# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
MEGADETH yeni klibini sundu
17.12.2022

Killing Time.

MEGADETH yeni albümü ”The Sick, The Dying And The Dead“i Eylül ayında çıkardı.

Detaylar şöyle.

1. The Sick, The Dying… and the Dead!
2. Life in Hell
3. Night Stalkers
4. Dogs of Chernobyl
5. Sacrifice
6. Junkie
7. Psychopathy
8. Killing Time
9. Soldier On!
10. Célebutante
11. Mission to Mars
12. We’ll be Back
13. Police Truck
14. This Planet’s on Fire (Burn in Hell)

“Killing Time” klibi yayınlandı.

“Life In Hell” klibi yayında.

Albüme adını veren şarkının klibi yayınlandı.

“Soldier On!” adlı üçüncü single yayında.

Albümden Ice T.’nin konuk olduğu “Night Stalkers” yayınlandı.

İlk single “We’ll be Back”in klibi yayınlandı.

Hatırlanacağı üzere David Ellefson tarafından kaydedilen ancak video skandalından sonra silinen basların Steve DiGiorgio tarafından tekrardan kaydedildiğini açıklanmıştı.

Mustaine Aralık ayı sonunda albümde yer alan şarkılardan “Life in Hell”den bir tadımlığını sunmuştu.

MEGADETH yeni albümüne dair ilk sinyalleri 2017 yazında vermişti. Dave Mustaine, yaptığı açıklamada grubun Kasım 2018 gibi stüdyoya gireceğini ve yeni fikirler üzerinde çalışmaya başlayacağını duyurmuştu. Bildiğimiz gibi bu program biraz sarktı, zira grup 2018′de daha şarkılarını yazmakla meşguldü. Ardından Dave Mustaine’in kanser tedavisi, iyileşmesi ve başka bir dolu şeyin ardından MEGADETH yeni albüm kaydına geçtiğimiz yıl başlamıştı. Mustaine birkaç yıl önceki açıklamasında yeni albüm için 18 şarkı kaydettiklerini ve şarkıların “Rust in Peace” ve “Countdown to Extinction“, hatta “Peace Sells…” kalibresinde olduğunu ifade etmişti.

Sonraki bir açıklamada David Ellefson da yeni MEGADETH albümünün çılgınlık düzeyinde progresif olacağını ve icra açısından “Rust in Peace”teki şarkılardan daha zor çalınan rifler barındıracağını söylemişti. Ellefson Ağustos 2020′de de Dirk Verbeuren’le birlikte 11 gün boyunca stüdyoya kapanmış ve ikili şarkılar üzerinde çalışmıştı.

Mustaine’in Ağustos ayında paylaştığı bir videoda albümdeki yırtıcı riflerden biri yer alıyordu. Aşağıdaki videonun son 6 saniyesinden duyulabilir.

Mustaine Temmuz sonunda da albüme adını veren şarkıdan ilk notaları paylaşmıştı.

Mustaine de 2018′de yaptığı bir açıklamada, yeni albümün bugüne kadarki en ekstrem MEGADETH şarkılarından bazılarını içereceğini ve daha önce yapmadıkları şeyler yapacaklarını açıklamıştı. Blast beat içermesi beklenen ilk MEGADETH albümü olması beklenen çalışmadan ilk tadımlık da geldi. Videoda Dirk Verbeuren gerçekten de şarkıya blast beat ile başlıyor.

Mustaine açıklamasında Dirk Verbeuren’in albüm için yazdığı davulların inanılmaz olduğunu, hatta kendisini daha iyi bir gitarist yaptığını söylemişti. Yeni albüm Verbeuren’in grupla ilk kaydı olacak.

