# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MIKE PORTNOY DREAM THEATER’dan ayrıldı (Güncellendi)
09.09.2010

Bir devir kapandı.

MIKE PORTNOY, kurucularından olduğu ve çeyrek asırdır birlikte müzik yaptığı DREAM THEATER’dan bugün itibariyle ayrıldığını açıkladı.

PORTNOY açıklamasında DREAM THEATER’ın albüm yazımı/kayıt/turne şeklinde devam eden ve hiç durmayan döngüsünün artık kendisini çok yorduğunu, grup elemanlarına biraz ara vermeleri konusunda teklif yaptığını ancak diğer elemanların bunu kabul etmediğini söylemiş. “Onların önünü tıkamak istemediğim için ben de kendimi feda ediyorum” diyen PORTNOY, bunun yanında son zamanlarda birlikte turladığı HAIL!, TRANSATLANTIC ve AVENGED SEVENFOLD gruplarında, DREAM THEATER’a oranla daha çok eğlendiğini ve grup içi ilişkiler bakımından da kendini DREAM THEATER’a oranla daha rahat hissettiğini söylemiş.

DREAM THEATER ise yaptığı açıklamada PORTNOY’a teşekkür ettiklerini, grup olarak hiç hız kesmeden yola devam edeceklerini ve Ocak 2011′de yeni albüm kaydına başlayacaklarını açıklamış. Yeni DREAM THEATER davulcusunun kim olacağı konusunda ise doğal olarak henüz bir bilgi yok.

Ekleme: PORTNOY, 1 saat önce resmi facebook sayfasına şunu yazdı:

“BENİM KARARIM yüzünden AVENGED SEVENFOLD’u suçlamamaları için hayranlara YALVARIYORUM. Onlar da sizin kadar şaşkınlar. DREAM THEATER’a bu tarz bir “ara vermeyi” (“ayrılığı” değil) bir yıldır düşünmekteydim.

Not: Hatırlatma için Mustafa Sakallı, Cumhur, caksu, heat ve Exorsexist’e teşekkür ederiz.

  Yorum alanı

“MIKE PORTNOY DREAM THEATER’dan ayrıldı (Güncellendi)” yazısına 43 yorum var

  1. caksu says:

    Gerek yoktu yaw isim girmene. :)

    Ama baya şaşırttı haber. Şimdi DT iyi birşey çıkarırsa adamın yediği şamarın haddi hesabı olmayacak. :)

  2. Sabah sabah şoka girdim görünce.Birlik beraberlik mesajlarıyla dolduğumuz şu “hayır”lı günde olacak iş miydi,bu muydu cemaat-i Müslüm DT’cilerin hakkı e Portnoy diye sormak istiyorum.

    Tabii üzücü bir gelişme, hiçte beklenmedik aynı zamanda. Ama bunu Portnoy’un ego olarak bir Lars Ulrich’i bile geçecek moda girmesine bağlıyorum. Yapılan açıklamaya göre grubun bir süre ara vermesini istemiş ve diğerleri kabul etmeyince grubu bırakmış ama kesin ki daha derin işler dönüyor. Yoksa kurucusu olduğu ve yirmi beş senesini verdiği grubu bir çırpıda kenara atmaz. Ama adamın ego olarak ne hale geldiği açıklamasındaki “hell, my father named the band!!!” cümlesi bile yeterince gösteriyor. A7X ve Hail çalmaktan şu an daha çok zevk aldığı falan terane bence. Adamın egosuyla gruptaki diğer dörtlünün kararı çarpışınca bunu yaptı gibime geliyor.

    Hala olay benim için fazlasıyla şaşırtıcı, yani hiç düşünmezdim adamın böyle bir halt edeceğini ama ego insanı ne hale getiriyor. Dream Theater’ın 6DOIT’den beri girdiği inişli-çıkışlı yolun birinci elden sorumlusu Portnoy’du, grubu kendi zevkleri yönünde istediği gibi çekti uzattı. Belki bundan sonra Petrucci önderliğinde diğerleri daha rahatlarlar, ne zamandır kullanmadıkları Myung tekrar öne çıkar, LaBrie şarkı yazımına katılabilir, bilemiyorum, sonuçta son dört albümdür grubu direkt etkileyen faktör gruptan ayrıldı. Portnoy’un yerini doldurmak zor olacaktır eğer Virgil Donati, Mike Mangini, Richard Christy, Gene Hoglan gibi yüksek profilde bir davulcu değil de tanınmamış ama yetenekli bir isim bulunursa, grubun hayranlarının alışması zaman alacaktır.

