# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DIMMU BORGIR – Abrahadabra
| 30.09.2010

Tehlikedeki hayvan saldırır.

Tüm malvarlığım üzerine bahse girerim ki bu albüm için yazılan kritiklerin eksiksiz hepsinde (yani yüz milyar tane yazılacaksa, yüz milyarında da) ICS Vortex ve Mustis isimleri en az bir kere geçecek. O yüzden aralanmayı bekleyen bu sır perdesini en baştan aralayalım.

BU ALBÜM ÖNCESİNDE ICS VORTEX VE MUSTIS DIMMU BORGIR’DEN AYRILDI!!!!!!1!! ACABA YENİ ALBÜM NASIL OLACAKTI!!???

Yazının başlığından da anladığınız üzere, DIMMU BORGIR’in bu albümdeki motivasyonu, gazı buydu diye düşünüyorum. Albümün çıkışına dek, “Progenies of the Great Apocalypse”i Mustis tek başına besteledi, artık o yok, nasıl sıçacaklar görelim” ve “ICS Vortex’in vokalleri olmadan DIMMU BORGIR herhangi bir esktrem gruptan farksız, onsuz nereye kadar” cümleleri sayısız kez tekrarlandı.

DIMMU BORGIR gibi metal dünyası içinde hatırı sayılır büyüklükte bir grupsanız, her hareketiniz istim üstündeyse ve seveniniz olduğu kadar açığınızı kollayanlar da varsa, bu gibi bir durumda ekstradan bir hırs yapmanız gayet normal diye düşünüyorum.

Hırs yapmış olduğunu hiç sanmasam da, “Yeni albüm yapsa da dalga geçsek, aşağılasak, yerin dibine soksak diye beklenen Varg’ın “Belus“la herkesi susturup yerine nasıl oturttuğunu hepimiz biliyoruz. Bakalım DIMMU BORGIR’in kendini ispatlama yolculuğu nasıl sonuçlanmış.

Öncelikle grubun son açıklamalarından birine bakalım. “Bundan böyle DIMMU BORGIR Silenoz, Shagrath ve Galder’dir; geri kalanlar gruba albümden albüme yardım eden müzisyenlerdir” dedi grup. Bu ne demek, “DIMMU BORGIR’in kökü biziz, ayrılanlar yetenekli elemanlar olsalar da DIMMU BORGIR’in dayandığı asıl bacak biziz, akıllı olun olm” falan gibi şeyler demek. Tamam, bu kısmı anladık.

Diğer bir adım neydi, Mustis’in ayrılığıyla birlikte albümdeki klavyeci eksikliğini orkestrale, senfoniğe abanarak kapatmak. Onun için ne yaptılar, daha önceki gibi Prag’a gidip Prag Senfoni Orkestrası’yla çalışmak yerine, yanı başlarındaki Norveç Radyo Orkestrası (KORK) ile çalıştılar. Bu sayede daha çok zamanları ve imkânları oldu.

Diğer konu, ICS Vortex. DIMMU BORGIR’i bir black metall grubundan ziyade senfonik etkilenimler barındıran ekstrem bir grup olarak gördüğüm için, Vortex’in vokalleri bana hiçbir zaman batmadı, bilâkis onları grubun sound’u adına elzem unsurlardan biri olarak gördüm. Mustis konusunda orkestra kullanmak gayet kabul edilebilir bir şey olsa da, ICS Vortex’in sesi yerine bir yedek sokmak mümkün değildi elbet, çünkü bırakın DIMMU BORGIR’i, metal dünyası için bile ICS Vortex gayet karakteristik bir sese ve yoruma sahipti. Grup bu noktada akıllı bir karar vermiş ve Vortex benzeri bir vokalist kullanmaktansa başka tarzda vokal yapan Snowy Shaw’ın clean vokallerinden yararlanmış.

Tüm bunların ışığında, bakalım “Abrahadabra” nasıl olmuş.

İlk single Gateways’e ilk dinlediği andan aşık olmuş biri olarak, Gateways’i Progenies of the Great Apocalypse’ten beri DIMMU BORGIR’in yaptığı belki de en iyi/önemli/büyük şarkı olarak gördüğümü, sitedeki muhtelif DIMMU BORGIR haberlerinde defalarca söylemişliğim var. Bu sebepten, “Abrahadabra” bu yılın en çok merak ettiğim albümlerinden biriydi. Sonra çıkan Born Treacherous ise, aklımı başımdan almadıysa da umutlarımı azaltmama sebep olmadı.

