece onu dinlemiştim. Normalde çalışırken benim bölüm de okuma üzerine olduğundan eğer özellikle çıkmasını beklediğim bir albüm yoksa genelde çok iyi bildiklerimden şaşmıyorum hem bu sayede dikkat de müziğe odaklanma sebebiyle dağılmıyor çünkü zaten her şeyini bildiğim parçaları dinlemiş oluyorum.
    Ben Rammstein tavsiye edebilirim çünkü dili Almanca, sözlere takılma gibi bir durum fazla olmuyor ve de ritmik gaz veren yapıda olduğundan motive de ediyor. Onun dışında atmosferik black metal de kısık sesle güzel havaya sokuyor. Onun dışında enstrümantal parçalar da arkada iyi gidiyor, yeni çıkan bir tanesini de önerebilirim: Mors Principium Est’in bestecisi ve gitaristi Andy Gillion’ın ilk solo albümü Neverafter.

  16. Bir an aklıma geldi de, 2000-2008 arası Bloodbath neydi be…

  17. killyourselfchuck says:

    almanya’dan isveç death metali yapan dawn of disease’nin bu yıl çıkan albümünün kritiği gelir mi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @killyourselfchuck, yazıldı sırasını bekliyor.

  18. 1999′da çıkan “Nattestid ser porten vid”den bu yana tüm Taake albümleri 3 yılda bir çıktı. Bu yüzden 7 albümdür devam eden düzen bozulmazsa önümüzdeki yıl yeni Taake albümü gelecektir. Umarım “Kong Vinter”den daha iyi olur.

    \m/

    @Ahmet Saraçoğlu, noregs vaapen düzeyinde olsa yeter bence. Neyse myr çekti canım

    Ahmet Saraçoğlu

    @\m/, Myr seveni severim.

    \m/

    @Ahmet Saraçoğlu, bu arada 1999 yerine 2009 yazmışsın abi. İlk okuduğumda “ulan 2009dan bu yana 21 yıl geçmedi ki” dedim kendi kendime

  19. Cem says:

    Red Death – Sickness Divine albümü ateş ediyor, umarım kritiğini görürüz sitede.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Cem, albümden 2 şarkı dinledim, fırsat olunca tümünü dinleyeceğim. Hatırlattığın için sağ ol.

  20. P L A G U E says:

    Schammasch albümü şahsım adına gün geçtikçe devleşiyor. Bi tek ben mi sevdim bu albümü? Başka seven yok mu? Yada konuşuldu da kafam güzel zamana denk geldi diye ben mi atladım?

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, albüm haberinin altında az biraz konuşuldu ama henüz fazla lafı dönmedi. Ben bugün dinleyeceğim, kritiği de en kısa sürede gelecek.

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, bugün araba kullanırken bangır bangır dinledim, nefis albüm.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, bu daha ilk dinlemen, serefsiz album sonradan neyim varsa al senin olsun kafasi ile tum guzelligini önüne serecek. Ben araba kullanırken ‘metal müzik’ dinlemeyi kendime yasakladım. Fazla gaza gelip başıma bela almaktan korkuyorum:)

  21. Harun says:

    Bu senenin muazzamlığından sonra 2020′den tek bir beklentim var: Dead Congregation. Lütfen.

  22. şeyh hulud says:

    Norma Evangelium Diaboli iyice çıldırdı. Nedxxx diye bir şey çıktı:

    https://www.youtube.com/watch?v=xrpB1wMf2G8

    Deathspell Omega yan sanayi gibi.

    şeyh hulud

    @şeyh hulud, NEDXXX konusunda düzgün bilgi yok ama reddit’e yazılan şey mantıklı geldi bana: NED Norma Evangelium Diaboli’nin baş harfleriyse şirketle ilişkili müzisyenlerin içinde yer aldığı bir nevi supergroup projesi olabilir.

    ismail vilehand

    @şeyh hulud, Nedxxx tam yüzü dövmeli, mor saçlı trapçi ismi değil mi sence de? Linke tıklarken gözümün önüne twerk yapan karılar geldi.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, amatör porno sitesine de benziyor. Tam Mikko Aspa’lık grup ismi.

