# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VOIDSPAWN – Pyrrhic EP
| 19.10.2016

Bazen 13 dakika, yılın en iyi EP’lerinden birini yapmak için yeterlidir.

DEMILICH çok önemli bir gruptur arkadaşlar. Eğer death metalle az çok bir ilişkiniz varsa, DEMILICH’i, “Nespithe”i bilmeniz her türlü yararınızadır. DEMILICH zihin açar, açmışken kafatasınızı bir kenara fırlatıp içerisiyle şöyle bir oynar, beyninizi karman çorman edip öylece bırakır gider.

DEMILICH’in ta ne zaman yaptığı şeylerin bugünkü yansımalarını görmek, çirkin müzikten beslenenler için memnun edici bir tecrübe. Türleri dâhilinde bu yıl adından epeyce söz ettiren CHTHE’ILIST, BLOOD INCANTATION gibi gruplarla aranız varsa, şu an söz etmekte olduğum VOIDSPAWN’u kaçırmak istemezsiniz. İnanın bana.

Ne zaman kurulduğu muallak olan ve grup fotoğrafı bulunmayan ABD’li grup VOIDSPAWN her anlamda çirkin bir şey yaratıyor. Kapağından sözlerine, sound’undan genel karakterine kadar, VOIDSPAWN’a ve “Pyrrhic”e dair her ama her şey aşırı çirkin. Bu çirkinlik bir araya geldiğinde, bileşenlerinin toplamından daha büyük bir can sıkıcılık, tatsızlık vesilesine dönüşüyor ve nihayetinde bu da kulaklarda lezzetli bir kan pıhtısı olarak kalıyor, kuruyup kulağın iç çeperlerine yapışıyor, kabuk tutuyor.

VOIDSPAWN nefis mi nefis, atonal, gergin, tatsız bir death metal yapıyor. Yer yer mağarasal bir doom metal ile küf tutmuş bir black metal hissiyatına da bürünen müzik, en büyük artısını sound’uyla sunuyor. Bu artı öyle büyük ve çirkin ki, ayrı bir paragrafa başlamayı hak ediyor.

Sunduğu müzik ve yansıttığı kimlik bir arada düşünüldüğünde, VOIDSPAWN’un “Pyrrhic”teki gitar tonu bugüne dek duyduğum en tat kaçırıcı, çirkin, karanlık, sefil gitar tonlarından biri. Ne dediği neredeyse hiç anlaşılmayan vokalin kadim korkulardan beslenircesine üzerimize salınan kırçıllı hırıltısıyla birleşince, ortaya gerçek anlamda dev boyutlarda karanlık bir atmosfer çıkıyor. VOIDSPAWN; DEMILICH, GORGUTS okulunu başarıyla bitirdiğini gösterircesine hem bataklık gibi içine çeken bir ağırlık ortaya koyuyor hem de EP’ye adını veren şarkının girişi gibi son derece yaratıcı, akılda kalıcı bir kimlik sunmayı başarıyor.

Sadece 13 dakika süren “Pyrrhic”i; death metalin en karanlık, en ilkel ama kusursuz sound’lu ve en yoğun atmosferli hâllerinden biriyle tanışmak isteyenlere hiç düşünmeden öneririm. Yılın en iyi birkaç EP’sinden biri olduğu kesin olan “Pyrrhic”e gelen aşırı olumlu tepkilerle birlikte VOIDSPAWN ilk albümü üzerinde çalışmaya başlamış bile.

Şu EP, çıkacak albüm için ufak da olsa bir ışık ise, grup şu anda önümüzdeki yılın potansiyel en iyi albümlerinden birini yaratmakla meşgul. Bu kadar da net konuşuyorum.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.75/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Unspeakable Axe Records
Kadro
M.: Vokal, bas
A.: Vokal
Şarkılar
1. Sisyphean Ideation
2. Pyrrhic
3. Fervent Vitriol Towards the Public Moralist
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.