Uzatmayalım, albüm piyasaya çıktı. Peki nasıl olmuş? İyi olmuş lan. Vallahi iyi olmuş. Harbi diyorum bak.

Bir kere black metal elementleri ile senfonik tatlar çok iyi örtüşmüş. Hatta senfonik yanı düşünüldüğünde “Abrahadabra”nın DIMMU BORGIR’in zirvesi olduğunu söyleyebiliriz. KORK, adeta grubun bir üyesiymişçesine albüme müdahil olmuş ve belli ki besteler bu şekilde tasarlanmış. Yani yazılmış olan şarkılara orkestral tatlar sokuşturulmaktansa, grubun on küsür yıldır tüm orkestral aranjmanlarını yapan besteci Gaute Storaas’ın da dediği gibi daha beste aşamasında birlikte hareket edilerek albümün gerçek anlamda orkestral bir kimliğe bürünmesi sağlanmış. Bu sebepten, “Abrahadabra” için sadece “senfonik öğeler barındırıyor” demek hafif kaçacaktır.

Gaute Storaas demişken, Prag Senfoni Orkestrası’yla olanlar da dahil, son on yıldır kendisinin yer almadığı tek DIMMU BORGIR albümünün “In Sorte Diaboli” olduğunu da hatırlatalım ki, o albümün neden böylesi vasat altı ve geri planda kaldığı daha iyi anlaşılsın.

Devam edelim. İlk olarak “Abrahadabra”da gayet yoğun bir hava var. Bunun birinci sorumlusu elbette ki KORK. Ancak grup sırtını sadece kemana, trombona, flüte yaslamamış, gitar işçiliğini de gayet güzel kotarmış. Albüm öncesinde bas bas bağırınılan “Olm var ya bu sefer öyle bi orkestral düzenleme var ki aklınız çıkacak” yorumları beni film müziği gibi bir şey çıkacağı yönünde kaygılandırdıysa da, ortada dolgu olmaktan uzak, gayet yırtıcı bir gitar kullanımı da mevcut. Bu açıdan da “Abrahadabra” artı puan alıyor.

Diğer bir konu, ki tüm konular içinde en ikircikli olanı, ICS Vortex’in artık yapmadığı clean vokal görevinin ne durumda olduğu. Snowy Shaw’ın Vortex kadar karakteristik ve yeri göğü inleten bir sesi olmadığı ortada. Zaten o da kendi üslubunda, Vortex’i akıllara getirmeyen bir vokal tarzı kullanmış ve daha çok avangard gruplarda gördüğümüz türde bir yorum benimsemiş. En çok öne çıktığı şarkılar olarak Ritualist ve Renewal’ı gösterebiliriz. Beğendim, ancak dediğim gibi Vortex’in yorumuna ve ses rengine hayran biri olarak, o daha iyiydi, bu daha kötü muhabbetine girmem. Shaw da kendisine ne dendiyse onu yapmış muhtemelen.

Albümdeki diğer konuklar ise davulda grupla ilk albümüne imza atan Polonyalı davulcu Daray, Gateways’deki kadın vokallerin sahibi Agnete Maria Forfang Kjølsrud, Endings and Continuations’da ULVER’den Garm, bir saattir bır bır anlattığım Kringkastingsorkestret (The Norwegian Radio Orchestra) ve koro olarak da The Schola Cantorum Choir. Bunlar hep bu zor anında DIMMU BORGIR’e yardım eden kara gün dostları olarak öne çıkıyorlar.

Kara gün dedik, hata ettik. Zira bilindiği gibi DIMMU BORGIR’in bu albümdeki imajı, daha en başından bin türlü tepki alan beyaz kostümlerden oluşuyor. Gateways klibinde detaylı olarak görülen bu yeni kostümler, grubun illâ bir farklılık düsturuna da cuk oturan tüden.

Eleştirel yanlara bakarsam, gözüme çarpan “meeeh” bir detay olarak “Biz el ele gönül gönüle biz beraberiz (beraberiiiiiiz!), biz aşığız biz severiz biz hep böyleyiz (hep böyleyiiiiiiiiz!) temalı Dimmu Borgir adlı şarkının sözlerini… hmmm nasıl desem…South Park jargonuyla “gey” bulduğumu söyleyebilirim. “Sadece kendimizle yarışıyoruz, engelleri aşıyoruz, hep daha ileriye” falan, yapmayın böyle şeyler.