  Yorum alanı

“MEGADETH yeni klibini sundu” yazısına 198 yorum var

  1. Ağzımda kekremsi bir tat peydahlandı Night Stalkers’ı dinleyince. Megadeth’in de Metallica’nın “Death Magnetic” ve “Hardwired…”da yaşadığı “kendi kendi edit’leyememe/kırpamama” sorunundan muzdarip olduğunu hissettim. Öne çıkan bu kadar az fikrin olduğu bir şarkının 7 dakika sürmesine, olduğundan büyük bir şey gibi gösterilmeye çalışılmasına hiç gerek yok. Rifleri özel kılan bir şey yok ama çok tekrar ediyorlar. Aralara giren akustik gitar, çıplak bas kısmı gibi anlar da değişken şarkı yapısından ziyade “onu da koyalım bunu da ekleyelim” gibi bir hava yaratmış bana kalırsa. İlk şarkıdaki olumlu hislerin hiçbirini yaşayamadım bu şarkıda. Çok şey içeriyor ama pek bir şey yapmıyor şeklinde özetleyebilirim kendi adıma.

  2. Çok acayip işsiz insanlar var dünyada. Adam Night Stalkers’da Ice T.’nin söylediği bölümünü şarkıdan çıkarmış, “Ice T.’siz versiyon” diye YouTube’a koymuş. Cidden…

  3. Bora says:

    Bir Metallica şarkısında araya karışan rapçi belirse ortaya çıkacak gürültüyü bir an için düşünmek bile eğlenceli:) şarkı da hakikaten fazla beklemiş çorba.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Bora, Gözlemlerime göre Megadethciler Metallicacılara göre daha açık fikirli oluyor. Megadeth de tıpkı Metallica’nın Load-Reload’ı gibi Risk albümünde Hard Rock/Alternative Rocklaştı ama Metallica kadar tepki toplamadı.

  4. Yenal says:

    Rap ile metal camiası genelde çok iyi anlaşamaz ama Mustaine ve Ice t yakın arkadaşlarmış yani iyi anlaşan iki dost.Yabancı sitelerden okuduğum kadarıyla öyleymiş.Ben ice t 80 lerin sonundan beridir dinliyorum.Yabana atılır birisi değildir.Rapçi denilince bir küçümsenir ha şu anda rap dinlenilir mi hayır.Ben babalardan bahsediyorum.Kodun mu oturtan cinsten.Son of Bazerk,Public Enemy,Ice T(Body Count)..bu liste böyle gider.Bir çoğunun bildiğiyle alakası yoktur.Bilinenler populer(listelerden inmeyenler) olanlar pamuk şekerdir.Body Count ilk albümlerinden dinlemeye başlayın çok kalitelidir.Ben müzik müziktir diyorum rap(oldschool),Metal,caz,Klasik müzik…ne varsa hepicini seviyorum.😊👍

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Yenal, Şahsen Oldschool ve Gangsta Rap’i acayip severim. N.W.A, Ice T, Dr. Dre, 2pac, Snoop Dogg… Gangsta Rap de en az Black Metal gibi net, agresif, kodu mu oturtan bir müzik ve ben bunu çok seviyorum. Bunun yanında Ceza ve Sagopa’nın ilk işleri de şapka çıkarılacak cinsten. Arada Fuat, Kayra, Sorgu. Dr Fuchs… Bu müzikte oldschool işlere gerçekten çok saygı duyuyorum ama şu yeni nesil Trap ve Keko Rap’in Allah belasını versin. Rapcilerin kendi arasında da böyle bir oldschool vs Trap soundu bölünmesi var. Ben kendime Rapci diyemem ama kesinlikle oldschool tarafındayım. Bu yeni sound Rap müziğin de ağzına sıçtı afedersin. Kemik kitle de buna tepkili işte. Şu an Joker ve Norm Ender eski soundu savunuyorlar ama şu an duyduğunuz o Rap şarkılarının çoğu 5 para etmez Trap veya Keko Rap bozması sikko sikko şarkılar. O yüzden hiçbir metalcinin de koskoca köklü Rap müziği günümüzdeki Trap etkili sikko şeyler sanmasını istemem, çünkü gerçek Rap bu değil.