  23. Murad says:

    Sylosis nihayet geri dönüyor *.* 7 şubatta “CYCLE OF SUFFERING” isimli albüm geliyor. Yeni single “I SEVER” da cillop gibi.

    https://www.facebook.com/Sylosis/photos/a.123845704318006/2597658933603325/?type=3&theater

  24. Cem says:

    Early dönem 2000ler Metalcoreu sevenler için müthiş bir grup, Renounced

    https://www.youtube.com/watch?v=pHHzCBRkoN8

  25. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    DARKTHRONE – Soulside Journey
    VOYAGER – Colours in the Sun

    Salı
    LORD MANTIS – Universal Death Church
    HOUR OF PENANCE – Misotheism

    Çarş
    HIDEOUS DIVINITY – Simulacrum
    IMMOLATION – Here in After

    Perş
    THE OFFERING – Home
    GORGUTS – From Wisdom to Hate

    Cuma
    SARKE – Gastwerso
    THE ODIOUS – Vesica Piscis

    Ctesi
    AMMO – Taking the Throne
    MOONREICH – Wormgod

    Pazar
    EQUIPOISE – Demiurgus
    OBSEQUIAE – The Palms of Sorrowed Kings

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Pazar günkü grupları tek seferde doğru telaffuz edene yemekler benden.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, haha, ilki “ekuıpoyz” gibi okunuyor ve “güç/çıkar dengesi” demek. İkincisi de “obsekuy” ve anlamı da “cenaze töreni”.

    Asıl ilginç olan Türkçede “demiurgos” diye bir kelimenin resmen var olması. TDK’da aratınca çıkıyor.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Obsekuy neyse de Ekuıpoyz (yazarken bile zorlandım) olacak gibi değil. :)

    Demiurgosun (aha da kesmeyle ayırmadım işte) Türkçe sözlükte yer alması da ayrıca ilginçmiş hakikaten.

    Agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, abi hypno5e noldu ya

    Ahmet Saraçoğlu

    @Agrypnie, albümü dinledim ama gözümdeki bir sorundan dolayı son 3 gündür bilgisayar ekranına bakamadığımdan incelemeyi yazamadım. Bu hafta içi çok yoğun olacağım için eldekilerden yayınlayacağız, Hypno5e’u da sonraki hafta başı yazacağım ve yayınlayacağız.

    northern

    @Ahmet Saraçoğlu, oha offspring albüm mü çıkarmış demek, yazıyı seçip sağ tık menüsünden arat diyince (elle yazıp aratan köylü yoktur herhalde zaa) çıkan sonuçları ve adamın tipi görünce “alla alla demek offspring diye metal grubu da varmış vay be” diye şaşırmak, sayfaya geri dönüp “hmm bununkinde ‘the’ varmış ondan olabilir belki” diye olaya açıklık getirdiğini sanmak, “fakat öbürü de ‘the’lı değil miydi yahu” diye yine duralamak, tüm bu süper süreç sırasında üst bilincin ısrarla göz yaşları eşliğinde “offering yazıyo agaaa alooo” diye error üstüne error vermesini görmemek, görememek. tabi bundan size ne olmak, tarzan yine de yazmak istemek.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, ahaha ben de kritiğini yazarken Word dosyasının tepesine “THE OFFSPRING – Home” yazmışım, sonra kritiği bitirip kaydederken fark ettim “oha The Offsping yazmışım ya la” deyip düzelttim.

    Bu arada The Offspring gerçekten de şu sıralarda yeni albümü için çalışıyor, onu da ekleyeyim.

  26. Alondate says:

    Fen – The Dead Light

    Cayir cayir yakan bir album. Diger albumlerine gore daha progressive bir calisma olmus. Black/post seven varsa muhakkak bir baksin derim. Spotifyda mevcut

    https://youtu.be/fVXwFYdk_rA

    https://youtu.be/yrwPqs-Bw40

  27. Kaan says:

    Malesef Roxette’in vokaisti Marie Fredriksson vefat etmiş arkadaşlar. Uzun zaman önce dinler ve çok severdim.

    Raddor

    @Kaan, abi ne tasadüf, dört gün önce youtube’da gitar solosu olan pop şarkılar başlıklı bir video’da isimlerini gördüm. Adına çok denk gelip dinlemediğim gruptu. Hatta ben Roxette’i kadının adı sanıyordum. Solo mu varmış bakayım diye merakla meşhur şarkıları Listen To Your Heart’ın klibini açıp izlemiş, iyiymiş bunlar demiştim. Kadını tanımamla kaybetmem bir oldu.

    Kaan

    @Raddor, Çok hüzünlü bir tanışma olmuş :( “Joyride” ve “Tourism” albümlerini çok severdim. Spending my time, It must have been love, Fading like a flower, ve listen to your heart parçalarını dinleyerek çok ağlamışlığım vardır aşk meşk takıldığım zamanlarda..Metale başladığım ilk fanatik yıllarımda bile Roxette i hiçbir zaman metal dünyasından ayrı görmek aklımdan bile geçmemişti. Grubun ilk albümlerini incelersen çok beğenebilirsin. Marie nin sesi yanık ve çok duygusaldır. Selamlar.

