# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
GENOCIDE PACT – Order of Torment
| 10.03.2018

Sen hayırdır?

ismail vilehand

Sıradan bir İstanbul gününü müzik türü ile tanımlamaya çalışırsak; muhtemelen tam karşılığı, “old school death metal” olurdu. Koca şehrin hiç affı yok. Normal işe gidip gelmek bile insanı ölümle burun buruna getirebiliyor. Metrobüste kalp krizi geçirenler mi ararsınız, yoksa metroda panik atak krizi geçirenler mi? Olaysız gün geçmiyor soktumunun şehrinde.

Ha seviyor muyum bu şehri? Ölümüne seviyorum o ayrı konu. Ama zerre yaşanacak bir yer değil cidden. “Celladına sevdalı olmak.” terimi tam anlamıyla bu şehirle olan çarpık bir ilişkimin karşılığı kesinlikle. Ve her çarpık ilişkinin olmazsa olmazı, zevksiz seks ürünü çirkin çocukları andıran Genocide Pact, son iki haftadır İstanbul trafiğinde can yoldaşım oldu.

Genocide Pact, 2013 yılında kurulmuş ve az sonra bahsedeceğimiz albüm dâhil, iki albüm çıkartmış bir old school “Amerikan” death metal grubu. Amerikan kısmına vurgu yaptım çünkü grup; Incantation, Father Befouled ve Disma gibi grupları sevenlerin ilgisini çekebilecek; kısmen karanlık, kısmen rahatsızlık uyandıran bir müzik yapmakta.

Referans olarak belirttiğim gruplara kıyasla Genocide Pact’in en büyük ayırt edici özelliği, rif odaklı bir müzik yapması. Gitar liderliğinde giden ana rif ve şahane gitar soloları grubun tıkır tıkır işleyen çarkının en önemli dişlilerini oluşturmakta.

Bu bahsettiğim rif odaklı müzikal yapıya verilebilecek en iyi örnek, ilk şarkı “Conquered and Disposed” olabilir. Evlerde internetin olmadığı yıllarda “cıgı cıgı” rif olarak tarif edilen 80’ler thrash/hardcore esintisi taşıyan gitar işçiliği neredeyse tüm albümün temelini oluşturmakta. Ve bu özellikler kesinlikle grubun old school death metal kimyasını zedelememekte.

Genocide Pact, Order of Torment albümünde; eksisi veya fazlası olmayan, kitabına uygun bir vokal stili ve ortalamanın biraz daha üzerinde, epey iyi bir davul performansı sunmakta. Gitar işçiliğinin fazla iyi olması; hatasız olan, ancak diğer kulvarlarda ortalama ve biraz üstü olan ayrıntıların, “neden çok süper değil?” diye gereksizce eleştirilmemesinin en büyük nedeni.

Bu albümü sevmek için, sadece sapına kadar Amerikan old school death metaliyle sıkı fıkı olmak yeterli gelmeyebilir. “Rif üstüne rif” denen mevzuya tür ayırt etmeksizin hasta iseniz doğru yerdesiniz.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.50/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Relapse Records
Kadro
Tim: Gitar, vokal
Nolan: Bas
Connor Donegan: Davul
Şarkılar
1. Conquered and Disposed
2. Decimation Grid
3. Spawn of Suffering
4. Pain Reprisal
5. Ascendancy Absolved
6. Structural Dissolution
7. Authoritarian Impulse
8. Blood Rejection
  Yorum alanı

“GENOCIDE PACT – Order of Torment” yazısına 2 yorum var

  1. P L A G U E says:

    2018 için harms way, mammoth grinder ve bu albüm resmen aklımı başımdan aldı(gerç bunlar haricinde başka bir albüm herşeyin yerini değiştirdi kod adı: TT).Arkasindan primal rite ve hooded ın başını çektiği ayri gelen bir ordu var. Neyse albüm için gereken her detay zaten kritikte çok güzel anlatılmış. Yağ gibi akıp gidiyor ve çalma süresi olarakta türüne uygun olarak dinleyici dostu kusursuzbir iş. geçenlerde mammoth ve genocide arka arkaya 3 er kez dondurme sansim oldu ve inanın çok güzel kombo oldular…insan hayret ediyor…

  2. Godless Killing Machine says:

    Geçen gün Disma ile alakalı kritik yazacaktım sitede olmadığını ürpererek farkettim, sonra başka şeyler girdi araya aklımdan çıktı gitti. Biri yazsa da okusak. 21. yüzyılın metal tarihi Towards The Megalith olmadan yazılamaz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.