    Bu sitede Rap’e en yakın kişi ben olabilirim. Fazla dinlerim gerçekten. Bu yüzden Ice-T konuklu bu yeni Megadeth şarkısını tuttum. Koçum Megadeth.

    Merdomerdo

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, 15 yıl önce metal dinleyenler rapi toptan reddederdi. Şimdi bu tavır 90′lar (hatta 2000′ler) rapini güzelleyip trap, mumble rap gibi görece yeni janralara laf etmeye evrildi. İsteyen istediğini dinlesin aga, rapçilerden duyuyor muyuz “abi yeni nesil deathcore dinliyor, halbuki asıl metal testament’tir” tarzı lafları?

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Merdomerdo, Aga isteyen istediğini tabii dinler ona ne hacet. İsteyen Khontkar dinler isteyen Ben Keko pardon Ben Fero dinler. Ben Rap müzik üzerine genel bir düşüncemi yazdım. Benim düşüncemde olan insanlar da en az Rap müzik dinleyenlerin yarısı kadar. Genelde benim gibi eski topraklar oldschool sevdalıları oluyor, onların sitesinde bir ara takılmıştım çünkü oradan biliyorum. Trap’e hayran olan kesimin yanında, Trap’e ana bacı söven bir kesim de var (genelde eski kuşak). Yukarıda da dediğim gibi adamlar da kendi içinde ikiye ayrılmış durumda, ssürekli didişirler. Ben genel düşüncemi ve hangi tarafa daha yakın olduğumu yazdım, yoksa kimin ne dinlediği beni bağlamaz.

    Buradan bir itirafta bulunayım. Aslında önceden Rap dinlerdim, metale daha sonradan bulaştım. Hoş ona da bir bulaştım, pir bulaştım hala çıkamadım hahaha.

    Yenal

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, 80 lerde ve 90 ortalarına kadar herşey güzel gidiyordu sonra baktım rap rotasından kaymaya başladı.Sonra yavaş yavaş metal müziğe karşı ilgim artmaya başladı.Clawfinger,Biohazard ,Rage Against the Machine gibi gruplar dinlemeye başladım.İlk başlarda Mc Hammer,Vanilla ice dinliyordum ne yalan söyleyeyim😊.Halen bazen dinliyorum özellikle Mc Hammerı.Metale ilk ciddi olarak başlamam Overkill ile oldu.Hoşuma gitti.Adamın vokali ben i sardı.Ritmler sürükleyiciydi.Deli gibi söylüyordu.Metallicayı overkill i çok sevmemden kaynaklı olabilir ilk dört albümü hariç çok dinleyemedim.Leş Thrash i dinleyince bana rock gibi geldi yani fazla melodikti.Şu an da NWA,Public Enemy bazen Run Dmc,Beastie boys gibi gruplar dinliyorum.Metalle rap beraber gidiyor işte.Bunları niye anlattın dersen içimden geldi yazayım dedim.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Yenal, Ne güzel oo sen benden de eski toprakmışsın. Bende 2000′lerin başında yerli takıldım Ceza, Fuat, Nefret, Dr Fuchs vs… Hala metal kadar sık olmasa da N.w.A, Dr Dre, Snoop Dogg, Beastie Boys, Run DMC felan arada oldschool takılıyoruz öyle. Bence kesinlikle Metal ile Rap kardeş olmalıydı, araya maalesef nifak tohumları ekildi. İkisi de aynı başkaldırı kültürü, aynı isyan, aynı nefret. Bence artık savaşmayalım sevişelim :(

    Yenal

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, 👍😊

    deadhouse

    @Yenal, Ice Cube’un olduğu yerde Ice T. havadır, cıvadır.