Daha fazla uzatmadan, grubun kariyerindeki belki de en çok merak edilen albüm olan “Abrahadabra”yı başarılı bulduğumu söyleyerek bitiriyorum. İçinde, yazı boyunca söylediğim türden bir meydan okumayı da barındıran, “In Sorte Diaboli”yi havada karada sollayan, üçe beşe katlayan, bence “olmuş” bir albüm “Abrahadabra”. Grubun diskografisinde nerede durur, hangi albümlerden iyi, hangilerinden kötü, bu göreceli bir yorum, ancak şahsım adına “Puritanical Euphoric Misanthropia”dan bu yana çıkan en iyi DIMMU BORGIR albümü olarak gördüğümü söyleyebilirim. Kimileri için “Death Cult Armageddon“u sollayamayabilir, ancak benim zevkime göre durum bu.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.00/10, Toplam oy: 115)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2010
Şirket
Nuclear Blast
Kadro
Shagrath: Vokal, klavye
Silenoz: Gitar
Galder: Gitar

Konuklar:
Snowy Shaw: Bas, clean vokal
Kristoffer Rygg (Garm): Vokal
Daray: Davul
Agnete Maria Forfang Kjølsrud: Kadın vokaller
Kringkastingsorkestret (The Norwegian Radio Orchestra)
Gaute Storaas: Orkestra şefi
The Schola Cantorum Choir
Şarkılar
1. Xibir
2. Born Treacherous
3. Gateways
4. Chess With The Abyss
5. Dimmu Borgir
6. Ritualist
7. The Demiurge Molecule
8. A Jewel Traced Through Coal
9. Renewal
10. Endings And Continuations
11. Gateways (Orchestral) (Bonus)
12. The Demiurge Molecule (Orchestral) (Bonus)
13. Perfect Strangers (DEEP PURPLE cover'ı) (Bonus)
14. D.M.D.R. (GGFH cover'ı) (Bonus)
15. Dimmu Borgir (Orchestral) (Bonus)
  Yorum alanı

“DIMMU BORGIR – Abrahadabra” yazısına 58 yorum var

  1. havitetty says:

    Konuk olarak Garm var Endings and Continuations’da, aman diyeyim nasıl bahsi geçmez?

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, yazıyı geçen hafta yazmıştım, sonradan öğrendim ama eklemeyi unutmuşum evet. Ekleyeyim hemen.

  2. Blakkheim says:

    Bende fena bulmadım albümü. Marka olmuş bir grup zaten kadro değişiklikliklerinden çok etkilenmez diye düşünüğümden musitle vortex in ayrılışı bu iki adamın müziğe yaptığı katkı bazında üzmüştü beni. Aynı Dimmu soundu, aynı beste yapıları ile kütür kütür yapmışlar yine albümü. Dimmu bitti diyenler kapaklarını bozdurup birer max dondurma alabilirler.

  3. Exorsexist says:

    çok akılda kalıcı değil. dimmu’ya herhangi bi antipatim yok ama bikaç şarkı dışında çok sıkıcı geldi. daha önce de söylemiştim vortex’in vokallerini pek beğenmezdim snowy’nin ara ara vokalleri baya hoş olmuş. The Demiurge Molecule şarkısı fena olmuş yine de. Dimmu açısından büyük gelişmeler yok değil. heralde yapabileceklerinin en iyisini yapmışlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, e hani albüme laf yoktu? :)

    http://www.pasifagresif.com/2010/09/dimmu-borgirden-yeni-sarki-2/comment-page-1/#comment-16600

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, ahaha bianda flashback’ler yaşadım ve beni zan altında bıraktın şuanda. ilk dinlemenin heyecanına ve albenisine kapılmışım demek ki. kötü albüm demedim yahu akılda kalıcı değil ve sıkıcı dedim. yine snowy’e desteğimi vermeyi ihmal etmemişim en azından. onuda esirgeseydim napardım bilemem.

  4. Klibin başında nedense kendimi Diablo oynuyormuş gibi hissettim.

    Berca B.

    @Bahadır Sarp, Lord Of Destruction

  5. Berca B. says:

    Kaç gündür deli gibi dinliyorum albümü. Ben çok beğendim. İlk başta Born Treacherous, Gateways, Dimmu Borgir ve A Jew Traced Through Coal’a hasta olmuştum, sonra bunlara Endings and Continuations ve Ritualist de eklendi zamanla. Diğer şarkıları da sevdim aslında, bir tek Renewal’da sıkılıyorum açıkçası.

    Norveç Radyo Orkestrası inanılmaz yakışmış gruba. Umarım bundan sonra da besteler orkestrayla birlikte yapılır.