    Raddor

    @Kaan, sağ ol abi dinleyeceğim mutlaka.

  28. MINENWERFER – Alpenpässe’ye bir bakın derim. Kritiği haftaya sitede olacak.

    https://www.youtube.com/watch?v=KljxIoJJwbY

  29. P L A G U E says:

    Jager + vodka + bira + marlboro + playlist:

    Power Trip – Nightmare Logic
    Integrity – The Blackest Curse
    Martyrdöd – List
    Iron Reagan – The Tyranny of Will
    Enforced – At the Walls
    Full Of Hell – Weeping Choir
    Implore – Alienated Despair

    Kurtuluşta bi abim var, dalgayı ağzına alıyo lavuk ya, nası yapıyo aq ya…

    Kaan

    @P L A G U E, HAHAHA! Şu ortamda hatun ikna etmekten çok daha kolay olsa gerek :D Bayılıyorum senin bu eklemelerine :D

    P L A G U E

    @Kaan, https://youtu.be/NXQJ9iR5BkA :)

    Kaan

    @P L A G U E, :) Ülkede durumun bu kadar vahim olduğundan hiç haberdar değilmişim. Panik oldum valla :D

    Salata

    @P L A G U E, Hocam, seni senelerdir görüyorum burada. İçki ve playlist konusunda istikrarını hiç bozmadın tebrikler gerçekten. Ben de kendimi içiyorum zannederdim, jager ve vodkayı aynı akşamda kaldıracak bir midem var mı bilmiyorum :D Ne işle güçle uğraşıyorsun çok meraktayım bu arada, çok aykırı bir figürsün :D

    Josef

    @Salata, ekşi sözlükden para kazanıyor.

  30. Sezer Sur says:

    https://www.youtube.com/watch?v=4DhUdvfuXrA
    TR de power metal in zirvesi

    crowkiller

    @Sezer Sur, müzik, klip, tipler, espriler herşey aşırı kötü

  31. tahsin says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Devil Master – Satan Spits on Children of Light albumu kritigi yil sonuna kadar yazilacak albumler arasinda bulunuyor mu?

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, henüz dinlemedim, bakınca karar vereceğim.

    sleepless

    @tahsin, ilk çıktığında çok dinlemiştim ve bayılmıştım, sonra baydı ve aylardır bir daha dönmedim. o tuhaf lead gitar soundunu aşırı sevmiştim ve birkaç tane acaip catchy şarkı var. konser videoları ve internette hakkında bulduğum yazılardan niyeyse hipsterlara oynayan tipler oldukları intibası uyanmıştı bende, galiba metalle alakasız müzik sitelerinde tanıtımlarını falan görmüştüm tıpkı Deafheaven gibi. Cıvık cıvık mainstream’e oynayan bir çizgi çizmezlerse heyecan verici bir debut bence.

    Bir de albümün kapağı inanılmaz güzel.

  32. Haftanın kritik programı:

    Ptesi
    SODOM – Out of the Frontline Trench EP
    SINMARA – Hvísl stjarnanna

    Salı
    CONTRARIAN – Their Worm Never Dies
    FUMING MOUTH – The Grand Descent

    Çarş
    SLEEP TERROR – Abreaction
    BENIGHTED IN SODOM – Carrier of Poison Apples

    Perş
    ABIGAIL WILLIAMS – Walk Beyond the Dark
    HYPNO5E – A Distant (Dark) Source

    Cuma
    HAXANDRAOK – Ki Si Kil Ud Da Kar Ra
    TOWER – Tomorrow & Yesterday EP

    Ctesi
    IMMOLATION – Failures for Gods
    TERRORIZER – World Downfall

    Pazar
    BLEAK FLESH -…and Save Us from Silence
    SOBEK – Illusions of Lunacy EP

    dice

    @Ahmet Saraçoğlu, blood incantation incelemesi yapıldı gözden mi kaçırdım :) beğenen olmadı mı acaba

    Ahmet Saraçoğlu

    @dice, yok daha yazamadım onu. Önümüzdeki hafta başı sitede olur.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Sleep Terror görünce sevindim. Yeni albümden haberim olmamıştı, yumulalım hemen. Hiç dinlememiş arkadaşlara muazzam ilk albümü Probing Tranquility’den başlamalarını öneririm.

    Ahmet Saraçoğlu

    @OblomoV, benim de haberim yoktu, sağ olsun Oğuz görmüş o yazacak.

