# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DREAM THEATER’da son durum (Güncellendi)
23.11.2010

“25 yıldır ilk kez…”

DREAM THEATER’ın daha önce duyurulan ve çok gizli tutulan davulcu seçmelerine dair ilk haber, denenen adaylardan biri olmamasına rağmen kendi hazırladığı videoları YouTube’a koyan BLOTTED SCIENCE davulcusu Charlie Zeleny’den geldi. Zeleny, denenmek için çağırılmadığını, ancak çağırılan kişilere çaldırılan parçaları duyduğunu ve kendisinin de YouTube aracılığıyla bu şarkıları çalarak gruba gönderdiğini söylemiş. DREAM THEATER Zeleny’den gelen videoları izlemiş, ancak şu an itibariyle Mike Portnoy’un koltuğuna kimin oturacağına dair bir bilgi yokmuş. Aşağıdan, Zeleny’nin, denemeye çağırılan herkesten çalması istenen üç parça olan Dance Of Eternity, Metropolis Pt. 1 ve A Nightmare To Remember performansları görülebilir.

Diğer bir haber de olayın öbür cephesinden. Mike Portnoy, kısa bir süre önce Classic Rock Prog dergisiyle yaptığı röportajda, grubun kendisi olmadan devam etme kararına ilişkin bir açıklama yapmış:

“Bu çok ironik bir durum. Ben ilişkimizi güçlendirmek için kısa bir ara vermek istemiştim, oysa onlar bensiz devam etmeyi seçerek ilişkimize ciddi zararlar verecek bir yola gitmeyi tercih ettiler; aynı şekilde inşa etmek ve korumak için çok uzun zaman mücadele ettiğim DREAM THEATER mirası da bundan zarar görecek. Bu arayı isteme sebebim müzikal gidişatla ilgili bir şey değildi. Onlarla birlikteyken onlardan hep büyük ilham aldım ve son iki albümümüzle de önceden çıkardığımız her şey kadar gurur duyuyorum.

Asıl sorun, dışarıdan görünmeyen, grup içindeki kişisel ilişkilere dair sorunlardı. Evet, görünüşte DREAM THEATER için her şey harika ve yolunda gözüküyor… Download ve Wembley’de çalmamız, Amerika’daki IRON MAIDEN turnesi, Billboard listesine ilk 10′dan girmek; bunlar hep hoş şeyler. Ama bunun altında büyük bir sürtüşme, yorgunluk ve bezme söz konusu. Düşünsenize, grupta diğer elemanlarla aynı odada dahi durmayan bir kişi var ve onu sadece sahneye çıkınca ya da imza günlerinde görüyoruz; ve bu durum yıllardır devam ediyor. Diğer elemanlarsa günlük grup işlerinden şikayet edip duruyorlar. Bence bunlar, bir grubun mola vermesi, birbirlerinden biraz uzak kalması, yorgunluk atması ve yeniden başlamak için gereken o taze kıvılcımı hissetmesi adına yeterli sebepler. Tüm bunları yaşayıp da, TRANSATLANTIC veya AVENGED SEVENFOLD’la turlarken sürekli eğleniyorsanız, her an birlikte vakit geçirebiliyorsanız, birlikte yemek yiyip bir arada olmaktan mutlu oluyorsanız, insan ister istemez düşünüyor…

Bence DREAM THEATER’ın, ilişkilerimizi güçlendirmek adına gerçekten de bir araya ihtiyacı vardı. Bu ayrılığın ardından, kendilerine gelip grubu ayakta tutmak ZORUNDALAR. O yüzden eminim ki sorunların üstüne giderek onları düzeltmeye çalışacaklardır. Bunu yapmam adına beni azıcık beklemedikleri için üzgünüm.

Durumun bu hale gelmesinden ve beni ayrılmak zorunda bırakmalarından NEFRET EDİYORUM. Ama bu hisler altında, ortada hiç sorun yokmuş gibi davranıp Ocak ayında yeni bir albüme başlayamazdım. Buna hazır değildim. Güvenli ve kolay yoldansa, zor ve mücadeleli yolu seçtim. Kalbim bugüne dek hiç yanılmadı ve her zaman beni mutlu eden şeyleri yaptım.

Şu anda AVENGED SEVENFOLD’la çaldığım için çok mutluyum ve beni mutlu eden bir şeyi bırakıp beni mutsuz eden bir şeye geri dönmeyeceğim. Kariyerimi ve hayatımı yapmak “zorunda” olduğum şeyler üzerine değil, yapmak “istediğim” şeyler üzerine kuracağım.”

