# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ASYSTOLE – Siren to Blight
| 26.04.2023

Spontane, rastgele ve bir o kadar da görkemli şekilsizlik.

Büyük ihtimalle adını ilk kez duyduğunuz bir grubu ağırlıyoruz bugün. Yakın zamanda kurulan ve ilk albümü “Siren to Blight”ı 7 Nisan’da çıkaran ABD’li death metal grubu ASYSTOLE, tesadüfen karşıma çıkan ve I, Voidhanger Records referansından dolayı bakma ihtiyacı duyduğum bir topluluk.

Epey kaotik bir death metal yapan ASYSTOLE özellikle PYRRHON, VOIDSPAWN, ARTIFICIAL BRAIN, GORGUTS, DEMILICH, DISKORD tarzı grupları sevenlerin ilgisini çekecek, geri kalan kitle içinse fazlaca şekilsiz bulunacak bir grup diye düşünüyorum. Kulağa fazlasıyla rastgele gelen, sürekli değişen, neredeyse ortalığa saçılmış gibi duran gitarlar üzerinden yürüyen müzik, bu kaosu besleyen vokaller ve davullarla birlikte iyice içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

Esasında ASYSTOLE tam da I, Voidhanger’dan çıkması beklenecek türde bir grup. Herkese göre değiller, death metal sevenlerin bile geneline hitap etmeyecek düzeyde spontaneler, şarkı örgüsü diye bir mefhumları yok ve karamboller üzerinden ilerlemeyi seviyorlar. Bu dissonant yaklaşımın bayraktarı olan GORGUTS ekolünü DEMILICH’in “Nespithe”te sunduğu devrimsel kaosla harmanlıyor ve dinleyici yıpratan bir şey yaratıyorlar.

Tabii ki de bu tarza alışkın, deneyimli dinleyiciler için herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Sonuçta bu karakterde bir dolu grup var ve benim gibi ilgili olanlar yıllardır sayısız örneğini dinlemeye devam ediyorlar. ASYSTOLE’yi neden dinlemelisiniz sorusuna gelirsek, adamlar bu spontane ve rastgele şekilsizliği tam anlamıyla benimsemişler ve rahatsız edici ses katmanları yaratma konusuna epey kafa yormuşlar. Elbette ki bu tarz “rahatsız edicilik kasan” albümler bazen kötü anlamda tatsız olabiliyor, karambol yaratmak uğruna çekiciliklerini kaybedebiliyorlar.

ASYSTOLE’nin “Siren to Blight”ta yaptığı şey böyle bir tuzağa düşmüyor. Yarım saat boyunca dinleyiciyi bir girdabın içine atıp oradan oraya savuruyor, adeta gitarı kusturuyor, sonra da çekip gidiyorlar. Bunu da üst düzey müzisyenlik ve kontrollü bir kaosla yapıyorlar.

Bir ilk albüm için gayet başarılı olduğunu düşündüğüm “Siren to Blight”, sadece ve sadece yukarıda adını andığım grupların death metal yaklaşımını seven kitleye hitap edecek bir albüm. ASYSTOLE devam ederse, yıllar içerisinde bu karambolün neresinde konumlanır, nasıl bir kitle oluşturur bilemem ama ilk adımlarını gayet güçlü attıkları kesin.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.00/10, Toplam oy: 6)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
I, Voidhanger Records
Kadro
John Dunn IV: Vokal
Pat Hawkins: Gitar
Kyle Linderman: Bas
James Applegate: Davul
Şarkılar
1. Blanketed in Flies
2. Song of Subservient Bliss
3. Hollow Penance
4. Respite
5. Sophist Paralysis
6. Privatio Malus
7. Spirit Mother
  Yorum alanı

“ASYSTOLE – Siren to Blight” yazısına 2 yorum var

  1. Cryosleep says:

    Yine yapay zeka ile hazırlanmış (ya da öyle duran) bir kapak. Cidden bir özensizlik aldı başını gidiyor.

  2. Koralp says:

    Oldukça kirli bir iş. Albümün kapağını görünce kafanızda nasıl bir şey canlanıyorsa onu dinletiyorlar. Bu yılın death/teknik death tarafında ilgi çekici işlerinden biri oldu şimdilik.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.