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, Dictated’in yeni hayvanlığı da gözden kaçırılmamalı. Dünya güzeli 2 kadının elinden çıkan ve eti kemikten sıyıran bu albüm sadece değil sitede, dünyada bile az kişinin dikkatini çekmiş. (Metal-archives’de yazısı bile yok). Pasifagresif öncülük edebilir bu konuda.

    https://www.youtube.com/watch?v=z-yR84XU_Y4

    Ahmet Saraçoğlu

    @Avcı, vaktim olunca bakacağım sağ ol.

  33. P L A G U E says:

    Viski + jager + bira + marlboro + playlist;

    Behexen – The Poisonous Path
    Sargeist – Unbound
    Djevel – 2019
    Mayhem – Daemon
    Krater – Venenare
    Lord Mantis – Universal Death Church

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, Krater kalp ben.

    İncelemesi haftaya.

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, sürpriz yumurtadan çıkar gibi oldu bu albüm…her dinlemede başka bi güzelliğini keşfediyorum. Müthiş keyif veriyor.

    HaNNibaL

    @P L A G U E,
    Krater – Venenare albümü baya başarılı

  34. metalist says:

    Metalium yeni parça paylaşmış https://youtu.be/MePx8Y1EyZc

  35. metalist says:

    @metalist, aynı zamanda yeni albümün bilgilerini paylaşmışlar instagramdan

    metalist

    @metalist, Türk metalium tabi

  36. ihsanoird says:

    Cognizance – Malignant Dominion bence bu yılın en tatlı işlerinden, ama pek seveni göremedim benden başka :d

    https://open.spotify.com/track/08EFlTBIYASgqKvpOHdlWD?si=3SBWYRInS-WmBPF92IXJ_w

    Ahmet Saraçoğlu

    @ihsanoird, hatırlattığın için sağ ol, bakayım diyordum da unutmuştum.

  37. Aura magula says:

    Herkese selamlar Slipknot,sepultura,Bolt thrower gruplarının tavsiye ettiğiniz zirve albümleri nelerdir

    cemilokumus

    @Aura magula, Slipknot dinlemedim. Sepultura; Morbid Visions, Schizophrenia, Beneath the Remains, Arise. Bolt Thrower; Realm of Chaos, War Master, The IVth Crusade, For Victory, Those Ones Loyal.

    Aura magula

    @cemilokumus, tavsiyen için teşekkür ederim

  38. Alondate says:

    Bu sene bin tane kritik yazildi. Emek veren herkesin eline koluna saglik. Fakat None – Damp Chill of Life da eklenseydi keske. Bu soguk havalarda tam bir intihar mektubu gibi album. Depressive black seven varsa es gecmesin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alondate, yazıldı, sırasını bekliyor.

  39. Rust in Peace. says:

    Schammasch yazılacak mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., yazıldı, sırasını bekliyor.

  40. Gerçekten saçmalık düzeyinde fazla iyi albüm çıkıyor. Yıl sonuna kadar hangilerini yayınlasak diye düşünüyorum, sığdırmaya çalışıyorum. Neyse ki 2020′nin ilk 3 haftasında öyle fazla sayıda önemli albüm yok da bu seneden artanları o dönemde yazabiliriz.

    Kalan günlerde de listelere girebilecek işleri yayınlamaya devam edeceğiz ve sanırım ben 2019′un en’leri listemi yılın bitmesine 2-3 kala yazacağım çünkü hâlâ ilk 10′u zorlayabilecek bir şeylerle karşılaşabiliyorum.

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu,Gerçekten 1989 dan beri, 2019 gibi bir yıl görmedim. Eski ve yeni gruplardan muhteşem albümler çıktı bu yıl.

  41. ihsanoird says:

    Şimdiye dek kimsenin yıl sonu listesinde göremedim. Bu sene beni en çok etkileyen işlerden biri oldu

    Latitudes – Part Island

    https://open.spotify.com/track/1OBEq2UKeWTFqIECSEgxJ9?si=cZfvU38uSxW9NrDJsQ4Sgg

  42. 9yearsago says:

    Opeth’ten Martin Mendez, death metal icra edeceği solo projesi White Stones’u duyurdu. 2020 Mart’ta Nuclear Blast aracılığıyla çıkacak.