    KORK kadar The Schola Cantorum Choir da benim çok hoşuma gitti. Özellikle Dimmu Borgir’de atmosferi ilk saniyeden aşılamışlar, nefis olmuş. Sözlerine hiç bakmamıştım bugüne kadar, gey sözleri yüzünden şarkı gözümden zamanla düşebilir bu yüzden çok teşekkürler Ahmet.

    Bence, çok afedersiniz 3 adet katıksız dallamadan oluşsa da, gayet enfes bir albüm yapmış Dimmu Borgir. Umarım bu çizgide devam ederler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., mesajlarla dolu sözleri var.

    Forces of the northern light – Assemble
    Forces of the northern night – Call to arms
    Summoned by the secrets of sacrifice

    Meeting destiny on the road we took to avoid it
    As we only compete with ourselves
    Left is that of a confident union

    What bridge to cross and what bridge to burn
    Deceit is everywhere you turn
    We weed out the weak and their weep

    Evolving – Compulsively
    Behaving – Inconsistently
    Yet the pulse is pounding
    Restoration is the name
    For those who are left in the game
    Invocation in the name of our flame

    Dimmu Borgir!
    The deviants seek but one place
    Dimmu Borgir!
    Forward onward march!

    Forgive we shall not
    Forget we shall not
    With trickery and treat
    Enemies will face defeat

    No place for dreamers
    As our formation is lava
    Fire is with or against you
    And so it burns

    Constant retribution calling
    From the shadows of three consecutive sixes
    Merging with the cold dark vacuum
    Talent is worthless unless exercised

    “When the world is turning
    You’ll find your true nature
    When the first is last and the last is first
    You’ll be where you choose to be”

    Forgive we shall not
    Forget we shall not
    Fire is with or against you
    And so it burns

    ————–

    Özellikle

    “From the shadows of three consecutive sixes”

    ve

    “Talent is worthless unless exercised”

    kısımları kesin gruptan atılan elemanlarla ilgili. “üçlünün (shagrath, silenoz, galder) gölgesinden gelen altılılar (davul, klavye, basta her kim varsa).”

    haha… baya lavukmuşsunuz lan.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, atılan üçlü mustis, vortex ve snowy olduğunu düşünüyorum. sonuçta başka atılan olmadı sözlerinde güncellendiğini düşünürsek beyle.

    Ömer Kuş

    @Ahmet Saraçoğlu, bence orda çok daha boktan bi anlam yatıyo, daha ne kadar kötü olabilir ki diye düşünüyosun biliyorum ama şöyle düşün: three consecutive sixes, 666. SEYTIN!!!!11111111

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ömer Kuş, daha bi mantıklı aslında. benim içim fesat demek ki.

  6. tahir says:

    walla tüm olumsuz eleştirilere, gruptan ayrılan elemanlarına rağmen taş gibi, kemmik gibi albüm olmuş. gateways’e bayıldım. vasat şarkı bulamadım. iyi müzik sistemiyle tam anlamıyla gavurelin “eargasm” dediği anlar yaşatıyor. yeni davulcu sanki helhammer’dan 2 gömlek iyi gibime geldi. “beyazlar içindeyiz, symphonic white metal ülean” yaklaşımını ise saygıyla karşılamak lazım. paraları var giyiniyolar netekim. eline sağlık ahmet

    9/10

  7. burzum says:

    albümü beğenen herkese saygım var fakat ben dahada nefret ettim şu gruptan…bence dimmu nun 2000 li yıllarda yeptığı en iyi albüm stormblast in yiniden kaydedilmiş halidir…in sorte diaboli ve okus pokus albümü resmen sinir krizi geçirtti bana…

    tahir

    @burzum, http://en.wikipedia.org/wiki/Abrahadabra linkine bakmanı ineririm.

    Blakkheim

    @tahir, Kelimenin numerolojik olayları bambaşkaymış hakkaten. Aleister’den çıkma olduğunu biliyordum ama bu kadar detaylı olduğunu bilmiyordum.

  8. burzum says:

    bazı harflere yanlış basmışım kusura bakmayın:)

  9. comfortinbrutality says:

    2 kez çevirdim albümü o kadar katlanabildim diyeyim.. Önyargıyla da yaklaşmadım aslında ama çok sıkıcı buldum albümü.

  10. Mardukcan says:

    indirmek lazım

  11. Ugur says:

    In Sorte Diaboli kadar sıkıcı bi dimmu borgir albümü yok bence, yeri gelmiş söyliyeyim de.