    Portnoy’da umarım bu egosuna yenilerek verdiği karardan dolayı pişman olmaz. Dream Theater’ın şu an gittiği yoldan düze çıkması için biraz “ara” vermesi gerektiği bence de doğru ama Portnoy sanmıyorum ki olaya “müzikal açıdan yenilik” olarak bakıyor. Adam aynı anda dört gruba yetmeye kalkarsa olacağı budur, yorulur yani… Olayın altında Portnoy’un egosunu rahatsız eden birşey var diye düşünüyorum. Zamanla öğreniriz. Kevin Moore hakkında dediklerini hatırlarsak, zamanla (bir reunion olmazsa) Petrucci ve DT hakkında da dökülür Portnoy bey.

    caksu

    @Ubeydullah İndiroğlu, Labrie’nin yazıma katılmaması kendi şeysi diye biliyorum. Hatta Portnoy diyordu keşke beraber yazsak ama gelmiyor eşek herif diye.

    Myung tekrar öne çıksın. 2 :)

    MüzikKültürü

    @Ubeydullah İndiroğlu, Portnoy’un diğer gruplarda daha çok keyif aldığını ancak ve ancak Neal Morse’un ekibinden çıkan işleri dinleyenler ve müzikten anlayanlar bilir. Ego konusuna hiç katılmıyorum.

  3. bloodshower says:

    akerfeldt 1 dream theater 2. ilginç haberler bunlar.

    Mert

    @bloodshower,

    Akerfeldt’e noldu ki?

    bloodshower

    @Mert, şu haberi kastetmiştim, akerfeldt’e bir şey olduğu yok :)
    http://www.pasifagresif.com/2010/09/akerfeldt-wilson-portnoy-projesinde-ayrilik/

    Mert

    @bloodshower, belli olmaz mikael ibrahim tatlısesle falan bi project band falan kurar mazallah :D

  4. Burak says:

    Yeni davulcu Thomas Lang ya da o ayarda biri olursa anca kapatır açığı sanki, boru değil portnoy.

    Burak

    @Burak, Mike Mangini diye okudum davul anahtarında, yemez sanki yahu.

    Ufuk

    @Burak, davul tekniği olarak Portnoy’un yerini doldurmak sandığın kadar zor değil, aslında karşılaşacakları en kolay problem bile diyebilirim. Asıl sorun liderlik vasfı taşıyan, sahne duruşu iyi ve şarkı yazımına katkıda bulunacak birilerini bulmakta.

  5. Halil says:

    Grup elemanları o kadar egoist ve kasıntı ki sıkılmış adam artk naapsın baksanıza diğer gruplarla beraber daha mutlu oluyormuş eğleniyormuş

    masteroforion

    @Halil, Grubun ego ekseni Mike Portnoy’du asıl. John Myung, James LaBrie gibi adamlar mı kasıntı?

    Halil

    @masteroforion, petrucci’yi çekemezdim ben mesela :)

  6. Ahmet Saraçoğlu says:

    dream theater’ın yeni davulcu alması metallica’nın trujillo’yu almasından bile büyük bi olay olcak bence. kim girerse girsin metal dünyasının en çok konuşulan insanı olacak bir süreliğine.

  7. Ahmet Saraçoğlu says:

    fakat haberin başlığı?

    http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/muzik/2010/09/09/unlu_grup_dagildi

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, sübhanallah kardeş, ibretlik bi paylaşım.

  8. Mardukcan says:

    iyi ki progresif sevmiyorum (fazlamı acımasız bir yorum oldu
    :)

    Veracruze

    @Mardukcan, işin kötüsü ben progressive delisiyim, yine de üzmedi beni. buna ne demek lazım acaba…

    Mardukcan

    @Veracruze,

    kurtulduk diyosun yani :)

    Veracruze

    @Mardukcan, yok aslında gençlerin önünü açmak lazım diye düşünüyorum =) artık o kadar da yenilikçi değil müzikleri ayrıca.. hani tek bu fikirde olan ben değilim sanırım ki, insanlar da bıkmış durumdalar virtüöz havalarından john petrucci ve mike portnoy’un. dream theater konserine kaç kişi cynic için gitti ben biliyorum :D

  9. Berker İlhan says:

    çok sevindim portnoysuz Dream Theater’dan çıkacak albümün son 10 senenin en iyisi olacağına bahse girebilirim..

    b

    @Berker İlhan, bayramda bu cümleye tüm kalbimle katılıyorum.:) bence iyi oldu ayrılması. e artık bambaşka tonlar ve ritimler duyalım değil mi? yeter artık portnoy ile.

  10. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bu arada ego mego diyoruz da, sonuçta grubun çekilmesi gereken bi iş yükü var ve gruptaki tek Yahudi Portnoy olduğuna göre, bu işi onun üstlenmiş olması ve hepsinden daha iyi yapacağı da ortada. :) Yani egomanik olmasından öte adamın genlerinden gelen, engelleyemeyeceği bi ticari kafası ve diğerlerinin çok üstünde PR’ı da vardır.