Portnoy açıklamasının kapanışını da şöyle yapmış:

“25 yıldır DREAM THEATER ve hayranlarımız için kararlar veriyordum… Hayatımda ilk kez Mike Portnoy için bir karar verdim.”

*****************

Ekleme (26.11.2010): DREAM THEATER’ın geri kalan üyeleri, Classic Rock Prog dergisine kapsamlı bir röportaj vermişler. Buna göre Mike Portnoy’un yukarıda bahsettiği ve gruptan ayrı takıldığını söylediği kişi John Myung’muş. Ancak grup üyeleri röportajda bunu normal karşıladıklarını belirtmişler.

Röportajdaki en net yorum Jordan Rudess’den gelmiş. Rudess olayı şöyle açıklamış: “Mike’ın AVENGED SEVENFOLD’da çalarken DREAM THEATER’ın ara vermesini istemesini hoş karşılamadık. Grupta çalmadığı bir sırada grubu kontrol etmeye çalışması karşısında bize başka seçenek bırakmadı; madem kaptansın, gemini terk etmemelisin. Terk ettiysen bile, içeride dört kişinin daha bulunduğunu ve bu kişilerin tüm hayatlarının DREAM THEATER olduğunu düşünüp, ona göre, daha düşünceli davranmalısın.”

  Yorum alanı

“DREAM THEATER’da son durum (Güncellendi)” yazısına 41 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    kim lan o diğerleriyle aynı odada oturmayan artis?

    youngling

    @Ahmet Saraçoğlu, rudess kesin. ama yanlış anlamışlar. herif eline geçirdiği her dokunmatik, tuşlu vb enstrümanı çalıyor. nasıl olacak başka? başka odaya geçip 1 tuvalet kağıdır rulosu, 1 kompresör ve ataçlarla falan enstrüman yapmaya çalışıyordur kesin

    Ahmet Saraçoğlu

    @youngling, bahsedilen kişi o mu bilmem de, adam iphone’la konser verecek yakında.

  2. b says:

    bu olay iyice kabak tadı verdi artık ne diye açıklama yapıyor defalarca. ayrılmışsın seni istememişler daha fazla ne uzatıp duruyorsun adamlar yeni bir albüme başlamak için seni bekleyeceklerdi? hem bekleseler 2-3 sene sonra ardından yeni albümle ortaya çıksalar yine önceki albümler soundunda taklit bir albüm yaratacaklardı bu gün gibi açık. belli ki adamlar artık değişik bir şeyler istiyorlar ve deniyorlar. daha ne kadar açıklama yapacaksın? bırak git avenged sevenfold’unla turla unut artık dream theater’ı. bu arada charlie zeleny’nin da hastasıyım. gayet başarılı. çok beğendim.

  3. Deon says:

    Ne zamandır şöyle tartışmalar olmuyordu ki çekirdeğimizi alıp oturup izlemelik. LaBrie’de gördüm ben o ışığı, Petrucci ve Myung kenara geçse geçse gitar ile dünyayı yok etme planlarına dair egzersizler falan yapıyorlardır. Rudess desen efendi uslu. Bakalım çıkar kokusu..

  4. Ertuna Yavuz says:

    söylediği her şey baştan aşağı yalan kokuyor. o ara verme mevzusunun asıl nedeni yan projelerine dalması, asıl kendinin gruba vakit ayıramaması. kontrol saplantılı, kılıbık, sinsi herif. 25 yıldır grupta çalan bir adamı bir anda kıçına tekmeyi basacaklar sanki kendisinin sıça sıvaya anlattığı gibi. tabii kıçına tekmeyi basmak ne kadar doğru bir kelime o kadar da tartışılır. zorla o tekmeyi kendisi istedi hatta bizzat kendisi o tekmeyi kendine bastı desek daha doğru olur. yok kendisi alçakgönüllükle grup değerini bulsun diye bir süre ara vermek istemiş, diğer elemanlar da ayrımcılık yapmışlar. 40 yaşında adamlar bunlar, yeter artık mike bizle yakantop oynamasın diyip iki dakikada hiç düşünmeden ilkokul çocuğu kafasıyla siktir edecekler sanki. bu sözlerle birini kendine inandırabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. sik kafa imajlı yeni grubuyla Irak’ta konser verir artık.