    Abrahadabra orkestral düzenlemelerde aşmış bestelere sahip bir albüm.”Biz üç kişi de idare ederiz lan defolun gidin” albümüdür bu aynı zamanda.Bir de parçalardan ara ara Stormblast tadı aldım pek bi mesut oldum.Neticede harikulade bir albüm iyi çalışmışlar bu sefer.

    Bu arada Ahmet sözlerini yazana kadar ne büyük bir şevkle dinliyordum ‘Dimmu Borgir’ parçasını bilemezsiniz.Ortamı bozdun resmen alacağın olsun.Ha bir de aynı parçada soprano vokaller Dimmu’yu “Dimmüüüü” şeklinde mi söylüyor yoksa bana mı öyle geliyüüüür?

    Berca B.

    @Ugur, hahah ben de aynı şekilde sitemliyim Ahmet’e karşı. Bir de benim de dikkatimi çekti Dimmu Borgir derkenki telaffuzları. Hatta sözleri okuyana kadar farketmemiştim orda Dimmu Borgir dediklerini. Ben de Borgir derken R’yi vurgulayış biçimlerine takıldım. Bildiğin komik lan.

  12. Aeonian_Lich says:

    In Sorte Diaboli cidden sıkıcı ötesi. bir tek ilk parçası güzel. baştan sona dinleyebilmiş miydim albümü hiç, hatırlamıyorum.

    Abrahadabra ise güzel olmuş. Ben epey beğendim. Liriklerde bir basitleşme söz konusu. Upper intermediate seviyede ingilizce bilenler anlarlar. Bazı kısımlar hatta, komik derecede basit olmuş. Ama neyse extrem müzikte liriklere fazla önem veren biri değilim…

  13. Levent Mukan says:

    Vortex basları da çalıyordu aynı zamanda, Ahmet ıskalamış yorumlardan birinde aranamadım şimdi. Snowy biraz da o nedenle lego gibi oturdu zaten ki gayet beğendim ben vokalini adamın avangard kafalarda olduğundan.
    Basında pek bir numara yok, ama Dimmu Borgir bu konuda hiç bir zaman iddialı değildi zaten.

    Klavyeleri bu sefer Shagrath düzenlemiş. Mustis’ten sonra çok yavan kalmış ama gayet güzel oturmuş, sade ve zaten arkada eşşek kadar orkestra olduğundan hiç eksikliği hissedilmiyor.

    Baterist Nick Barker’dan sonra (Hellhammer değil, onu da biri karıştırmış hatırlayamadım da ben de bol bol karıştırdığımdan anlıyorum o arkadaşı haha) hiç aratmamış bence, kaymak gibi çalmış güzel abim. Tarzı andırmıyor değil gerçi Hellhammer’ı, sadece HH biraz daha hızlı bir arkadaşımız gibi geldi bana. Ama o nokta da zevk meselesi işin. Süsleme falan çok kalite çalışmış valla. Hellhammer daha hızlı diyorum çünkü herifçioğlu süslemek istese bile çok hızlı süslediğinden anlaşılmıyor.

    Gitarlar biraz daha toparlamış gibi ama Erkekjetter (kel olmayan adam) ne yapar ne eder nasıl 3. oldu bu gruba anlıyor musun derseniz hayır vallahi.

    Levent Mukan

    @Levent Mukan, kendi kendime cevap vereyim, kurucu üye olduğu için dahil olmuş.

    goregrindbrutaldeath

    @Levent Mukan,
    @Levent Mukan,
    Nicko’dan sonra bir davulcu daha girdi geçici olarak:
    Portoriko’nun bağrından Tony Laureano.
    2004′ten 2010′a kadar grubun vurmalılar kısmında ortaya çıkan sıkıntılarda, özellikle turnelerde imdat çekici gibiydi.
    Tarzını pek bi beğenirim Tony abimimizin.
    Tabi Dariusz “Daray” Brzozowski’nin yeri de ayrıdır..