    Yenal

    @deadhouse, NWA,ice Cube, Dr Dre, Chuck D…daha bir çoğunu sayabilirim.Aslında bu mziklerin temellerini atan kıymetli sanatçı abilerimizden biriside James Brown dır. Sonuçta metal de rap te başkaldırı müziğidir. Biohazard, Clawfinger, Downset… Bunlarıda dinliyorum.Resim çizerken gaz veriyor ilham veriyor.

    deadhouse

    @Yenal, En iyisini yapıyorsun. Müzik yobazlığı iyi bir şey değil. Hoşuna gitse de “bu ayak takımı müziği ama” diye küçümseyip söz konusu müzik türünü dinlemeyen insanlar var.

    Belhor41

    @deadhouse, Cidden ayak takımı müziği ama :d

  5. mustaineisgod says:

    Night Stalkers gerçekten kötü olmuş. Naptın Dave kendine gel :(( Ne yalan söyleyeyim rap düeti beni de çok heyecanlandırmıştı ama beklediğimi alamadım maalesef.

  6. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Nesini beğenmediniz lan gayet taş olmuş tekrar tekrar dinliyorum koçum Dave Mustaine gençliğimin idolü.

  7. Salih says:

    Üç şarkının tamamı bende hayal kırıklığı yarattı. Soldier On’u dinlerken “Into The Lungs of Hell”i hissi uyandırıyor.. Bu kadar benzer melodiler seçilmesi mantıksızlık. Yaratıcılık namına bir şey barındırmıyor..

  8. deadhouse says:

    Albümü 3 kez dinledim dün. Dinlemeyenler için özetliyorum:

    İtin götüne sokulacak bir albüm değil. Ama dinlemezseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz. Megadeth 2022′de nasıl müzik yapıyor acaba sorusunu merak ediyorsanız dinleyin. Derdiniz keyifli, kaliteli müzik dinleyeyim diyorsanız boş verin. Ben sizin yerinize de bu yükü çekmiş durumdayım.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, dün Megadeth subredditinde geziniyordum. Normalde baktığım bir yer değil, albüm yorumları için girdim. Controversial opinions postu açmışlar, girdiğime pişman oldum. SFSGSW Rip’ten iyi, Dystopia RiP’le aynı seviyede, Dave Kirk’ten çok da üstün değil, Countdown overrated falan filan çok garip fikirler vardı. Bunların üstüne kimse çıkamaz derken birinin sabah akşam canla başla yeni albümün en iyi 3. albüm olduğunu, CtE’den iyi olduğunu savunduğunu gördüm. Sonra farkettim ki 1 kişi de değil ciddi ciddi azımsanamayacak bir kitle CtE’nin bundan daha kötü olduğunu düşünüyor. İlginç geldi, CtE dediğin albümden 1 parça alıp koysan şu albüme albümün en iyi şarkısı olur. 10/10 albüm.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Metal Archives’da Rust in Peace’e %0 veren eleman aklıma geldi. Şimdi baktım da inceleme yok. Kaldırılmış herhalde.

    Opethsevenbiri

    @Rust in Peace., Bunun çok daha beteri Senjutsu çıktığında yaşandı.

  9. enemyofgod says:

    Çok karışık duygular içerisindeyim. Albümü daha fazla dinlemem lazım.

  10. Erhan says:

    Megadeth de bazı gruplar gibi öğrenilmiş çaresizliğin kurbanı olmuş yine. Ben eminim ki bu adamlar Rust in Peace 2 ile gelseler bile metalcilerin çoğu “Olmamış, baştan sona bildiğimiz megadeth, çok fazla rif var ama yaratıcı değil, hebele hubele” diyecekler. Kısaca Megadeth ne yaparsa yapsın belli bir kitlenin gözüne asla giremez.

    Olumlu ve olumsuz yorumları dikkate almadan dinleyin, Megadeth bu boru değil gencolar. Iyi dinlemeler”

    deadhouse

    @Erhan, ”Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır.”

    Bakara, 7

  11. hf says:

    albümü ilk dinlemeden sonra tekrar dinleme hissiyatı oluştu. bence bu olumlu bir şey benim açımdan. uzun zamandır sevdiğim grupların yeni albümlerine çok yükselemiyordum. buna yükselicek gibiyim.