  43. İnsancık says:

    Merhaba, metale hafiften kulak alışkanlığım var ve artık adam akıllı dinlemek istiyorum. Başlangıçta nasıl bir yol izlemem gerek? Başlangıç için önereceğiniz gruplar var mı? Ya da direk bana bir liste fln atabilirseniz sevinirim :)

    tahsin

    @İnsancık, Ben de yaklaşık 1 senedir dinleyen bir insanım metal müzik hayatım oldu diyebilirim. Death metal, black metal hayatta dinlemem diyen bir insandım şuan müptelasıyım. Ve gerçekten güzel metal gruplar albümler dinlemek, keşfetmek için en uygun adrestesin. Ne öğrendiysem burda öğrendim. Heh soruna gelecek olursak.

    Öncelikle kültleşmiş heavy metal albümlerini dinleyebilirsin. Judas Priest, Black Sabbath, Dio, Metallica gibi. Bunları sindirince biraz işte thrash, death, melodeath, black metalin kültlerini dinlersin. Bunu yaparken de sitenin yüksek puan almış albümlerini dinlemeni tavsiye ederim. Herhangi bir albümle karşılaşınca sitede bir arat ona göre keşfet boşuna vakit kaybetmezsin. Onun dışında şarkı şarkı dinlemek yerine albüm dinleme kültürü edin kesinlikle. Çok ayrı bir zevk ayrı bir dünya. Ben bu dünyaya gireli dediğim gibi 1 yıldan çok az uzun bir süre oldu. İyi ki de dinliyorum iyi ki de PA’yı tanımışım. Ahmet abinin şu sözlerine sonuna kadar katılıyorum.

    “Metal dinlediğim için kendimi hep şanslı hissederim. Bence bu müzik hayatın bizlere sunduğu bir lütuf; doğumumuzdan ölümümüze kadar geçirdiğimiz sürenin anlamını, değerini yukarılara taşıyan bir kavramdır.

    Kendi adıma konuşursam, tüm bu süreç boyunca nadiren karşıma bir şey çıkıyor ve bana bunun bir şanstan, bir lütuftan daha fazlası olduğunu hissettiriyor. Böyle anlarda bu müziğin hissettirdiklerini gerçek anlamda bir varoluş sebebi, belki de bir inanç sistemi olarak görüyorum; kalbimin bunun için attığını, bunu soluduğumu hissediyorum.”

  44. Önümüzdeki sene ilk 2 ay hiç albüm çıkmasa bile her gün bir albüm incelemesi yayınlayabileceğimiz kadar çok iyi albüm çıkıyor son dönemde. YouTube’da tavsiye edilen albüm sayısı ve kalite oranı cidden çok acayip. Yetişmek mümkün değil.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Ben delirmemek için artık eskisi kadar sık bakmıyorum. Hakikaten acayip bir akış var.

  45. Haftanın Kritik Programı:

    Ptesi
    VILLAGERS OF IOANNINA CITY – Age of Aquarius
    SCHAMMASCH – Hearts of No Light

    Salı
    BLOOD INCANTATION – Hidden History of the Human Race
    STRIGOI – Abandon All Faith

    Çarş
    HOVMOD – Doedsformasjon
    FERRITERIUM – Le Dernier Livre

    Perş
    MINENWERFER – Alpenpässe
    RORCAL – Muladona

    Cuma
    RIOT CITY – Burn the Night
    SARGEIST – Death Veneration EP

    Ctesi
    KRATER – Venerare
    SLAUGHTBBATH – Alchemical Warfare

    Pazar
    MORBID SAINT – Spectrum of Death
    KALMANKANTAJA – Korpi

    P L A G U E

    @Ahmet Saraçoğlu, cumartesi ♥️

    Ahmet Saraçoğlu

    @P L A G U E, Krater’i tekrar tekrar dinlemek istiyorum ama son 10 gün olunca yeni albümleri sıkıştırmaya çalışıyoruz. Yıl bitince dinleyeceğim doyasıya.

    cotard delusion

    @Ahmet Saraçoğlu, O kadar Krater muhabbeti dönünce merak edip 2006 tarihli ilk albümlerini dinledim ve dedim ki ulan bu kadar büyütülecek ne var?

    Sonra hemen bırakmayayım dedim 2011 tarihli Nocebo albümlerine geçtim. O zaman muhabbeti anladım.

    Sonradan burayı okuyacak olursa diye yazayım, ilk albümlerini geçseniz de olur. Sonra yardırın.

    Ece

    @Ahmet Saraçoğlu, Riot City’i gördüğüme sevindim abi. 2-3 ay önce albümü dinlediğimde hayli beğenmiştim, modern zamanların Judas Priest’ı gibi grup cidden. Merakla bekliyorum kritiği.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ece, Oğuz yazıyor kritiği. Ben de merak ediyorum, henüz dinleyemedim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.