  14. swedish says:

    her ne kadar ahmet temasını begenmemiş olsa da bu albümde yer alan dimmu borgir parçası beni benden aldı bi parça orkestra ile bu kadar gaz olur

  15. taake says:

    siteye yaılan yorumları okudukça önce hayret ettim bu ne lan diye bir kere bu albümün black metalle falan hiç ilgisi yok fakatşunu anladımki sitede gerçek true black taraftarı eleman yok o zaman durumu kavradım ve ben gerçek black dinleyen biri olarak berbatttttttttttttt bi albüm dimmu bitse daha çok sevinirdim ama bitmemiş düşmüş kaldırım yosması olmuş hani eski türk filmlerinde bir replik vardır
    yaşayacak mı doktor bey
    yaşayacak buna yaşamak denirse tabii
    dimmu var ama buna ne dimmu denir ne de black metal bunlar iyice uçmuş tabii shagrath artık göbek falan yapmış(hamburger göbeği) bi resimde gördüm bmw si falan var adamım oh sen zamanında black metal norway diye yırtın şimdi lükhamburger,karı kız,bmw adamlar parayı bulmuş hacı ne diyelim dani filth le birlikte albüm yapsınlar fenrizde(darkthrone dan dur o punkishlerede bi laf sokim)arkadan punky! monki torino ara vokal yapsın black metal mefta kurtar bizi abbath baba yetiş ya varg vikernes ne diyimmm
    bu arada shagrat sende tam bir ibişmizsin black metal öle sarışın karı kız oynatmak deildir beyazlara bürünüp şamlı karı tüccarı gibi giyinmişsin sen söv söv doğuya oryantalizme ondan sonra bu ne sana en güzel cevabı kanwulf baba verir veriyor hazır ol…… BLACK METAL DİĞER MÜZİKLER ARASINDA BİR PIRLANTAYDI FAKAT KÖTÜ NİYETLİLER VE SIRADANLAR ONU KİRLİ ELLERİYLE KİRLETTİLER…………….
    —————BLACK METAL İST KRİEG————-

    BLACK METAL İST KRİEG
    BLACK METAL İST KRİEG
    BLACK METAL İST KRİEG
    BLACK METAL İST KRİEG
    BLACK METAL İST KRİEG

    swedish

    @taake, hay maşallah yaw ne döktürmüşsün be ne birikmiş içinde dimmu borgir senin içinde birikenler temalı bir album çıkarsa milyonlar satardı :))
    işin şakası bir yana bizimde içimiz kan ağlyor stromblast for all tid vardı zamanında ah çevirir çevirir dinleriz

    Ugur

    @taake, http://i56.tinypic.com/2zgyjch.jpg

    Sarışın karı kız dediğin de manken değil yalnız Animal Alpha’nın vokalisti.

    heat

    @taake, afferim hahahahaha…

    Ertuna Yavuz

    @taake, ahahaha akşamımı şenlendirdin, yüzümü güldürdün çok teşekkür ediyorum xD

    Enver Yılmaz

    @taake, nefes almadan okudum.

  16. Ahmet Saraçoğlu says:

    gün geçmiyor ki siteye efsane bir post daha kazandırılmasın.

  17. Black metal ist Tektaş.

  18. Avcı says:

    Güzel yorumlar bunlar değerini bilmek lazım .

    Bir de Baha vardı Behemoth’cu ne oldu ona gören var mı :P ?

  19. Blakkheim says:

    Noktalama işareti olmayan yazı okumak kadar zor bir şey yok heralde lam dünyada. Nargaroth gibi şirketinin köpeği olmuş bir grubun pozlarıyla düşüncelerini savunması ise iyice beni benden aldı.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Blakkheim, dinleyicilerin icracılardan daha gaz olmasını hiç anlayamadım zaten.

  20. taake says:

    tabii yazımı okurken bir çoğunuz ahanda kult black metalci veya dağdan gene troll inmiş koş hanım dediğinizi duyar gibiyim ama canlar dayanamadım yani black metal bu kadar ucuz olmamalı 2 şukelataya satılmamamalı şimdi dimmu borgir desinki -biz artık black metal değiliz genremizi türümüzü değiştiriyoruz bundan sonra türümüz hot blonded gothic neo yawshakist new age of populist pro-like exreme(exreme but not true)hard rock desin basın açıklaması yapsın bende adamları rahat bırakacam ayrıca bu mert davranışlarından dolayı kendilerine baklava göndericem ama hala biz black metaliz bak sözlerimizde evil devil üç harfli çok albüm kapaklarımızda çocuk düşürten cinsten hasta öle kuru kafa kemik falan biz black metal from norwayiz dedin mi kavga çıkar Allah aşkına canlar size soruyorum bu albüm black metal mi şimdi bu black metalse behexen,deathspell omega,burzum,nargaroth ne?
    bak cof exreme gothic metaliz dedi kurtuldu şimdi onlara saygım arttı ama ben hala dimmu borgir in basın açıklaması yapması gerektğine inanıyorum