  12. Candaş says:

    Riffler sololar güzel, blast beat olacak haberini duyduğumda uzun uzun blast beatler bekledim albümde, bir şarkının nakarat ölçüsünün sonunda kısacık var bir tek, bu biraz üzdü ama onun dışında güzel iş çıkmış bence

  13. woodenpint says:

    Bazı şarkılarda daha önce Megadeth’ten pek duymadığımız tarzda kısımlar olması hoşuma gitti, müziğe nefes aldırmışlar. Sadece iki sorunum var, biri Mustaine’in sesinin artık bence baya yorgun çıkması, bazı yerlerde artık gerçekten kulağa batıyor. Bir de albümün yarısında böyle bi cansızlık var. Junkie gibi bence Megadeth standartlarında hiçbir numarası olmayan şarkılarda ayyuka çıkıyor bu durum. Bana kalırsa paragrafın başında bahsettiğim durumun daha fazla olduğu daha iyi şarkılarla bir daha açıp dinlemeyeceğim şarkıların bi arada durduğu ortalamayla iyi arası bi albüm olmuş

    Jeff Walker

    @woodenpint, junkie yi bir ben beğendim galiba.

    woodenpint

    @Jeff Walker, Abi özellikle vokalleri çok kulak acıtıyor ya. Bilmiyorum ben de zamanla Megadeth’ten soğudum ondan da bu kadar keskin bakıyor olabilirim albüme hahahah

  14. Erhan says:

    Her şey bir kenara Mustaine şiir gibi söz yazıyor kitapsız, albümü sözlerini takip ederek dinlemek inanılmaz zevkli.

    Albüme gelecek olursak içerisinde dolu dolu bir sürü referans var; Mesela albüme adını veren şarkının içerisinde Ashes In Your Mouth’un outro’sunu, Junkie’da ise This Was My Life’da bulunan çıngırak sesini duyabilirsiniz. Dave’in sesi ise bunca sene sonra olabilecek en iyi kıvamında, özellikle Dogs Of Chernobyl’in sonlarına doğru adamın coşup lirikleri arka arkaya sololar eşliğinde paldır küldür dökmesi sadece Megadeth’de görebileceğiniz nadide şeylerden.

    Albüm genel olarak Countdown To Extinction izinde ilerliyor. Dystopia albümü havasını da içine alacak aralarda sürekli olarak Megadeth’den görmeye alışık olduğumuz CtE’vari rifleri ve yine CtE’vari bir alaycı, keskin zeka ürünü söz yazımı mevcut.

    Grupta fazla eleman sirkülasyonu olduğu için yıllar yılı sağı solu belli olmayan, kimi zaman üzen kimi zaman ise sevindiren Dave Mustaine bence yine turnayı gözünden vurmuş.

    Son olarak Mission To Mars grubun yaptığı en alengirli ve en tatlı şarkılardan biri olabilir.

    Çok yaşa Megadeth.

  15. Jeff Walker says:

    Celebutante şarkısının 3.24 – 3.34 arası kısmı size de Death solosu havası verdi mi

    Kürşat

    @Jeff Walker, Tam Trapped in a corner olacakken Mustaine gelip pezevenklerin elinden alıyor şarkıyı

  16. Dogs of Chernobyl’in giriş kısmı kalp ben.

  17. Dün araba kullanırken 3 kez dinledim. Yol daha uzun olsaydı 4. kez de dinlerdim. Devamı birkaç güne, kritikte.

  18. ismail vilehand says:

    Megadeth dinleyicilerinde peygamber sabrı var gerçekten. Dişimi sıktım ve dinlemeye çalıştım, Killing Time’a kadar dayanabildim. Allah hepinize kolaylık versin.

