# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
INFERNAL WAR – Redesekration: The Gospel of Hatred and Apotheosis of Genocide
| 21.10.2011

Polonyalı’sın, kerhanede kolonyalısın.

Az sonra; bir gün manyağın birinin gelip de sanki başka konuşulacak hiçbir konu yokmuş gibi bana hayatımda dinlediğim ve kulu köpeği olduğum black metal albümlerini saymamı istediği takdirde, ilk beşte anacağım albümlerden biri olan Infernal War adlı Polonyalı cengâverlerin, “Redesekration: The Gospel of Hatred and Apotheosis of Genocide” albümünden bahsedeceğim.

Black metal konusunda aşırı seçici bir insanım. Günümüzde fazlasıyla dallanıp budaklanmış bu türde tek dinleyebildiğim gruplar, fazlasıyla sert, süratli, gürültülü, saldırgan ve tavizsiz olanlardan ibaret. Bunların yanı sıra müzikal işçiliğini ön plana çıkarıp eski kafayla hareket eden grupları da çok seviyorum.

İçerik olaraksa, dine kitaba nefret kusan, şeytanı zebaniyi öven, patlayan bombaları ve Battlefield ya da Call Of Duty oynarcasına hunharca savaşmayı güzel bir şey olarak gören grupları çok sevip; kafayı depresyona, bunalıma takan ya da orta dünyadan başka bir şey bilmeyen, hatta buzuldan, kardan, ormandan bahseden grupları ise kesinlikle sabredip dinleyemeyen biri olduğumu rahatça söyleyebilirim.

Infernal War, black metal konusundaki müzik zevkime %100 uyan bir grup olmasının yanı sıra, “Terrorfront” albümüyle tanıdığım ve “Redesekration: The Gospel of Hatred and Apotheosis of Genocide” albümü ile kulu köpeği olduğum, en çok sevdiğim black metal gruplarından biridir. Hatta yurtdışına çıktığımda deli gibi tişörtünü arayıp da bulamamışlığım olduğu için, farklı bir alanda da asla unutup geri plana atacağım bir grup olmamayı garantilemiştir.

İlk olarak ekstrem müzikte en az dikkat ettiğim ve önemsediğim şey olan gitar sololarından bahsedeyim. Bu kadar geri planda bıraktığım bu hususta bile beni zevkten dört köşe etmiş bir gruptur Infernal War. Albüm boyunca kısa kısa ve çok muhteşem gitar soloları peşimizi bırakmıyor. “Metal dinliyorsun ya, solo beklersin sen şimdi. Al lan sana solo!” gibi değil de, gerçekten müziğin gidişatını destekleyen, ekstrem müziğin gaddarlığını bozmayan enfes sololar bunlar. Hatta Watain albümleriyle birlikte duyduğum en mükemmel sololar Infernal War’da diyerek olayı daha da iddialı bir hale getirmekte hiçbir sakınca görmüyorum.

Ekstrem müzikteki en mühim şey olan davula gelecek olursak, zaten şuradan anlayın durumu; eğer davul olayını vasat görüyorsam geri kalan her şey mükemmel olsa da o albüm benim kriterlerimde 10 üzerinden 7’den fazla not alamaz. Ki ben zaten davulu kötü olan bir grubun diğer ayrıntılarının iyi olduğunu da görmedim, ya da göremedim. Uzun lafın kısası, davul işçiliği de bu türe göre gayet mükemmel.

Biraz da vokal ve şarkı sözlerinden bahsedelim. Herr Warcrimer adlı azman arkadaşın, yakın tarzda vokal yapanları kıskançlıktan çatlatacak seviyede, muhteşem bir vokali var. Yaptığı vokal ile temizlik yaparken merdivenlerden düşen gündelikçi kadınlar gibi çığıran black metal vokalistlerinin kalbini kıran bu yetenekli adam, Infernal War’un müziğinde barındırdığı nefreti katlayıp, sesinin yanında ruhunu da bu işe katarak takdirlerimizi topluyor.

Şarkı sözlerine gelecek olursak, Spill The Dirty Blood of Jesus anaokuluna giden çocuklara ezberletilmesi gereken bir şiir misali güzellikler barındırıyor. Özellikle “Die! Die! Die son of god!” kısmı sanki Türkiye’nin en büyük takımının taraftar grubu olan Çarşı tarafından bestelenmişçesine insanı coşmaya itiyor.

Özellikle Marduk’un “Panzer Division Marduk” ve “Plague Angel” albümlerini sevenlerin hastası olacağına emin olduğum bu muhteşem albüm, sadece black metal sevenlere değil, tüm ekstrem müzik sevenlere şiddetli bir tavsiyedir.

ismail vilehand

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.61/10, Toplam oy: 72)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2007
Şirket
Agonia Records
Kadro
Godcrusher: Bas
Stormblast: Davul
Zyklon: Gitar
Triumphator: Gitar
Herr Warcrimer: Vokal
Şarkılar
1.Prelude To Infernal Purification
2.Spill The Dirty Blood Of Jesus
3.Shatterer Of Liberty
4.Redesekration
5.Radical
6.Regime Of Terror
7.Heretic Victory Ascending
8.Extirpate
9.Death's Evangelist
10.Branded With Sacred Flames Of Gehinnom
11.The End Of Time
  Yorum alanı

“INFERNAL WAR – Redesekration: The Gospel of Hatred and Apotheosis of Genocide” yazısına 22 yorum var