    Jordan Rudess

    @Ahmet Saraçoğlu,

    ben de varım

    Ahmet Saraçoğlu

    @Jordan Rudess, aaa evet lan. Şalom!

    şaka maka sen de Türkçe’yi iyi söktün Jordan.

  11. crowxxx says:

    Yok artık ya yazıklar olsun portnoy gurubun en iyi zamanlarında bıraktı gitti dream theater hayran kitlesini kaybedebilir

  12. Burak says:

    http://www.garaj.org/ilan/553341/merhaba-ben-mark-portnoy-grup-ariyorum

    Ahmet Saraçoğlu

    @Burak, hangi parlak yazdıysa bari adamın adını doğru bilseydi. epic fail.

    Burak

    @Ahmet Saraçoğlu, evet bi salaklamış ama olsun fikir hoş :D

    caksu

    @Burak, Mike Morton’la karıştırmış herhal.

  13. yectha says:

    abi tamam ego mego tamamda ama hakkaten mike grubun direği gibi bişeydi yani,ve hepimizn hayranlıkla dinlediği ve çoğumzun idolu bi adam bu (gitarcı olmama rağmen) diğer üyeler grubun liderliği konusunda biraz pasif kalıcağını düşünüyorm,bundan sonraki albüm 10 yılın en iyisimi olur bilemicem ama değişik bi albüm olucağına eminim black clouds u pek beğenmedm ben hepsini dinlemedm gerçi ama wither vs. pek sarmadı beni..

  14. ok says:

    portnoy gittiğine göre -sevinsem mi üzülsem mi bilemedim aslında DT’yi sahiden seven biri olarak- önümüzdeki maçlara bakacağız. yeni davulcu kim olur dersiniz? yada siz kimi görmek isterdiniz DT yazan kikleri depükleyen olarak? benim aklıma terry bozzio geldi.. richard christy ‘i de çok severim aslında. özellikle de death’teki performansı..

    berat mutluhan seferoğlu

    @ok, sean reinert yada bobby jarzombek gelse feci olurdu.thomas lang ismi geçiyor bir yerlerde.

    Exorsexist

    @berat mutluhan seferoğlu, benim adayım inferno. bence dt’ye değişik bir tat katar.

    Ufuk

    @berat mutluhan seferoğlu, ikisi de rezerve ama.. thomas lang belki ama gruba daha yakın isimler var.

  15. yasin says:

    kesinlikle portnoyun yeri dolmaz..evet, bugüne kadar yazılan bütün parçaları çalacak adam bulunur..zehir gibi adamlar var sonuçta ama bundan sonra yazılacak parçalara yaratıcı bir şeklide , aktif bir şeklile müdahil olacak biri çok zor çıkar..çok üzüldüm bu duruma..bu ciddi bir dağılma.komedi dans üçlüsü’nden bahsetmiyoruz…

  16. ok says:

    portnoyun yeri dolmaz, kimse kimsenin yerini dolduramaz. kişi kendi yerini bile dolduramaz, çünkü sürekli yeniye açılır, bir “kendilik” fantaziden ibarettir…öte yandan öyle yada böyle yeni bir davulcu gelmek zorunda eğer portnoy geri dönmeyecekse..ben DT gibi bir grubun dağılmasına razı gelemem, onun için yeni birinin gelmesini istemek durumundayım, davulsuz progresif imkansız olduğuna göre..

  17. Tolga Celik says:

    anlaşılan çoğunuzun dream theater in 2000 den önceki işlerinden hakkıyla haberiniz yok.dt dediğiniz gurup yaklaşık 10 yıldır masturbasyon yapan bir gurup.(yani sanatıyla ilişkide değil).scenes from memory albumunden sonra,ürettiği her albumdeki kayda değer parca sayısı geometrik olarak azalan bir gurup.ne varki adamlar işinde profesor sayılır ve onların öylesine yaptıkları sarkılar bile standart metal piyasasını sallamaya yetiyor.ironik olan adamların daha ucuz müzik yaptığı zamanlarda(2000 den sonrası) daha fazla popüler olmaları.bu da hala metal müzikteki enerjiyi çogunlukla ergen kitlenin kaldırabiliyor olduğunu gösteriyor.

    Tolga Celik

    @Tolga Celik, paylaşılan olaya gelirsek; mike portnoyun aldığı kararı doğru fakat geç verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum.açıkçası gurup olarak bir 7 sene ara verip tekrar dönmelerini yeğlerdim ama diğerlerinin para hırsı henüz sönmemiş anlaşılan.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.