  5. minikbalina says:

    adam haklı beyler…
    ayrılmış iyi etmiş. bence biz de dahil herkes kazanmış burda (=

  6. Ugur says:

    Ben böyle grup elemanlarının ayrılık sonrası o bana tekmeyi bastı, asıl o bizi sevmiyordu, aynı odada bile durmuyordu, öbürü beni elledi falan gibi demeçlerinden sıkıldım.

    İnsanların sanki dünya’daki tek ciddi konu buymuş gibi sayfalarca yorum yazması, tartışması da ayrı bir komiklik (bir grubun albümleri hakkında tartışmak ayrı ancak magazinsel olayları bu derece irdelemek vakit kaybından başka birşey değil kusura bakmayın).

    Sevdiğim gruplarla ilgili olayların perde arkasında neler oluyor çoğu zaman ben de merak ediyorum.Ancak söz konusu metal grupları olunca olayın magazinsel yönünün bu derece uzatılması insana aşırı derecede itici geliyor.Söylenecek birşey varsa ilk başta söylenir olay biter.

    Şu davulcu şeçmeleri de afedersiniz götü kalkıklıktan başka birşey değil.Çok gizli tutuluyormuş da bilmem ne.Ne bu? davulcu mu seçiyorsunuz yoksa istihbarat çalışması mı yapıyorsunuz?

    Sevenleri bana kızmasın.Çok fazla dinlemesem de kariyerine çok büyük saygı duyuyorum Dream Theater’ın.Ancak -bana mı öyle geliyor bilmiyorum- bütün dünyanın gözü üzerimizde tavırları, ne kadar popüler olursa olsun bir ‘metal’ grubuna hiç yakışmıyor.

  7. Portnoy’un bu ağlamaları sıktı açıkçası.Neyse ne,aranızda olan gerilimler orada kalsın.Zamanında bunları söylemiyorken şimdi dökülmesi saçma ki aynısını Moore içinde yapmıştı.Son birkaç yıldır Moore hakkında söylemleri sertleşmişti,olayı “Kevin kalsa DT dağılırdı.”ya kadar getirmişti.Şu an da büyük ihtimalle LaBrie’yi topa tutuyor.LaBrie geçenlerde bir röportajında bazı açıklamalar yaptı diye önce adamın turne haberlerini sitesinin forumundan kaldırdı,sonra ona çemkirdi ve şu an da buna devam ediyor.Madem o kadar dertliydin bu adamdan,grubun patronu sendin,vereydin eline biletini.Şimdi sürekli “DT’den ayrılmak istemiyordum.”,yok “Diğerleriyle aram kötüleşecek.” falan…Pembe dizi etti resmen.Tamam.Ayrıldın.Dream Theater’da Portnoy devri kapandı.Lafı kest.

  8. Ufuk says:

    Şu gruba bir de Kevin Moore geri dönse. İşte o zaman dinlenecek hale gelir benim için.

  9. b says:

    kevin moore keşke dönse ama o da bambaşka dünyalarda geziniyor artık. dönmeyeceğine göre rudess ile idare edeceğiz ama o da şu continuum’dan feragat etse petrucci’de fusion’a geri dönse daha iyi olacak ve işte dream theater o zaman tadından ham yaptıracak. davulcu seçimini her daim iyi yapacaklarına inancım tam zaten. kim gelirse gelsin kabulümüz.

  10. Burak Canik says:

    o artis petrucci’dir adımdan daha eminim, şimdi düşünürsek rudess olamaz, myung desen adam su gibi aziz bi adam, labrie’nin zaten artislenmesi gibi bir durum yok çünkü grubun en sönük elemanı kendisi onu da geçtim öyle götü kalkık bir kişiliği yok o adamın. petrucci’dir kesin sevenleri yanlış anlamasın adamın yeteneğini tabiki tartışmıcaz burda ama o adama felaket kıl oluyorum sille tokat girişesim var.
    bak loomis’e adam hayvan gibi riffler yazıp sololar atıyor ama mütevazilikten hiç ödn veriyormu?
    biraz tevazu da işini görür petrucci…

  11. Deon says:

    Mike’ın die-hard fanlarının sanatçının evinin bahçesinde Avenged Sevenfold bayraklarını yaktıkları ve “Nema, nema dediler.. Mayk hakkını yediler!!” sloganlarıyla açlık grevine girdikleri açıklandı.

    Spikere açıklama yapan bir fan; “Artık DT (di-ti) deyince aklımıza Dark Tranquillity geliyor ızdırabını si..” açıklamasıyla gündeme oturdu.