  19. Rust in Peace. says:

    Dinledikçe daha da hoşuma gitmeye başladı. İlk dört şarkı güzel, single dinleyip beğenmediğim Night Stalkers da o kadar kötü durmamış. İlk şarkı çok iyi. İlk 4 şarkıdan sonra Celebutante’a kadar olan kısım karışık. Sacrifice ve Junkie enstrümantal olarak iyi ama vokaller hiç hoşuma gitmedi. Killing Time ve Soldier On! meh. Celebutante güzel. Mission to Mars 2.favorim. Megadeth’ten hiç böyle bir şarkı beklemezdim ama çok hoşuma gitti. “I wanna, I wanna, wanna”
    We’ll be back de güzel onu zaten single olarak dinlediğimde de sevmiştim. Police Truck en sevdiğim punk şarkısı zaten, cover olduğunu görünce sevindim. Son şarkı da güzel cover olmuş.
    8′e çıkardım puanımı.

  20. Sacrifice’ın girişi = Testament – Low’un girişi

  21. Kürşat says:

    Keşke Mission to Mars gibi, Super Collider’daki gibi birkaç güzel şarkı gibi(The Blasckest Crow, Forget to Remember vs.) Cryptic Writings Youthanasia dönemini hatırlatan şarkılarla dolu bir albüm yapsa Megadeth. Kikes metal 31 + eski rifflerin geri dönüştürülmüş hali olayları sıktı bence. Ha albüm güzel o ayrı.

  22. Erhan says:

    Çıktığı günden beri neredeyse başka hiç bir şey dinlemedim. Süper ötesi bir albüm.

    Hiç subjektif objektif meselesine girmeye gerek yok, her türlü gideri var albümün. Sene sonunda ilk 5te.

  23. Koralp says:

    Yorumlarımı yarınki kritiğe saklıyorum fakat şunu şöylemek zorundayım ki çok uzun süredir hiçbir grup beni bu kadar ters köşe yapmamıştı.

  24. deadhouse says:

    Emin olmak için acaba bir şey mi kaçırdım diye düşünerek albümü birkaç kez daha dinledim. Bence vasat altı bir albüm. Puanım en fazla 5,5 olur. Bir daha dinlemeyi düşünmüyorum.

  25. Erhan says:

    (muhtemelen) Vic’in albüm açılışında overlokçu gibi “Bring out your dead” diyerek sokağı dolaşmasının zamanında Avrupa’yi vuran salgına gönderme olduğunu yeni öğrendim.

    Salgın zamanlarında ölü toplayıcılar olarak bilinen kişiler sokakları bir at arabasıyla gezip evde yaşayanlara “ölülerinizi getirin” diye duyuru yaparlarmis. Vay amk.

  26. mustaineisgod says:

    henüz bir kere baştan sona dinledim, tekrar dinlemek için sabırsızlanıyorum. ateş olmuş ateş. yine ve her zamanki gibi bok atan çok var, bu insanlar 2. rip çıksa bile bok atmaya devam edecekler. riffler çok iyi, bazı sololarda marty friedman havası var ki, albümün en güzel olayı bu hava işte. kimi zaman 90lar megadeth’i tadını aldım, hem ergenliğime döndüm hem keyifle dinledim. bu albümden beklentim düşüktü ama ters köşe oldum açıkçası. son zamanlarda metal müziğin büyük gruplarından çıkmış en iyi albüm bence.

  27. Trivium.instrumental says:

    Bende albümü enstrümantal versiyonu olarak dinledim bence baştan sona kadar akıcı bol rif ve gitar pasajlar soloları hoşuma gitti kendine has bir grup başarılar diliyorum

  28. Yenal says:

    Life In Hell parçası yer yer daha güzel ama sanki nakarata gelene kadar söylenen kısımlar daha yüksek perdeden ya da daha tiz mi yorumlansa daha güzel mi olurdu haddime olmadan yaptığım yorumlardır.Müzik ve vokal biraz ayrı duruyor gibi ama belki de verilmek istenen budur.Kafam karışık.

  29. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Albümün en iyi şarkısı. Koçum Megadeth.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.