    GERÇEK BLACK METALCİ
    Ben müzisyenlerin %99 luk kısmını oluşturanlar gibi para veya kadınlarla eğlenmek için müzik yapmıyorum.Ne parayla ne de ünle ilgileniyorum.Sadece sıkıcı bir dünyadan ve ışıktan uzaklaşmak için karanlık bir müzik yapıyorum
    varg vikernes

    FAKE BLACK METALCİ VEYA BLACK METAL YAPTIĞINI İDDİA EDEN KİŞİLER
    BUZDOLABI AÇAR
    SHAGRATH:vay a.q evde hiç bi şey kalmamış jesust christ aşkına bira da kalmamış
    SİLENOZ:oh jesus christ deme yaaaa
    SHAGRATH:sende para var mı bira alsak
    SİLENOZ:yok ya bakkala yazdırsak
    Shagrath: tamam oğlum bizim albüm yapma zamanımız gelmiş patlatalım bi albüm neşemizi bulalım arpalarda suyunu çekmiş zaten haydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa the hall of black metal painted green money talks arrrrrrgghhhhh(scream vokal)

  21. swedish says:

    koltuktan düşüyodum gülmekten.Bir o kadar da doğru aga yalnız genre on numara olmuş :))))
    hot blonded gothic neo yawshakist new age of populist pro-like exreme(exreme but not true)hard rock
    azuahaaaaha

  22. Epikır den dı epikıst of dı epik.

  23. Ugur says:

    Ben hala “beyazlara bürünüp şamlı karı tüccarı gibi giyinmişsin” cümlesinde kaldım.Bu nasıl bir tespittir hacı.Yarım saat güldüm lan.Hala gülüyorum.Taake siteye renk getirdi bence.

  24. Aeonian_Lich says:

    “FAKE BLACK METALCİ VEYA BLACK METAL YAPTIĞINI İDDİA EDEN KİŞİLER
    BUZDOLABI AÇAR”

    Eğer taake arkadaş yazdığımı okuyorsa bir sorum olacak, yukarıdaki söz sadece bir mizansen mi, yani buzdolabını açıp geyik çeviren iki çakma black’çinin bir macerası mı, yoksa black metalin soğukluğundan nemalanmak isteyen fake black’çiler buzdolabını açıp gaipten ilham gelsin diye ortamı soğuturlar anlamı mı var? Ciddi soruyorum. Bu arada 15 ve 20. yorumların hastası olduğumu belirtmeliyim. :)

    TAAKE

    @Aeonian_Lich, mizanse kardeş hani vardır ya tiyatorda böyle oyuncunun durumunu belirten yazılar mesala h(heyacanla içeri girer)(sesizce güler)
    burdada shagrath buzdolabını açıp birea arıyor ama kalmamış konuşmalar ordan sonra geliyor

    Aeonian_Lich

    @TAAKE, Anladım sağol. Komikti. :D

  25. Celal Usta says:

    Dimmu borgir black metal yapmıyo ,orchestrayla birlikte calıyo diyenler..!!
    1-dimmu zaten bir “SYMPHONYC BLACK METAL” gurubu
    2-Bahsettiğiniz Dimmu Borgir-dimmu borgir parcasında biz bize yeterizi cinsel anlamda sölemiyo
    3-ABRAHADABRA mükeemmmeeeeeeeeeeeeeelll bi albüm tüm parcalarını beğendim
    4-bende black metal dinliyorum ve inanıyorum ki black metali seven herkes bu albüme asık olucaktır.Eğer sevmiyosa müzikten ve black metalden anladığını sanmıyorum zaten

    Burak

    ”Bahsettiğiniz Dimmu Borgir-dimmu borgir parcasında biz bize yeterizi cinsel anlamda sölemiyo”

    bende dimmu borgir’deki keli gözüm biryerden ısırıyor diyorum.

    Celal Usta

    @Burak, BRAZZERS ta sizin sevdiğiniz grublara …dur sevgiili Galder arkadasımızz :D

    TAAKE

    @Celal Usta, tabii zevk meselesi kardeş ama bu albümü sevdiysen sana cradle of filth,justin bieber,mor ve ötesi,lady gagayı da öneririm.black metal dinleyen herkes bunlara aşıktır bunaları dinler.Eğer sevmiyosa müzikten ve black metalden anladığını sanmıyorum zaten

    nordson

    @TAAKE, gece yolcuları’nı unutmayasın!