  1. cenkozmercan says:

    bir polonya’lının adını zyklon seçmesi…
    black metal tayfasının kendine seçtiği isimlerde “priceless” bir an adeta

  2. patognomonic says:

    ohaaaa lann..gitar tonu,yardıran vokaller,araya serpiştirilen sololar ve yine arada giren melodik riffler..herşey müthiş görünüyo şimdilik.eyvallah ismail kardeş,eline beline sağlık

    umarım prodüksiyonu da yeterli olur da herşeyin kafama kafama vurmasını hissederim..ve evet müzik konusunda gayet mazoşistim:)

  3. comfortinbrutality says:

    Günümüzde fazlasıyla dallanıp budaklanmış bu türde tek dinleyebildiğim gruplar, fazlasıyla sert, süratli, gürültülü, saldırgan ve tavizsiz olanlardan ibaret. Bunların yanı sıra müzikal işçiliğini ön plana çıkarıp eski kafayla hareket eden grupları da çok seviyorum.

    ne de doğru yazılmış,helal. ilk videodaki şarkıyı dinledim albümü de dinleyeceğim

  4. kutup ayısı says:

    agir klas bir album.

  5. Başlığa yarıldım yalnız :D

  6. TAAKE says:

    bu albümün kritiğini yapan arkadaşa Allah ne muradı varsa versin ne zamandır bu albümü bekliyorduk çok sağolasın kardeş

    kutup ayısı

    @TAAKE, :D

    baya ironikmissin be kardeslik.

    TAAKE

    @kutup ayısı, hayatın kendisi ironik kardeş….

  7. TAAKE says:

    bu adamlar insan değil anasını satayım hele o davulu tek kişinin çaldığına asla inanmam.tam bir manyaklık ,psikopatlık o kadar gaz bir albüm ki dinlet bu albümü john lennon a ver eline ağır makineliyi yolla savaşa koşa koşa gider.gerçekten bu yüzyılda çıkan en sert,en extreme,en gaz albümlerden biri.
    ayrıca infernal war ın TERRORFRONT albümünüde tavsiye ederim.o da ayrı cinnet,pislik bir albüm.grup gerçekten marduk u bile afallatacak dercede hızlı,sert ve gaddar bir müzik yapıyor.

    nordson

    ‘Azarath’

  8. Mardukcan Belphegorgil -1349'dan beri- says:

    Super similarity to Marduk

    Youtube da farklı albümlerden 3-4 parçalarını dinledim. Gerçekten inanılmaz yetenekli bir grup ama bu devirde dinlenecek müzik değil bu. Panzer Divison Marduk etrafında dönüp dolanıyor gibiler.

    TAAKE

    @Mardukcan Belphegorgil -1349′dan beri-,
    tabii zevk ve perspektif meselesi ama bence ama dinlenme konusunda sana katılmıyorum kardeş.bence çok gaz ve hızlı olması,sürekli değişen ritm ve rifler,inanılmaz davullar çok etkili kılıyor ama bahsettiğn sertlikse tabii orda haklısın pek HIM ci gençlere göre değil

    Mardukcan Belphegorgil -1349'dan beri-

    @TAAKE,

    tam demek istediğim oturmuş müzik kalıplarının da zamana ayak uydurması gerektiği. Mesela Saint Anger albümüne kadar Metallica. RtoR’e adar in Flames, vs… Belphegor bu konuda bence çok iyi bir örnek. İlk albümle son albümü kıyaslayınca aradaki değişim çok fazla ama biryerde hala aynı müzik

  9. hysteresis says:

    Hastasıyım gaddar Polonya black metalinin, özellikle de davulcuların.

    TAAKE

    @hysteresis, +1000 bencede vader ve behemoth tada insanüstü davulcular var.nasıl iyi aşçı Bolu dan alınırsa,davulcu da Polonya dan alınır vesselam

    Junkie Ghoul

    @TAAKE, Vader’ın davulcusu sürekli değişim halinde.

    nordson

    @Junkie Ghoul, orjinal davulcu öldü 5 sene evvel paso oydu o vakte kadar.

  10. TAAKE says:

    aslında bu albümü kritiklemeyi ben de düşünüyordum.ama arkadaşa nasipmiş.gerçekten güzel kritiklemiş te nitekim.hatta ben alt başlık olarak KIRK YILLIK BLACK METALCİYİM,BÖYLE NEFRET GÖRMEDİM yazacaktım ama arkadaşın polonyalı-kolonyalı başlığı da güzel. sağolasın konuk yazar

  11. TAAKE says:

    pure hateful,pure devilish,evil shitting,christianfucker black/death metal from poland.

  12. TAAKE says:

    ‘yumoşlardan sıklıdım,nerde o eski ortalığı yakıp,yıkan norsecorelar,sert bir şeyler istiyorum,gerçekten sert bir şeyler’diyen azman metalcilerimize şiddetle önerilir bu albüm.Artık aramayın.Aradığınız kan bulundu.Nasıl bir nefret,nasıl bir öfke,nasıl bir agresifliktir o a.k?Dinlerken ben yoruldum anasını satim.

    mardukcan

    @TAAKE,

    iyi güzel de ortadaki bosur travesti klıklı dayı napar elinde kafası kadar haçla bi çözemedim gitti amk

  13. deadhouse says:

    Bu albümü dinlememiş olan Black metal sever olmamalı, olamaz. Öyle taşaklı bir albümdür kendileri.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.