# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TEMPLE OF DREAD – Beyond Acheron
| 18.08.2023

Old-school death metal konusunda 2023’e damga vuran işlerden biri.

Belli bir yaşın üstündeki bireyler tarafından yakın zamanda kurulan sert grupların genelde heyecan verici ve tutkulu işler yaptığına dair pozitif bir ayrımcılığa sahibim. Ya “bizden geçmeden eteğimizdeki taşları dökelim” dürtüsünden ya da sadece yılların deneyiminden, bu gibi -genelde- “isimsiz” adamlar bir araya geldiklerinde güzel şeyler yapıyorlar.

Bugün de bunlardan birini ağırlıyoruz sayfalarımızda. 2017’de Almanya’da kurulan death metal grubu TEMPLE OF DREAD 2017 yılında kurulmuş olmasına rağmen bu nispeten kısa süreye dört albüm sığdırmayı başaran bir topluluk. Çok net, katıksız bir death metal yapıyorlar ve bu death metali bir hayli iyi yapıyorlar. Old-school bir yaklaşım benimseyen TEMPLE OF DREAD, ilk 3 albüm DEATH, ilk 2 albüm OBITUARY ve diğer birtakım old-school Floridalı grupların bundan 30 yıl önce yaptığı şeyi günümüzde yapıyor. Buna çok da şaşmamak lazım zira davulcuları 1987’den beri, vokalistleri ise 1991’den beri ortamlarda. Hatta Almanya’nın çıkardığı en kült death metal gruplarından OBSCENITY’nin mükemmel ikinci ve üçüncü albümleri de dâhil olmak üzere 6 albümünde gitar çalmış kendisi. Dolayısıyla bunlar baba adamlar. Bunlar olayı çözmüş, piyasayı bilen, death metali yalayıp yutmuş adamlar.

Bu sayede ortaya çıkardıkları şey de her ayrıntısıyla saf, katıksız, tavizsiz bir death metal oluyor. “Beyond Acheron”u dinlerken bir gıdım bile yavşaklık, şekil şukulluk, ilginçlik çabası vs. duymuyoruz. Adamlar gayet ciddi ancak bir o kadar da adanmış bir death metal yapıyorlar ve türün azılı dinleyenlerini memnun edecek bir 46 dakika sunuyorlar.

Müzikal olarak, misal MEMORIAM gibi BOLT THROWER, BENEDICTION, HAIL OF BULLETS ekolünden giden bir old-school’lukları yok. Daha çok yönlü, yeri geldiğinde yaylılarla bile desteklenen ve atmosfer tarafı da gayet yerli yerinde bir grup izlenimi veriyorlar. Özellikle vokallerin cidden 30 yıl önce kaydedilmişçesine çiğ ve yırtıcı oluşu, prodüksiyon kalitesi ve zekice kurgulanmış şarkı trafikleri sayesinde “Beyond Acheron” bu sene dinlediğim önemli old-school death metal albümleri arasına adını hiç de zorlanmadan yazdırıyor.

TEMPLE OF DREAD öylesine zevzeklikten uzak, öylesine saf bir old-school death metal yapıyor ki adamların çok uzun zamandır ortamlarda olduğunu anlamak için tek bir şarkı dinlemeniz bile yeterli oluyor. Eğer 30 yıl önce Florida’da yapılan death metal ruhunu o zamanın gençlerinden değil de yılların deneyimine sahip müzisyenlerden alma fikrine sıcaksanız, 2023’ün en kaliteli old-school death metal albümlerinden biri olan “Beyond Acheron”u muhakkak dinleyin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.73/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Testimony Records
Kadro
Jens Finger: Vokal
Markus Bünnemeyer: Gitar, bas
Jörg Uken: Davul

Konuk:
Marc Grewe: Vokal (7)
Şarkılar
1. Charon's Call (Intro)
2. Beyond Acheron
3. World Below
4. Damnation
5. Dance of Decay
6. All-Consuming Fire
7. The Plague
8. Carnality Device
9. Asebeia
10. Hades
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.