    CLUBBERMOUTH.NET

  12. baldur says:

    charlie z’de tam avenged sevenfold tipi var. o avenged sevenfold’a gitsin işte, mike reyiz de dt’ye geri dönsün.

  13. hebele says:

    ya arkadaş, herkes kafasından bir şeyler sallamış durmuş. vay anam rudess şöyle, böyle, petrucci’dir o artiz kesin bilmem ne. o adam labrie, rahat olun. her zaman kayıtlar dışında labrie’nin kanada’da takıldığı bilinen bir gerçek zaten. adamı bir tek konserlerde görmeleri normal. eh, bu kadar nadir görüştüğü adamlarla tutup da doya doya kahkaha atacağını düşünmek de hayal olur bir yerde. albüm yapımları esnasında kuduran kişilere biraz bakınca bile, ortamda olmayan iki kişinin labrie ve myung olduğunu görüyoruz zaten. nerenizden neyi nasıl sallayacağınızı şaşırmışsınız resmen.

    tabii öte yandan işgüzar davulcu kardeşimin arlanmadan metronom hoplatmasının da hiç tartışılmaması muazzam olmuş. ya abi, adamların davulcu seçimlerini gizli yapması bile eleştiri konusu olmuş ya, ne diyeyim. zaten davulcu açıklandıktan sonra, detayları paylaşacaklardır muhtemelen. çalgılı çengili ilan etmek zorundalar mı kardeşim? sizin keyfinize göre mi yapacaklar her haltı? belki denemelere katılan müzisyenlerden geldi böyle bir talep? hayret bir şey ya. 2010′a geldik, hala daha eveyk imıcıs end vörds diye ağlayan adamlar görüyorum şuralarda.

    ne pis insanlarmışsıınz ya

  14. day hard dt fan says:

    grupla beraber takılmayan adam myung’dur.
    dvd’leri falan izleyenler bilirler. portnoy’un falan yorumları vardı hep myung hiç bizimle takılmıyor konser yerine geldiğimiz andan beri hep sahnenin sağ tarafında oturup bas çalıyor diye. rudess falan değil yani diğer dördü hep beraber.

  15. Aga çalıyor yalnız. 8-9 dakika gözümü ayırmadan izledim -ki genelde sıkılırım davul izlerken pek anlamadığımdan kelli- bu adamı.

  16. Burak Canik says:

    evet biraz içimi dökmüşüm kişisel ve asılsız iddialarımdan anlaşılacağı üzere fakat myung da olamaz be abi :D labrie diye başka yerlerdede duydum dün fakat myung olması çok zor o adam felaket sabırlı :D

  17. baldur says:

    herkes kesinlikle x diyor, ve o x’e myung da kondu, petrucci de, grubun bütün elemanlarını saymışsınız zaten eleman kalmamış. tuhaf olan herkesin kesin konuşması ama bir kişi üzerinde mutabık olamaması.

  18. Ahmet Saraçoğlu says:

    bence asıl suçlu charlie dominici. giderayak çok bozdu çocukları.

  19. Deon says:

    Bence rerö.

  20. Ertuna Yavuz says:

    aslında bizzat mike’ın kendisi de olabilir o artis.

  21. Ahmet Saraçoğlu says:

    Gerçekler ortaya çıktı bugün yayınlanan röportajda. Haber güncellendi.

  22. Exorsexist says:

    charlie yakışırmış aslında dream theater’a.

  23. b says:

    bunlar zaten bilinen gerçeklerdi. myung sessiz sakin kendi dünyasında yaşayan birisi. böyle kişilikte bir insan gruba ne kadar zarar verebilir ki? asıl problemleri ortaya çıkaran kişi belliydi ve o gitti. rudess’in dediği “Mike’ın AVENGED SEVENFOLD’da çalarken DREAM THEATER’ın ara vermesini istemesini hoş karşılamadık.” lafı aslında her şeyi çok iyi açıklıyor. göndermişler, iyi olmuş.

  24. t_oskay says:

    Bi kere DT’ye en çok yakışacak davulcu Baterist Harun’dur. Gerisi yalan.

  25. Deon says:

    Şu haber kadar beni değişik ortamlara sürükleyen başka bir şey varsa oda Klaus Schulze dir şu saatte. Gerisi yalan.

  26. cihan says:

    charlie dominici de dragonforce a vokal oluyormuş olay nası .