    Celal Usta

    @TAAKE, BANA VREDESBYRD deki MOURNİNG PALACE taki THE İNSİGHT AND THE CATHARSİSTEKİ İNSANIN İÇİNE DOKUNAN RİFFLERİ BASKA HANGİ GRUPLARDA GÖRDÜNÜZ? SHAGRATH KADAR İYİ BRUTAL SCREEM VOKAL YAPABİLİRMİ SİZİN SEVDİĞİNİZ GRUBLAR.VORTEX GİBİ Bİ MÜZİSYENİ HANGİ SARKILARINA BU KADAR EFFECTİVE SOKABİLİR UNUTMA DİMMU CANDIR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Mr Shred

    @Celal Usta, Dolar yine yükselecek diyorlar, Amarikalı gruplara da bakabilirsiniz. sdsdf

    Celal Usta

    @Mr Shred, Dimmu Borgir su an Black Metal ve Symphonic Black Metalin en tanınmış grubudur .Facebook ve Twitter hesaplarına ve forumlara bakarsak Dolayısıyla ticari amaçla kullanıldığını iddia ettiğiniz Dimmu Borgir kullanılmamakta aksine en fazla albüm dağıtabilen plak sirketleriyle anlaşmaktadır.Ama Dimmu Borgirin for all tid albümü icin aynı seyleri söleyemicem.

  26. bathory says:

    bende black metal dinlerim dimmu borgiri eskiden arada sırada dinlerdim ama artık belli şarkılar dışında dinlemiyorum black metal diyince benim aklıma symphonyc black metalden çok true black metal ve atmosferik black metal gelir daha çok burzum darkthrone taake mayhem gelir dimmuya antipatimde yoktur dinleyene saygı gösteririm ama asıl black metal daha demin saydıklarımdır bana gore

  27. Korhan Tok says:

    Şu Gateways’deki Agnete’li kısımlarda Vortex olsaymış, özellikle şarkının son bölümü için, yatıp kalkıp Gateways dinleyebilirdim galiba. Sırf bu yaklaşımla bile eser miktarda dinlediğime göre, ah Vortex ah.

    Celal Usta

    @Korhan Tok, AH KARDESİM AH :(

  28. Nightwing says:

    dimmu borgiri severim hatta eski dimmuya taparım ama kimse bana bu albüme black metal ya da senfonik black metal falan demesin. black metalle uzaktan yakından alakası yok bu albümün. bazı yerleri stromblasta benzemiş falan denmişte hiç alaka kuramadım ben. bildiğin senfonik metal bu. dimmu borgir önceki albümlerde black metal ile senfonik öğelerin ayarını iyi dengeleyip ”senfonik black metal” adına gayet iyi işler yapıyordu ama bakıyorum ki bu albümün black metal ya da alt türleriyle zerre alakası yok. senfonik öğelerin dozunu fazla kaçırmışlar, shagrathın vokalleri hiç olmadığı kadar cleane yakın, orkestral sound gitar soundunu öyle bastırmış ki ortaya therion vari bildiğin senfonik metal albümü çıkmış.

    bu albümü bir geçiş albümü olarakta görüyorum. bundan sonraki albümlerde dimmu borgir iyice senfonikliğe yönelecektir na buraya yazıyorum. albüm öncesi ics vortex ve mustisin ayrılmasını da grubun soundundaki bu köklü değişikliğe bağlıyorum ben. öyle ya da böyle dimmu borgir sonraki albümlerinde artık iyice senfonik öğerele yönelip black metalden iyice uzaklaşacak biz damar blackciler cemiyetide dimmuya bol bol söveceğizdir. bu kadar net.

    albümün olumlu yanlarına gelirsek bu albümü salt senfonik metal albümü olarak dinlediğinizde hiç de fena bi albüm olmadığını anlıyorsunuz. özellikle dimmu borgir ve gateways şarkılarının senfonk düzenlemeleri çok iyi. yani albüm bir black metal albümü olmamasına rağmen in sorte diaboliden bir gömlek daha iyi diyebilirim. ama işte black metal damarımız ağır basıyor bok atmadan da duramıyoruz. öyle böyle 7 verdim ben.

    son alarak bu gatewaysdeki konuk vokal kadının sesi ne kadar uyuzdur öyle. yeminlen bi tane koyasım geliyor mp3 playerdan ağrı.

  29. Drochshaol says:

    Dimmu Borgir’i iki döneme ayırmak gerekiyor. Şahsen ben ilk dönemini tercih ederim ama ikinci dönemin tartışmasız en başarılı en iyi albümü budur. Bugün baktığınızda Dimmu Borgirle özleşmiş şarkılar hep bu albümden çıktı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.