# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FATHER BEFOULED – Desolate Gods
| 24.12.2017

Kırk kâfire tapmaya, Kirli Baba’dan tatmaya geldim.

Daha ilk gitar notasından Dark Descent grubu olduğunu tahmin edebileceğiniz BABA KİRLETİLDİ’nin yeni albümü “Desolate Gods”la birlikteyiz bu güzel Pazar gününde. Tıpkı güneşin doğmasıyla şakımaya, güne merhaba demeye başlayan minik kuşlar gibi, FATHER BEFOULED da çok net bir INCANTATION worship sergiliyor ve çok da iyi ediyor diyerek yazımıza başlayalım.

Atlantalı grubun dördüncü albümü olan “Desolate Gods”; INCANTATION, IMMOLATION, AUTOPSY gibi süründürmeli kanırtmalı death metali hakkını vererek yapan bir grup. Çok kirli, aşırı buhranlı gitar tonları, kasveti artıran davullar (davul nasıl kasvetli olur demeyin, deneyin) ve geniz akıntısı gibi üstümüze yağan bir vokal ile, FATHER BEFOULED amaçladığı şeyi çok net şekilde yapmayı başarıyor.

Bu ağırlıktan mütevellit olayın doom tarafına da rahat rahat geçen grup, eski usül müzikal karakteri ve bunu pekiştiren prodüksiyonuyla tam anlamıyla çirkin bir iş sunuyor. Albümün baştan sona uyumsuzluğu yücelten yapısı, müziğin gaza geldiği yerlerde DEMILICH’e kayan esintiler getirirken-

…öyle işte; cümleyi devam ettiremedim. DEMILICH’e kayan esintiler var.

Albümün önemli değerlerinden biri; gitar tonundan kapağına, sözlerden prodüksiyona kadar her anlamda uğursuzluğa tapan grubun bu minvalde gerçek bir atmosfer yaratmayı başarmış olması. Sadece yarım saat süren albüm, bu tavrını baştan sona devam ettirse de, dinleyicide sürekli aynı formülü uyguluyormuş hissi oluşturmuyor. Elbette ki çok belirgin ve kalıtsal bir sound ve müzikal kimlik var, ancak şarkıların fabrikasyon olduğunu da söyleyemeyiz. Çirkinli death metal seviyorsanız zaten daha ilk iki şarkıdan dediğimi anlayacak ve grubu sevip sevmeyeceğinize hemen karar vereceksiniz.

Dark Descent, INCANTATION, albüm kapağı, gitar tonunun pespaye lezzeti gibi etiketler sizi gıdınızdan tatlı tatlı gıdıklıyorsa, FATHER BEFOULED’a ve “Desolate Gods”a mutlaka şans verin.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.38/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Dark Descent Records
Kadro
Justin Stubbs: Vokal, gitar
Derrik Goulding: Gitar
Rhys Spencer: Bas
Wayne Sarantopoulos: Davul
Şarkılar
1. Exsurge Domine (Intro)
2. Offering Revulsion
3. Mortal Awakening
4. Exalted Offal
5. Ungodly Rest
6. Divine Parallels
7. Vestigial Remains of...
8. Desolate Gods
  Yorum alanı

“FATHER BEFOULED – Desolate Gods” yazısına 2 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Şahin beyde kolonya olacaktı. Üstüne biraz döküver havayı kırar.

  2. ismail vilehand says:

    Babanız Befouled.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.