  27. burak says:

    şu videodaki adamın en sevdiğim yanı; videoları fazla kota yemiyor..

  28. portnoy says:

    nasıl salakça yorumlar ya bunlar. yukarıda yorum yapmış adamların hiçbirinin dream theater dinleyicisi yada daha doğrusu takipçisi olduklarını sanmıyorum. abi o grubu portnoy kurdu,15-16 yıldır DT için en çok çabalayan, kendini kasan, yırtınan adam o oldu. Diğerleri hep uzak kaldılar; gerek grup işlerine, gerek fanlarla olan diyaloğa. Myung’un uzaklığı zaten belli… Petrucci görünüyor ama gerek konser DVD’leri gerekse de stüdyo arşivleri dikkatle izlenirse görülen şu ki adam doğru düzgün konuşmuyor bile. Böyle olunca herşey mike portnoy a kalıyor. adam tükendi resmen.
    Bi röportajında:”Turnede ayrı odalarda takılan adamlara döndük, birlikte dolaşmıyorduk artık hiç. Wither klibini izleyin, benimle ilgili bölümlerde hiç bir grup elemanı yok yanımda. Mikael Akarfeldt falan var. Yani diğer elemanlarla ilişkilerimin tükendiğini hissediyordum ve bu beni çok üzüyordu. Avenged Sevenfold’la turlarken açıldı gözlerim, onlarla o kadar iyi vakit geçirdim ki turne boyunca… Dream Theater’daki bu ilişkimizin, kardeşliğimizin ve müziğimizin aynı ateşle devam edebilmesi için bence Dream Theater’ın bir araya ihtiyacı vardı ama diğer elemanlar benimle aynı fikirde değildi.” diyor. Evet bir grup içinde olmamış olan, o dışlanmışlığı hissetmemiş olanlar anlayamazlar o bok gibi hissi,kendini sözde DT hayranı sanan sizin gibilerin de anlamadığı gibi.Mike doğru olanı yaptı,en doğru olanı,ayrılmış ii etmiş ewet, artık rahat.

    Ahmet Saraçoğlu

    @portnoy, merak ettim, hangi gruptan ayrıldın ya da çıkarıldın?

    Ufuk

    @portnoy, dahi anlamındaki de ayrı yazılır.

    burak

    @Ufuk, @Ahmet Saraçoğlu,
    korkarım sizler ve sizler gibi arkadaşlar müzik yapmak adına daha lise dönemlerinde bir grup kurup bu grubu bir çocuk gibi büyütmenin (üstelik 25 sene) ne demek olduğunu hiç anlayamacaksınız.

    Ugur

    @burak, korkarım bizler sizin gibi sadece bir grupla ilgili haberlere yorum yazıp ahkam kesmenizi ve neden bu kadar ciddi olduğunuzu hiçbir zaman anlayamacağız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, hakkaten yahu, “siz-biz” diye ayrım yapmaya ne meraklıyız arkadaş. sanırsın bu ayrımı yapan arkadaşlar dream theater üyelerinin çocuklarına baktı yıllarca.

    Ahmet Saraçoğlu

    @burak, potnoy’un dediğinin arkasından ironik yorum yapıyosun sandıydım, meğer sen de ciddi diyormuşsun. “siz o 25 yılı asla anlayamayacaksınız” kısmı da empati kurma kavramına boyut atlatır cinsten.

    portnoy

    @Ufuk, burda edebiyat dersi vermeye çalışmıyoruz hiçbirimiz, sanıyorum ki anlatmaya çalıştığım şeyi gayet ii anladınız.

    Ahmet Saraçoğlu

    @portnoy, soruma cevap verirsen anlayacağım gerçekten. hangi grupta ne kadar çaldın ve ardından çıktın ya da çıkarıldın?

    portnoy

    @Ahmet Saraçoğlu, burda önemli olan sorduğun sorunun cevabı olmadığı için cvp verme gereği de duymadım. eğer anlamak istediğin grup işi nedir sorusuna cevap bulmaksa yapman gereken benim nerde çaldığım yada ayrıldığımı sorgulamak deil de işin özüne inmeye çalışmak.

    Ahmet Saraçoğlu

    @portnoy, hiçbirinizden farkım yok da, fanboyum ondan böyle konuşuyorum diyosun. ok tşk kib.

  29. Ahmet Saraçoğlu says:

    yeni davulcu seçilmiş. yakında açıklanacakmış.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.