# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SARMAT – Determined to Strike
| 25.06.2023

Bu sene çıkan tüm albümler içinde “herkese göre” olmaya en uzak müziklerden birini içeren bir avangart caz/teknik death metal kumkuması.

Düne kadar IMPERIAL TRIUMPHANT worship diye bir şey var mıydı bilmiyorum ama artık var. SARMAT, tıpkı IMPERIAL TRIUMPHANT gibi New York’tan çıkan, teknik death metal, avangart ve cazı bir arada harmanlayan ve ekstrem sularla cazın sıcaklığını bir potada eriten bir grup.

Normalde IMPERIAL TRIUMPHANT dendiğinde doğal olarak bu tarz bir başlık kullanmazdım. Zira IMPERIAL TRIUMPHANT tüm o şehirli kaosunun altını müzikal zenginlikler, türlü fikirler ve iç içe geçmiş bir müzikal anlayışla dolduran bir grup. Müzikleri prodüksiyon bakımından da çok iyi, yarattıkları atmosfer bakımından da.

Bugün bahsedeceğim SARMAT da %90 civarında IMPERIAL TRIUMPHANT’ın izinden gitse de işlediği türleri daha tekil, daha ayrıştırılır olarak yansıtan bir oluşum. IMPERIAL TRIUMPHANT dinlerken farklı müzikal anlayışları bir arada dinlerken, SARMAT’ın “Determined to Strike”ında ise hem farklı türleri bir arada hem de tekil olarak dinliyoruz. Müziğin jaz etkili avangart teknik death metal olduğu anların yanı sıra, dümdüz caz dinlediğimiz yahut sadece avangart dinlediğimiz bölümleri de mevcut.

Prodüksiyon ve atmosfer açısından henüz IMPERIAL TRIUMPHANT kadar etkileyici bir noktada olmayan SARMAT, buna rağmen çok üst düzey müzisyenlik ve psikopat şarkı yazımıyla muhakkak ki birtakım rahatsız bireylere çok çekici gelecek bir müzik yapıyor. Özellikle “Disturbing Advances” gibi şarkılarda karşımıza çıkan trompet ve diğer üflemeliler kimileri için sabır törpüsü rolüne bürünebilir. Aynı şarkının sonunda gördüğümüz profesyonellikten uzak çiğ çığlıklar da yine SARMAT’ın avangartlık ile sikine takmama arasında gidip geldiği anlardan biri olarak önümüzde duruyor.

Sadece 35 dakika sürmesine rağmen için bin tane fikir olan ve bunları olabilecek en kaotik ancak bir o kadar da tutarlı şekilde sunan SARMAT, başlıkta vurguladığım şekilde ciddi anlamda kısıtlı bir kitleye hitap eden ancak sevenin de ÇOK FAZLA seveceği bir müzik yapıyor. IMPERIAL TRIUMPHANT, John McLaughlin, DEFEATED SANITY, WEATHER REPORT, DISKORD, MAHAVISHNU ORCHESTRA, GORGUTS, Herbie Hancock, PLEBEIAN GRANDSTAND, DEMILICH gibi alakasız şeylerin bir araya gelmesi nasıl ola ki diye düşünüyorsanız, işte SARMAT gibi oluyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.86/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
I, Voidhanger Records
Kadro
Cotter Champlain: Gitar
Andrew Gonzalez: Vokal
Steve Blanco: Bas, piyano (2, 6)
James Jones: Davul

Konuk:
Jerome Burns: Trompet (3, 5)
Cameron Carella: Trompet (4, 5, 6)
Matt Hollenberg: Gitar (4)
Ed Rosenberg III: Soprano saksafon (5)
Şarkılar
1. Formed From Filth
2. Landform
3. Arsenal Of Tyranny
4. Enervated
5. Determined to Strike (Dead Hand Cycle Part 1)
6. Disturbing Advances
  Yorum alanı

“SARMAT – Determined to Strike” yazısına 4 yorum var

  1. Boba Fett says:

    Şarkıyı açtım felaket yorucu ve dikkat gerektirici duruyor, sakin bir zamana saklamak lazım.

  2. Seyfettin Dursun says:

    “Valla pek sarmatı” esprisini yapanın hala olmamasını engellemek istedim:)

  3. Emre Görür says:

    “Dubious Disk” EP’sindeki çizgilerini daha ilgi çekici buldum. Ekstrem metal etkili bir caz grubu olarak daha organik tınlıyorlar.

    “Dubious Disk”: 8,5/10
    “Determined to Strike”: 7/10

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.